Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


De ce la alţii da, iar la Sighet, ba? (editorial de Teofil Ivanciuc)

 În spaţiul public continuă să se vehiculeze ideea că subdezvoltarea Sighetului este doar aparentă, sau că modernizarea oraşului ar ţine pasul cu restul României.
Pentru a contracara această manipulare, am ales câteva exemple de localităţi bine administrate, pentru a le dovedi sighetenilor că, dacă se ştie şi dacă se vrea, se poate:
-Comuna Ciugud, jud. Alba, în ultimii 4 ani: 15 milioane euro atrase de la UE, toate uliţele asfaltate, inclusiv drumurile de câmp, iluminat public gratuit, internet wireless gratuit pentru toţi locuitorii comunei.
-Comuna Peştera, jud. Constanţa: apă, asfalt, canalizare peste tot, internet wireless gratuit pentru toţi.
-Oraşul Sebeş, jud. Alba: 27 mii locuitori, 1300 firme (peste 1,3 md. Euro investiţii), încasări anuale din taxe la bugetul local: 9 mil. euro, şomajul practic zero.
-Comuna Romuli, jud. Bistriţa-Năsăud: 90 % din străzi asfaltate şi racordată la apă-canal; bazin de înot şi piscină pentru copii, ambele cu apă încălzită şi nocturnă, plus un teren multifuncţional de sport, amenajate de către primărie cu bani foarte puţini (cca 120 mii euro!).

Dezastru politic în Uniunea Europeană (articol de dr. Peter Lengyel)

Nu le vine să creadă. Dacă privești fața liderilor politici de peste tot din UE… vezi că nu se așteptau ca votul britanic să fie majoritar pentru opțiunea separării. Deși era clar că e undeva pe la 50%… cumva oamenii nu doreau să își pună problema: ce se întâmplă dacă voturile decid separarea? Uniunea Europeană a primit cu această ocazie cel mai mare șut în cap… din istoria ei de până acum. Dacă era o lovitură din exterior, oricât de mare să fie (bine.. nu chiar oricât de mare…)… existau multe variante de a o manageriza cumva pentru reducerea pierderilor politice… măcar. Dar, o astfel de lovitură din interior, venită din societatea britanică, arată gravele probleme structurale-politice ale UE… iar votul britanic poate să fie perceput ca un fel de „activare a clauzei de salvgardare”. Este ca și atunci când vezi că vasul-mamă plutește în derivă, dă rateuri de toate felurile, iar tu te desprinzi de el cu fregata ta, că nu vrei să te tragă în adâncuri.

DESCOPERIRE MACABRĂ - Bărbat găsit mort după cinci zile într-o garsonieră din Sighetu Marmaţiei

Descoperire macabră la Sighetu Marmaţiei. Un bărbat a fost găsit mort în garsoniera în care locuia pe strada Popa Lupu din municipiul Sighetu-Marmatiei după zile bune de la deces.
 
Se pare că bărbatul în vârstă de aproape 50 de ani a fost găsit decedat după ce vecinii, alertaţi de mirosul neplăcut, au alertat autorităţile. Aceştia au pătruns în interiorul locuinţei şi au găsit cadavrul. Bărbatul locuia singur şi nu a mai fost văzut de cinci zile. La examinarea exterioară a cadavrului, nu au fost găsite urme de violenţă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea necropsiei.

Tigari ascunse in roaba

În data de 23 iunie 2016, în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat, angajat al unei firme de salubrizare, care transporta, cu o roabă, deșeuri menajere.

 Polițiștii de frontieră împreună cu organele vamale au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și a materialelor folosite, ocazie cu care au fost descoperite, în roabă, ascunse sub deșeuri menajere, 150 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 1.360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul în vârstă de 32 ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Britanicii au votat pentru Brexit. Reactii dupa socul referendumului din Regatul Unit / Premierul Cameron si-a dat demisia

Regatul Unit a votat pentru parasirea Uniunii Europene, rezultatul referendumului aratand ca britanicii au repudiat majoritatea elitelor din tara, elite care trebuie sa gestioneze acum cea mai mare lovitura penreu proiectul unitatii europene de la sfarsitul Celui De-A Doilea Razboi Mondial si pana acum, noteaza Reuters.  
 
Votul va genera cel putin doi ani de proceduri urate de divort cu UE si va pune sub semnul intrebarii viitorul Londrei drept capitala financiara mondiala. Viitorul premierului David Cameron - care a pus in joc soarta unei natiuni pentru un rezultat despre care a prezis ca va fi catastrofic - este pus serios sub semnul intrebarii.

TREN DERAIAT – Circulaţia a fost reluată pe ruta feroviară Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca

Traficul feroviar a fost bulversat în nordul ţării peste 20 de ore, după ce două vagoane încărcate cu buşteni ale unui tren marfar au deraiat de pe şine. Situaţia i-a afectat pe maramureşenii care aleg să folosească acest mijloc de transport dinspre şi către Sighetu Marmaţiei.
 
Întâmplarea s-a produs miercuri, 22 iunie, în jurul orei 17.50, în staţia Bichigiu, din judeţul Bistriţa Năsăud. Trenul de marfă a deraiat pe secţia de cale ferată 409, între staţiile Telciu şi Coşbuc, secţia Beclean pe Someş – Sighetu Marmaţiei, la kilometrul feroviar 12+200. Întreruperea circulaţiei a blocat şase trenuri Regio.

