Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Îndrăznind mai mult, Florin Puț, în cursa pentru Consiliul Local Sighetu Marmației

Rep: Domnule Florin Puț, îndrăznind mai mult, v-ați decis să candidați din partea ALDE la Consiliul Local Sighetu Marmației. De ce ALDE ?
Florin Puț : În opinia mea ALDE reprezintă cel mai bine liberalismul din România. PNL-ul actual, după asimilarea PDL-ului, se află pe o pantă descendentă și nu mai reprezintă valorile adevărate ale liberalismului ;
Rep: Credeți că ALDE poate fi continuatorul acestor valori liberale?
Florin Puț : Da. Prin vocea domnului Călin Popescu Tăriceanu aceste valori nu se vor pierde și vor avea o continuitate asigurată;
Rep: Care sunt elementele caracteristice care vă recomandă și vă îndreptățesc să candidați la Consiliul Local Sighetu Marmației?
Florin  Puț: Desfășurându-mi activitatea în domeniul de protecție a copilului, de-a lungul a peste 20 de ani am condus 3 centre de specialitate, 1998-2001, director al Centrului de Plasament  pentru Copii  Școlari Sighetu Marmației, 2008-2010, director al Centrului de Plasament pentru Copii Școlari Ocna  Șugatag, din 2013 coordonator al Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Sighetu Marmației, singurl centru licențiat definitiv de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș , pot să-mi asum responsabilitatea acestei decizii și sarcinile ce rezultă din această postură. 

După şapte ani, fără festivisme la recepţia drumului Baia-Sprie – Bârsana

Noi proiecte propuse spre finanţare. Finalul de mandat al actualei conduceri a Consiliului Judeţean coincide şi cu recepţia finală a drumului judeţean care leagă Baia-Sprie de Bârsana. Dacă în alţi ani astfel de recepţii erau făcute cu mare fast, de data aceasta nu vor fi niciun fel de festivisme. „Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au solicitat să efectuăm plata unei facturi. Plata s-a făcut, în cele din urmă, că am avut fel de fel de rectificări, şi acum va fi închisă şi procedura de recepţie. Nu sunt adeptul festivismelor şi nu am nevoie de aşa ceva. Oamenii să fie mulţumiţi că circulă pe un drum european”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu.

Trebuie spus că acest drum judeţean este recepţionat după circa şapte ani de la debutul lucrărilor. Proiectul a demarat cu surle şi trâmbiţe în anul 2009 şi abia în mai 2016 se trage linie finală.

Drumuri ce intră în reabilitare pe viitor

Tot referitor la drumurile judeţene, Ciceu a făcut publice cel puţin două proiecte de infrastructură avute în vedere pentru finanţare pe viitorul Program Operaţional Regional. Este vorba despre drumul de la intersecţia Ariniş – Cehu Silvaniei până la conexiunea cu drumul judeţean Baia-Sprie – Bârsana, la Făureşti, respectiv Vadu Izei – Săcel.

„Celelalte drumuri judeţene sunt în plin proces de întreţinere. Avem în pregătire proiectul pentru a putea fi depus spre finanţare pe viitorul program operaţional regional – traseul de la intersecţia Ariniş – Cehu Silvaniei – conexiune Baia-Sprie – Bârsana. Avem pregătit Vadu Izei – Săcel. Avem o alocare regională, sunt şase judeţe şi pentru prima dată am reuşit un lucru bun şi anume împărţirea va fi egală pentru toate judeţele, aproximativ 25 milioane de euro pe judeţ”, a continuat şeful administraţiei judeţene.

Protestele continuă în Sănătate. Sindicaliştii au obţinut soluţionarea doar a unei revendicări din 11

Sindicaliştii din Sănătate au stabilit data pentru următoarea acţiune de protest. Astfel, în 15 iunie, în Bucureşti, se va organiza un miting de amploare, în cadrul căruia vor fi prezenţi şi cel puţin 50 de reprezentanţi din Maramureş.

Chiar dacă în urma negocierilor purtate de Federaţia Sanitas cu guvernanţii se soluţionează una dintre revendicările angajaţilor din sistemul sanitar, sindicaliştii susţin că vor continua protestele, dacă nu vor exista soluţii şi pentru restul solicitărilor.

