Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


DISPARIȚII – Un copil de 12 ani și o femeie de 64 ani sunt căutați de polițiștii maramureșeni

Poliţiştii maramureşeni desfăşoară activităţi de căutare şi solicită sprijinul cetăţenilor în vederea găsirii persoanelor reclamate dispărute.
PETREUŞ DENIS, în vârstă de 12 de ani, a plecat la data de 1 iunie a.c. de la domiciliul său din municipiul Sighetu Marmaţiei la o stână de oi şi până în prezent nu a revenit. Acesta obişnuieşte să lucreze ca îngrijitor de animale sau în gospodărie, la diferite persoane din mediul rural.
 

Polițiștii și mascații au descins în cartierele Cuza Vodă și Independenței din Sighetu Marmației

Acțiune de proporții a avut loc în dimineața zilei de 31 iulie a.c. în municipiul Sighetu Marmatiei. Politia Municipiului, Jandarmeria Română și Poliția Locală au desfășurat o acțiune de amploare în cartierul Cuza Vodă, Bl. 2 și cart. Independentei, Bl 14.
 
Acțiunea vine ca urmare a escaladării violențelor în aceste două cartiere și a numeroaselor plângeri depuse de către locuitorii din zonă. Reamintim că în urmă cu câteva zile un fost antrenor de box a fost băgat în spital în stare gravă de către o bandă de tineri care își face veacul prin cartierele respective. În aceeași zonă a orașului au avut loc în ultimii ani mai multe crime și numeroase jafuri și agresiuni.
 

Maramureşenilor le pasǎ! Nepǎsǎtorii sunt pe la alte nivele…

S-a scris şi se mai scrie  cu patos, cu indignare sau cu resemnare  cǎ nu sunt destui donatori de sȃnge ȋn Maramureş. Nu ȋnțeleg de ce nu se ȋndreaptǎ gȃndurile mustrǎtoare ȋn primul rȃnd asupra acelora care au puterea ȋn mȃinile lor şi nu (re)ȋnființeazǎ centre de recoltare sanguinǎ. Mǎ gȃndesc, desigur, şi la spitalul nostru din Sighet. Explicații de ce-i aşa şi nu altfel, am tot auzit de la cei care pot sǎ explice, dar pare-se cǎ nu pot sǎ facǎ…
 
O stare de provizorat...permanent(!) existǎ de ani buni. Din cȃnd ȋn cȃnd vine o echipǎ din Baia Mare cu tot echipamentul necesar pentru recoltarea şi conservarea sȃngelui donat de sigheteni.

INCREDIBIL - Copil de 10 luni din Sighetu Marmaţiei, lăsat în faţa casei de propria mamă. Tânăra de 18 ani era băută

Un caz ieşit din comun a ajuns în atenţia autorităţilor sighetene. Un copil în vârstă de numai 10 luni a fost lăsat în faţa casei de către propria mamă, o tânără de 18 ani. Asta nu este tot! Mama, de altfel încă o adolescentă, era beată atunci când a fost găsită de responsabili.
 
Grozăvia s-a produs în seara zilei de marţi, atunci când mama copilului a băut, a făcut scandal, a spart totul în casă, lăsându-şi copilul afară. „Vecinii au sunat la 112, poliţia a ridicat-o şi ne-a sunat că se află un copil pe care nu-l pot lua. Am ridicat copilul, dar cum în Sighetu Marmaţiei nu putem prelua în regim de urgenţă copii sub doi ani, l-am dus la Pediatrie, unde i se face o evaluare a strării de sănătate.

„Demite-L!”. De ce „L”?

Opinia cetǎțeanului conteazǎ, nu-i aşa? O acțiune politicǎ bine protejatǎ de cǎldurile de iulie se defǎşoarǎ de ceva timp sub un cort unde şi cetǎțeanul sighetean e invitat sǎ ia atitudine şi sǎ-L demitǎ pe primul ministru. 
 
Am respectat şi eu (doar pentru rȃndurile pe care le-ați citit pȃnǎ acum, vǎ asigur!) rȃnduiala  inițiatorilor acțiunii de strȃngere de semnǎturi indignate şi am scris „sǎ-L”, ȋn locul firescului „sǎ-l”.
 
Pe cortul sub care cetǎțeanul ȋşi poate exprima opinia doar dacǎ e de acord cu o anumitǎ parte a lumii politice, scrie „Demite-L”. Ei bine, acest „L” scris cu majusculǎ ȋntr-un loc unde n-ar fi trebuit sǎ aparǎ aşa, mǎ pune ȋn ȋncurcǎturǎ.

Criză de donatori de sânge în Maramureş

Numărul persoanelor care se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş este foarte scăzut, iar reprezentanţii instituţiei susţin că reuşesc cu greu să acopere cererile din partea spitalelor. Media donatorilor care vine zilnic la sediul instituţiei este de aproximativ 25 de persoane, în condiţiile în care ar fi necesar un număr de 40 de donatori pe zi, pentru a acoperi satisfăcător necesarul de sânge în judeţ.
 
„Este scăzut numărul de donatori şi avem noroc cu aparţinătorii care vin în grupuri pentru bolnavii lor. Sunt zile cu 20 de donatori, rare sunt cele cu 40 de donatori, dar numai atunci când vin aparţinătorii pentru un anumit bolnav. În medie avem cam 25-30 de donatori pe zi, dar o medie de 40 de donatori pe zi ar fi un număr relativ satisfăcător.

