Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


O zi normala...pentru multi dintre noi....va regasiti printre randuri?

''Una din acele zile la sfârșitul căreia pot spune: Mulțumesc Doamne că am rezistat. De dimineata am pus la spălat, un spiridus mic și blond o fi răsucit butoanele si a făcut o magie: am pus haine pentru adulți si am scos mărime de copii.? Asta este, se întâmplă si la case mai mari. Mă grăbesc sa fac toată treaba, sa ajung să duc si masina la spălat, cand să mă uit dacă sunt multe masini la spălătorie, m-am lăsat pe spatarul scaunului,dar nu am întors doar capul ci și volanul. Asa m-am trezit într-un zid. Doar spoilerul spart, nu e mare treaba....Se întâmplă si la case mai mari.... Alerg iarasi sa găsesc mecanic, care să repare masina pana vine Levi de la Cluj, sa vada ce nevastă descurcăreață are... In sfârșit, respir ușurată ca am gasit mecanicul, care îmi promite ca masina va fi gata in seara asta. Atunci realizez că le-am zis părinților că îl las pe Erick doar o oră la ei. In realitate au trecut deja vreo 5 ore. Recuperez si copilul, ajungem acasa, îmi spune ca la burtica lui ii e foame. Ma bucur sa aud asta, fug in bucătărie sa ii fac mâncare și aud o bufnitură. In câteva secunde realizez ca nu am curent in toata casa. Asa ca diseară, cand vine Levi îi voi spune la o cină romantică, la lumina lumânării ce zi frumoasă am avut''.

Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş îşi mută sediul

Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş a solicitat Consiliului judeţean Maramureş, atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiului aflat în clădirea unde a funcţionat Centrul de Planificare Familială. Această solicitare a fost prezentată în şedinţa Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în urma căreia s-a avizat favorabil solicitarea SANITAS Maramureş.
Uniunea Judeţeană SANITAS Maramureş a făcut iniţial lucrări de amenajare şi modernizare a acestui spaţiu, în valoare de 10.940,37 lei, după care nu a mai intrat în folosinţa spaţiului, datorită situaţiei generate de reparaţiile capitale efectuate la clădirea Spitalului Judeţean, fapt ce a generat necesitatea mutării unor secţii în clădirea vechii policlinici.

Noi modificări în legislaţia RCA

Asiguratorul RCA va avea obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea făcută de către persoana păgubită, potrivit unei modificări adoptate, marţi, 9 februarie, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la norma 23/2014 privind asigurarea RCA.

Măsura, care va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, este menită să urgenteze soluţionarea dosarelor de daună, în condiţiile în care, anterior, nu era precizat clar, în legislaţie, în cît timp trebuie făcută constatarea pagubelor, aceasta fiind una dintre cauzele întîrzierii plăţii despăgubirilor cuvenite.
• Art. 39. – (1) Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unor accidente de vehicule, persoanele păgubite se adresează, în vederea avizării daunei, asiguratorului RCA cu care proprietarul vehiculului, răspunzator de producerea accidentului, a încheiat asigurarea obligatorie RCA, la reprezentanţa de despăgubiri, la Asociaţia „Fondul de protecţie a victimelor străzii” ori către BAAR, în calitatea sa de birou gestionar.
• (2) Avizarea unei daune în legătură cu producerea unui eveniment, asigurat prin poliţa de asigurare RCA, obligă asiguratorul RCA răspunzător să deschidă dosarul de daună, să efectueze constatarea pagubelor, să comunice în scris părţii prejudiciate cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru soluţionarea pretenţiilor de despăgubire şi să soluţioneze cererea în termenul legal.
• (3) Asiguratorul are obligaţia înregistrării tuturor documentelor depuse la dosarul de daună.

Gradaţii de merit pentru dascăli in 2016

Cadrele didactice pot beneficia şi în 2016 de gradaţie de merit, dacă au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor. Pentru a beneficia de gradaţia de merit, dascălii trebuie să depună dosarele la şcoala unde lucrează, în perioada 1-18 martie 2016. Gradaţia de merit în 2016 reprezintă 25% din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de 5 ani. La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa: personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, cu performanţe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza judeţeană, interjudeţeană, faza naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2010 – 31 august 2015, şi calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată.

