Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Gabriela Cosovan - lansare de carte la sala Radio Sighet

Vineri 19 decembrie 2014, la sala Radio Sighet a avut loc lansarea volumului de poezii "In valtoarea emotiilor" apartinand doamnei  Mariana Gabriela Cosovan. Va prezentam cateva imagini filmate la acest eveniment.

DARURI - Mos Craciun la pompieri

Pompierii maramureseni au fost colindati ieri de corul jandarmilor si de cel al politistilor din judet. Oaspetii au vrajit audienta cu vocile si colindele lor si au fost omeniti, dupa traditie, cu nuci si colaci. Tot ieri, Mos Craciun a sosit la resedinta I.S.U. Maramures. Mosul s-a grabit sa ajunga la intalnirea cu copiii pompierilor. El a descins la sediul I.S.U. cu desaga plina de daruri, dintr-o autospeciala. Cel mai indragit mosneag a fost primit cu emotie de cei mici, care s-au grabit sa-l incante cu colinde si poezii. Fermecat de primire, Mos Craciun a deschis sacul cu daruri si toti cei mici au primit cadouri. 

INCREDIBIL - Doar un sfert din terenurile agricole ale Maramureşului sunt arabile

Ultimul raport dat publicităţii de către reprezentanţii Direcţiei Agricole Maramureş indică faptul că puţin peste un sfert din suprafaţa agricolă a judeţului e constituită din terenuri arabile, respectiv 81.206 ha din totalul de 305.528 ha. Aceleaşi cifre arată faptul că, în prezent, în Maramureş, avem păşuni pe o suprafaţă de 96.888 ha, fâneţe, pe o suprafaţă de 120.937 ha, vii pe 243 ha, livezi, pe 6.254 ha din care 4.323 ha livezi pe rod. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole, din totalul de 81.206 ha de suprafaţă de teren arabil, 27.861 ha sunt cultivate cu cereale pentru boabe, 107 ha cu leguminoase pentru boabe, 758 ha cu plante uleioase.

Două concursuri de matematică pentru elevii de la Colegiul Naţional Dragoş Vodă înainte de vacanţa de iarnă

În perioada 12-13 decembrie 2014 la Baia Mare s-a desfăşurat concursul interjudeţean de matematică “Tinere Speranţe” editia a X-a la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga. Acest concurs s-a adresat elevilor claselor gimnaziale din centrele de excelenţă din judeţ şi din câteva judeţe invitate: Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Cluj. Concursul s-a desfăşurat pe două probe. La proba pe echipe elevii Colegiului Naţional Dragoş Vodă au obţinut următoarele rezultate:
 
 
 

Când ajung în primăriile din Maramureş alimentele guvernamentale

Ajutoarele europene nu au ajuns încă în ograda autorităţilor din Maramureş. Acestea, însă, urmează să ajungă în perioada imediat următoare, iar distribuirea lor către beneficiari se va realiza atunci când soseşte întreaga cantitate de ajutoare.
Întreaga problemă însă a început în momentul în care Ministerul Fondurilor Europene a distribuit cupoanele fără a încheia toate procedurile necesare legate de alocare a alimentelor.

Captura de 11200 pachete de tigari pe malul Tisei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, după ce au observat mai multe persoane în timp ce incercau sa traverseze ilegal frontiera de stat, prin apa râului Tisa, transportând în spate mai multe colete voluminoase. 
Lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat patrula poliţiei de frontieră, au abandonat coletele pe malul românesc şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.
În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea reţinerii şi identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.
Pe malul românesc al Tisei au fost descoperite 12 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 11.200 pachete în valoare de peste 100.000 de lei.

Ioan Liviu Ciceu a fost trimis in judecata dupa ce si-a omorat tatal, la Sarasău

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CICEU LIVIU IOAN, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 14 martie 2014, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe raza localităţii Sarasău, judeţul Maramureş, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, inculpatul Ciceu Liviu Ioan i-a aplicat tatălui său, victima C.I., mai multe lovituri în zona capului, cu un corp contondent dur, cauzându-i leziuni grave în urma cărora aceasta a decedat în data de 19 martie 2014.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

Maramureșul câștigător la National Geographic Photo Contest 2014

La concursul din acest an organizat de către National Geographic Photo Contest, la categoria People, o fotografie realizată în Maramureș a câștigat o Honorable Mention. 
Este vorba despre un cuplu de bătrâni din satul Sârbi, surprinși magistral de către fotograful italian Roberto Fiore, ca într-un tablou de Rembrandt, cu o lumină naturală extraordinară. În timp ce soțul căzut pe gânduri stă așezat pe cerga care este totodată și culcușul favorit al pisicii, soția sa pregătește pâinea care va fi binecuvântată la euharistie, zice textul imaginii.

