Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Saptamana Giurgiuveana online

 

Ziarul Saptamana Giurgiuveana

Website: http://www.saptamanagiurgiuveana.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Giurgiu

Descriere:
Publicatie locala de informatie, atitudine, mica si mare publicitate!

propune o publicatie

Ultimele stiri din Saptamana Giurgiuveana de azi - Ziarul Saptamana Giurgiuveana online


ANUNT CONCURS OCUPARE - DIRECTIA JUDETEANA CULTURA GIURGIU

Referitor:Anunţ privind condiţiile de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Giurgiu

1. Funcţiile publice de execuţie vacante pentru care Direcţia Judeteana pentru Cultură Giurgiu organizează concurs, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, Republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a  Hotărâre nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, sunt următoarele:

-  Consilier, clasa I, gradul profesional superior, Compartimentul Patrimoniul cultural naţional mobil şi imaterial;

-    Consilier, clasa I, gradul profesional asistent, Compartimentul cultură, management, resurse umane.

2. Condiţiile de desfăşurare a concursului:

a) Concursul este organizat de Direcţia Judeteana pentru Cultură Giurgiu, cu sediul în mun. Giurgiu, str. Livezilor, nr. 3,  jud. Giurgiu;

b)      Dosarele se vor depune până la 29.11.2016, orele 16.00 la sediul instituţiei organizatoare din str. Livezilor, nr. 3, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0246 / 230015, fax 0246 / 230014 sau e-mail: cultura8375@yahoo.com , djcgr@cultura.ro .

c)     Concursul va fi organizat pentru funcţiile publice de execuţie - Consilier, clasa I, gradul profesional superior şi Consilier, clasa I, gradul profesional asistent şi va avea loc în data de 7 decembrie 2016, astfel:

- proba scrisă va fi susţinută în data de 7 decembrie 2016, ora 10.00,

- interviul se va susţine în maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise conform art. 56, coroborat cu art. 60, alin. (2) din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ambele probe fiind susţinute la sediul instituţiei organizatoare.

Pacientul in centrul atentiei programului de guvernare in sanatate PSD

Elena Dinu, candidat pentru un loc în Camera Deputaților, a prezentat azi in cadrul unei conferinte de presa programul de guvernare pentru sanatate.

Programul are, printre punctele propuse spre realizare, și o serie de idei furnizate chiar de către candidații giurgiuveni. Printre acestea, se numără inclusiv punctul care se referă la reabilitarea și modernizarea mai multor spitale, asigurarea de locuințe pentru tinerii specialiști care aleg să practice meseria în județul nostru sau sprijinirea tinerilor medici pentru deschiderea de cabinete.

„Discutăm de o contribuție pe care a avut-o și organizația județeană a PSD la realizarea acestui proiect, lucru ce ne bucură, mai cu seamă când am constatat că propuneri făcute de noi au fost luate în considerare. De câștigat, de pe urma punerii în aplicare a Programului pentru sănătate al PSD, vor avea doar pacienții – în special, și toți locuitorii județului, în general. Așa cum am făcut și până acum, am arătat că, în centrul atenției noastre se află omul”, a precizat Elena Dinu.

Stresul psihologic

Stresul psihologic este o relaţie particulară între persoană şi mediu, care este evaluată de persoană ca fiind solicitantă,ea excede resursele proprii si ameninţă starea de bine a persoanei (Lazarus şi Folkman, 1984). Această definiţie subliniază impactul evaluării cognitive în stres, ca atare, stresul nu este rezultatul întâlnirii dintre mediu şi persoană, ci rezultatul evaluării pe care o face persoana în urma acestei întâlniri.

