Inchide reclama
Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Volei - CSS Sighet a disputat un meci in deplasare la Baia Mare

Echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Scolar din Sighetu Marmatiei a efectuat astazi o deplasare la Baia Mare in cadrul Campionatului National de Volei feminin, unde a disputat o partida in compania echipei CSS 2 Baia Mare.

Dupa trei seturi intens disputate -25-11, 25-19, 25-14- echipa baimareana a invins cu scorul de 3-0. Desi au pierdut meciul, antrenorul celor de la CSS Sighet s-a declarat multumit de prestatia in teren a jucatoarelor si a considerat ca au facut un joc foarte bun.

Le dorim succes pe viitor atat sportivelor cat si antrenorului Attila Zoltan.

Turneul de baschet U14 de la Sighetu Marmatiei in imagini

Baschet U14 - CSS Sighetu Marmatiei - CSS Viitorul Cluj 73-46

CINEMA: The Railway Man (2013)

Un ofiţer britanic din Royal Corp of Signals a fost capturat în anul 1942 de către armata japoneză în Singapore şi a fost transferat într-un lagăr de prizonieri din Kanchanaburi – Thailanda, fiind obligat să muncească la construcţia căii ferate dintre Burma şi Siam şi la construcţia podului de pe râul Kwai. Fascinat de trenuri şi căi ferate, Eric Lomax a fost bănuit de spionaj şi predat poliţiei secrete japoneze după ce paznicii au găsit în baraca lui o hartă detaliată a căii ferate la care lucra, fiind torturat inutil din cauza unui translator tânăr pe nume Nagase Takeshi, care îşi propusese să-l distrugă.

La câteva decenii după încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, scoţianul Lomax nu a fost capabil să depăşească traumele psihice cauzate de ororile la care a fost martor pe câmpul de bătălie, dar mai ales de torturile şi umilinţele îndurate în lagăr, iar ura faţă de japonezii care i le-au provocat îl măcina ca un cancer. Căsătorindu-se pentru a doua oară în anul 1983 cu Patricia Wallace, Eric Lomax a găsit în ea alinarea şi sprijinul moral de care avea nevoie pentru a învinge stresul posttraumatic şi pentru a-şi înfrunta temerile şi ura, femeia scriindu-i o scrisoare lui Nagase Takeshi, după ce a aflat că acesta este încă în viaţă, prin care îi solicita să se întâlnească cu soţul ei pentru a-i fi acordată iertarea.

STOMATOLOGIE: Genaralitati despre anatomia dintelui

 Dr. Adrian MarisO modalitate nebanuita, se spune, de a ne apropia de oameni este surasul. Readucerea lui la viata, atunci cand este necesar, este chemarea medicului stomatolog, de cele mai multe ori nefiind o povara usoara.

Conceptul de frumos este dependent de o multitudine de aspecte: influente culturale, zone geografice, fundal psihologic; imbunatatirea infatisarii ocupa un loc din ce in ce mai important in stomatologia restauratoare. Fata si in special zambetul au un impact deosebit in relatiile interumane, reusita in societate este un exponent al puterii zambetului iar stomatologul are responsabilitatea de a-l reda pacientului, restabilind astfel increderea in sine sau chiar sa-i schimbe cursul vietii . Medicina dentara se adreseaza unei zone cu largi implicatii estetice, asa ca restaurarile coronare, protezele fixe si mobilizabile trebuie sa se inscrie in necesitatea integrarii perfecte in ansamblulul aparatului dento-maxilar. Unul din aceste noi concepte este "surasul dento-labial" care incepe sa se contureze in prima decada a secolului XX, odata cu dezvoltarea artei cosmetice care a dus la evolutia vietii sociale, impunandu-se o atentie deosebita expresivitatii fetei in armonia careia dintii ocupa un rol important.

Prezentarea catorva elemente de anatomie a dintelui si a aparatului dento-maxilar, precum si cateva notiuni elementare de terminologie tehnica consider a fi necesare pentru a intelege mai bine ce ni se povesteste in timpul unei vizite la medicul stomatolog.

