Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Sighet Online online

 

Ziarul "Sighet Online"

Website: http://www.sighet-online.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Maramures

Descriere:
Portal independent de stiri si informatii al sighetenilor de pretutindeni

propune o publicatie

Ultimele stiri din Sighet Online de azi - Ziarul Sighet Online online


Puterea MĂRULUI

Sunt oameni care vorbesc mult(e) şi fac puţin(e). Dacă vreţi să descoperiţi o frumoasă abatere de la binecunoscuta regulă care pare a avea sorginte românească, Facultatea de Geografie din Sighetu Marmaţiei deţine toate argumentele pentru a o putea face.

O facultate puternic integrată în promovarea Maramureşului nebăgat în seamă de alţii, dar, din nefericire, nici de mulţi dintre cei de-aici…În acest recunoscut deja loc de studiu şi de cultură sighetean se întâmplă mereu câte ceva bun!

În curtea interioară a facultăţii ieri a fost bucurie, implicare şi promovare a unui fruct pe care ne-am obişnuit să nu-l mai luăm în seamă: MĂRUL! Acum alte fructe sunt mai mult căutate şi apreciate. Şi dacă se poate, sunt preferate cele care vin din zone cât mai depărtate de…continentul nostru! Dar cu merele ce putem face? De jucat fotbal nu sunt bune, pentru că la primul şut se destramă uşor în bucăţele parfumate, gustoase şi zemoase…

 

Expozitie de arta plastica si arta populara la Scoala de Arte "Gheorghe Chivu" (5.11.2014)

IMPORTANT – Precizari ale Biroului Electoral Judetean Maramures cu privire la desfasurarea alegerilor din 2 noiembrie

Aducem la cunostinta publica urmatoarele:
In data de 02 noiembrie 2014 sectiile de votare se deschid la ora 7.00 si se inchid la ora 21.00. Dupa ora 21.00, ora inchiderii sectiilor de votare pot sa voteze doar persoanele care se afla in incinta sectiei de votare la ora 21.00.

Conform prevederilor legale, alegatorii netransportabili, din cauza de boala sau invaliditate, sau persoanele fata de care s-a luat masura arestului la domiciliu au posibilitatea de a-si exercita dreptul de vot prin intermediul urnei mobile.

In acest sens, acestia vor trimite biroului electoral al sectiei de votare careia ii sunt arondati conform domiciliului, in preziua votarii, respectiv in data de 1 noiembrie 2014, intre orele 18.00 – 20.00, o cerere in acest sens, la care vor atasa un act medical sau alt act oficial din care sa rezulte faptul ca sunt netransportabili, respectiv hotararea prin care a fost luata masura arestului la domiciliu.

Asfalt pe DN 19 până la intrarea în Sighet în două săptămâni, dacă vremea va permite

Lucrările la drumul naţional 19, ce face legătura între judeţul Satu Mare şi Maramureşul istoric, sunt avansate, conform unui comuncat de presă al autorităţilor judeţene. Conform ultimelor date, drumarii din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) lucrează în prezent în zona kilometrului 211, la intrarea în localitatea Remeţi. Instituţia prefectului Maramureş arată, în plus, că lucrările ar putea fi gata în circa două săptămâni, dacă vremea va permite avansarea rapidă a lucrărilor. „În momentul de faţă, firma care execută lucrările de reabilitare toarnă covor asfaltic în zona kilometrului 211 (intrarea în comuna Remeţi). Dacă în următoarea perioadă nu vor fi precipitaţii consistente, reprezentanţii CNADNR dau asigurări că în aproximativ 10 zile se va ajunge la intrarea în Sighet cu turnarea covorului asfaltic. Lucrările de reabilitare de pe DN 19 se desfăşoară in ritm alert, turnându-se circa 1.200 de tone de asfalt pe zi”, a declarat Anton Rohian într-un comunicat de presă al prefecturii.

Bilantul politistilor rutieri maramureseni intr-o singura zi: 19 permise de conducere retinute, doua certificate de inmatriculare ridicate si amenzi de peste 23.000 de lei

Politistii rutieri au fost prezenti pe principalele artere de circulatie din judet pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea normelor in domeniu.

Ei au actionat in municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei, precum si in localitatile Seini, Dragomiresti si Ocna Sugatag. Majoritatea abaterilor au constat in nerespectarea regimului legal de viteza si neacordare de prioritate pietonilor, fiind aplicate 132 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 23 000 lei.

Au fost retinute in vederea suspendarii 19 permise de conducere si au fost ridicate doua certificate de inmatriculare.

WWF-România lansează site-ul oficial al destinației de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric

Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului a obținut statutul de destinație de ecoturism în iulie 2014, iar pe 7 octombrie, la Brașov, a primit și distincția oficială din partea Autorității Naționale pentru Turism, în cadrul Adunării Generale a Comisiei Europene pentru Turism. Cu ocazia aceasta, WWF-România lansează la nivel național și internațional website-ul oficial al destinației, www.ecomaramures.com, care oferă informații practice și recomandări de călătorie, de natură să ghideze și să ușureze experiența de vizitare.

Website-ul este rezultatul unui efort de documentare de câteva luni de zile și una dintre componentele importante ale inițiativei de dezvoltare a destinației ecoturistice pentru care organizația a lucrat împreună cu parteneri de nădejde din zonă, precum biroul județean de informare turistică MaramureșInfoturism, Asociația Ecologic sau Centrul de Ecologie și Turism Maramureș. Pagina web scoate la iveală valorile naturale și patrimoniul cultural remarcabile care au adus zonei statutul greu de dobândit de destinație ecoturistică și oferă idei de petrecere a timpului, recomandări de cazare și de luat masa, precum și informații privind accesul în zonă. De asemenea, site-ul prezintă cauza de conservare a patrimoniului care stă la baza inițiativei de dezvoltare ecoturistică și principalele activități desfășurate de WWF și organizațiile partenere pentru a împiedica degradarea sau distrugerea acestuia.