Simți că te doare în piept deși n-ai avut niciodată probleme cardiace

· Sunt zile când mănânci mult și zile când uiți să mănânci

· Nu poți să dormi și ocazional ai crampe musculare fără vreun motiv aparent

· Te doare capul des si intens, nu trece nici macar cu pastile

· Nu te poți concentra și dacă faci eforturi; nu poți învăța lucruri noi

· Ai uitat să te distrezi și să te relaxezi, ești mereu instristat(ă)

PROIECTELE DE HOTĂRÂRI ALE ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 9 NOIEMBRIE AU FOST APROBATE

Consilierii municipali s-au reunit, miercuri 9 noiembrie, pentru a vota 7 șapte proiecte de hotarâri privind Lucrările de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Giurgiu.
Astfel, primele două proiecte și al șaselea de pe ordinea de zi făceau referire la aprobarea documentațiilor și indicatorilor tehnico-economici pentru Ansamblurile 3,4 și a celor 8 blocuri din Zona Centru. Proiectele de hotărâri cu numerele 3,4 și 7 vizau aprobarea cererii de finanțare pentru obiectul de investiții ”Lucrări de investiții pentru creșterea performanței energetice”, pentru ansamblurile de blocuri menționate mai sus. 
Un alt punct de pe ordinea de zi suspus spre aprobare consilierilor locali făcea referire la suplimentarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2016.
Toate proiectele înscrise pe ordinea de zi au fost votate cu unanimitate de către consilierii locali.

Proiectul portului trimodal, promovat la cel de-al cincilea forum SUERD de la Bratislava

Echipa de implementare a proiectului ”Portul Verde și de Înaltă Performanță” - etapa a doua, Construcția, din Primăria Giurgiu a fost prezentă săptămâna trecută la cel de-al cincilea forum al Strategiei Uniunii Europene în Regiunea Dunării (SUERD), organizat la Bratislava, precum și la evenimentele conexe. Evenimentul a reunit circa 800 de participanți din zeci de țări europene și nu numai, atât membre UE cât și non UE, tema generală a forumului fiind legată de amenințările la adresa mediului: poluarea apelor, inundațiile și schimbările climatice, potențialul navigabil insuficient exploatat și lipsa legăturilor rutiere ori feroviare, neajunsuri în privința conexiunilor energetice ori dezvoltarea socio-economică inegală. De succesul implementării acestei strategii vor beneficia aproximativ 100 de milioane de oameni care locuiesc în aceste regiuni, adică o cincime din populația Europei, așa cum a declarat în sesiunea de deschidere a forumului european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.

ASTRA BATE ACASA PANDURII

Astra a reuşit să continue seria rezultatelor bune din ultima perioadă, cu o victorie, la revenirea pe arena „Marin Anastasovici”, din Giurgiu, elevii lui Marius Şumudică impunându-se cu 2-0 în faţa celor de la Pandurii.
Precedentul succes în Liga I fusese tot pe arena din Giurgiu, cu CSMS Iaşi, la final de septembrie, astriştii simţindu-se bine pe noua suprafaţă de joc a stadionului din Giurgiu, unde s-au impus mai clar decât o arată scorul, cel mai relevant „amănunt statistic” fiind acela al raportului şuturilor pe poartă: 8-0 pentru echipa noastră.

Teixeira (min. 40, cu un şut imparabil) şi Ioniţă (min. 52, reluare din careu, la capătul unei faze bune de atac) au adus victoria şi cel de-al şaptelea meci oficial consecutiv fără eşec pentru campionii en-titre!
Campioni care au scăpat şi de un „complex” Pandurii, echipă contra căreia Astra nu câştigase în precedentele 6 meciuri, la succesul de duminică seară asistând şi patronul echipei – Ioan Niculae!

Astra Giurgiu — CS Pandurii Târgu Jiu 2-0 (1-0)

Stadion ''Marin Anastasovici'' — Giurgiu. Spectatori: circa 1500. 
Au marcat: Filipe Teixeira (40), Alexandru Ioniță II (52).

Astra: S. Lung – Săpunaru (cpt), Geraldo, Fabricio,– Al. Stan, Al. Ioniță (85 R. Alves), Seto, Nicoară (82 V. Gheorghe) – Budescu, Romario Kortzog (66 Lovin), Teixeira. Antrenor: Marius Şumudică.

