Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul Sighet Online

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


MIZERIA ÎNSEAMNĂ SĂRĂCIE: Maramureşul, mai murdar ca anii trecuţi

Mizeria nu e semn de bunăstare, ci un indicator al sărăciei. Ori judeţul nu stă bine deloc la capitolul curăţenie pe cursurile de apă. O demonstrează şi controalele care au fost făcute de către comisarii Gărzii de Mediu Maramureş, care au verificat starea de salubritate a localităţilor în mai multe rânduri.
 
Au fost trei rânduri de controale, primul dintre ele fiind desfăşurat în perioada 7 martie-14 aprilie, vizând identificarea depozitărilor necontrolate de deşeuri, verificarea stării generale de salubrizare a căilor de comunicaţii, starea rigolelor stradale, a podurilor şi podeţelor, a terenurilor adiacente, precum şi a malurilor şi cursurilor de apă. În plus, au fost verificate şi obligaţiile administraţiilor publice locale care decurg din OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.

Alimente recomandate pe durata zilei pentru a arata bine inainte de o petrecere

Cand vine vorba despre evenimentele la care ne dorim sa participam, tinuta si machiajul sunt numai doua elemente care ne pot ajuta sa aratam bine, insa nutritionistii sunt de parere ca arma secreta a frumusetii este cu totul alta: dieta alimentara.
 
Iata ce anume ne recomanda acestia sa consumam pe parcursul zilei pentru a fi in cea mai buna forma la petrecerea de seara, conform prevention.com.
 
1. Ceaiul de hibiscus

Concert Jazztet R - Live la The Coffee Factory pe 28 mai 2017

Concert Jazztet R - Live la The Coffee Factory pe 28 mai 2017, ora 19:00. 

Grupul Jazztet R este format din Bianca Deiac (voce)/ Bogdan Hreniuc (chitară electrică)/ Pop Augustin (chitară gypsy)/ Andrei Ghilea (contrabas). 

Intrarea liberă! 

Înălţarea Domnului. Ziua eroilor. Sărbătoare religioasă națională

Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, înainte de patima Sa cea de bunăvoie şi mântuitoare, le- a spus Sfinţilor Apostoli:”Mă duc să vă gătesc vouă loc. Iar după ce vă voi pregăti un loc, mă voi întoarce şi vă voi lua la Mine, ca acolo unde sunt Eu şi voi să fiţi”( Ioan 14, 3 ).; „Nu vă voi lăsa orfani; voi veni la voi”( v. 18 ): Iar în încheiere le- apus:”Şi acum v- am spus acestea, înainte de a se întâmpla, ca să credeţi când se vor întâmpla” ( v. 29 ). Cu alte cuvinte Mântuitorul îi pregăteşte pe Sfinţii săi Apostoli pentru vremea când se vor despărţi, urmând ca la 40 de zile după Slăvita Înviere să se înalţe la cer.

            Sărbătorim astăzi Înălţarea Domnului la Cer, numită în popor şi Ispas, eveniment din istoria mântuirii neamului omenesc, împlinit la 40 de zile după Înviere. Sărbătoarea şi-a luat numirea de la minunea făcută de Iisus cu însăşi persoana Sa, şi preamărită în cartea Faptele Sfinţilor Apostoli cu aceste cuvinte:”Până în ziua în care S-a înălţat la cer, poruncind prin Duhul Sfânt apostolilor pe care i- a ales, Cărora S-a înfăţişat pe Sine viu după patima Sa, prin multe semne doveditoare, arătându-li-Se timp de patruzeci de zile şi vorbind cele despre Împărăţia lui Dumnezeu. Şi cu ei petrecând, le- a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte făgăduinţa Tatălui....Şi acestea zicând, pe când ei priveau, S- a înălţat şi un nor L-a luat de la ochii lor. Şi privind ei. Pe când El mergea la cer, iată doi bărbaţi au stat lângă ei, îmbrăcaţi în haine albe, Care au şi zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi privind la cer, astfel va şi veni, precum L- aţi văzut mergând la cer. Atunci ei s- au întors la Ierusalim de la muntele ce se cheamă al Măslinilor, care este aproape de Ierusalim.”( cap.1, v. 2,3,4,9,10,11 şi 12 ).Deşi această sărbătoare a fost aşezată în biserică în primele timpuri creştine cea dintâi informaţie despre ea o aflăm în Constituţiile Apostolice( sec. al II- lea ) unde se spune că:”... numărând iarăşi de la cea dintâi Duminică a Paştilor, 40 de zile, să ţineţi în ziua a 5- a săptămânii ( adică Joi ), după ziua Domnului ( Duminica), sărbătoarea Înălţării Domnului, în care El S- a ridicat în ceruri la Dumnezeu Tatăl”.Tot în această carte mai citim că: „ Înălţarea  să se serbeze cu bucurie, căci ea este sfârşitul planului de mântuire al lui Hristos”.