„Avem un draft al unei Ordonanţe de Urgenţă de Guvern, care propune majorarea salariului pentru personalul din Sănătate, prin eliminarea inechităţilor la tot ce înseamnă bugetar, şi o uşoară creştere pentru personalul din Sănătate, dar undeva sub 10%, pentru anumite categorii. În acest sens, se aeriseşte grila salarială, dar nu o putem considera o creştere salarială. Calendarul protestelor merge mai departe.

Noi am avut 11 revendicări, una s-a rezolvat, respectiv cea privind eliminarea inechităţilor. Este un lucru într-adevăr important şi care s-a rezolvat aşa cum am dorit, dar mai există alte revendincări: dorim în continuare o creştere salarială pentru 2016, ceea ce nu s-a discutat şi nu avem niciun fel de promisiune pe tema asta, există celelalte probleme legate de normativul de personal, de rearanjarea medicinei şcolare ş.a.m.d.”, a declarat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.

Horia Scubli-interviu (partea I)

Candidatul din Partea PSD+UNPR la funcţia de primar al municipiului mi-a răspuns la un set destul de consistent de întrebări pe care i le-am adresat în acest final de săptămână. Apreciez rapiditatea cu care a făcut-o. Sighetonline nu vrea să fie de partea cuiva în aceste alegeri. Drept urmare, dacă ceilalţi candidaţi la funcţia de primar doresc să-mi răspundă la întrebări, adresa de email a site-ului este oricând la dispoziţia celor interesaţi.
 
Revenind la răspunsurile date de domnul Horia Scubli, subliniez că întrebările mele au fost puse ghidându-mă după programul electoral care se poate citi în broşura de prezentare a candidatului. Unele dintre întrebări au ghilimele, fiind citate din textul broşurii, altele, fără ghilimele, au păstrat doar sensul ideii pe care am găsit-o în prezentarea candidatului. De asemenea, am structurat întrebările pe capitole, în ideea că cineva interesat de o anumită problemă o poate găsi mai uşor printre celelalte abordate.

Solovan DH

In data de 25 mai 2016 - miercuri, nu se va mai intrerupe furnizarea apei potabile in Sighetu Marmatiei, Tisa si Craciunesti

Întreruperile de apă potabilă programate să aibă loc miercuri 25 mai 2016,  în vederea executării unor lucrari la rezervoarele de înmagazinare a apei din Sighetu Marmației, au fost amânate. Prin urmare apa va fi furnizata la parametrii normali in Sighetu Marmatiei, Tisa si Craciunesti, atat timp cat nu apar interventii neprevazute la reteaua de alimentare cu apa(avarii).
S.C. VITAL S.A. anunță că lucrările vor fi reprogramate a avea loc în perioada imediat următoare.

Intreruperi ale furnizarii apei azi in Sighetu Marmatiei

Astazi 24 mai, SC Vital SA anunta intreruperea furnizarii apei la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei in anumite zone, datorita unor avarii aparute la reteaua de distributie. Pana la orele 16:00 nu vor avea apa urmatoarele zone: str. Nicolae Grigorescu, str. Mihail Kogălniceanu, str.Octavian Goga, str.Gheorghe Bilașcu, str.Pintea Viteazu, cartierul Cuza Vodă bl. 1,9, cartierul Independenței bl. 1, 3, 5, 7, 9, 11A, 11B, 11C, 13, 15.

