Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


IIlinca Ples, Live @ receptia campaniei caritabile The Coffee Factory pe 17.12.2016

IIlinca Ples, Live @ receptia campaniei caritabile "De Craciun, aduceti caldura in casele oamenilor nevoiasi" organizat de The Coffee Factory pe 17.12.2016, ora 18.

Intrarea libera!

Remember- GHEORGHE CHIVU, poet, pictor, dascăl, personalitate culturală- 30 de ani de la trecerea în eternitate

 8 decembrie 2016, Ora 13,00, Cimitirul ortodox (de pe Strada Rodnei), din Sighetu Marmației:

Depunere de jerbe de flori la mormântul poetului și pictorului Gheorghe Chivu

Ora 14,00, Sala de expoziţii a Şcolii de Artă ''Gheorghe Chivu'':
Simpozion:  Gheorghe Chivu- poet, pictor și dascăl
Participă: prof.dr. Mihai Dăncuș,  prof.dr. Odarca Bout, prof.dr.Ioan Dorel Todea, prof. Gheorghe Todinca, prof. Ioan Ardelean Pruncu,  pictorul Valentin Rozsnyai, membri ai  Cenaclului  literar și Cenaclului de pictură de la Centrul Cultural
Festivitate de premiere a  participanților  la Concursul  de pictură ''Gheorghe Chivu'' ediţia a VII-a, organizată de catedra de arte plastice de la Școala de artă''Gheorghe Chivu''
Recital de muzică folk pe versuri de Gheorghe Chivu, prezentat de catedra de chitară a Școlii de Artă''Gheorghe Chivu'' și prof. Gheorghe Ștețca

Săptămâna anticorupţie la frontiere - „Pe aici corupţia nu trece!”

În scopul promovării integrității și adoptarii unui comportament responsabil în societate, în perioada 5-9 Decembrie a.c., cu ocazia aniversăriiZilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, organizează în perioada 5-9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state intitulată „Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.

Sistare temporara trafic in PTF Sighet

In data de 04.12.2016 ITPF Sighet a fost informat de catre autoritatile de frontiera ucrainiene despre faptul ca traficul auto prin PTF ,Sighet a fost sistat temporar din cauza unor defectiuni la sistemul informatic vamal ucrainean.
 
Mentionam faptul ca traficul pietonal se desfasoara in conditii normale, iar odata cu remedierea situatiei,inspectoratul nostru va lua masuri de fluidizarea traficului si desfasurarea unui control corect si civilizat.
 
UPDATE - incepand cu ora 18.30 traficul prin PTF Sighet se desfasoara in conditii normale.

Concert Paula Seling in Sighet pe 7 decembrie 2016

Concert extraordinar la Sighet! Miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.00 la Sala George Enescu. Eveniment organizat de CentrulCultural SighetuMarmatiei. Biletele pot fi achiziționate fie de la David`s Pub, fie de la Sala George Enescu în ziua concertului. Prețul biletului este 25 de lei, iar pentru elevi și studenți, 10 lei.

LIVE: British Music cu Andreea Maris pe 10 decembrie la The Coffee Factory

LIVE: British Music cu Andreea Maris pe 10 decembrie la The Coffee Factory (vis-a-vis de primarie). 

Intrarea libera!

Sistare temporara trafic in PTF Halmeu,Sighet si Siret

 

In data de 01.12.2016 ITPF Sighet a fost informat de catre autoritatile de frontiera ucrainiene despre faptul ca traficul auto prin PTF Halmeu,Sighet si Siret a fost sistat temporar din cauza unor defectiuni la sistemul informatic vamal ucrainean.Odata cu remedierea situatiei,inspectoratul nostru, va lua masuri de fluidizarea traficului si desfasurarea unui control corect si civilizat. 

ACTUALIZARE: Incepand cu ora 11.00 traficul prin cele trei puncte se desfasoara in conditii normale.

Numărul poliţiştilor din punctele de frontieră, suplimentat pentru perioada minivacanţei de 1 Decembrie

Având în vedere faptul că în perioada următoare, 30.11- 04.12.2016,  va începe minivacanţa de 1 Decembrie, perioadă care va readuce în ţară cetăţeni români stabiliţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi prietenii, precum și cetăţeni români care vor alege să-şi petreacă vacanţa în străinătate, polițiștii de frontieră se pregătesc pentru eventualele creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de control.
Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei a dispus măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere,  la controlul documentelor de călătorie. 
De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic și infrastructură, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.  

Cupa EKO Sighet Mini baschet, o reusita pentru sportul sighetean

CUPA EKO SIGHET
#Ziua a-II-a
Rezultate FETE
BC GALACTICA CJ-LPS SATU MARE 10-31
AC GLADIUS 2006-ACS EKO SIGHET. 4-21
BC GLADIUS TG M 2005-BC ROTH BM. 26-8
ACS EKO SIGHET-BC GALACTICA CJ. 14-18
 
REZULTATE BAIETI

Prof. dr. Ioan Hotea a lansat volumul “Începuturi- 101 prozo-poeme”

Publicarea volumului 101 de prozo-poeme, este pentru prof.dr. Ioan Hotea, un act temerar pentru simplul motiv că  autorul s-a aventurat într-un spațiu prin care nu a mai călcat. Ambiția și tenacitatea l-au determinat să culeagă într-un timp record peste o sută de texte cu mai mult sau mai puțină pretenție de poezie.  De aceea se justifică și titlul volumului, ÎNCEPUTURI, pentru că nu-i așa, orice lucru are un început. Și așa cum spunea Platon: „Începutul este cea mai importantă parte a unei lucrări”, iar  Ralph Waldo Emerson:„Fiecare artist a fost la început un amator.”  

