Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Un tânăr din Poienile de sub Munte şi-a tăiat gâtul. Nu a mai vrut să trăiască din cauza bolii

Tragedie la sfârşitul săptămânii trecute în Poienile de sub Munte. Un tânăr şi-a pus capăt zilelor într-un mod şocant. Acesta şi-a tăiat gâtul cu un cuţit de bucătărie. Macabra descoperire a fost făcută chiar de către cei care i-au dat viaţă.
 
Şirul dramatic de sinucideri din Maramureşul istoric a continuat cu un nou episod de groază duminică, 30 august. De această dată nu a fost vorba despre sinucidere prin spânzurare. Tânărul în vârstă de 29 ani şi-a curmat viaţa apelând la o metodă extrem de dură şi rar întâlnită. El a pus mâna pe un cuţit, după care şi-a retezat gâtul. A fost descoperit în cele din urmă în propria gospodărie chiar de aparţinători. Se pare că motivul pentru care a recurs la acest gest extrem este faptul că suferea de o boală incurabilă – cancer.

Sighetean transportat cu elicopterul SMURD la Cluj

Intervenţie aeriană de urgenţă la Sighetu Marmaţiei în dimineaţa zilei de luni, 31 august. Un elicopter SMURD s-a deplasat în municipiul de pe Tisa pentru a prelua un pacient în vârstă de 61 ani cu etiologie necunoscută (nu se cunoaşte care este cauza suferinţei acestuia).

Acesta a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală de specialitate din Cluj, pentru ca medicii să afle, în funcţie de simptome, care este tratamentul de care are nevoie bărbatul.

Limbii Romȃne, de ziua Ei

Azi, ȋn ultima zi a lui Gustar, e ziua Ta, draga mea Limbǎ Romȃnǎ...
 
Cȃnd se aniverseazǎ ziua cuiva, imediat ne duce gȃndul la faptul cǎ ȋn acea zi, ȋn alt an, cineva s-a nǎscut. Ţie nu ți se ştie data cȃnd te-ai nǎscut. Nici ție, nici suratelor tale de pe tot globul pǎmȃntesc. Nici nu conteazǎ data, chiar dacǎ ar putea exista una. Important e sǎ te putem sǎrbǎtori ca pe un sfȃnt ȋn calendar.
 
Pentru unii (şi sper sǎ fie mulți!), eşti comoara ascunsǎ din gȃndul romȃnilor. Emil Cioran spunea cǎ 
„Nu locuieşti ȋntr-o țǎrǎ, locuieşti intr-o limbǎ” 

Accident rutier cu două victime azi-noapte pe strada Dragoş Vodă din Sighet

Azi noapte, în municipiul Sighetu Marmaţiei a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia doi pasageri au suferit leziuni corporale.
 
La ora 03.35, o femeie de 38 de ani a condus un autoturism pe strada Dragoş Vodă. Când a ajuns la intersecţie cu strada General Mociulschi, şoferiţa a depăşit un autoturism ce efectua un viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu acesta.
 
Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi pasageri, ambii în vârstă de 33 de ani, din Sighetu Marmaţiei. Ei au fost transportaţi la spital unde unul a rămas internat.

Dilemele conviețuirii: greco-catolicii și ortodocșii în Maramureșul interbelic, un volum-document lansat de Florin Dorel Dragoste la editura Valea Verde din Sighet

”Dilemele conviețuirii: greco-catolicii și ortodocșii în Maramureșul interbelic” este o carte document lansată de Florin Dorel Dragoste în cadrul festivalului antic și medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS, volum apărut la editura Valea Verde din Sighet. 

”Florin Dorel Dragoste a realizat o lucrare temeinică de istorie bisericească a Maramureșului interbelic, o cercetare mai mult decât necesară în condițiile în care tema a fost insuficient tratată de istoriografia românească mai veche sau mai recentă. Subiectul cărții nu a fost ales la întâmplare, dacă ținem seama de faptul că Biserica a fost, î Maramureșul istoric, o instituție cu o puternică semnificație identitară. Biserica și școala confesională au contribuit în mod substanțial la menținerea identității naționale românești și, în egală măsură la elaborarea unei puternice identități locale în egală măsură la elaborarea unei puternice identități locale în rândul comunitățiilor românești maramureșene” (conf. univ. dr. Ion Cârja)

Nu ne dorim ca lectura acestui volum să reaprindă conflictul interconfesional dintre greco-catolici și ortodocși care a făcut tradiție în Maramureșul istoric, fiind doar o pagină de istorie. Dimpotrivă, sperăm ca relațiile între cele două confesiuni religioase să se apropie tot mai mult, așa cum am observat cu bucurie că se întâmplă în ultimii ani.