Depozitul ecologic de la Fărcaşa, între realitate şi ficţiune

Despre investiţia la proiectul “Sistem Integrat de Management al De­şeurilor în Judeţul Maramureş” a auzit aproape fiecare cetăţean al judeţului. Totuşi, proiectul este departe de a fi încheiat. Asta în condiţiile în care el trebuia finalizat deja. Noi am fost la faţa locului pentru a vedea cum se derulează lucrările.
Spre surprinderea noastră, activităţile nu erau chiar în toi, precum ne-am fi aşteptat, ţinând cont de întârzierea mare în care acestea se află. Totuşi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş dau asigurări că proiectul continuă şi este realizat în proporţie de circa 50%: “Acest proiect nu mai poate da înapoi şi trebuie să se finalizeze. Este realizat peste 50%. Judeţul Maramureş are nevoie de el, după cum are nevoie şi de aeroport, o altă investiţie care se realizează. Mai avem din credit aproximativ 95 de milioane de lei. Nu ştiu care va fi suma ce trebuie utilizată pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al De­şeurilor”, dar vom şti acest lucru exact după ce vom avea contractul de finanţare modificat, ceea ce înseamnă fazarea acestuia. Rămâne ca viitorul consiliu să analizeze oportunitatea în măsura în care, ca şi ultimă soluţie, nu vor exista resurse de finanţare, altele decât bugetul local pentru finalizarea investiţiei. Dar să nu înţeleagă nimeni că, dacă se va apela la credit, vreun cetăţean al judeţului Maramureş va plăti cu un leu în plus sau în minus. Este o falsă idee care se transmite public. Va fi grija autorităţii judeţene să ştie să distribuie în interiorul aceluiaşi buget şi aceloraşi taxe pe care le plătesc cetăţenii, modul de utilizare a bugetului. Vor fi doar nişte condiţionalităţi care trebuie respectate, adică plata ratei creditului şi a dobânzii aferente”, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Aproape 100 de camere de supraveghere vor fi instalate pe drumurile din Maramures

Autoritatile judetene vor cheltui peste 2 milioane de lei pentru a instala pe drumurile din judet aproximativ 100 de camere de supraveghere. Vor fi 42 de camere de supraveghere cu citire numere inmatriculare, iar 54 vor fi camere de supraveghere video.

Zona 1 Borsa – intre Complex si Pasul Prislop, Viseu de Jos – intersectia catre Bogdan Voda, Sacel – intersectia catre Salva, Tisa, Remeti, Vadu Izei – intersectia catre Oncesti, intersectia DN 18 – Bistra, intersectia DN 18 – Crasna Viseului, DN 18 – Ruscova, Sapanta – centru, intersectia DN 18 – DC 8 (Borsa – Baile Borsa), Poienile de sub Munte – centru.

Zona 2 – Pod Ardusat, intersectia cu drumul catre Basesti, Ticau, Seini – iesirea inspre Apa, Seini – iesirea inspre Negresti Oas, Surdesti – intersectia catre Copalnic Manastur, intersectia DJ 184 – 109 F (Cavnic – Baiut), DN 1C – Padurea Doua Veverite, intersectia DN 1C – DJ 108E (spre Satulung si Mogosesti), intersectia DN 1C – strada Europa, intersectia strada Victoriei – Bulevardul Independentei (sub Dura, Peco).

Intrerupere a furnizarii apei in data de 25 mai 2016 - Vital SA lucreaza la retea intre orele 8:00 si 22:00

In data de 25.05.2016, din nou, localitatile Sighetu Marmatiei, Tisa si Craciunesti raman fara apa potabila intre orele 08:00 - 20:00. Sc Vital SA anunta aceasta intrerupere in vederea executarii unor lucrari la rezervoarele de inmagazinare a apei.

CNDV vrea sa aduca acasa titlul de campioana nationala la baschet in cadrul ONSS

Echipa de baschet a Colegiului National ''Dragos Voda'' - vicecampioana ONSS la baschet anul trecut - pleaca joi la Ramnicu Valcea pentru a juca in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar in finala, cu gandul si dorinta de a cuceri in acest an titlul de campioana. Echipa, antrenata de catre inimosul profesor Toni Fangli si in care vor juca jucatori de la CSS Sighet - cei care acum 2 zile au jucat in CN de baschet U14 -  este motivata in a castiga de data asta titlul suprem.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit duminica intr-un accident rutier

