Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Jandarmii maramureşeni prezenţi în cadrul acţiunii de ecologizare ”Let’s do it Romania” -2016

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., un ofiţer şi unsprezece subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Maramureş,  au luat parte la  proiectul de ecologizare intitulat „Let’s do it Romania”, acţiune ce a presupus curăţarea de deşeuri în mai multe zone ale judeţului nostru.

      Astfel, jandarmii maramureşeni au asigurat îndrumarea participanţilor voluntari în derularea activităţilor, precum şi deplasarea pe traseele şi în locurile stabilite de organizator pentru a fi igienizate. Prin urmare jandarmii au fost repartizaţi la această acţiune de către doamna Silvia Pop, preşedintele Gărzii Ecologice Baia Mare, în zona Ferneziu – Barajul Firiza, Borşa, Cavnic şi  Vişeu.

Atentie la cosurile de fum !

Specialițtii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș  le reamintesc tuturor cetățenilor măsurile de prevenire care trebuie respectate înainte de reînceperea utilizării coșurilor de fum.

Coşurile  pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi, trebuie:

- curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin o dată pe an (în cazul utilizării de combustibil gazos) şi cel puţin de două ori pe an (în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustibil lichid şi solid), dar obligatoriu înainte de începerea sezonului rece;

- la trecerea prin acoperiş se va lăsa o distanţă de cel puţin 10 cm între faţa exterioară şi elementele combustibile ale acoperişului;

Biciclist accidentat la Sighetu Marmaţiei de către un șofer din Crăciunești

Ieri la ora 15.20, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi despre faptul că, la intersecţia DN18 cu strada Tepliţei din municipiu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că şoferul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Crăciuneşti, a surprins şi accidentat un biciclist care se deplasa din sens opus. 
 
Biciclistul a virat la stânga fără a semnaliza manevra şi fără a acorda prioritate autoturismului.

POIENILE DE SUB MUNTE – Trupul unui bărbat, găsit carbonizat în locuinţa mistuită de flăcări

În cursul dimineţii de vineri, 23 septembrie, în jurul orei 3.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a primit o alertă. Era semnalat incendiu la o casă de locuit din Poienile de Sub Munte.

Imediat spre nefericitul eveniment au fost direcţionate mai multe echipaje de pompieri care să lichideze focul.
 
La mai puţin de o oră de la semnalarea incendiului, pompierii au făcut o descoperire macabră. Printre ruinele în flăcări ale casei de locuit au descoperit un cadavru. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani.

TEATRU: Monoloagele vaginului (după Eve Ensler) cu actrița Diana Giubernea pe 30 septembrie 2016 în Sighet

Vineri, 30 septembrie 2016, ora 20:00, la sala ”George Enescu” a Școlii de Muzică, va avea loc pentru a doua oară în Sighetu-Marmației spectacolul de teatru ”Monoloagele vaginului” (prima reprezentație în orașul nostru a avut loc în martie 2009) cu actrița Diana Giubernea, în regia Mona Gavrilaș.
Evenimentul este organizat de către REBEL 21 ONG Sighet în colaborare cu INOROG ART București. 
Suport eveniment: 15 lei
 
Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaș a stârnit interesul publicului din toată țara care a vrut să-l vadă și să-l revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru și controversat la vremea apariției sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin cu emoțiile și trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul care devine parte integrantă în spectacol și, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o șerpoaică, reușind să își schimbe identitatea, să călătorească în timp și în spațiu, împreună cu toți cei din sală.

Tanar prins in SIghet cu un tractor neinregistrat si cu lemne fara documente

Pe 21 septembrie, la ora 16.00, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au oprit pentru control pe strada Făget din municipiu, un tractor condus de un tânăr de 25 de ani, care transporta material lemnos.

In urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, iar tractorul este neînregistrat.
 
Materialul lemnos, în cantitate de 2,5 mc, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010.

Numărul asistaţilor social din Sighet, în creştere!