Pandurii: Stanca – Antal, Ungurușan, Vasjlievic, Grecu – Sânmărtean, Răuță (74 Trifu) – Herea (58 V. Munteanu), Voiculeț, Pîrcălabu (80 Hlistei) – V. Alexandru. Antrenor. Petre Grigoraş.

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Dragoș Mihai Iliescu (Craiova), Adrian Popescu (Craiova); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Pitești)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galați) — CCA, Iuliuss Nemțeanu (Ilfov) — LPF

Barbu da explicatii despre retinerile de la DITL

Nicolae Barbu a oferit explicatii cu privire la retinerile de saptamana trecuta ale fostului subprefect Laurentiu Tintea si Marilena Hroniade – director DITL Giurgiu.
Edilul sef a precizat ca nu este vorba de niciun prejudiciu si de nicio incalcare a legilor in vigoare, ci de o intelegere subiectiva a unui demers perfect legal.
“Credeti ca daca ar fi existat o forma de incalcare a legii cu efecte majore, cei doi ar fi fost cercetati in libertate? Oamenii acestia nu au luat banii acasa, ci au incheiat un contract in baza unui ordin al Ministerului Finantelor – Ordinul nr. 1234/2014. Ca temei legal a acestei actiuni in forta a organelor de cercetare este faptul ca platile online nu sunt legale – dar asta este o utopie… Traim in secolul XXI! Cum platim taxa de pod de la Fetesti? Cum platim biletele de avion la TAROM (care este o companie a statului)?
Nu este nicio ilegalitate, banii au ajuns toti aici. Exista opt bibliorafturi cu cate 500 de adrese trimise celor ce au achitat amenzile la noi…
Se pare ca acea firma care a facut incasarea in numele Primariei Giurgiu nu ar fi fost autorizata de un organism de stat – in acest caz, Autoritatea Agenda Digitala”, a precizat primarul Barbu.
Una peste alta, s-a creat o furtuna intr-un pahar cu apa, din moment ce Ordinul Ministerului Finantelor nr. 1234 din 2014 spune negru pe alb ca amenzile pot fi achitate si pe raza altor unitati administrative teritoriale, altele decat cele in care isi are adresa cel care plateste, iar sumele incasate se constituie in venit la bugetul primariei unde a fost achitata amenda…
„Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1234/2014 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 3/2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 682 din 18.09.2014
Comisia Centrală Fiscală Decizia Comisiei fiscale centrale nr. 3/2014
În vederea aplicării unitare a prevederilor art. 8 alin. (3) şi (4) coroborate cu dispozițiile art. 25, 28 şi art. 39 alin. (2) lit. a) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 5 alin. (4) şi (9) din Regulamentul de organizare şi funcționare a Comisiei fiscale centrale, aprobat prin Ordinul viceprim‐ministrului, ministrul finanțelor publice, nr. 688/2013 privind componența şi funcționarea Comisiei fiscale centrale, se adoptă următoarea soluție:
1. (…..) În situația în care, deşi persoana fizică sau juridică a achitat amenda contravențională la bugetul local al unei unități administrativ‐teritoriale, alta decât cea de domiciliu, iar organul din care face parte agentul constatator a comunicat, din oficiu, procesul‐verbal de constatare a contravenției organelor de specialitate ale unităților administrativ‐teritoriale în a căror rază teritorială domiciliază contravenientul persoană fizică sau, după caz, îşi are domiciliul fiscal contravenientul persoană juridică, contravaloarea amenzii încasate constituie venit la bugetul local al unității administrativ‐teritoriale unde s‐a efectuat plata acesteia. În acest caz, organul fiscal de domiciliu încetează executarea silită şi întocmeşte borderoul de debite‐scăderi, prin care se dă la scădere debitul înregistrat.”