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata, duminica seara, in urma unui grav accident rutier produs pe un drum din judetul Ilfov, in localitatea Buftea, au declarat surse din Politie. Imaginile de la locul accidentului arata ca masina care se presupune ca ar fi fost condusa de Dan Condrea este distrusa aproape in intregime. Politistii ajunsi la locul accidentului au gasit persoana aflata la volanul autoturismului desfigurata complet, iar in masina se aflau actele lui Dan Condrea. Pentru a se stabili cu exactitate identitatea victimei va fi efectuata o expertiza ADN. Deocamdata, Condrea a fost identificat dupa haine de fosta sa sotie. Ancheta privind accidentul, caz in care politistii au deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpa, va fi preluata luni de Parchetul General, de acelasi procuror care ancheteaza si dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale fabricati de Hexi Pharma. Condrea urma sa fie reaudiat luni de Parchetul instantei supreme in dosarul dezinfectantilor diluati si sa fie pus sub urmarire penala, posibil si plasat in arest preventiv, dupa ce fusesera ridicate toate contractele de achizitii.  

Sursa:Hotnews.ro

Echipa de baschet a CSS Sighet - locul V in CN de baschet

Echipa de baschet U14 a Clubului Sportiv Scolar din Sighetu Marmatiei, calificata la turneul final al Campionatului National de baschet, desfasurat la Bucuresti, s-a clasat la sfarsitul turneului pe locul V pe tara. Pornind ca favorita - fiind campioana en titre - echipa a pierdut primele doua partide, nereusind astfel sa intre in batalia pentru primele patru clasate. 

In partida pentru locurile V-VI, echipa sigheteana a jucat impotriva celor cu care au pierdut meciul in grupe, CSU Sibiu, reusind pe final sa castige cu scorul de 102-90 si obtinand astfel locul V pe tara. Un ''live'' al meciului se poate urmari aici

Dupa cum declara antrenorul echipei, Emil Kosztelnik, acest rezultat nu este chiar cel pe care si l-au dorit la inceputul finalelor, dar am spune noi, decat nimic e bine locul V si chiar si aceasta pozitie in clasament este una muncita din greu, plina de ore de antrenament, sacrificii, daruiri din partea sportivilor, pasiunea antrenorului si dorinta tuturor de a duce numele CSS Sighet si implicit pe cel al orasului cat mai sus in topul baschetului.

Felicitari echipei si antrenorului!

CARTE: „Poemele fiinţei” de Ioan Romeo Roşiianu

Volumul de versuri „Poemele fiinţei” trebuie citit tot pentru a descoperi unitatea concepţiei, diversificatele forme poetice de exprimare sau a temele din această lucrare literară. În ea sunt abordate cu har poetic şi sensibilitate dragostea faţă de fiinţa iubită, raportarea omului la creaţie şi la Creator, tristeţea omului, neputincios în faţa trecerii ireversibile a timpului său. 
 
Poezii s-au scris, se vor scrie până când şi ultimii doi oameni vor pleca la ceruri de pe planeta aceasta. N-am spus până când ultimul dintre oameni va pleca la ceruri, pentru că, rămas singur, la ce s-ar mai strădui să compună poezii? Până acolo, e cale lungă şi să ne bucurăm de poeziile din această carte. E nevoie de har şi de prezența iubitei pentru ca poetul să-şi depene poemele
„încet vom ascunde-n cuvânt silaba dorită/[...] noi vom fi singuri cu lupii la liziera tăcerii.”
 
Tot ce-i cuprins în această carte are valabilitatea universală izvorând din frumuseţea sentimentului de dragoste între „el” şi „ea”.
 „Poemul din vara aceasta se va naşte chiar și fără de noi iubito!”
 
Autorul volumului are meşteşugite cuvinte care dau nemărgintă putere figurilor de stil. Găsesc într-o poezie admirabilul vers:
„Liniştea se înşurubează în aerul nopţii”

Ultima cifră a numărului tău de telefon arată un lucru uimitor. Puţini ştiu asta!

Un joc haios pentru pasionații de matematică îți va arăta ce amuzantă poate fi aritmetica. Dacă nu ești foarte pricepută în a calcula rapid, poți folosi un calculator pentru ajutor.
 
Nu ai cum să greșești! Acest joc este valabil doar în anul 2016.
 
Cum calculezi
 
Scrie pe o hârtie ultima cifră din numărul tău de telefon.
 
Înmulțește cifra ta cu 2.
 
Produsul obținut adună-l cu 5.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International