Cazurile persoanelor asistate social în municipiul Sighetu Marmaţiei sunt tot mai multe pe an ce trece. Cauzele care conduc la creşterea numărului celor ce au nevoie de sprijinul financiar al autorităţilor locale sunt multiple. Una dintre ele este şi situaţia economică precară, existentă în zonă, care deseori se lasă cu desfiinţarea locurilor de muncă.
De asemenea, mulţi asistaţi social preferă să nu muncească, aşteptând ca primăria să le dea bani pentru traiul zilnic: „Avem destule cazuri de asistaţi sociali. Avem acel Birou de Asistenţă Socială. În continuu vin cazuri noi la primărie. Având în vedere că semnez zilnic documente, am posibilitatea să văd. Multe dosare se reînnoiesc, din cauza faptului că unul dintre părinţi nu mai lucrează, pierzându-şi locul de muncă, iar veniturile pentru ele trebuie calculate, dar numărul dosarelor de asistaţi social este în creştere în ultimii ani. Oamenii îşi pierd locurile de muncă din cauză că există o problemă economică, dar foarte mulţi nici nu vor să lucreze, ca să fim foarte sinceri şi atunci bineînţeles că situaţia este aşa cum este”, a declarat Ildiko Beres, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

În momentul de faţă industria din Sighetu Marmaţiei este doar la „un nivel de plutire”. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile locale caută soluţii de atragere a unor investitori mari în zonă: „Unul dintre lucrurile pe care vrem să le facem este să dăm viaţă industriei din Sighet, să atragem investitori în oraşul nostru pentru că stăm foarte prost cu partea de investitori care au venit la noi.

Terenul de baschet in aer liber de la Colegiul National ,,DRAGOS VODA,, este aproape gata

Dupa ce s-a turnat covorul asfaltic pentru noul teren de baschet si au fost trasate liniile de marcaj, in cele din urma a fost rezolvata si problema achizitionarii instalatiei profesionale cu panouri de plexiglass si inele cu arc.

Se aduc multumiri din suflet domnului ec. Vasile Godja -  Director General al S.C.PLIMOB, care a sponsorizat cu o suma consistenta covorul de asfalt si a fost alaturi intotdeauna de baschetul sighetean ajutand permanent acest sport in obtinerea performantelor la cel mai inalt nivel, care au culminat cu obtinerea titlului de campioana nationala la Olimpiada Gimnaziilor de catre baietii din clasele V-VIII de la ,,DRAGOS  VODA,, in mai 2016.

Mii de multumiri fostului mare jucator de baschet Stef Catalin (fost coleg de echipa cu prof. Emil Kosztelnik - director al CSS Sighet) in prezent presedinte al Companiei 3 PILLAR GLOBAL ROMANIA, care nu a uitat niciodata de unde a plecat si unde a obtinut multe succese pe plan sportiv, el fiind de acord sa sponsorizeze cele doua panouri moderne de baschet pentru elevii de la ,,DRAGOS  VODA,,.

Multumim tuturor si recunostinta eterna pentru spiritul civic, generozitate  si inteligenta de a investi in acest minunat sport.

Prof. TONI  FANGLI.

 

Tigari de contrbanda capturate la Craciunesti si Sarasau

Pe 21 septembrie a.c., în jurul orei 7.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a opri în trafic, pentru control, pe raza localității Crăciuneşti, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.
La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Vasile A. de 52 de ani, avându-l ca pasager pe Vasile L. de 55 de ani, ambii cu domiciliul pe raza jud. Maramureş.
În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj două sacoşe în care se aflau mai multe cartuşe cu ţigări, fapt pentru care cei doi bărbaţi împreună cu mașina cu țigări au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuării unor verificări specifice.

15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil

La Senat a fost depusă o propunere legislativă care prevede ca tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani să beneficieze de o primă de 15.000 de lei. De aceeași sumă ar urma să beneficieze și familiile, la nașterea celui de-al treilea copil, pentru „recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

Propunerea legislativă denumită „Lege privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice” a fost înregistrată marți, 20 septembrie, la Senat.

Potrivit inițiatorului, deputatul UNPR Iacob Pușcaș, România va rămâne până în anul 2050 cu o populație rezidentă de aproximativ 16 milioane de persoane, fără a fi luată în calcul migrația. Acesta susține că familia este celula de bază în toate societățile, de aceea familia trebuie privită cu responsabilitate și statul trebuie să se implice în a avea familii solide.

