Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Festivalul interna┼úional de folclor ÔÇťAm fost ┼č-om fiÔÇŁ 7-10 mai 2016

Ce-╚Ťi pas─â ? (poezie de Nina Hoza)

De vise-ncol╚Ťite sub lespezi de piatr─â,
De nop╚Ťi nedormite, de plumbul ce-apas─â,
De suflet închis în pere╚Ťi de mormânt, 
╚Üie, ce-╚Ťi pas─â ?

C─â eu nu mai v─âd r─âs─ârit, nici apus,
Că uit uneori și drumul spre casă,
C─â nu mai v─âd ploaia ╚Öi vântul nu-l simt,
╚Üie, ce-╚Ťi pas─â ?

Un subiect pentru campania electoralăÄ

Jandarmii asigură condiţiile de securitate de Sărbătorile Pascale

În data de 30.04.2016, Biserica Ortodox─â Român─â s─ârb─âtore┼čte Învierea Domnului, prilej cu care la l─âca┼čurile de cult se preconizeaz─â o cre┼čtere a num─ârului de credincio┼či. Având în vedere aceste aspecte, în baza planului de m─âsuri pentru cre┼čterea siguran┼úei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, structurile M.A.I. cu atribu┼úii în domeniul ordinii publice desf─â┼čoar─â activit─â┼úi specifice pentru prevenirea producerii unor fapte contrare legii. Pentru asigurarea ordinii publice la misiunile desf─â┼čurate cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale la l─âca┼čurile de cult, sunt angrena┼úi peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Jude┼úean Maramure┼č.
În seara zilei de 30.04.2016, Jandarmeria Maramure┼č, prin structurile sale teritoriale va lua m─âsuri specifice de asigurare a climatului de ordine ┼či siguran┼ú─â în zona urm─âtoarelor l─âca┼čuri de cult:
 
1. Sighetu Marma┼úiei - în intervalul orar 23:00-02:00:
´âś Biserica „Adormirea Micii Domnului” (str. Drago┼č Vod─â);
´âś Catedrala "Sf. Arhangheli Mihail ┼či Gavril" (str. 22 Decembrie);
´âś Biserica "Sf. Ierarh Iosip M─ârturisitorul" (Pia┼úa 1 Decembrie 1918).
 
 

Ancheta Gazeta Sporturilor, partea a III-a: Probele de laborator arata ca prima substanta activa din dezinfectantul folosit in 2000 de sali de operatie din Romania este diluata de 10 ori, iar a doua cu 30%

Echipa lui Catalin Tolontan si a Mirelei Neag de la GSP a testat in laboratorul institutului de stat ICECHIM probe dintr-un bidon de Suprasept, dezinfectant produs de Hexi Pharma si folosit pentru salile de operatii, inclusiv in saloanele pentru arsi, si pentru instrumentarul medical folosit in operatii. Rezultatele analizelor au venit miercuri si arata ca una dintre substantele active din dezinfectant este diluata de 10 ori, iar cealalta cu 30%. Este a treia parte a anchetei realizate de Gazeta Sporturilor, cea mai importanta ancheta din domeniul Sanatatii publicata in ultimii ani in Romania. Puteti citi ancheta aici, pe blogul lui Catalin Tolontan.

Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost arestat pentru 30 de zile

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentinta data miercuri seara de Tribunalul Cluj, potrivit Agerpres. El a fost prezentat Tribunalului Cluj in jurul orei 16 si audierile au durat peste sase ore.
 
Catalin Chereches a fost retinut marti seara sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata. 
 
Potrivit unui comunicat al DNA, in 2014, Catalin Chereches, in calitate de primar, i-a propus unei persoane, denuntator in cauza, sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

Zgonea a fost exclus din partid, cu vot in unanimitate: "O decizie profund nedreapta, mi-am amintit de inchizitie. In loc sa plece Dragnea, plec eu"

Comitetul Executiv National al PSD a decis in unanimitate sa il excluda din partid pe Valeriu Zgonea, presedintelui executiv al PSD si presedintele Camerei Deputatilor, pentru ca a fost singurul care a sugerat, vineri, ca Liviu Dragnea trebuie sa se retraga dupa condamnarea definitiva de doi ani cu suspendare in dosarul Referendumul. Semnalul acestei sedinte a fost dat de declaratia facuta de Dragnea la intrarea in sala de sedinta: intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea in acest moment, Dragnea a raspuns: "Categoric nu". 
 