PERSOANELE ÎNCADRATE ÎN GRAD DE HANDICAP POT BENEFICIA DE CARDUL EUROP

Cardul european pentru dizabilitate oferă persoanelor cu dizabilităţi posibilitatea de a  avea acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa.

Persoanele care pot beneficia de cardul european de dizabilitate sunt persoanele adulte şi copiii încadraţi în gradul de handicap grav, accentuat, mediu sau uşor.

Persoanele interesate (adulţii cu handicap şi reprezentanţii legali ai copiilor încadraţi într-un grad de handicap) pot depune cereri de eliberare a cardului european pentru dizabilitate la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Giurgiu, situat în municipiul Giurgiu, şos. Alexandriei nr. 7-9 sau prin intermediul poştei electronice, la adresa de e-mail eurocardgr@gmail.com. În cererea tip  trebuie specificate numărul şi valabilitatea certificatului de încadrare într-un grad de handicap, domiciliul sau reşedinţa, seria şi numărul cărţii de identitate sau certificatului de naştere, după caz. Cererile tip trebuie însoţite de  o fotografie recentă tip buletin.

Cardul european pentru dizabilitate este valabil până în august 2020. Cardul va permite accesul gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în România, Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta. Pentru a cunoaşte evenimentele culturale şi sportive ce se desfăşoară în ţările participante la proiect  şi  pentru a se înscrie în vederea participării, posesorii cardului european pentru dizabilitate vor putea accesa pagina website-ului proiectului, după ce se vor înscrie ca utilizatori.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând website-ul proiectului www.carddizabilitate.gov.ro sau la adresa de e-mail carddizabilitate@anpd.gov.ro.

 

În evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu sunt 9858  persoane încadrate într-un grad de handicap (820 copii şi 9038 adulţi).

GANDIREA POZITIVA

“Ganditorul pozitiv zareste invizibilul, simte intangibilul si realizeaza imposibilul.” – Anonim

Gândirea pozitivă este și va fi un instrument prin care oamenii își pot atinge obiectivele sau succesul. În același timp, există și o categorie de persoane care consideră gândirea pozitivă ca fii “apă de ploaie”, un mod prin care ne mințim singuri.

Psihologia pozitiva s-a dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, avandu-i ca principali promotori pe psihologii Martin E.P. Seligman si M. Csikszentmihalyi, si se concentreaza pe punctele forte si virtutile care ii ajuta pe oameni sa fie fericiti si atinga succesul in viata. Accentul este pus pe aspectele personale pozitive, accentuarea emotiilor pozitive, cautarea si incercarea de a dezvolta talentul si incercarea de a face viata omului mai implinita.

“Intotdeuna am rupt o buruiana si am plantat o floare acolo unde am crezut ca poate sa rasara.” – Abraham Lincoln

Haideti sa vedem cateva tehnici care ne ajuta sa ne incarcam pozitiv.

§ Exercițiile fizice, care au efect pozitiv asupra stării de bine a creierului

§ Afirmațiile pozitive, spuse zilnic cu emoție pozitiva! Exemplu de gânduri pozitive pentru fiecare zi:

§ Sunt iubit!

§ Sunt acceptat!

§ Sunt capabil și pot!

§ Sunt apreciat!

§ Sunt sexy! ?

§ Înconjoară-te de oameni optimiști, care au încredere în ei, gândesc pozitiv și acționează cu autenticitate

§ Exprimă zilnic 5 motive de recunoștință, pentru tot ceea ce ai pozitiv în viața ta.NU UITA!!!  Atragi ceea ce gândești și simți. Așa că adu în prim plan cât de multe motive ca să te simți recunoscător!

.

§ Practică un hobby pe care îl iubești. Te ajuta sa te incarci cu energie pozitivă. Ai nevoie doar de 10 minute zilnice doar pentru tine!

§ Meditația este o tehnica puternică ce poate opri gândurile negative. Chiar si rugaciunea este o forma de meditatie!