CNDV ia cu asalt Aradul pentru a cuceri un nou titlu de campioana la baschet

Sala  Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii,,AUREL  VLAICU"  din Arad va fi gazda FAZEI  NATIONALE din cadrul ,,GIMNAZIADEI" - OLIMPIADA  GIMNAZIILOR la baschet -masculin,in perioada 24-28.05.2017.Castigatoarea zonei regionale Nord-Vest,echipa de la Colegiul National,,DRAGOS VODA" Sighetu  Marmatiei se va confrunta cu castigatoarele celorlalte 6 faze regionale,plus campioana Bucurestiului. Conteaza foarte mult si tragerea la sorti dar baietii nostri: ALBU  CIPRIAN,IVANCIUC  DRAGOS,POP  COSMIN,FEHER  FREDI,DUNCA  RAUL,ROMAN  STEFAN,BOGDAN  MIRCEA,RODILA  ANDREI,sunt bine pregatiti si dornici de a repeta marea performanta de anul trecut,aceea de a aduce titlul  national la Sighet. Prof. EMIL  KOSZTELNIK,Director la CSS Sighet si antrenorul  acestor minunati sportivi ( marea majoritate legitimati la acest club) a depus la antrenamente eforturi deosebite ca echipa sa fie in forma  maxima la acest turneu.Multumim celor de la CSS pentru profesionalismul si maiestria didactica cu care ne ajuta la aceasta competitie scolara. Multumim de asemenea domnilor : Ec. VASILE GODJA ( PLIMOB S.A.),ANDREI BIBOL ( S.C.,,LENA" S.R.L.) , Ec. ALEXANDRU  MARINA( BANCA,,TISA") pentru asigurarea conditiilor financiare ca echipa sa se bucure de conditii de cazare si masa decente si nu in ultimul rand,Prof.DR. MIH  VASILE,Directorul Colegiului  National,,DRAGOS  VODA" pentru ajutorul psihologic si cel financiar in privinta transportului.MULT  SUCCES !

Eveniment prilejuit de constructia unei noi sinagogi la Sighetu Marmatiei

Filmare oferita de catre domnul Markus Sorin.

Controale sanitar-veterinare la pensiunile agroturistice din judeţ

Agroturismul rural ia amploare în Maramureş. Această activitate este derulată prin pensiunile de tip agroturistic, numărul acestor unităţi de cazare fiind de la an la an tot mai mare. Numai că nu oricine şi nu oricum poate deschide o astfel de pensiune, doar de dragul de a avea turişti plătitori de servicii. Sunt nişte reguli de respectat, iar autorităţile sunt cu ochii pe cei care încalcă legea.
 
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş a anunţat că va demara controalele la aceste pensiuni în perioada următoare, mai ales că vine sezonul turistic de vârf.

VIDEO: Lansare carte Crina Voinaghi - NOUA VIETI

VIDEO: Lansare carte Crina Voinaghi - NOUA VIETI

Pe 21 mai sarbatorim Sfintii Constantin si Elena

Sfinţii în Biserica Ortodoxă şi nu numai beneficiază de un cult de venerare din partea credincioşilor, ei fiind înaintea lui Dumnezeu mijlocitori pentru cei din această viaţă. Sărbătoarea de astăzi are în centru două mari personalităţi ale secolului IV, secolul de aur al creştinismului şi anume pe sfinţii împăraţi Constantin şi Elena.
 
Ceea ce este de remarcat poate mai presus de viaţa lor e ceea ce au făcut pentru creştini. Împăratul Constantin, fiu al lui Constanţiu Clor şi al Elenei, de remarcat ea era creştină, a fost cel care a pus religia creştină, cea care dăduse un număr impresionant de martiri, de oameni care au abandonat păgânismul aflat într-o decădere continuă şi cultul împăratului şi au crezut în „singurul Dumnezeu adevărat şi în Iisus Hristos” (Ioan 17, 3) pe un drum normal, conform cu dezvoltarea cultului său. În timpul domniei sale de 31 ani (306-337) a reuşit să devină singurul conducător al Imperiului Roman cu ajutorul lui Dumnezeu. Sinaxarul acestei zile ne spune că înaintea luptei cu adversarul său la conducerea Imperiului a văzut în miezul zilei pe cer semnul sfintei cruci scris cu stele şi cuvintele „întru acest semn vei birui” adică cu ajutorul lui va reuşi să dobândească ceea ce şi-a propus.

