Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


VIDEO-TEATRU: Iubitul meu Leonard (cu Diana Giubernea, regia Mona Gavrilas) - secvente @ Palatul Culturii Sighetu-Marmatiei (3 oct.2015)

TEATRU: Iubitul meu Leonard (cu Diana Giubernea, regia Mona Gavrilas) - secvente @ Palatul Culturii Sighetu-Marmatiei (3 oct.2015)

VIDEO-TEATRU: Toti barbatii mei (actor: Diana Giubernea, regia Mona Gavrilas) - secvente Friend's Pub Sighetu-Marmatiei (2 oct.2015)

TEATRU: Toti barbatii mei (actor: Diana Giubernea, regia Mona Gavrilas) - secvente @ Friend's Pub Sighetu-Marmatiei (2 octombrie 2015)

Curtea de Justitie a UE: Institutiile de stat din Romania nu mai pot schimba intre ele datele personale ale cetatenilor fara sa ii informeze

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotarat ca persoanele ale caror date cu caracter personal fac obiectul transmiterii si prelucrarii intre doua autoritati ale administratiei publice a unui stat membru trebuie sa fieinformate in prealabil, informeaza un comunicat de presa al CJUE. Decizia curtii europene vine dupa o ce Curtea de Apel Cluj a solicitat o opinie intr-un caz ce implica mai multi romani ce desfasoara o activitate independenta.
 
Prima reactie a Fiscului: Surse din ANAF au declarat pentru HotNews.ro ca "la prima vedere, este cert ca aceasta prevedere ne va incurca si mai mult pe partea de executare silita, dupa ce ca avem deja probleme cu sistemul de justitie care comunica cu intarziere sentintele definitive, timp in care bunurile se devalorizeaza. Probabil ca vom solicita modificarea legislatiei".

O firma sigheteana a castigat contractul de finalizare a Institutului de Cercetari Horticole din campusul USAMV Cluj

Ultimele lucrari la viitorul Institut de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, construit de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, au fost atribuite prin licitatie publica, unei societati din Maramures. Clujul va avea, astfel, primul departament care va certifica tipurile de vin comercializate in magazinele romanesti.
 
Contractul de lucrari se refera la amenajarea exterioara a institutului si a drumurilor de acces, finalizarea lucrarilor la serele experimentale si realizarea dotarii cu mobilier. Firma castigatoare este SC Moldivars Ind SRL, din Sighetu Marmatiei, iar contractul are o valoare de aproape 12 milioane de lei.

Alexandra Smedoiu, PwC: O persoana fizica care este asociat intr-un SRL va plati un impozit total de aproximativ 30%

 "O persoana fizica care este asociat intr-un SRL va plati un impozit total de aproximativ 30%, adica: 16% pe profitul societatii si 16% pe venitul din dividend (16%+16%*0.84). Din 2017, impozitul pe dividende se va reduce la 5%. Atentie insa, pentru ca poate aparea obligativitatea platii contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din dividende, in anumite conditii. Scutirea de la impozitare a dividendelor in conditiile mentionate (10%, detinere de 1 an) se aplica doar veniturilor obtinute de persoane juridice, si este inspirata din legislatia Uniunii Europene", a explicat vineri Alexandra Smedoiu, Director Consultanta fiscala in cadrul PwC Romania , intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro
Referitor la impozitul pe cladiri, din 2016, acesta se va diferentia in functie de utilizarea efectiva a spatiului si nu de scopul detinerii. De exemplu, spune directorul PwC, daca o persoana (fizica sau juridica) detine un apartament in scopul inchrierii sau vanzarii, pentru ca apartamentul este un spatiu de locuit (cu exceptia cazului in care se desfasoara activitatea unei firme acolo), bunul se considera rezidential. Prin urmare, se vor aplica regulile de la cladiri rezidentiale (0.08% - 0.2% la o valoare impozabila determinata). Acelasi principiu se aplica, spre exemplu, si persoanelor care detin blocuri de apartamente cu scopul de a le vinde. Se ia in considerare destinatia spatiului si nu intentia proprietarului sau tipul de venit obtinut. 

Promenada inimilor, pe 4 octombrie 2015 in Sighet

Clubul Rotary Sighet împreună cu Forumul Național de Prevenție, Fundaţia Română a Inimii, Rotary Sighet Voievodal, Clubul Lions Sighet, Rotaract Sighet  și Interact Sighet continuă și în 2015, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation.
 
Traseul din municipiul Sighetu Marmatiei  are o lungime de 2 km, începând din intrarea pe Str./Aleea Mihai Eminescu. 
Lansarea traseului va avea loc Duminică, 04 octombrie 2015, ora 11:00 prin organizarea unui cros (cu premii!), la care sunt invitați să participe toți locuitorii municipiului Sighet.

Mai multe taxe pentru PFA-uri

Mii de PFA-uri sunt în pericol să dispară din cauza unei noi prevederi din Codul Fiscal, spun consultanţii fiscali. De anul viitor, o parte din cei peste 650.000 de consultanţi, avocaţi, fotografi şi agenţi imobiliari vor achita contribuţie de pensie suplimentară de 10,5%, chiar dacă sunt deja salariaţi. Mai mult, PFA-urile vor putea obţine autorizare pentru maximum 3 tipuri de activităţi.

Dacă în anii de criză, mii de firme s-au închis, numărul PFA-urilor a rămas relativ constant.
 