Ulterior insa, Dragnea a dorit sa atraga atentia asupra faptului ca nu a intervenit in aceasta decizie si ca la momentul votului a iesit din sala.
 
Zgonea a spus clar ca nu isi va da demisia din fruntea Camerei Deputatilor si isi va duce mandatul pana la capat, astfel ca deputatii PSD trebuie sa faca demersul de revocare: sa faca propunerea procedurala din partea grupului parlamentar, care merge la Biroul Permanent si apoi la vot in plen.

S.C.VITAL S.A.- Agen╚Ťia Sighetu Marma╚Ťiei:intreruperi programate in 28.04.2016

S.C.VITAL S.A.- Agen╚Ťia Sighetu Marma╚Ťiei, anun╚Ť─â c─â în vederea conect─ârii  utilizatorilor la re╚Ťeaua nou─â de alimentare cu ap─â potabil─â a ora╚Öului Sighetu Marma╚Ťiei, se întrerupe  furnizarea apei,  joi 28 aprilie 2016, între orele 09.00-16.00, pentru consumatorii care locuiesc pe str─âzile :
 
- Mihai Viteazu – de la intersec╚Ťia cu str. Plevnei pân─â la intersec╚Ťia cu str. Drago╚Ö Vod─â
 
- Vasile Alecsandri
 
- Plevnei

Procesiune religioas─â asigurat─â de jandarmii sigheteni

Ast─âzi, 27 aprilie 2016, între orele 20:00-22:00, Parohia Român─â Unit─â Greco Catolic─â Sighetu Marma┼úiei, cu sediul în Sighetu Marma┼úiei, str. Mihai Eminescu nr. 1, organizeaz─â o procesiune religioas─â de rug─âciune, în amintirea Patimilor Domnului. 
 
Organizatorul estimeaz─â participarea aproximativ─â a 500 de credincio┼či, pe urm─âtorul traseu: Biserica Greco-Catolic─â Ucrainean─â (str. 9 Mai) - Pia┼úa 1 Decembrie 1918 - biserica romano catolic─â - prin spatele parcului spre Prim─ârie - str. Bogdan Vod─â - pân─â la Biserica Greco-Catolic─â de la UNICARM.
 
În baza planului de m─âsuri pentru cre┼čterea siguran┼úei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în vederea desf─â┼čur─ârii în bune condi┼úii a  acestei manifest─âri, un num─âr de 9 jandarmi din cadrul  Deta┼čamentului 4 Sighetu Marma┼úiei, vor  asigura ordinea ┼či siguran┼úa public─â în zona de desf─â┼čurare a procesiunii religioase pentru ca manifestarea s─â se desf─â┼čoare în condi┼úii normale, ac┼úionând pentru prevenirea fenomenului infrac┼úional, intervenind în cazul tulbur─ârii ordinii publice.

Cum se toac─â banii din programele de s─ân─âtate: medicamente pentru mor┼úi ┼či achizi┼úii ilegale

Re┼úete medicale în valoare de 3.551.000 de lei au fost eliberate de c─âtre medici f─âr─â specializarea necesar─â, potrivit Raportului Cur┼úii de Conturi privind evaluarea performan┼úelor unor Programe Na┼úionale de S─ân─âtate derulate în perioada 2012-2014 la Ministerul S─ân─ât─â┼úii ┼či la Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate (CNAS).

De asemenea, CNAS a validat eliberarea de medicamente în valoare de 63.000 de lei, pentru pacien┼úi care erau deceda┼úi la data eliber─ârii din farmacii a respectivelor medicamente. În acela┼či document se arat─â ┼či faptul c─â unit─â┼úile sanitare au achizi┼úionat materiale sanitare ┼či medicamente peste stocurile necesare ┼či c─â pre┼úurile de achizi┼úie au fost diferite de la o unitate la alta, de┼či produsele proveneau de la acela┼či furnizor. Raportul Cur┼úii de Conturi men┼úioneaz─â ┼či lipsa de implicare a Ministerului S─ân─ât─â┼úii în ceea ce prive┼čte controlul implement─ârii Programelor Na┼úionale de S─ân─âtate pentru diabet ┼či boli rare, de┼či aceasta este una dintre principalele atribu┼úii ale sale. În total, cheltuielile nejustificate se ridic─â la 9.424.000 de lei, informeaz─â Gândul, preluat de agen┼úia Mediafax.