Salariile din sistemul sanitar si de asistenta sociala cresc cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015

Salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014 fiind asigurat, a declarat, miercuri, presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, dupa intalnirea avuta cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

„In urma intalnirii de astazi (miercuri - n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federatiei Sanitas, s-a stabilit ca salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat in acelasi timp si bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, intr-o luna, va aparea un act normativ referitor la extinderea contractului de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati veterinare. In plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel national, urmand ca anul 2015 sa fie dedicat altor deblocari de posturi”, a spus Leonard Barascu.

TICHETELE DE MASĂ DISPAR. Două milioane de români vor primi carduri preplătite

Companiile emitente şi acceptatorii de plăţi au demarat deja proiectul de digitalizare a tichetelor de masă. Sunt aşteptate doar normele de aplicare ale legii care reglementează procesul pentru ca sumele aferente tichetelor de masă să fie plasate pe carduri preplătite.

„În curând, cei care au dreptul la tichete de masă vor putea încasa sumele respective pe carduri preplătite" a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Potrivit reprezentanţilor operatorului de plăţi, legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare însă sunt încă aşteptate normele de aplicare pentru a demara proiectul efectiv.

VIDEO: Sarbatoarea Marului @ UBB Sighet (29.10.2014(

Poeta Doina Randunica Anton lanseaza in 8 noiembrie volumul "Tărâmuri de neocolit"

Poezie din dragoste. Poezia,un destin de neocolit.Un destin a cărui căutare esenţială este iubirea şi toate posibilele ei manifestări. 
Poezia nu poate fi ea însăşi dacă nu reflectă şi nu este proiectată în firesc de sufletul uman. Poetul adevărat este cel care are neuroni şi în inimă. Nu cred în poezia intelectualizată, transformată în eseu de tumbe inteligente (sau nu )doar ca să şocheze prin imagini şi enunţuri despre "ce cred eu ,ce simt eu" ,dar fără mesajul şi fiorul necesare să atingă lumina din noi,să ne dea răspunsuri,să împărtăşească sentimente.
 
Dacă citeşti o poezie şi vezi prin ea ca printr-o fereastră limpede,iar ceea ce vezi te înfioară,te încălzeşte,te reprezintă într-o formă estetică şi neaparat interactivă cu tot universul pe care îl percepi,atunci chiar poezie ai citit.
 
Vă aşteptăm cu mare drag la Palatul Culturii pe data de 8 noiembrie,ora 11, la o lansare de carte :"Tărâmuri de neocolit" de Doina Rândunica Anton, editura Singur2014.

Scurtmetraj: Jurnalul biciclistului (2014)

Un film amuzant despre ce gândeşte un ciclist când merge pe bicicletă şi, mai ales, când are parte de o întâlnire „interesantă”. Bonus – superba bicicletă Ritte folosită în clip.

Muzica: MONO - Where We Begin (2014)

Perchezitii domiciliare desfasurate de politistii de investigare a fraudelor din Sighet in... Pitesti, Iasi, Bucuresti

Astazi, incepand cu ora 06.00, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures pun in executare un numar de trei mandate de perchezitie domiciliara pe raza municipiilor Pitesti, Iasi si Bucuresti. Perchezitiile se desfasoara la imobile in care sunt utilizate sisteme de calcul destinate reproducerii si transmiterii in reteaua de internet a operelor purtatoare de drepturi conexe (productii muzicale, cinematografice si programe pe calculator) fara acordul titularilor de drepturi, prin intermediul aplicatiei de internet „Torent”. 
 
In urma perchezitiilor desfasurate cu sprijinul lucratorilor de investigare a fraudelor de pe raza municipiilor Pitesti, Iasi si Bucuresti au fost identificate si ridicate mai multe bunuri (un server, 4 Hard Disk, 5 unitati PC, CD/DVD-uri, memory stick-uri etc.), folosite pentru transmiterea neautorizata in retea a operelor purtatoare de drepturi conexe. 

Seminar motivaţional de mers pe cărbuni încinşi (Sighet, 31.10.2014)

Prezentare seminar motivaţional de mers pe cărbuni încinşi SIGHETU MARMAŢIEI
 
 
Învață în doar 5 ore cum să eliberezi forţa din tine şi să transformi teama în putere pentru a-ți depăși limitele.

Ce faci daca dupa un antrenament nu poti sa adormi?

Exercitiile fizice se recomanda inainte de ora de somn fiindca ajuta la relaxarea organismului si o noapte mult mai linistita. Exista cazuri in are, daca lucrezi prea intens inainte de somn ai parte de asa numita insomnie. Daca te regasesti, nu esti singurul in aceasta situatie. Ce poti sa faci sunt mici schimbari in programul de antrenament:

Pastreaza exercitiile care te energizeaza pentru dimineata, dupa ce te ai trezit.

Alege exercitii mai putin intense pe care sa le faci seara.

Dupa fiecare antrenament de seara alege o activitate relaxanta care sa iti linisteasca intreg organismul: o baie fierbinte, asculta muzica, citeste.

Ia o mica gustare, usoara dar care sa contina carbohidrati si proteine, esentiale pentru o recuperare necesara (unt de arahide, cateva lingurite de humus, o cacao cu lapte, branza slaba in grasimi etc.).


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International