RECENZIE CARTE: „Fiecare zi cu tăcerea ei anume” de Echim Vancea

Echim Vancea...Modest, însingurat printre ceilalţi oameni, un om sensibil care la prima vedere lasă impresia că nu-i pasă de nimic...De fapt, îi pasă de toate...Un scriitor aşa cum n-am mai întâlnit, cum n-am mai văzut, cum n-am mai auzit. Un scriitor care scrie poezii de o mare frumuseţe şi sensibilitate, dar care nu pot fi găsite în librării.
Demersul pe care-l fac încercând să-i comentez ultimul volum de versuri („Fiecare zi cu tăcerea ei anume”) se vădeşte a fi din start anevoios. Câţi cititori ajung sau vor ajunge să aibă în faţă volumul acesta de poezii? Poate fi cineva tentat în urma comentariilor mele   (să presupunem) să caute volumul? Unde să-l găsească?
Şi totuşi scriitorul Echim Vancea trebuie să fie cunoscut de iubitorii de literatură din ţara asta. Convins că fac ceea ce trebuie de făcut, mă aplec „cu de-a măruntul”, cum spune amicul meu Marin Slujeru într-un răspuns la comentariul meu despre cartea domniei sale
„Anotimpul neprevăzut”.
 

Fotbal - CSM Sighet a invins Gloria-Progresul in deplasare cu scorul de 2-1

Astazi la Bistrita, echipa de fotbal sigheteana CSM Sighetu Marmatiei a disputat un meci in compania celor de la Gloria-Progresul, in cadrul etapei a IV-a din Liga a III-a de fotbal. Conform datelor aparute pe pagina de Facebook a clubului sighetean, meciul a fost castigat de CSM Sighetu Marmatiei cu scorul de 2-1, marcatori pentru sigheteni fiind Marius Pistol in minutul 24 si Gabriel Roatis in minutul 56. Felicitari echipei si antrenorului si cat mai multe puncte castigate in meciurile care urmeaza!

Echipa de baschet a CSS Sighet a inceput cu dreptul primul turneu al CN de baschet U14

Primul turneu de baschet U14 masculin a debutat astazi la Sighetu Marmatiei, in Sala Polivalenta, unde in primul meci s-au intalnit echipele CSS Sighet si CSS Viitorul Cluj. Dupa terminarea celor patru reprize scorul s-a decis in favoarea gazdelor la 78-45, CSS Sighet debutand cu dreptul in acest turneu.

Al doilea meci al zilei a adus fata in fata echipele LPS Satu Mare si CS Valbon Arad, partida fiind castigata de echipa satmareana cu scorul de 82-38. In a doua parte a zilei, si-au disputat sansele in teren echipa aradean Valbon Arad si CS Viitorul Cluj, cei din urma castigand greu cu scorul de 58-55, meciul fiind unul foarte disputat atat de jucatori cat si de antrenori.

Ultimul meci al zilei a fost jucat de echipa CSS Sighet impotriva celor de la LPS Satu Mare, scorul final fiind de 90-76 pentru sigheteni.

MESERIE DIN TRECUT - "De 50 ani fac asta!" Află totul despre ultimul opincar din Sârbi

În satul Sârbi, din comuna Budeşti, am găsit un meşter, Petru Opriş, ce tocmai lucra la o pereche de opinci elgante, din piele...
"De 50 de ani fac opinci... am lucrat cu tata, el era unul din cei cinci meşteri de opinci din sat. Acum s-au dus toţi, am mai rămas eu. Am făcut opinci de piele, pentru ansambluri. Alea-s mai scumpe, pentru că e ceva de lucru acolo. Uitaţi-vă la ele, am de făcut cam 200 de găuri într-o singură opincă(n.r.-cam 100 RON cere meşterul pentru opincile de piele). Fac şi din cele de gumă, de care poartă ţăranii, cu obiele. Dar... nu le mai ia lumea, foarte rar. Acum 30 de ani, făceam 300 de perechi săptămânal! Acum, cred că dau 100 de perechi pe an, cu tot cele mici, de agăţat la oglindă sau de cadouri... Am opinci făcute şi duse în lume, ba de ansambluri, ba de turişti, prin Olanda, Anglia..." spune meşterul Opriş, de 66 de ani.