VIDEO: 22 de tineri au fost premiati la a treia editie a galei Încurajează performanţa

Azi, 17 dec. 2014, a avut loc la UBB Sighetu-Marmatiei a treia editie a galei "Încurajează performanţa" organizate de catre consilierul local Dana Onita-Ivascu. 
La eveniment au luat cuvantul Ioan Dorel Todea – moderatorul evenimentului, Mirela Buftea – mesajul primarului Ovidiu Nemeş, profesor Odarca Bout şi Dana Oniţa-Ivaşcu insa seara a fost incalzita si de momente artistice ale unor tineri talentati. 
 
Lista elevilor care s-au remarcat în activităţile extraşcolare, premiaţi de consilierului local, avocat Daniela Oniţa-Ivaşcu, în cadrul proiectului "Încurajează performanţa”:

VIDEO: Concert de colinde - Corul Barbatesc (Biserica din Mocira - Valea Hotarului - 14 dec. 2014)

 Concert de colinde - Corul Barbatesc (Biserica "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul" din Mocira - Valea Hotarului - 14 decembrie 2014).

Concert de colinde cu corul Cristos Rege la Biserica Greco-Catolică pe 21 decembrie 2014

Duminică, 21 decembrie 20124 orele 19, corul “Cristos Rege”, dirijat de doamna profesoară Rodica Gheorghiu, va sustine un concert de colinde la Biserica Greco-Catolică din Sighetu Marmaţiei.

Sunteţi aşteptaţi cu drag !

Educaţia prin şah a primit "şah-mat" în Maramureş

În urmă cu câteva luni, ministrul educaţiei naţionale a anunţat că din toamna acestui an şcolar şahul va fi introdus în şcoli ca materie opţională, însă acest lucru nu a fost pus încă în practică, cel puţin, nu în şcolile maramureşene.
 
Referitor la acest subiect, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş spun că s-au stabilit 19 unităţi de învăţământ din judeţul nostru pentru implementarea programului în şcoli pilot. "În luna iunie 2014, s-a primit la ISJ Maramureş Protocolul de colaborare semnat între MEN şi Federaţia Română de Şah în vederea derulării Programului Naţional «Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar», prin care ISJ a stabilit 19 unităţi de învăţământ (nouă din mediul urban şi zece din mediul rural), pentru implementarea programului în şcoli pilot. La nivel naţional, numărul şcolilor pilot este de 500. Programul se derulează în intervalul 5 iunie 2014 - 31 august 2016 şi are în vedere dotarea unităţilor cu materialele didactice necesare şi formarea cadrelor didactice", spune Camelia Bogdan, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Maramureş.

Nişa de oportunitate: diaspora (Articol de Ion Maris)

Se petrec, periodic, lucruri remarcabile, în evoluţia şi derularea istoriei fiecărui popor.
Şi naţiunile probabil parcurg toate etapele din ciclul de viaţă clasic ce poate fi adoptat şi adaptat simbolic pentru orice lucru, produs.
Există “aşteptare” - lansare, creştere, maturitate şi implicit... declin. Orice fenomen, relaţie, obiect etc se supune – în linii generale - acestei legi. Pare o lege simplă, prea uşor de înţeles şi chiar... virală.
La fel şi viaţa, sentimentele şi speranţele noastre, sunt ancorate în legi, mai mult sau mai puţin ştiinţifice, care încearcă să expliciteze itinerariul tuturor “fenomenelor” ce se petrec în interiorul universului individual sau comun.
În ultimii ani, fără niciun gând strategic, am încercat să ofer, prin interviurile pe care le-am luat sighetenilor plecaţi aiurea, în lumea largă, crâmpeie din poveştile de succes ale concetăţenilor mei. Sunt oameni valoroşi, oameni speciali, ce au parcurs acele etape distincte, mai mult sau mai puţin comparabile, de nesiguranţă - aşteptare, creştere, maturizare, uneori disperare – declin şi reluarea ciclului din nou şi din nou în zone, ţări, locaţii distincte... Sunt ai noştri, pe care îi iubim, îi invidiem sau îi compătimim, îi revedem cu plăcere şi îi căutăm uneori, când necazurile sau durerile o cer.

VIDEO: Interviu cu prof. Crina Voinaghi, castigatoare a concursului Incubatorul de condeie

Interviu cu prof. Crina Voinaghi, unul dintre cei 17 castigatori ai concursului literar "Incubatorul de condeie". Sambata, 13 decembrie 2014 a avut loc la Libraria Kretzulescu din Bucuresti lansarea Antologiei IDC 2014 din care face parte si o proza ("Vise cu dinti") a profesoarei Crina Voinaghi (Colegiul National Dragos Voda), acesta fiind un motiv bun de a o provoca la o discutie amicala despre acest premiu.

Antologia IDC 2014 poate fi descarcata de AICI


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International