Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Info Satu Mare online

 

Ziarul Info Satu Mare

Website: http://www.info-sm.ro

Ziar inscris in categoria Locale

Descriere:
Totul despre Satu Mare, stiri, evenimente, sport, anunturi, magazine, divertisment si socializare.Va asteptam cu cele mai noi stiri din judetul Satu Mare.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Info Satu Mare de azi - Ziarul Info Satu Mare online


Cum rămânem concentraţi într-o lume plină de stres?

Acum câteva decenii se presupunea că dezvoltarea tehnologică ar fi însemnat mai mult timp liber pentru oameni şi i-ar fi scutit pe aceştia de stresul cotidian. Realitatea este însă cu totul alta: nu numai că avem din ce în ce mai puţin timp pentru noi şi pentru familie, dar suntem din ce în ce mai stresaţi, ne trăim viaţa în viteză, nu mai conştientizăm atât de clar lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, iar concentrarea nu mai e de mult timp punctul nostru forte.

Cu toate acestea, psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, este de părere că dezvoltarea concentrării este o aptitudine care se poate realiza independent de factorii externi de stres, iar aceasta ne ajută să dormim mai bine, să învăţăm mai bine, să înţelegem şi să memorăm mai bine, să ne îndeplinim sarcinile de serviciu mai eficient şi, per total, să fim mai fericiţi. “Când te concentrezi, îți conservi energia și nu o consumi pe gânduri sau activități irelevante. De aceea, dezvoltarea concentrării se dovedește a fi vitală pentru oricine aspiră la mai multă eficienţă și independentă. Această aptitudine este utilă pentru atingerea succesului în orice. Fără ea, eforturile sunt împrăștiate, dar cu ea, poți îndeplini numeroase obiective”, explică psihologul Pleşea

 

Fără concentrare, mintea noastră sare de la un gând la altul

În acelaşi timp, specialistul crede că, în contextul în care gândurile ne guvernează existenţa, am devenit atât de obişnuiţi cu această stare încât o privim ca fiind naturală. “Spre exemplu, atunci când respirăm, nu trebuie să acordăm atenție fiecărei respirații. Devenim conștienți de procesul de a respira doar în momentul în care avem probleme la acest capitol, când avem nasul înfundat, când suntem răciți sau când ne aflăm într-o cameră neaerisită. Același lucru se întamplă și cu procesul producerii de gânduri. Devenim conștienți de atacul constant al gândurilor și de neputință noastră de a le calma doar în momentul în care trebuie să ne concentrăm, să rezolvăm o problemă sau să învățăm. Devenim și mai conștienți când avem temeri și griji”, spune psihologul Alexandru Pleşea.

Mintea noastră sare de la un gând la altul în cele mai inoportune momente: atunci când avem de finalizat o sarcină de la job sau trebuie să învăţăm pentru examene. Greseala noastră, continuă specialistul, este că încercăm activităţi care să ne distragă şi mai mult de la concentrarea noastră, aşa că aprindem televizorul sau radioul, începem să ascultăm muzică. Ne întoarcem iar la învăţat, apoi ne aducem aminte de accidentul de aseară şi tot aşa. Când ne uităm la ceas, rămânem uimiţi că a trecut deja o oră şi abia am reuşit să citim jumătate de pagină. “Toate aceste lucruri se întâmplă din cauză că nu ne-am dezvoltat, în timp, puterea de concentrare şi mintea noastră nu este obişnuită să îşi focuseze atenţia pe un singur gând, ci trece de la un gând la altul, fără să ţină cont de priorităţi. Dacă în locul nenumăratelor gânduri necontrolate şi neîngrijite, ar exista doar un gând, acesta ar ocupa întregul câmp de atenţie al omului şi aşa s-ar exercita o forţă mare, concentrată şi focalizată pe un singur lucru.”, declară psihologul Alexandru Pleşea.

 

Care sunt cele mai eficiente exerciţii pentru dezvoltarea concentrării?

Psihoterapeutul consideră că două exerciţii simple ne pot ajuta să rămânem concentraţi şi să ne punem viaţa în ordine, şi anume “Concentrarea pe un singur obiect” şi “Concentrarea prin respiraţie”.