Misiune imposibilă: România?! (editorial de Ion Maris)

Se-apropie un nou sezon al demagogiilor şi-al demagogilor, sezonul de agitaţie maximă al alegerilor prezidenţiale. Vom avea din nou prilejul de-a ne enerva, de-a “presta” pro sau contra şi de-a impune propria viziune apropiaţilor, subalternilor (cum, poţi să-ţi contrazici şeful?), rudelor. Disputele vor degenera – în multe cazuri - în comportament sub-rural, în “lupte” fratricide pentru... ce?....
Am spus-o şi-o spun: ştiu sigur că nimeni, niciun politician, niciun reprezentant al niciunei formaţiuni politice existente în ultimii 25 de ani NU m-a reprezentat. Niciunul n-a avut un proiect coerent, un singur proiect, care să fie dedicat ţării şi nu intereselor de moment, de “grup” în special. Mi-aş fi dorit, mi-aş dori să avem expuneri onorabile, argumentate, strategii, să discutăm matematic despre viitorul nostru apropiat sau mai îndepărtat, să reluăm/analizăm teme strict socio – economice şi nu să fim, mereu şi mereu, anatemizaţi cu lozinci. 

Asfaltări pe DN 18, pe tronsonul Baia Sprie - Sighetu Marmaţiei

Lucrările pe tronsonul de drum naţional Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei vor debuta în cursul săptămânii viitoare, dau asigurări reprezentanţii Instituţiei Prefectului Maramureş. Mai mult decât atât, în perioada următoare vor începe lucrările la podul peste râul Tisa.
 
În cursul zilei de joi, 18 septembrie 2014, CNADNR Cluj- Napoca a aprobat CT-ul privind noua soluţie tehnică de lucru pe DN 18 Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei. Lucrările de asfaltare vor fi demarate săptămâna viitoare de către firma Aktor.
 
În urma discuţiilor purtate astăzi de către prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian şi reprezentantii CNADNR, lucrările pe tronsonul amintit vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, urmând ca din primăvara anului viitor să fie executate lucrări la şanţuri şi podeţe. De asemenea au fost demarate lucrările de reabilitare pe DN 18B pe tronsonul Baia Mare – Tg. Lăpuş - Măgoaja – Dej, pe o porţiune de 8,6Km.

BISTRA - Lucrări de consolidare a malului râului Vişeu

Malul râului Vişeu, pe raza localităţii Bistra, va beneficia de lucrări de consolidare, au arătat autorităţile judeţene.
 
Demersul iniţiat de Instituţia Prefectului judeţul Maramureş, privind aprobarea finanţării lucrărilor destinate consolidării terasamentelor DJ 185 din localitatea Bistra a fost aprobat în sedinţa de Guvern de joi 18 septembrie 2014. Practic, este vorba despre suplimentarea cu 2.051,08 mii lei pentru judeţul Maramureş, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea efectuării lucrărilor de consolidare a malului pe râul Vişeu.
 
Pericol de izolare pentru 1.400 locuitori

Pace in inimă (poezie de Gabriela Cosovan)

Inima mea se oglindește în mare

Asemeni unei luni pline....

Valuri gigantice îi măsoară pulsul

Și rotesc cheița vieții înfășurând-o

În petale roșii ca de trandafir nobil...

Zvâcnirile ei provoacă mii de unde

Pe suprafața sufletului și se unsec

Într-un uriaș buchet de crini albi

Ce stăpânesc întreaga împărăție a gândurilor....

Liniștea pare o imensă budincă de vanilie

Cu petale de trandafiri si crini....

Trei adolescenti au furat si vandalizat bunuri ale Liceului Tehnologic „Marmaţia” din Sighet

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat ieri trei tineri sigheteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, bănuiţi că în perioada 18 august – 02 septembrie a.c., au pătruns prin efracţie în atelierele mecanice ale Liceului Tehnologic „Marmaţia” din municipiu, unde au distrus mai multe materiale didactice şi au sustras diferite bunuri. Aceştia sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, controlul circulaţiei materialului lemnos în zona de responsabilitate, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de comerţ în zona târgului din localitatea Ocna Şugatag. Au fost verificate în trafic 36 de autovehicule, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 rep. (9 la viteză, 2 la centură şi 16 alte abateri) şi două sancţiuni la Legea nr. 12/1990 rep., în valoare totală de 3780 lei. Totodată au fost reţinute două permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi au fost confiscate 17 pachete de ţigări, de provenienţă Ucraina.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: