Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


ONU: Peste 6.000 de oameni, ucisi in Ucraina din aprilie 2014 pana in prezent

Peste 6.000 de persoane au fost ucise in Ucraina de la inceputul conflictelor in aprilie 2014, a anuntat luni inaltul comisar pentru Drepturile Omului la ONU, denuntand de asemenea "devastari necrutatoare privind civilii si infrastructurile", potrivit AFP.

"Peste 6.000 de vieti au fost pierdute in mai putin de un an in luptele din estul Ucrainei" a subliniat Zeid Raad Al Hussein, intr-o declaratie publica la Geneva.

"Femeile, copiii, batranii si grupurile vulnerabile sunt in special afectate", a mai spus el. "Este imperativ ca toate partile sa respecte  deciziile de la acordul de la Minsk si sa inceteze bombardamentele fara discriminare si alte ostilitati care au creat o situatie catastrofica pentru civili, incalcand flagrant legile internationale umanitare si drepturile omului", a indicat inaltul-comisar.

PROMO: GBOB Romania 2015 CAUTĂ formația care va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin

GBOB România 2015 CAUTĂ formația care va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin.

Incepand de luni, neutilizarea casei de marcat atrage sigilarea firmei si lipirea pe usile de acces a anuntului: "Activitate suspendata pentru neemiterea bonurilor fiscale"

Finantele au publicat in Monitorul Oficial OMFP nr. 218/2015 care aproba procedura de sigilare a unitatii operatorului economic pe perioada de suspendare a activitatii dispusa pentru neutilizarea casei de marcat fiscale de catre operatorul economic. Organele de control vor afisa la loc vizibil, de regula in interiorul unitatii pe geamurile tuturor usilor de acces destinate intrarii clientilor sau pe geamul ferestrelor, un anunt tiparit cu litere de tipar de minimum 10 cm si  cu urmatorul continut: ACTIVITATE SUSPENDATA PENTRU NEEMITEREA BONURILOR FISCALE.

    Consultati aici actul normativ

Ministrul Sanatatii: Va fi reluata vaccinarea diftero-tetanica in scoli; Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca produsul este bun

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, luni, ca a dispus reluarea vaccinarii diftero-tetanice in scoli, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a analizat loturile retrase si a constatat ca produsele sunt conforme, informeaz Mediafax.

"Am fost informat de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca testele pentru loturile de vaccin diftero-tetanic folosite in cadrul campaniei nationale de imunizare a elevilor din clasa a VIII-a si a IX-a, din ianuarie 2015, si pentru care au fost suspiciuni privind aparitia unor reactii adverse, arata ca produsele sunt conforme, nefiind identificate neconformitati de calitate", a declarat pentru Mediafax ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii a oprit, in 22 ianuarie, doua loturi de vaccin diftero-tetanic si a dispus analizarea lor de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), dupa ce au fost inregistrate atunci 53 de posibile reactii adverse dupa vaccinare, la elevi din cinci judete.

Un tânăr din Sighetu Marmaţiei şi-a pus capăt zilelor

Descoperire macabră şi la Sighetu Marmaţiei vineri, 27 februarie. Un tânăr în vârstă de 29 ani şi-a pus capăt zilelor în garsoniera unde locuia, situată în cartierul Popa Lupu, fiind găsit fără suflare de către propriul frate, conform InfoMM.ro.

Deşi aflat în stare de şoc, acesta a chemat de urgenţă autorităţile. Din cercetările preliminare, nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului, neexistând urme de violenţă în afara celor specifice suicidului. 
 
În prezent, nu se cunoaşte ce l-a determinat să se spânzure, mai ales că sigheteanul nu a lăsat în urma sa niciun bilet de adio. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea necropsiei. 