O parte din cei 650.000 de întreprinzatori este reprezentată de cei care au început o mică afacere după orele de muncă. Sunt însă şi persoane care au ales varianta unui PFA care să plătească taxe mai mici statului. De anul viitor, diferenţele nu vor mai fi atât de mari.

Totul despre permisul de mic trafic

Ambasada României la Kiev, oficiile consulare ale României de la Cernăuţi şi Odessa, iar în viitorul apropiat Consulatul României de la Solotvino (regiunea Transcarpatia, Ucraina). Acestea sunt locurile unde se poate depune cerere pentru obţinerea permisului de mic trafic (PMT).
 
Formularul de cerere pentru obţinerea acestui permis se completează şi se semnează în interiorul chenarului anume destinat, de către solicitant, în faţa funcţionarului consular. Formularul de cerere, care este gratuit, poate fi procurat la Secţia consulară a Ambasadei României la Kiev şi la oficiile consulare ale României în Ucraina sau descărcat de pe internet.

Trafic rutier redeschis pe Gutai, din 5 octombrie

Incepand cu data de 5 octombrie 2015 circulatia pe Drumul National 18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei, prin Pasul Gutai) va fi reluata. 

Pana in prezent, mai exact in perioada 20 august – 04 octombrie 2015, in zona pasului Gutai, de la km 17+440 - 28+440 lucrarile executate consta in: 
1. Sapaturi - cca 11.000 metri; 
2. Umpluturi - cca 21.000 metri cubi; 
3. Drenuri - cca 10.800 metri; 
4. Frezare - cca 106.000 metri patrati; 
5. Stabilizare prin reciclare cu emulsie bituminoasa si liant hidraulic – 106000 metri patrati; 
6. Asfaltare cu cca 21.000 de tone mixtura. 
 
Lucrarile s-au executat prin inchiderea traficului rutier si au fost executate conform normelor tehnice in vigoare. Intarzierile aparute in calendarul initial stabilit sunt datorate conditiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioada. 

AUDIO: Amorphis @ Cult Bazar (Radio Sighet, 2 octombrie 2015)

AUDIO: Amorphis @ Cult Bazar (Radio Sighet, 2 octombrie 2015)

Dependența (poezie de Papp Adriana)

Sunt dependentă de iluzii,
 Regrete,gânduri netrăite,
 Sunt exprimate-n poezii
 Ce –ncerca să mă reprezinte.
 
 Fiece om are o dependența
 Ce ascunde șoapte nerostite,
 Sunt doar nevoi de ascendență
 Spre sentimente netrăite.
 
 Sunt dependentă de trăiri
 Nespuse, nerostite, poate,
 Ascund sub pleoapă nemuririi
 Rânduri de versuri și citate.

TEATRU: Toți bărbații mei, cu actrița Diana Giubernea in Friends Pub Sighet (2 octombrie 2015)

Friends Pub Sighet   (str. Iuliu Maniu nr. 20) vă invită vineri, 2 octombrie 2015, de la ora 19:30, la piesa de teatru ”Toți bărbații mei”, o comedie spumoasă cu actrița Diana Giubernea in regia Mona Gavrilaș.
 
INTRAREA LIBERĂ. 
 
REZERVARI la tel. 0724 551 955

Iubitul meu..Leonard, spectacol de poezie, teatru si muzica cu actrita Diana Giubernea pe 3 octombrie la Palatul Culturii din Sighet

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, de la ora 12:30, va avea loc la Palatul Culturii din Sighetu-Marmatiei, IUBITUL MEU LEONARD, un spectacol intim și personal.de poezie, teatru și muzică, cu actrita Diana Giubernea, regizor Mona Gavrilas, eveniment din cadrul Festivaluiui International de Poezie Sighet. INTRAREA ESTE LIBERA. 
 
„Iubitul meu... Leonard” îl are în centrul atenției pe însuși Leonard Cohen, interpret iubit și admirat în lumea întreagă. Piesa montată pe poezia și muzica artistului captivează publicul într-o călătorie despre viața lui începând cu un Leonard matur, trecut prin viață, continuând cu un Leonard în tinerețe care se îndrăgostește și sfârșind cu Leonard - copil abia născut. Drumul este parcurs invers – de la maturitate la copilărie - urmărind un labirint al trăirilor intens, după cum Ana Blandiana spunea „Ar trebui să ne naștem bătrâni”. 

AUDIO: Opeth @ Cult Bazar (Radio Sighet, 01.10.2015)

AUDIO: Opeth @ Cult Bazar (Radio Sighet, 01.10.2015)

Discuţii în contradictoriu în familie, aplanate de jandarmii sigheteni. Conflict între două eleve din Sighetu Marmaţiei pe holul liceului. Elevi chiulangii sancţionaţi de jandarmii maramureşeni

Discuţii în contradictoriu în familie, aplanate de jandarmii sigheteni
Un echipaj mixt de menţinere a ordinii publice a fost solicitat în municipiul Sighetul Marmaţiei într-o situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice pe strada Independenţei. La faţa locului a fost identificat numitul J. D., de 34 ani, din Bocicoiu Mare. Bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la domiciliul mamei sale din Sighetu Marmaţiei, str. Independeţei, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, i-a adresat expresii şi cuvinte jignitoare fratelui său. Spiritele au fost calmate de către forţele de ordine, fiind aplicată amendă contravenţională în valoare de 200 lei la Legea nr. 61/1991, republicată, art.2 , pct. 1.
 
 


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International