Ghid de supraviețuire în apartamente, pe caniculă. Câteva reguli care îți asigură confortul

Temperatura excesivă din apartamente afectează tot mai mulți pacienți. În special vârstnicii cu afecțiuni cardiovasculare, neurologice sau respiratorii au avut în ultima perioadă probleme de sănătate dar au fost și numeroase cazuri în care copii au avut nevoie de asistență de urgență.
 
Cei mai expuși sunt cei care locuiesc în apartamentele situate la ultimul etaj din blocuri acoperite cu bitum sau tablă.
 
Pentru a nu fi afectați de „capcana” termică din apartamente medicul de urgență Tudor Ciuhodaru face câteva recomandări.

Climatul arid-canicular, ca idee (Autor: dr. Peter Lengyel)

Scurtă introducere despre relevanța temperaturii pentru om.
19 august 2015. Ziua de azi în Maramureș este perfectă din punct de vedere termic pentru dihania umană. După întinsa perioadă caniculară, este un fel de eliberare, un fel e renaștere ca omul să se poată plimba la amiază fără a avea senzația de arsură. Este chiar perfect acum. Animalul uman funcționează la parametri optimi atunci când temperatura corporală este de circa 37 grade C – la această temperatură enzimele, procesele metabolice de variate feluri, adică tot ce înseamnă funcționalitate a corpului… se desfășoară la randament optim; dar orice creștere a temperaturii corporale poate avea efecte dramatice și chiar letale la doar câteva grade în plus față de optim… Un copil mic lăsat închis în mașina expusă la soare poate să fie mort în timp scurt (așa cum există cazuri destule)… adică el este terminat cât ai zice pește prăjit. La scăderea temperaturii, hipotermia produce efecte la fel de devastatoare… așadar organismul uman este constrâns ca toată viața să asigure temperatura optimă a corpului la un mod foarte exact.

Bisericile de lemn UNESCO, recepţionate de Sânzâiene

Până de Sânzâiene va fi încheiată recepţia lucrărilor la toate cele 16 obiective cuprinse în cadrul proiectului Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord.Primele deplasări pe teren au avut loc începând cu data de 21 iunie, urmând ca ultimele două obiective să fie recepţionate în data de 24 iunie. În cadrul centrelor de informare turistică vor activa 16 persoane din personalul neclerical şi „care vor fi plătite de către Consiliul Judeţean pe perioada sustenabilităţii proiectului”, arată autorităţile judeţene.

Obiectivul general al acestui proiect a fost acela de „valorificare durabilă a potenţialului turistic al bisericilor de lemn recunoscute ca valori ale patrimoniului mondial UNESCO şi valori ale patrimoniului cultural de importanţă naţională şi universală, prin crearea şi îmbunătăţirea infrastructurilor conexe, respectiv prin includerea acestora într-un circuit turistic cultural-religios”.

Apa va fi intrerupta azi in cartierul Unirii din cauza unei conducte sparte

Apa va fi intrerupta azi, 23 iunie 2016, de la ora 11 pana la ora 15, in cartierul Unirii din cauza unei conducte sparte.

Blocurile din cartierul Unirii care vor fi afectate de aceasta intrerupere sunt:  1, 1A, A1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 5A, 5B, 5C, 7A, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 30, 36.

Echipele de intervenție sunt la fața locului, pentru remedierea situației și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Spectacol de acrobație și dresaj de cai in Sighet, duminică, 26 iunie 2016

Duminica, 26 iunie 2016, ora 18, un eveniment unicat, de nivel international,în Sighetu Marmației oferit de sigheteanul MIRON BOCOCI. Reîntors pe plaiurile natale după 13 ani, acesta va susține un spectacol impresionant de acrobație și dresaj în libertate. 
Intrarea gratuita.

Sărbătoarea rădăcinilor străbune, ediția a II-a la Călinești (28-29 iunie 2016)

Sărbătoarea rădăcinilor străbune, ediția a II-a la Călinești (28-29 iunie 2016)

Ce este interzis pe Facebook si ce nu

Facebook, reteaua de socializare cu cei mai multi utilizatori (1.65 de miliarde), este locul unde libertatea de exprimare, gandurile, sentimentele si prieteniile sunt la comun. Saptamana trecuta, asasinarea unui tanar de 28 de ani din Chicago a fost transmisa live pe Facebook. Timp de un minut, barbatul s-a filmat cu prietenii, iar apoi s-au auzit focuri de arma si tipete. Facebook nu a sters inca acel video de pe profilul sau, iar intrebarea este "De ce?"

Weekend artistic 3+3 din Sighet la Satu-Mare (25 iunie 2016)

Weekend artistic 3+3 din Sighet la Satu-Mare (25 iunie 2016, ora 12)

Vor participa: Antonia Zavalic, Ion Maris, Peter Lengyel, Stefania Adela Pop, Stefan Hegedus, Valentin Petreus. 

Legea pensiilor speciale pentru alesii locali, declarata neconstitutionala de CCR, a fost adoptata de Parlament

Legea care prevede acordarea de pensii speciale alesilor locali a fost adoptata marti de Senat in calitate de camera decizionala. Legea a fost declarata neconstitutionala de CCR la inceputul anului, dupa ce judecatorii Curtii au admis o sesizare a Guvernului Ciolos. Legea a fost adoptata marti cu 101 voturi "pentru", un vot "impotriva" si sase abtineri, dupa o dezbatere foarte scurta, potrivit Mediafax. Senatorii spun ca legea a fost reexaminata fata de forma initiala, declarata neconstitutionala de CCR. 


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International