„Se consideră familie numeroasă familia care cuprinde pe lângă soți și cel puțin trei copii. Pentru aceste familii statul propune facilități fiscale și ajutoare bănești având ca scop consolidarea familiei”, se precizează în expunerea de motive. Sunt consideraţi ca făcând parte din familie şi copiii adoptaţi, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiaţie.

Kiwanis Maramures organizeaza in Sighet un bal caritabil pe 22 octombrie 2016

«Orice copil are dreptul la viaţă, supravieţuire şi dezvoltare».
Aşa spune un articol din «Convenţia cu privire la drepturile copilului», convenţie semnată şi de România, ţară membră UE, dar unde încă mai există zeci de mii de case fără drum de acces şi fără curent electric, case în care locuiesc o mulţime de copii.
Pentru mulţi dintre noi cred că e imposibil să ne imaginăm viaţa fără curent electric, telefon, televizor, maşină de spălat, frigider, fier de călcat, calculator…

Cum se şterg punctele-amendă şi ce amenzi grele vor fi pentru şoferii agresivi, vitezomani şi parcarea neregulamentară

Potrivit propunerii legislative, şoferii care îşi plătesc amenda în termen de cel mult două zile lucrătoare beneficiază de o înjumătăţire a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, dar şi de o reducere la jumătate a contravalorii amenzii.

Legislaţia actuală prevede ca în cazul în care un şofer primeşte amendă şi îi este reţinut şi permisul auto, el să beneficieze doar de o înjumătăţire a amenzii în momentul în care aceasta este achitată în maxim două zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatatare a contravenţiei.

Propunerea legislativă a fost trimisă spre dezabtere Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Şoferii agresivi şi şmecherii la volan vor plăti amenzi grele. Senatorii au pregătit mai multe modificări la Codul Rutier prin care cei care claxonează nejustificat sau aruncă mucuri de ţigări pe geam vor plăti amenzi de până la 1000 de lei. Pe lângă o amendă, şoferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme rămân şi fără permis de conducere pentru două luni.

Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbătute de senatorii în Comisia de Transporturi este şi cea care reintroduce sancţiunea ridicării autovehiculului.

MUZICA: Ducu Berti - M-am indragostit numai de ea

În cătarea vânătorilor şi pescarilor sigheteni

Clubul de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Sighetu Marmaţiei aparţine AJVPS. Maramureş. De la secretarul Clubului Sighet, Doru Hotea am aflat că: ”În cadrul Clubului nostru condus de Horia Scubli şi Liviu Indre avem 6 grupe de vânătoare, iar în cadrul Asociaţiei Judeţene suntem tot 6 cluburi – Baia Mare (2), Sighet, Lăpuş, Vişeu, Borşa. Noi ne ocupăm de gospodărirea fondurilor de vânătoare Bârsana, Gutin, Agriş, Săpânţa, Câmpulung la Tisa şi Ronişoara. Pescuitul sportiv se face pe Mara, Iza, Tisa şi lacul Tepliţa, populat cu 500 de kg de peşte în luna aprilie. Luni, am mai deversat aici încă 500 de kg, iar miercuri vom aduce încă pe atâtea kg de crap, din Ungaria, în greutate de la 1,5 kg, la 3 kg bucata. Ne pregătim pentru concursul de pescuit sportiv, care va avea loc pe lacul Tepliţa, timp de 3 zile (72 de ore), în perioada 29 septembrie – 2 octombrie.
Pentru a putea pescui pe lac, trebuie să fii membru cotizant al Clubului şi să plăteşti o taxă de 150 de lei pe an. Cei care vor să pescuiască o zi plătesc 50 de lei pentru 24 de ore, dar nu au voie să recolteze mai mult de 3 kilograme de peşte. Pe lac pescuiesc vreo 90 de abonaţi, anual. Sub cele 2,7 hectare luciu de apă, avem crap, amur, ştiucă, roşioară. În zona lacului cuibăresc 3 specii de raţe sălbatice. Pe cele mari, le putem vâna în sezon. Acum suntem în sezon de vânătoare la raţe, mistreţ şi căprior.  

VIDEO: CLEAR CUT CRIMES - documentar RISE Project despre masacrul pădurilor din Maramureș

Ce-a fost odată pădure pare acum un cimitir de soldați necunoscuți care înghite încet nordul României și vestul Ucrainei. Adică, cea mai mare pădure virgină din Europa și speciile ei protejate.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International