 

  1. 1.    Exerciţiu de concentrare pe un singur obiect

Primul pas pe care trebuie să-l facem este găsirea unui loc liniştit, de preferat în natură şi putem adopta orice poziţie dorim. Următorul pas este să tragem aer în piept şi să ne concentrăm atenţia pe un obiect care ne-a atras atenţia din prima: o frunză, o floare, un nor etc. Pentru a ne măsura puterea de concentrare, putem folosi un cronometru şi să ne notăm timpii de focusare a atenţiei pe un singur obiect, iar obiectivul este să ne mărim timpii de concentrare. În opinia psihologului Alexandru Pleşea, putem practica acest exerciţiu de 2 ori pe zi, câte 10-15 minute pe sesiune, timp de 30 de zile. În tot acest timp vom observa că mintea noastră devine mai clară şi bine direcţionată către scopul şi ideile noastre, iar nivelul de concentrare creşte semnificativ şi memoria se va îmbunătăţi.

 

  1. 2.    Exerciţiu de concentrare prin respiraţii

Ca şi exerciţiul precedent, şi acesta implică găsirea, întâi de toate, a unui loc liniştitor, unde să nu fie factori perturbatori. Pentru a ne cronometra timpul pe care dorim să îl alocăm pentru meditaţie, putem folosi temporizatorul telefonului mobil. Apoi ne aşezăm cu coloana dreaptă pe un scaun, pe o saltea de yoga sau chiar pe jos, închidem ochii şi ne focalizăm atenţia pe respiraţie şi momentul în care acesta se simte cel mai puternic. Începem să numărăm un ciclu de 21 de respiraţii, iar în acelaşi timp căutăm să ne menţinem atenţia doar pe inhalarea pe nas. Atunci când gândurile vor intra în mintea noastră, vom încerca să nu le respingem, ci să le aprobăm şi să ne întoarcem uşor atenţia către inhalarea aerului pe nas. Când ajungem la finalului unui ciclu de 21 de respiraţii, fără să avem gânduri din exterior, ci doar atenţia concentrată pe inhalare, atunci putem spune că ne-am atins scopul, iar mintea noastră va putea să îşi folosească la parametri înalţi această funcţie foarte importantă pentru viaţa noastră. “Cultivând în rutina noastră exercițiile de mai sus, efectele nu vor înceta să apară. În clipa în care ne vom apuca de ele, vom începe cu adevărat să observăm natura minții noastre neastâmpărate, cum gândurile vin și pleacă fără să vrem. Atunci ne putem pune întrebarea: Cine gândește? Obiceiurile mele vechi de gândire sau eu, cel care vreau să gândesc la un lucru’’, conchide psihologul Alexandru Pleșea.

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este psihoterapeut şi hipnoterapeut şi trainer în programare neouro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

 

Persoană de contact

Alexandru Pleşea

Psihoterapeut

0745.175.323

www.antrenorulmintii.ro

 

 

Categories: 

Invataturi crestine practice despre moartea omului

Atunci cand o persoana draga se stinge din viata interesul nostru este sa ne facem datoria de buni crestini si sa respectam oranduiala bisericii pentru a arata respect pentru cel plecat de langa noi si pentru ca sufletul sau sa fie in pace.

Iata cateva invataturi pe care le aflam de la Sfintii Parinti si de care se cuvine sa tinem seama:

- Datoria noastra fata de o persoana care isi da sufletul ar trebui sa fie sa ne ingrijim ca acesta sa moara spovedita si impartasita. Spovedania da posibilitatea celui aflat pe patul de suferinta sa-si marturiseasca toate pacatele si sa fie impacat cu sine insusi. Sfanta Impartasanie reprezinta cuminecatura de care nu ar trebui lipsit niciun crestin, mai ales cel care urmeaza sa-si dea duhul.