Ne așteptam de la un specialist în folclor, în etnofilozofie, să-și găsească filonul de inspirație în creația populară pe care o cunoaște foarte bine. Dar nu se întâmplă așa. Multe din temele abordate le găsim sub o formă sau alta în cărțile publicate până acum.

Ne punem fireasca întrebare de ce, cele 101 de texte sunt catalogate ca prozo-poeme ?  Ideea mi se pare inspirată: prozo-poemul este și o specie lirică sub forma unor proze scurte în care se renunță la caracteristicile tradiționale ale poeziei. (Poemul fiind o specie a poeziei epice, cu caracter, filozofic, istoric, eroic,mitologic,legendar etc.) Ioan Hotea produce și o inovație: textele sale se caracterizează prin prin absența  structurii  prozodice legate de  rimă, ritm, dar păstrează formal structura versului și al strofei, elemente specifice versului liber. Mesajul este precis, autorul evitând deliberat exprimarea mesajului cu ajutorul imaginilor expresive, al rimei, al ritmului etc. Limbajul este  concentrat, concret, fără figuri de stil prin care  să modifice întelesul propriu al unui cuvânt sau constructie gramaticală uzuală.

Programul S.C. VITAL S.A. în perioada 30 noiembrie-2 decembrie 2016

Miercuri, 30 noiembrie, joi, 1 decembrie și vineri, 2 decembrie 2016, casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitățile în care operăm: Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Seini, Cavnic, Ulmeni, vor fi închise, zilele fiind declarate sărbători naționale legale. De asemenea și activitatea celorlalte departamente funcționale ale societății va fi întreruptă în zilele de miercuri, joi și vineri.

De luni, 5 decembrie 2016 se va relua programul normal de lucru.

În zilele libere S.C. VITAL S.A. va avea echipe de intervenție pregătite în cazul în care apar avarii la rețelele de alimentare cu apă potabilă sau la rețelele de canalizare. Permanența va fi asigurată de Dispeceratul societății, care va funcționa 24 de ore din 24. Astfel, în cazul în care apar situații deosebite, abonații vor putea suna la numerele de telefon: 0262 212550, 0262 215150 *1 *2, 0362 401052* 3, 0372 753660.

Campionat de rummy in Sighet pe 29.11.2016

Campionat de rummy in Sighet pe 29.11.2016

CSS Sighet bate bine - 82-77 in partida de baschet cu U -BT Cluj

In meciul disputat azi acasa, echipa de baschet U16 a CSS Sighet, a intalnit echipa similara a U-BT Cluj Napoca, adversari cu renume si traditie ai sighetenilor. Desi au inceput meciul mai bine ca si sighetenii, conducand din primele minute, clujenii au cedat pe parcurs, baietii antrenati de Emil Kosztelnik au recuperat din diferenta, au preluat conducerea si au continuat asa pana la final. Scorul partidei a fost de 82-77 pentru echipa sigheteana.

Gladiator Arena - mai mult decat o sala de forta

''Ave Caesar, morituri te salutant!'' - Ave Cezar, noi cei ce vom muri, te salutam!'' - celebrul salut al gladiatorilor la intrarea in arena. In noua arena a gladiatorilor care tocmai s-a deschis in orasul nostru, cei care vor intra nu vor trebui sa salute in acest fel si nici sa moara! Ei vor trebui doar sa-i treaca pragul si sa se lase in voia...fiarelor din sala.

Noua sala de forta deschisa in Sighetu Marmatiei are un nume cu rezonanta milenara, dar care se vrea a fi o chemare catre toti cei carora le place acest sport al trasului de fiare. Nu or fi ei temuti luptatori in arena, dar daca e sa ne luam dupa tonele pe care le ridica la un antrenament, tot un fel de gladiatori sunt. Cunoscatorii, cei care trag din greu la sala stiu ce inseamna sa ridici greutati in ora aia afurisita de antrenament, in care te lupti cu gravitatia in fiecare minut al fiecarei repetari din fiecare set stors.

''Gladiator Arena'' a luat nastere in locatia vechii sali, arhicunoscuta aproape tuturor cel putin din auzite, dar pretuita de multi dintre cei de varsta mai inaintata si pasionati de culturism. Desi se afla in acelasi spatiu, sala are o fata noua, moderna, adaptata nevoilor actuale, in care nimeni nu prea mai vrea o sala hardcore, in care sa vii si sa te murdaresti pe maini de la fiarele alea care au trecut prin sute de maini, sa salti pe umeri o bara ruginita si sa te lupti cu ea la standul de genu, sa pui mana pe discurile alea uriase de la presa si sa incepi sa le cari de la rastel pana la aparat pana golesti tot standul. Ei, cam putini mai vor acest lucru, desi asa se face culturismul adevarat.

Rezultatele primei zile ale turneului Cupa EKO Sighet Minibaschet

Prima zi de turneu# CUPA EKO SIGHET Minibaschet#
Rezultate
Baieti
ACS EKO SIGHET-BC2BSPORTS ZALAU 45-10
AC GLADIUS TG M- TDM ACADEMY SM 20-7
ACS EKO SIGHET-AC GLADIUS TG M. 28-14
Fete
ACS EKO SIGHET-BC2BSPORTS ZALAU. 35-4
BC ROTH BM-LPS SATU MARE. 14-48
AC GLADIUS TG M 2005-BC GALACTICA CJ. 21-12
BC GLADIUS TG M 2006- BC ROTH BM. 26-23


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International