Indicatoare şi panouri informative în zona Pietrosului Rodnei

Dat fiind faptul că în lunile de vară lacul Iezer şi Pietrosul Rodnei, după Cascada Cailor, sunt cele mai vizitate obiective turistice din zona Borşa, administraţia locală a decis să monteze o serie de indicatoare şi panouri informative pentru turiştii care ajung prin această parte a ţării. Primarul Sorin Timiş a declarat că s-a luat această decizie întrucât avem de a face cu o zonă turistică extrem de vizitată.
 
„Sunt zone vizitate de turiştii care ajuns lunile acestea prin Borşa. Am montat indicatoare în toate zonele turistice, inclusiv pe drumul care duce către Pietrosul Rodnei. Drumul vechi care te duce la vârf nu se mai foloseşte. Apoi, unde găseam de regulă foarte multe gunoaie, acolo am montat panouri de avertizare”, a declarat primarul Sorin Timiş.

Adopţiile internaţionale pentru câini, la modă în Sighetu Marmaţiei

Oricât de greu sau ciudat ar suna, există şi oameni dispuşi să plătească bani grei pentru a-şi aduce un câine sau o pisică de la sute de kilometri depărtare. Se întâmplă la Sighetu Marmaţiei, unde în ultimele zile mai mulţi câini au fost adoptaţi în Germania.
 
Asociaţiile de profil din fosta capitală a Maramureşului se declară nemulţumite de faptul că patrupele din adăpostul primăriei sunt eutanasiate şi încearcă să stopeze acest lucru. Viaţa acestor animale poate fi salvată doar dacă cineva îi ia spre adopţie.
 
„Noi încercăm să promovăm câinii de acolo, să le dăm o şansă de adopţie. Avem şi noi în grijă 19, în casele proprii. Suntem doar trei voluntare şi avem 19 câini împărţiţi în casele noastre şi şapte pui de pisică. Câinii în adăpostul primăriei se eutanasiază... Îi putem salva doar dacă cineva vrea să îi adopte”, a declarat Andreea Miclean, preşedintele unei asociaţii de profil din Sighet.

Streetball - Regii strazii 5 - la Baia Mare

Potcoviţi caii, ascuţiţi tăisul săbiilor, umflati mingile!
Se anunta o mare batălie!!! Câmpul de luptă din parcarea supraterană GOLD PLAZA freamata ...în aer se simte tensiunea... o noua luptă legendară va avea loc in data de 15-16 august 2015 pentru câstigarea coroanei de REGE AL STRAZILOR!!!

Inscrierea in scoli si gradinite se va face doar cu aviz de la medicul de familie, fara analize medicale

 Ministerele Sanatatii si Educatiei pregatesc un ordin comun care va stabili ca scolile si gradinitele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor in colectivitate, ci doar adeverinta de la medicul de familie, a declarat miercuri secretarul de stat Dorel Sandesc, citat de Mediafax.
 
"Pregatim un ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a prezenta explicit conditiile medicale necesare inscrierii copiilor in unitatile de invatamant, la inceputul anului scolar. Incepand din anul scolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta faptul ca respectivul copil sau elev este clinic sanatos si nu sufera de o boala contagioasa", a spus Dorel Sandesc.

Drumul lung spre Cimitirul Vesel: La umbra marelui fus! (Săpânţa, 15-16 august 2015)

Sâmbătă, 15 august și duminică, 16 august 2015, în zile de mare praznic împărătesc, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Maramureșul revine în centrul atenției cu cea de-a șasea ediție a evenimentului "Drumul Lung spre Cimtirul Vesel", un festival de cultură, muzică și joc tradițional, ce va avea loc în comuna Săpânța.

Mașină cu țigări de 4600 lei depistată la Sarasău

Ieri, 28 iulie 2015, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului, constatându-se faptul că maşina era condusă de Jozsef  N., de 41 ani, iar în autoturism se mai afla ca pasager Zoltan C., de 26 ani.

DIICOT - Peste 300 de kilograme de heroina capturate in Vama Petea. Drogurile au tranzitat Maramuresul

Ieri, 28 iulie, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au capturat cantitatea de 333 kg heroina ce era disimulata in rezervoarele a doua autotrenuri. 
 
Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT, “in cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatii Yigit Hakan, Saman George-Solomon, Binga Liviu-Constantin si Sincar Huseyin au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni privind traficul intern si international de droguri de mare risc (heroina)”. 

Fetiţă în vârstă de 3 ani, accidentată în Sighet de un șofer neatent

O fetiţă de 3 ani şi 11 luni a fost accidentată la Sighetu Marmaţiei de un autoturism al cărui şofer a efectuat manevra de mers înapoi. 

Un sighetean de 38 de ani a condus ieri, la ora 18.10, un autoturism în cartierul Cuza Vodă din Sighetu Marmaţiei. A efectuat manevra de mers înapoi şi, pentru că nu s-a asigurat corespunzător, a surprins şi accidentat o fetiţă de 3 ani şi 11 luni, din Sighetu Marmaţiei.
 
Minora a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi ulterior transferată la Spitalul Judeţean Baia Mare.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International