- Atunci cand o persoana se afla pe patul de moarte grija noastra ar trebui sa fie ca aceasta sa aiba lumanarea aprinsa la cap sau in mana. Lumina este o calauza a sufletului ce inchipuie pe Iisus si Sfanta Scriptura. Avand lumanarea aprinsa, persoana trece in lumea dincolo alaturi de Iisus si acompaniat de lumina vietii vesnice, pe care o are de cand a fost botezat.

- Cand o persoana moare, la biserica se vor trage clopotele anuntand acest lucru. Acest lucru se intampla mai ales la sate, pentru a instiinta comunitatea ca unul dintre ei s-a stins si pentru a-i indemna sa se roage pentru sufletul sau. Nu in ultimul rand moartea unei persoane ar trebui sa ne aduca aminte ca si noi suntem muritori si trebuie sa ne pregatim inca din timpul vietii pentru o moarte curata.

- Cand omul moare, trupul neinsufletit se spala si se imbraca in haine curate. Acest lucru se intampla in semn de curatire si respect. Imbracam trupul in haine curate pentru a inchipui haina cea noua a nestricaciunii.

- In general inmormantarea se face a treia zi de la moarte pentru ca asa cum spune traditia bisericii sufletul celui adormit paraseste pamantul si locurile unde a trait.

Cand nu stim cum ar trebui sa procedam in ceea ce priveste organizarea inmormantarii unei persoanei dragi avem intotdeauna la indemana posibilitatea de a intreba un preot care ne poate sfatui respectand normele si canoanele Bisericii. Pana la urma daca cautati o firma de pompe funebre, atunci apelati cu incredere la http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/

Categories: 

Cabluri de fibra optica - domenii de aplicatie


Cablul de fibra optica este un cablu de retea format din mai multe fibre de sticla, care sunt acoperite de o manta de protectie si manipulare. Aceste cabluri sunt utilizate pentru Internet de mare viteza sau in retele de comunicatii cu latime de banda foarte mare. Cablurile cu fibra optica sunt din ce in ce mai utilizate in aceste zile iar domeniul lor de aplicabilitate s-a diversificat. Astfel ele sunt folosite si in domeniul medico-chirurgical ca ghiduri de lumina si echipamente de imagistica.

Utilizarea cablurilor de fibra optica


1. Telecomunicatii

Cablurile de fibra optica durabile si flexibile sunt o alegere excelenta pentru retelele de telecomunicatii. Aceste cabluri transmit semnale in mod eficient, indiferent cat de mare este distanta, fara a pierde mult din intensitate (spunem ca au o atenuare mica si ca trimit extrem de fidel datele). Transmiterea de informatii este completa folosind doar cateva repetoare. Cablurile de fibra optica pot transmite in acelasi timp o cantitate mare de semnale diverse folosind divizarea lungimii de unda de multiplexare.

2. In domeniul medical

Cablurile de fibra optica sunt utilizate in domeniul medical ca ghiduri de lumina si instrumente de formare a imaginii. Cablurile de fibra optica in lasere a se folosesc azi din ce in ce mai mult.

3. In industrie

Cablurile de fibra optica sunt de asemenea folosite pentru imagistica in zonele greu accesibile. Ele sunt de obicei utilizate ca dispozitive senzoriale pentru a detecta temperatura, presiunea si alte masuratori. Cablarea auto utilizeaza, de asemenea, cabluri de fibra optica.

4. Retele

Cablurile de fibra optica sunt de asemenea folosite pentru a conecta serverele si utilizatorii intr-o retea mai mare. Ele ajuta la cresterea vitezei si acuratetii transmisiei de date.

5. Difuzare TV si CATV

CATV si HDTV necesita, de asemenea, utilizarea de cabluri cu fibra optica pentru cablare, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor video specifice precum si altor aplicatii.

6. Guvern

Guvernul utilizeaza cabluri de fibra optica dispozitive seismice si alte programe. Ele sunt, de asemenea, folosite in submarine, avioane si alte masini si vehicule utilizate pentru domeniul retelelor guvernamentale.


Iata deci in cat de multe domenii regasim cablurile de fibra optica. Este impresionant cum aceste cabluri reusesc sa determine rezultate mult mai eficiente ca timp si costuri (daca privim pe termen lung).