Raportul Cur┼úii de Conturi pentru perioada 2012-2014, întocmit în urma analiz─ârii activit─â┼úii Ministerului S─ân─ât─â┼úii, Casei Na┼úionale de Asigur─âri de S─ân─âtate ┼či a unui num─âr de 21 de Case Jude┼úene de Asigur─âri de S─ân─âtate (CJAS), în cadrul programului na┼úional de diabet zaharat, arat─â c─â în perioada 2012-2014 au ap─ârut cheltuieli nelegale în valoare estimat─â de 9.424.000 lei.

Astfel, medici care nu beneficiaz─â de specializarea necesar─â prescrierii de re┼úete pentru afec┼úiuni diabetice au eliberat re┼úete în valoare de aproximativ 3.551.000 de lei.

Consiliera local─â PNL Ani╚Öoara Mihali beneficiaz─â de lucr─âri de racordare la ap─â printr-o firm─â f─âr─â a de╚Ťine autoriza╚Ťie de construc╚Ťie

În ziua de 27 aprilie a.c. la ora 10 a fost solicitat─â interven╚Ťia Poli╚Ťiei locale în cartierul Unirii la blocul 23, deoarece o echip─â de muncitori efectua lucr─âri de bran╚Öare la serviciile de ap─â în mod ilegal, f─âr─â a de╚Ťine autoriza╚Ťie de construc╚Ťie.

Un echipaj al Poli╚Ťiei locale s-a prezentat la fa╚Ťa locului ╚Öi a solicitat echipei de muncitori s─â prezinte autoriza╚Ťia de construc╚Ťie în baza c─âreia efectueaz─â respectivele lucr─âri. Muncitorii au ridicat din umeri ╚Öi au spus c─â nu au nicio autoriza╚Ťie ╚Öi c─â ei nu cunosc nimic, fiind trimi╚Öi la fa╚Ťa locului de c─âtre patronul unei firme din Baia Mare pentru a efectua respectivele lucr─âri.

Poli╚Ťi╚Ötii locali au dispus stoparea lucr─ârilor ╚Öi aducerea locului la starea ini╚Ťial─â (acoperirea s─âp─âturilor) ╚Öi au l─âsat muncitorilor o cita╚Ťie pentru patronul firmei pentru a se prezenta la sediul Poli╚Ťiei locale ╚Öi la Prim─ârie cu autoriza╚Ťiile în baza c─ârora a dispus efectuarea lucr─ârilor.

SE ├ÄNTORC LA STATUTUL DE DINAINTE ÔÇô Locuitorii din Dragomire┼čti au votat ca ora┼čul s─â se transforme din nou ├«n comun─â

Duminic─â, 24 aprilie, locuitorii ora┼čului Dragomire┼čti au trecut pe la urne ┼či au votat. Nu ┼či-au ales înc─â primar ┼či nici pre┼čedinte, au votat în cadrul referendumului de revenire a ora┼čului la statutul de comun─â. 
În baza Legii nr. 332/2004, comuna Dragomire╚Öti a fost declarat─â ora╚Ö dar dup─â ce taxele ┼či impozitele locuitorilor au explodat, tot mai multe voci din comunitate s-au ridicat cerând revenirea la statutul de comun─â.

"Cer desenat cu ploi" (poezie de Gabriela Cosovan)

Umbra mereu vrea s─â ajung─â prima la tine.

Alearg─â ╚Öi m─â poart─â în toate b─âl╚Ťile din ora╚Ö .

Abia reu╚Öesc s─â ╚Ťin pasul cu ea ;

O z─âresc din când în când rujându-se 

În luciul apei .

Ro╚Öul buzelor ei m─â face s─â uit 

Umezeala pantofilor ╚Öi greutatea rochiei 

Plin─â de ploaie ...

Chiar ╚Öi umbrela am pierdut-o 

Undeva între stropii reci de pe alee .

P─ârul mi-e ca o c─âpi╚Ť─â de fân


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International