La Bocicoiu Mare investiţiile blocate aşteaptă… alegerile locale

Blocajul total înregistrat în comuna Bocicoiu Mare de aproape doi ani de zile pare că va lua sfârşit abia după alegerile locale din vara acestui an. Astfel, atât primarul, cât şi viceprimarul sunt de acord că singura soluţie o reprezintă scrutinul din 5 iunie.
Până atunci nu se poate face nicio investiţie substanţială în comună, deşi bani există: „La noi există un conflict. Este un consiliu nefuncţional. În urmă cu mai bine de doi ani, la ultima şedinţă de consiliu, şase consilieri nu au mai venit la şedinţă. Ceilalţi, tot atâţia la număr, au venit. Unul era exclus din partidul în care era. Deci am rămas 12 consilieri. După trei şedinţe, primarul a propus dizolvarea Consiliului Local Bocicoiu Mare, chiar a doua zi. Şedinţa a fost practic după-masă la ora patru, iar a doua zi dimineaţă, la ora nouă, acţiunea de dizolvare era deja înregistrată la instanţă. De atunci ne tot judecăm, Consiliul Local este blocat, bugete nu avem şi în aceste condiţii nu putem face absolut nicio investiţie, nu putem repara nici un drum. Acestea sunt rele de tot, dar noi nu putem lua măsuri”, a declarat Petrovan Valentin Cristian, viceprimarul comunei Bocicoiu Mare. El crede că singura soluţie pentru deblocarea situaţiei o reprezintă alegerile locale din vară, când se va alege o nouă conducere a administraţiei locale.

Mai multe străzi din comună arată deplorabil şi sunt aproape impracticabile. Pe strada CFR, spre exemplu, oamenii îşi strică maşinile circulând zilnic: „Umblu toată ziua pe acest drum şi îmi sparg telescoapele, planetarele, totul mi se strică la maşină. Primăria ar trebui să ia măsuri şi nu să se certe primarul cu viceprimarul şi consilierii între ei”, ne-a spus o şoferiţă care locuieşte în zonă.

Prefectul Anton Rohian si mai multi parlamentari au participat la sedinta Comisiei de dialog social

Vineri, 12 februarie, la initiativa Institutiei Prefectului Maramures, la Palatul Administrativ a avut loc o noua intalnire a Comisiei de dialog social, la care au fost invitati sa participe si parlamentarii maramureseni.

Au fost prezenti, din partea sindicatelor: Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala, Marcel Giurge, liderul BNS, Mariana Nuszer-Tinta, consilier juridic SLI MM, Constantin Cucosel, presedintele UGIR, Filiala Maramures. Dintre parlamentari, au fost prezenti senatorul Liviu Titus Pasca, deputatii Florin Tataru si Mircea Dolha, reprezentanti ai deputatului Calin Matei si senatorului Liviu Marian Pop.

Reprezentantii sindicatelor au prezentat, pe rand, propunerile lor de modificari legislative, fie ca privesc facilitatile acordate asistentilor personali si persoanelor cu handicap, fie ca privesc pensionarea angajatilor din invatamant sau reducerea normei didactice, fie ca privesc situatia fostilor lucratori din subteran si a fostilor angajati ai IPEG, fie ca se refera la cazul angajatilor Postei Romane, care au dificultati in a-si lua concediu de odihna.

S-a mai adus in discutie problema contributiei catre stat a micilor agenti economici, dar si aspecte care tin de reforma administratiei. Sindicalistii au solicitat ca astfel de intalniri cu parlamentarii maramureseni sa aiba loc mai des, pentru ca modificarile legislative cerute de ei sa ajunga mai usor in atentia Parlamentului.

Sa mai radem putin...MozArt Group

Poienile de sub Munte: 13 grupe de grădiniţă învaţă în spaţii închiriate

13 grupe de grădiniţă îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate. Se întâmplă în Poienile de sub Munte, unde chiria lunară pentru aceste spaţii este de 100 lei. Primarul Ştefan Oancea spune că în localitatea pe care o păstoreşte situaţia este diferită de ceea ce se întâmplă în restul judeţului, autorităţile locale încearcă de ani de zile să construiască o şcoală nouă, care să rezolve o parte din problemele existente.

Călătoriile în Ucraina, nerecomandate. Medicii recomandă vaccinarea antigripală

Maramureşenii care doresc să călătorească în Ucraina o pot face fără restricţii, dar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş recomandă evitarea deplasărilor în ţara vecină, din cauza epidemiei de gripă AH1N1.În cazul în care populaţia doreşte totuşi să treacă graniţa, autorităţile recomandă vaccinarea cu cel puţin trei săptămâni înainte. Altfel, maramureşenii se expun riscului de a se îmbolnăvi.
„Noi am trimis poliţiei de frontieră un document pe care să-l afişeze la ieşirea din ţară. Maramureşenii care doresc să părăsească ţara trebuie să respecte normele individuale de igienă, de profilaxie nespecifică, să păstreze o distanţă rezonabilă faţă de orice persoană care tuşeşte sau strănută, să se spele pe mâini, să folosească batiste de unică folosinţă, să se protejeze când tuşesc şi strănută, şi dacă merg în Ucraina, să se vaccineze.