Proiectul pe care doriti sa-l implementati in ce domeniu se incadreaza? Ce tipuri de cabluri de fibra optica s-ar potrivi cel mai bine cu cerintele proiectului ce urmeaza a fi pus in practica? Care sunt costurile aferente? De unde puteti procura cantitati mari de cabluri de fibra optica pentru proiecte mai ample?

Iata o serie de intrebari la care raspundem pe www.cablurifibraoptica.ro si la telefon 0731.887.412. Contactati-ne oricand!

Categories: 

PRO-NETWORKING.ro - Magazin online cu accesorii de fibra optica

Gestionarea eficienta a cablurilor dintr-o retea de fibra optica poate fi comparata cu o forma de arta. Utilizarea accesoriilor fibra optica potrivite este cu atat mai importanta.

Pe masura ce locurile de munca moderne si familiile devin din ce in ce mai complexe si utilizeaza din ce in ce mai multa tehnologie, la fel si o multitudine de cabluri se infiltreaza in viata noatra de zi cu zi. Pentru a nu crea confuzie, este esential sa discutam despre un management eficient al cablurilor.

Din fericire pe piata exista o multime de produse si accesorii fibra optica, ceea ce face ca gestionarea cablurilor sa devina o operatiune mai usoara.

Kituri de management al cablurilor
Exista multe accesorii fibra optica pe piata, de aceea poate fi destul de dificil sa achizitionati ceea ce aveti nevoie. Exista insa cateva kituri complete de accesorii, ce reprezinta o alegere potrivita pentru curatarea si organizarea eficienta a cablurilor . Aceste kituri poti contine, cabluri, bride de organizare, cravate de prindere si cleme.

In magazin online www.pro-networking.ro gasiti o categorie speciala dedicata accesoriilor fibra optica, unde exista mai multe elemente ce va pot ajuta in buna organizare a cablurilor.


Importanta managementului cablurilor
Managementul cablurilor este deosebit de important in birouri si locuri de munca, unde se exista mai multe calculatoare si echipamente electrice. Fara o strategie de cablare atent gandita, camerele de servere si centrele de date s-ar putea incurca foarte usor. Ar putea deveni niste labirinturi de cabluri imprastiate la intamplare pe podele si pe perete.

O strategie dezorganizata de gestionare a cablurilor nu reprezinta doar un cosmar estetic si logistic, dar este si un risc pentru sanatate si siguranta.

In primul rand, persoanele care lucreaza in imediata apropiere a cablurilor s-ar putea impiedica de ele, punandu-si in pericol viata sa sau echipamentul.

In al doilea rand si cel mai important, cablurile dezorganizate reprezinta un risc semnificativ de incendiu. Multe incendii apar din cauza problemelor electrice, a cablurilor care nu sunt bine protejate. In caz de incendiu, cablurile care nu sunt bine protejate se pot arde complet.

Pentru a va proteja de astfel de pericole, exista o serie de accesorii fibra optica pe care le gasiti in magazin si care va pot ajuta sa va organizati mult mai bine cablurile. Legati-le, asezati-le si etichetati-le in mod corespunzator folosind bride, cravate, fasate, canale de cablu etc.

Un management eficient a cablurilor este ca o forma de arta. Va ajuta sa economisiti tip si bani pe termen lung, va protejeaza echipamentele si angajatii de riscuri inutile.

Categories: 

Moduri de promovare site seo si cum sa obtineti mai mult trafic pe site

Promovarea site-ului poate fi un proces destul de dificil mai ales daca nu cunoasteti anumite instrumente eficiente si nu sunteti la curent cu ultimele noutati in domeniu. Cand va grabiti, va doriti eficienta maxima si rezultate bune este indicat sa externalizati serviciile de seo, adica sa apelati la o agentie de promovare site seo. Este cel mai scurt drum catre succes. Altfel, exista cateva modalitati de promovare pe care le puteti incerca direct.

Aceste tehnici si strategii s-au dovedit deja eficiente pentru alte site-uri si blog-uri.