§ Vizualizarea unei vieți mai bune face minuni. Așa că visează cu ochii deschiși. Imagineaza-ti viata pe care ti- doresti!!! Și fă-o des. Dar nu uita! Fără acțiune, visele rămân doar în mintea ta!

Optimismul, atitudinea și gândirea pozitivă ne îmbunătățesc sănătatea.

Și în același timp, ele contribuie la starea noastră de bine, de fericire.

Mai multă fericire ne ajuta să trăim mai mult și bine, asa ca…ce mai asteptam?!? Haideti, macar sa incercam sa fim fericiti!!!

Ce presupune folosirea corectă a gândirii pozitive?

§ să ne antrenăm să vedem partea plină a paharului, zi de zi, puțin câte puțin

§ să și acționăm să ne fie mai bine, doar așa gândirea pozitivă face minuni

§ să renunțăm la frica și teama de schimbare

§ să avem mai multă încredere în forțele proprii

§ sa devenim mai conștienți de consecințele deciziilor pe care le luăm pe termen lung

§ să îmbunătățim ceea ce ne stă în putere să îmbunătățim

§ să eliminăm discuțiile negative și să evităm să folosim cuvinte cu tentă negativă

§ să ne facem o listă exclusiv cu toate realizările

§ să învățăm din eșecuri

§ să facem din gândirea pozitivă o atitudine și un stil de viață, nu doar un exercițiu de o zi

Dacă ar fi să facem un pas către o gândire pozitivă, primul ar fi să practicăm recunoștința.

Dar recunoștința zilnică trebuie aplicată suficient de mult timp, ca să dea rezultate.

“Marea descoperire a generatiei mele este ca fiinta umana isi poate schimba viata prin schimbarea atitudinii ei.” – William James

Sunt o mulțime de lucruri mărunte, care se întâmplă pentru binele nostru.

Nu uita, nu gandurile te stapanesc pe tine ci tu esti stapanul gandurilor tale!!!

 

“Daca nu iti place un lucru, schimba-l ; daca nu poti sa il schimbi , schimba felul in care gandesti despre el.” – Mary Engelbreit

LOCURI DE MUNCA VACANTE

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de munca vacante, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu sunt înregistrate 394 locuri de muncă vacante, în perioada 02 noiembrie – 08 noiembrie 2016.

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători calificaţi/necalificaţi sunt disponibile 347 locuri de muncă, dintre care: ambalatot manual; barman; brutar; coafor; cofetar; confectioner; croitor; dulgher; electrician; fierar betonist; finisor textile; fochist; frizer; incarcator descarcator;; instalator; lacatus mecanic;  lucrator bucatarie; lucrător comercial; lucrator operativ pentru autocompactoare; macelar; magazine; manichiurist;  manipulant marfuri; maseur; mecanic agricol; mecanic auto; mecanic utilaje;  muncitor necalificat;  operator deratizare, dezinsectie; operator introducere, validare, prelucrare date; paznic vanatoare; padurar; prinzator caini; rafinor; receptioner hotel; sudor; şofer autocamion; tâmplar universal; tinichigiu; vopsitor auto,  etc.

Pentru persoanele cu studii superioare şi postliceale sunt oferite locuri de muncă, în următoarele meserii: agent vanzari; agent veterinar; asistent manager; auditor;  casier; consilier cadastru; consilier; consilier juridic; contabil; controlor calitate; director executiv; economist;gestionar deposit; inginer geodez; inginer instalatii pentru constuctii; inginer mecanic;  inginer proiectant mecanic; inginer textile; inspector; invatator; profesor legislatie rutiera; reprezentant commercial;sef birou; sef serviciu;  tehnician instalatii in constructii; tehnician energetician. .

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu reaminteşte tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, că pot consulta zilnic lista locurilor de muncă vacante disponibile la nivelul judeţului Giurgiu la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucureşti, bl. 202/5 D, mezanin.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International