DSVSA Maramures a aplicat amenzi pentru nereguli gasite in magazine

Specialistii de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures (DSVSA) au realizat actiuni de inspectie si control, in luna august, vizate fiind magazinele de alimentatie publica si depozitare. 
 
Incalcarea normelor de igiena, depozitare si de aplicare a etichetelor au fost neregularitatile gasite de personalul calificat al DSVSA Maramures in noua unitati de alimentatie publica si depozitare. 
 
,,In cadrul acestor controale s-a vizat respectarea normelor referitoare la igiena, depozitare si ambalare. Ele au fost derulate pe raza intregului judet. Pana acuma au fost constatate si sanctionate faptele care au reprezentat abaterea de la normele de igiena si depozitare”, a declarat Marius Sima, purtator de cuvant DSVSA Maramures. 

Boxerul sighetean Adrian Bohotici va participa la CM de juniori de la Sankt Petersburg

In perioada 4-12 septembrie, la Sankt Petersburg se vor desfasura Campionatele Mondiale de box pentru juniori. Lotul national de box al Romaniei, antrenat de Ilie Captari, va participa la aceasta competitie extrem de importanta incercand prin pugilistii pe care ii are in componenta sa smulga cat mai multe medalii adversarilor din ring.

Din lotul national de box face parte si sportivul sighetean Adrian Bohotici la +80 kg, legitimat la CSS Sighet si antrenat de catre Adrian Stetca si Claudiu Rasco. Adrian Bohotici este un boxer de mare valoare, care promite mult si are sanse sa devina un mare sportiv in continuare. El a fost cooptat in lot in urma meciurilor de calificare care au avut loc la Sighetu Marmatiei acum cateva saptamani, cand s-a definitivat componenta lotului national.

Două persoane încarcerate in urma unui accident la Dragomiresti

In urma cu cateva minute, a avut loc un accident rutier grav  la iesirea din Dragomiresti spre Salistea de Sus (drumul la manastire) , transmite ISU Maramures. 

In urma accidentului doua persoane au ramas incarcerate .
 
La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, Pompieri si Politie.

Cadavru descoperit în albia râului Tisa de către un pescar

ACTUALIZARE 2 - Descoperirea macabră a fost făcută în dimineaţa zilei de duminică, 30 august, în Lunca la Tisa, Bocicoiu Mare. Potrivit informaţiilor existente, este vorba despre cadavrul unei femei dată dispărută în urmă cu aproximativ două săptămâni. Trupul neînsufleţit a fost ridicat şi transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea necropsiei, care se va face în jurul zilei de luni. 
 
ACTUAL:IZARE Din ce se cunoaşte, vorbim despre cadavrul unei femei aflat in stare avansată de descompunere. Trupul neînsufleţit a fost găsit de către un pescar din zonă.
 
În urmă cu puţin timp prin 112 a fost semnalată prezenţa în albia râului Tisa a unui cadavru. La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei care au scos cadavrul din apă.

LIVE-TEXT Fotbal. Liga a III-a. Luceafărul Bălan - CSM Sighet 2 - 4

CSM Sighet:  12. Răzvan Begiu - 23. Alex. Novoselenski, 87. Ciprian Pistol (cpt.), 13. Cristian Bucur, 20. Grigore Turda, 17. Florin Fizeşan, 10. Bogdan Roghină, 8. Olimpiu Bucur, 16. Ionuţ Pânţaru, 9. Daniel Brumă şi 11. Alex Taciuc. Rezerve: 1. David Filip - 7. Daniel Filip, 6. Adrian Bedea, 14. Raul Novoselenski, 33. Denis Lemac, 19. Ionuţ Ţârlea şi 27. Stephane Ferrahavdi. Antrenor: Michel Bon