1. Creati continut de valoare, care sa gadile interesul oamenilor si sa ii determine sa dea click pe butonul de "Share" (distribuie) in retelele de socializare. Continutul este una din cele mai importante parti ale site-ului. Continutul mediu nu este de ajuns. Articolele create trebuie sa fie cele mai bune pe nisa pe care activati si sa fie demne de un loc bun in Google. Analizati ce au scris altii despre domeniul dumneavoastra si faceti tot ce va sta in putere pentru a crea desrieri de produse sau articole mai atractive si mai relevante. Continutul de calitate abordeaza probleme prin expunerea solutiilor care pot fi la indemana oricui. Continutul lung si informativ atrage mai multe partajari pe retelele de socializare. Continutul de calitate creste automat traficul pe site. Studiile arata ca site-urile cu articole lungi de peste 2000 de cuvinte se bucura de o apreciere mai mare din partea lui Google. Gasiti combinatia perfecta intre calitate si cantitate.

Cand aveti ca scop promovarea site-ului prin seo ganditi-va la cititorii si vizitatorii dumneavoastra. Ce ar trebui sa invete din continutul expus. Oferiti sfaturi practice pe care le pot urma.

E important sa interactionati cu cititorii si cu vizitatorii, sa-i rugati sa participe lasand comentarii la post-uri sau review-uri la produsele pe care le comercializati.

2. Obtineti cele mai bune back-linkuri ale competitorilor
In afara de un continut de calitate, site-ul dumneavoastra are nevoie de backlink de calitate, pentru a obtine rezultate de seo mai bune. Puteti identifica noi oportunitati de backlink prin analizarea celor mai buna backlinkuri ale concurentei. Dar atentie, nu toate aceste backlinkuri pot fi bune si nu ar trebui sa le reproduceti intocmai.
Pentru a obtine mai mult trafic organic si pentru a imbunatati seo ar trebui sa construiti backlinkuri de calitate.

Pentru promovare site seo profesionala apelati la profesionisti - www.seoagency.ro

Categories: 

Praf si caldura - metode de intretinere a laptopului

Da, caldura reprezinta "cauza mortii" pentru cele mai multe laptopuri. Caldura face ca toate componentele sa se dilate sau sa se contracte putin. In plus, o temperatura inalta poate ajunge la un nivel critic incat laptopul sa se inchisa singur, aparent fara un motiv real. Daca ventilatoarele si radioatorul de pe procesor sunt infundate cu praf, atunci laptopul va avertizeaza ca exista o problema. Cum? Se opreste singur.

Laptopul este complet blocat
Preventia este mama sanatatii sau altfel spus pentru a evita probleme, faceti-va timp si mergeti cel putin o data la sase luni la un service si cereti o curatare laptop de praf. Acest lucru conteaza foarte mult pentru buna functionare a echipamentulu si chiar ii poate creste durata de viata.

Un lucru este clar: laptopurile capteaza foarte mult praf din atmosfera. Nu va ganditi ca dumneavoastra lucrati sau va intartiti intr-un mediu curat. Praful si particulele oricum se aduna, chiar daca nu le observati. E adevarat totusi ca exista unele lucruri care favorizeaza supraincalzirea laptopurilor, in afara de neglijarea curatarii ventilatoarelor si orificiilor de aerisire. Ma refer aici la modul de utilizare. Cei care obisnuiesc sa lucreze cu laptopul pe brate, in pat sau asezandu-l pe niste haine, un teanc de paturi etc trebuie sa stie ca acest lucru nu este deloc recomandat si poate dauna echipamentulul.

Curatare laptop - cat costa si cat dureaza
Aceasta operatiune care se realizeaza intr-un service de laptopuri profesionist dureaza in jur de 2 ore. Valoarea serviciului variaza de la o firma la alta dar tarifele practicate in general sunt intre 50 si 100 lei. Daca gasiti persoane sau firme care fac curatare petru 5- 15 lei, cu siguranta nu este vorba despre o curatare completa, in care este nevoie ca laptopul sa se desfaca. Retineti ca pentru buna functionare a laptopului si pentru a-i creste durata de viata, curatarea nu se refera la faptul ca dati cu o bucata de microfibra pe ecran si pe tastatura sau ca suflati in zona radiatorului pentru ca praful sa poate iesi.