Un maramureşean va protesta timp de o lună în faţa Prefecturii nemulţumit fiind de legea pensiilor

Toţi românii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc pentru munca pe care o prestează, cu toţii gândesc de “bine” parlamentarilor atunci când îşi votează pensii speciale, dar numai unii au curajul de a ieşi public şi de a-şi exprima nemulţumirile. Atunci când unii au curajul de a spune ce îi nemulţumeşte, sunt priviţi de multe ori cu suspiciune, sunt judecaţi, chiar dacă ceea ce spun este cât se poate de adevărat.

Bugetul Casei de Sanatate, asigurat doar pe primul trimestru din 2016

Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a primit bugetul pe anul 2016, dar numai pe primul trimestru. Adriana Hluhaniuc, director economic CAS MM, a aratat in cadrul unei sedinte la Prefectura Maramures ca nu s-au semnat noile contracte cu furnizorii de servicii medicale.

“Este vorba ca contractele să se semnzece începând cu luna martie, şi furnizorii să lucreze conform noilor contracte începând cu 1 aprilie 2016. Bugetul repartizat aferent trimestrului I din anul acesta este mai mare cu 25%. Această majorare a apărut ca urmare a acoperirii majorărilor salariale a personalului din unităţile sanitare.

De asemenea, ni s-a repartizat un buget mare pentru a plăti medicamentele de la programele de sănătate şi de asemenea, ca urmare a transferului unitatilor sanitare private de dializă de la CNAS, începand cu contractarea de anul trecut, a trecut la CAS Maramures”, a aratat Hluhaniuc.

Peter Lengyel.... sa ne traiesti!

Redactia sighet-online.ro doreste sa ureze  la ceas aniversar un calduros si din inima ''La multi ani!'' prietenului si colaboratorului dr. Peter Lengyel, caruia ii dorim multa sanatate si putere de munca si sa ne incante ani buni de acum incolo cu fotografiile si scrierile sale de marca!

La multi ani Peter Lengyel!

Echipele de baschet ale CSS Sighet joaca in acest sfarsit de saptamana - U14 la Bucuresti, in timp ce U16 joaca acasa

Un nou weekend plin de baschet in perioada 13-14.02 2016. Echipa de U14 din cadrul CSS SIGHET se va deplasa la Bucuresti in vederea disputarii celui de-al doilea turneu semifinal din cadrul Campionatului National de baschet, unde urmeaza sa intalneasca echipele BC SLAM BUCURESTI, LPS-CSU PITESTI si 4SPORTS BUCURESTI, iar echipa de U16 va juca duminica 14.02 incepand cu orele 10 la sala Colegiului National Dragos Voda impotriva echipei CSS BRASOVIA BRASOV.  

Lansare de carte: "Autostop printre gânduri", autor Ion Mariş

Sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 12:00, la Sala Radio Sighet, str. Plevnei nr. 8, are loc lansarea volumului "Autostop printre gânduri", autor Ion Mariş. Lansarea va avea loc cu ocazia primei ediții a evenimentului propus de Editura Valea Verde si Radio Romania Sighet... Weekend artistic!

Poteci de poveste în Pădurea Crăiasca din Ocna Şugatag

Localitatea Ocna-Şugatag se poate lăuda cu o pădure de arbori seculari, aflată sub gospodărirea celor de la Academia Română. După cum declară primarul Mihai Ivasziuk, instituţia decide când se taie vreun arbore. Primarul recunoaşte că ar fi bine dacă Pădurea Crăiasca ar putea reveni administraţiei locale, dar pentru asta ar fi nevoie de timp şi răbdare.
 
„Pădurea este a Academiei Române. Primăria Ocna-Şugatag nu are nicio treabă în această poveste. Eu sunt primar din 1999 şi ştiu că şi atunci pădurea era tot a Academiei. Vorbim de 65 hectare şi nu înţeleg de ce trebuie să decidă Academia când să se taie un stejar sau o larice. Ei taie, ei fac, noi nu ştim nimic”, a declarat Mihai Ivasziuk.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International