Sǎ ne imaginǎm…

Sǎ ne imaginǎm cǎ un nou nǎscut ȋn Sighet n-ar avea altǎ posibilitate sǎ cunoascǎ realitǎțile lumii ȋn care a ajuns decȃt ceea ce-l ȋnconjoarǎ ȋn interesantul nostru oraş. Copilul ar creşte, ar ȋnvǎța sǎ scrie şi sǎ citeascǎ, ar circula cu mai multǎ sau mai puținǎ treabǎ prin oraş. Într-o zi, cȃnd va fi destul de mare pentru a-şi pune ȋntrebǎri şi tot el ȋşi va gǎsi rǎspunsurile – logice din punctul lui de vedere – va fi mulțumit cǎ ştie / a ȋnțeles cǎ:
 
-Herodot nu-i „pǎrintele istoriei”, ci o firmǎ care adunǎ gunoiul;
 
- „Ave Maria” nu-i salutul Îngerului adresat Fecioarei Maria, ci numele unui magazin de haine, situat ȋntre o bisericǎ ortodoxǎ şi una greco-catolicǎ;
 
-Dacǎ existǎ borduri, nu mai are importanțǎ cum sunt (dacǎ sunt...) trotuarele. 
 
-Deşi se fac eforturi remarcabile pentru a resuscita iarba care desparte douǎ sensuri de mers pe un drum principal al oraşului, totul fiind fǎcut pentru a avea ȋncǎ un punct de mȃndrie pentru localnici şi totodatǎ unul de admirație pentru turişti, iarba cu pricina e pe un teren cam vǎluros, observabil cu ochiul liber, al trecǎtorului ieşit la cumpǎrǎturi sau la promenadǎ pe lȃngǎ cele trei magazine cu de toate, aflate cȃt se poate de aproape unul de altul.

Sport - Mai multi sportivi de la CSS Sighet vor beneficia de un cantonament timp de o saptamana la Ocna Sugatag

Timp de o saptamana, o parte dintre sportivii de la Clubul Sportiv Scolar din Sighetu Marmatiei vor participa alaturi de antrenorii lor la un cantonament integrat la Ocna Sugatag. Este vorba de sportivi de la sectiile de atletism, baschet, box si volei, sportivi care au obtinut rezultate deosebite la competitiile sportive din anul care s-a incheiat si care vor reprezenta din nou - speram cu la fel de mare succes - culorile clubului la urmatoarele concursuri si turnee, in anul sportiv care va incepe in septembrie. Directorul CSS Sighet - prof. Emil Kosztelnik - ne-a declarat ca este o mare realizare acest al doilea cantonament integrat din acest an - primul s-a desfasurat in luna ianuarie a acestui an - pentru ca in acest fel se poate realiza o refacere a sportivilor dupa anul sportiv care s-a incheiat si se pot incepe pregatirile mai temeinic si mai in forta pentru noul an sportiv care bate la usa.

Le uram succes atat sportivilor cat si antrenorilor de la CSS Sighet si le dorim cat mai multe medalii si locuri fruntase la toate competitiile sportive la care vor participa pe viitor.

Doi barbati din Sibiu prinsi in Sarasau cu tigari de contrabanda

Ieri, 28 august 2015, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe timpul acţiunii a fost identificat şi oprit  în trafic, pe raza localităţii Sarasău, pe D.N. 19, un autoturism marca Dacia Logan, care efectua serviciu de taximetrie.
La volanul maşinii a fost identificat cetăţeanul român Gheorghe P. de 67 de ani, iar în calitate de pasager Ioan M. de 55 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Sibiu.
La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră asupra maşinii, pe bancheta din spate au fost descoperite două sacoşe care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

SARBATOARE – Zi de post aspru, de sarbatoarea Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul

La sfarsitul anului bisericesc, in 29 august, este praznuita Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Biserica a randuit ca in ziua acestei sarbatori, sa se tina post, in orice zi a saptamanii ar cadea praznicul, in amintirea celui mai aspru postitor si ravnitor propovaduitor al pocainţei. Istoria Bisericii il consemneaza pe Sfantul Ioan Botezatorul ca fiind ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a facut trecerea spre perioada Noului Testament. 
 
Cunoscut in mod special pentru sfintenia vietii lui, pentru severitatea ascezei, imbracat in haina de par de camila, mancand lacuste si miere salbatica, Sfantul Ioan Botezatorul a fost denumit de imnologii Bisericii “inger in trup” sau “inger omenesc”. 
 


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International