Ieudean mort intr-un incendiu. A adormit cu tigara aprinsa

Incendiu violent azi noapte in localitatea Ieud. Acoperisul unei gospodarii din localitate a ars pe aproximativ 70 mp. Doua echipaje ale pompierilor militari din Bogdan Voda, un echipaj SMURD si un echipaj de politie s-au deplasat la fata locului. Dupa ce au stins focul, pompierii au gasit intr-una din camere cadavrul carbonizat al unui barbat. 
 
Conform informatiilor furnizate de Nelu Chindris, viceprimarul comunei Ieud, barbatul nu a putut fi identificat din cauza faptului ca era carbonizat in totalitate. Se pare totusi ca ar fi vorba despre Gavrila Buftea, care, baut fiind, ar fi adormit cu tigara aprinsa in pat. De la tigara, patul in care dormea s-a aprins si a ars mocnit. Barbatul a murit probabil asfixiat, iar dupa ce focul s-a extins a fost carbonizat. 

Nu primim bacşiş! sau… (editorial de Horia Picu)

În alte vremuri, despre care am ajuns să ne aducem aminte ca puncte pozitive de referinţă existenţială, era obiceiul numit luare sau dare de mită, mai pe scurt bacşiş. Aşa-i zicea atunci. Acum ne-am modernizat. Îi spunem şpagă, mai rar mită şi aproape niciodată nu numim acest viciu incontrolabil cu varianta preluată din limba turcă, bacşiş.
 
Indiferent cum i-am spune, răul e la fel de mare. Toate ştirile sunt pline de oameni importanţi ca poziţie socială, prin universităţi, sau prin ministere, (i)responsabili de  privatizări scandaloase sau de afaceri despre care auzind, iţi vine să înlemneşti, nu alta!
 
Cine ia e vinovat. Cine dă e vinovat. Dar cu cine nu controlează când trebuie şi unde trebuie, ce facem? 

Expoziție de pictură Elisabeta Talpoș pe 6 martie la Sala Radio Sighet

Vineri, 6 martie 2015, de la ora 16.00, la Sala Radio Sighet (str.Plevnei, nr.8), are loc vernisajul expoziţiei de pictură ”Chipuri şi Ascunzişuri”, semnată de artista sătmăreancă Elisabeta Talpoș. 

Capturi de tigari in Sighet si Harnicesti in prima zi din martie

În data de 1 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a depistat pe o stradă lăturalnică de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un microbuz marca Ford Tranzit.
La controlul efectuat asupra acestuia au fost observate mai multe colete cu ţigări. Maşina a fost dusă la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.
Cu această ocazie, în microbuz au fost descoperite 30 de baxuri care conţineau cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 132.000 lei.

CARTE:„Posibilitatea unei insule” de Michel Houellebecq

O cronică literară în ediţia electronică a unui ziar francez de mare tiraj, constata că Michel Houellebecq nu scrie pentru a distra publicul, ci mai degrabă pentru a vesti ştirile proaste. Ideea e generoasă, dar modul cum o pune în practică autorul, în prea lungul său roman, lasă în mintea cititorului (dacă nu-i fancez) întrebări deloc amicale despre cel care a scris romanul şi, de ce nu, despre lumea care l-a format şi care-l apreciază pentru scrierile sale.
 
Începutul e paşnic, cu o constatare de bun simţ despre existenţa de fiecare zi a locuitorilor planetei.
„Există, se pare, o formă de fericire casnică legată de activitatea în comun, pe care nu o mai putem înţelege; exista, se pare, plăcerea de a forma un organism funcţional, adaptat, menit să îndeplinească un şir discret de sarcini – iar aceste sarcini, repetându-se, formau succesiunea discretă a zilelor.”
 
Lumea s-a schimbat. Sentimentele nu mai sunt definitorii pentru o fiinţă umană 
„Toate acestea, inclusiv şirul de sarcini, au dispărut; noi nu mai avem un obiectiv care să poată fi precizat; nu putem cunoaşte bucuriile fiinţei umane; dar nici nefericirile ei nu ne pot hărţui.”

Povestea unui film (poezie de Copil Rebel)

As vrea sa iti fac loc pe patura mea
Si sa imi promiti ca asculti povestea
Ce am creat-o in ani la rand
Iar la final sa nu te simt plangand!
 
Era o zi de iarna,spre sfarsit
Cand o femeie,cu ura m-a parasit
Si imi amintesc doar ca prin ceata
Ca avea fata inlacrimata. 
 
Acolo filmul meu s-a intrerupt
M-am trezit ca trebuia sa lupt
Intr-o lume total total schimbata
Aveam sora,mama,tata,toate dintr-o data. 

BERBEŞTI - Scandalul păşunilor continuă! Bătălie în instanţă pentru subvenţiile de la APIA

În anul 2011, Asociaţia „Valea Lazului” Berbeşti a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Giuleşti, pe suprafaţa de 105 ha păşune, din care 62 ha sunt eligibile pentru plata subvenţiilor la APIA. În 2008, aceeaşi suprafaţă era închiriată într-o manieră calificată ilegală de către Corpul de control al prefectului, fără a fi cerut acceptul Consiliului Local, unui crescător de oi din comună (Vasile Codrea).

Fermierul nu a putut niciodată să folosească păşunea, deoarece sătenii şi consilierii locali i-au interzis să intre cu animalele pe respectiva suprafaţă. Cu toate acestea, din 2008 până în 2010, acesta a încasat banii de la APIA, în ciuda faptului că n-a exploatat-o nici măcar o zi. Păşunea a fost populată în tot acest timp de vacile localnicilor din Berbeşti. La APIA s-au depus în 2011 două contracte de închiriere pe aceeaşi suprafaţă, fapt care este contra legii. Cu toate acestea, APIA a aprobat ambele dosare, dar a scos de la plată Asociaţia ,,Valea Lazului”, direcţionând fondurile către oierul Vasile Codrea. Între timp, acestuia i s-a mai repartizat o păşune la Repedea, în suprafaţă de 80 ha, încasând subvenţii şi de pe respectiva arie.

DEBUT: Echilibristică (Autor:Maria Kastan)

Ţi se întâmplă uneori să ajungi să trăieşti emoţia şi frica primului pas făcut de unul singur. Conştientizezi momentul, atingi cu sufletul pereţii necunoscutului, întinzi mâinile amandouă şi te sprijini pe... iluzii. Uimitoare senzaţii... eşti TU, doar TU cu tine, cu fricile şi dorinţele tale! Prinzi putere din frică şi ai şansa să continui mersul biped al neamului tău, privind cu speranţă spre viitor... înfigându-ţi cu nădejde picioarele-n ţărână te hrăneşti din seva ei, chiar dacă gustul îţi provoacă sila... îl simţi ca făcând parte din tine, doar eşti şi tu la rândul tău ţărână, ţi-ai pus doar o mască, fard şi iluzia nemuririi pe chip şi cu aceste arme te lupţi cu timpul, sperând să învingi şi să-ţi împlineşti visele.
Copleşit de importanţa momentului poţi să cazi în genunchi şi te rogi de îndurare. Implozia vieţii ţi-a sfârtecat sufletul şi fiecare bucăţică doare. Inima îmbrăcată în zdrenţe cerşeşte clipa. Simţi că regretele nu au viitor iar fericirea e lipsită de tine. Cărarea pe care se plimbă Dumnezeu de la minte la inimă se îngustează. Rătăcind prin hăţisul gândurilor tale, te simte alunecând în haos. Alungat, strivit şi trist îţi sfâşie buzele cu un suspin.
- Îmi ceri Doamne să te iubesc - rob al vieţii fiind? Eu sunt cerşetorul izgonit din propria-mi viaţă. Dumnezeul meu trăieşte-mă că nu te pot opri! 

VIDEO: Cristi Fernea (Libraria Luceafarul) - Chemare in lumea cartilor (29)

Cristi Fernea (Libraria Luceafarul) - Chemare in lumea cartilor (episodul 29).


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International