Sfintire de biserica la Sighetu Marmatiei

În municipiul nostru, mai precis în locul numit SIHEI, între anii 2013- 2017, s- a înălţat o frumoasă biserică de lemn, o casă de locuit, casă muzeu şi un prăznicar. Toate acestea s- au realizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, iar lucrările au fost conduse şi cheltuielie suportate în proporţie de 90% de către părintele Fereştean Viorel, paroh în Valea Hotarului şi familia sa, la care s- au adăugat şi alţi donatori A fost dorinţa părintelui, în amintirea doamnei preotese Lidia Fereştean, trecută la cele veşnice în anul 2012, de aceea biserica va avea ca hram Sfânta Lidia şi Duminica Tuturor Sfinţilor.

Biserica, construită după un proiect al vestitului arhitect Cordoş Dorel, a fost înzestrată cu un iconostas, mobilier şi s- a zidit Sfânta Masă.

Sâmbătă, 20 Mai, zi în care în calendarul bisericii noastre este pomenită Sfânta Lidia, Prea Sfinţia Sa Dr. IUSTIN, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului va sfinţi această biserică şi totodată P.S. Sa va face cunoscut că acest ansamblu maramureşean deosebit va deveni un aşezământ cultural, social, care va găzdui taberele cu tineretul creştin ortodox din Proropopiatul Sighet.

Lucrările realizate din lemn au fost executate de o echipă de constructori condusă de Bledea Mihai din Vadu Izei, cele din zid, piatră şi beton, constructori conduşi de Leordean Viorel din Sarasău iar iconostasul şi mobilierul au fost confecţionate de către Boşca Petru din Valea Stejarului. Icoanele din iconostas au fost pictate de către Octavian Ciocşan.

Biserica a fost înzestrată şi cu două clopote, donaţie a familiilor fiului şi fiicei părintelui ctitor, respectiv: fam. Pr. Fereştean Viorel Dacian, paroh în Mocira, Protopopiatul Baia Mare, şi fam. D-nei Mariş Lidia Claudia din Sighetu Marmaţiei.

Diversitate culturală la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 din Sighetu Marmației

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, a găzduit azi, 18 mai 2017, un număr aproximativ de 45 de educatoare din centrul metodic lll (Remeți, Săpânța, Sarasău și grădinița gazdă) cu prilejul desfășurării activității curente pe care trebuie să le desfășoare perioadic cadrele didactice, numită cerc pedagogic. În cadrul acesteia, cadrele didactice de aceeași specialitate au dezbătut, într-un cadru formal, probleme curente ale actului instructiv-educativ. Tema dezbaterii a fost ,,Diversitatea culturală în activitățile cu preșcolarii”.

Activitatea a fost organizată de colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, sub coordonarea directorului prof. Nicoleta DOBOEȘ, a responsabililor de centru metodic III, doamnele prof. Rodica IODI, Eleonora MĂRGINEAN și Timea GALLOV.

Pentru câteva ore, cadrele didactice din învățământul preșcolar și-au însușit părți teoretice în abordarea diversității culturale în activitățile cu preșcolarii și au dovedit devotament și migală în munca depusă în cadrul părții aplicative a acțiunii. Prin activitatea practică, fiecare echipă a confecționat, utilizând diverse tehnici de lucru, păpuși pe linguri de lemn, reprezentând o etnie care conviețuiește în orașul nostru.

Proiect - "Educatie dincolo de cuvinte"

Liceul Tehnologic Marmaţia în parteneriat cu Colegiul Național "Dragoș-Vodă" şi Centrul Școlar de Educație Incluzivă derulează în perioada aprilie – mai 2017 proiectul educaţional:

"EDUCAȚIE DINCOLO DE CUVINTE"

Scopul proiectului:

- atragerea de finanțări extrabugetare din sponsorizări și donații în vederea îmbunătățirii bazei didactico-materială și a fondului de jucării de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației ca urmare a eficientizării actului educațional și creșterii șanselor de reușită școlară în rândul elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES);

Acoustic Live Evening cu Andrei Neacșu în The Coffee Factory pe 21 mai 2017

Acoustic Live Evening cu Andrei Neacșu în The Coffee Factory pe 21 mai 2017 de la ora 19.

Intrarea liberă!

Cum sa scapi de pofta de alimente nesanatoase

Atunci cand avem pofta in special de alimente nesanatoase sau bogate in grasimi si carbohidrati, ce ne compromit dieta alimentara, e bine sa avem o strategie pentru a alunga poftele.
Vestea buna este ca, desi poftele alimentare sunt greu de depasit, expertii dieteticieni sunt de parere ca acestea rareori pot dura mai mult de o jumatate de ora. Iata patru metode care te pot ajuta sa treci mai usor peste poftele alimentare nesanatoase, conform prevention.com.
 
1. Mergi la o scurta plimbare

Andra Ciernovici cântă pe 20 mai 2017 în Friends Pub

Andra Ciernovici cântă pe 20 mai 2017 de la ora 20 în Friends Pub (str. Iuliu Maniu nr.20) 

Intrarea libera!


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International