Curatarea laptopul profesionala este o operatiune mai solicitanta.

Categories: 

Este hipnoza un lucru real sau o ... ficţiune?

Chiar dacă multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealtă magică, folosită în vrăjitorie, prin care cineva te poate manipula sau îţi poate face rău, specialiştii și profesioniștii în domeniu demonstrează că hipnoza este atât un proces terapeutic, cât şi o stare. Hipnoza vine în beneficiul clientului pentru a-l ajuta să obțină rezultatele dorite, fie că este vorba de vindecare și însănătoșire sau despre atingerea scopurilor.

            În opinia specialiştilor, percepţia oamenilor despre hipnoza este, de cele mai multe ori, una eronată, deoarece aceştia pun sub semnul egalului hipnoza cu lipsa de control sau, mai bine spus, cu cedarea controlului. “Bunăoară, când mergem la cinema şi urmărim cu atenţie şi intensitate un film, suntem hipnotizaţi, suntem în transă, adică ne-am contopit întru totul cu dinamica acţiunii şi cu personajele, dar acest lucru nu înseamnă că vom rămâne acolo pentru totdeauna, ci putem ieşi oricând din transă şi ne putem întoarce la lumea noastră. Avem control total şi suntem mereu conştienţi. De fapt, în timpul hipnozei avem mult mai mult control decât credem, deoarece avem puterea de a aduce lumina minţii conştiente în tărâmul subconştientului, înlăturând negura ignoranței şi astfel ne putem cunoaşte mai bine, ne putem înţelege mai bine. Este o re-descoperire a universului nostru interior care ne dă acum posibilitatea să folosim resursele noastre interioare în mod conștient, în loc să fim la cheremul lor”, afirmă specialistul în hipnoză Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

            Teama oamenilor atunci când aud de hipnoză, adaugă specialistul, vine dintr-un instinct de conservare exacerbat, coroborat cu faptul că majoritatea definiţiilor sau informaţiilor despre hipnoză pe care le găsim în cărți, filme sau online, spun acelaşi lucru: “trăirile şi acţiunile celui hipnotizat sunt supuse voinţei hipnotizatorului”. “Se pleacă deci de la o premisă greşită deoarece hipnoza nu are legătură cu cedarea controlului, aşa cum vedem în unele filme sau la spectacole de hipnoză. Din contră, are legătură cu folosirea totală a resurselor interioare pentru a descoperi un adevăr mai mare. Are legătură cu a aduce la suprafaţă cauzele problemelor, care sunt ascunse în subconștient, pentru a le putea rezolva în mod rapid și pentru totdeauna. Hipnotistul te ajută să reiei controlul asupra vieții tale. Este total invers decât se speculează. Rolul său este acela de ghid care te asistă în acest proces, vine alături de tine pe potecile ascunse din interiorul minții tale. Hipnotistul are acces doar la acele informaţii pe care tu decizi că vrei să i le dezvălui pentru a putea astfel să te ajute să obții rezultatul dorit”, afirmă Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

            Pentru a elucida adevăratul sens şi scop al hipnozei ca proces terapeutic și pentru a populariza cât mai mult această știință și artă terapeutică și de dezvoltare personală, Asociaţia Română de Hipnoză, în parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Minții”, adresat atât formării viitorilor specialişti în domeniu, cât şi publicului larg. Acest proiect conține programe specializate de formare în tehnici inovatoare de lucru cu forța extraordinară a subconștientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminală sau Training Profesional de Hipnoză.

 

---

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

 

Persoană de contact

Eugen Popa

Preşedinte

0741.044.701

contact@prosuccesstraining.ro

 

Categories: 

Doar jumătate din traficul online este uman

Psiholog: “Internetul nu e atât de liber pe cât credem noi

            Internetul nu este un mediu de comunicare atât de liber şi sigur pe cât ne place să credem, iar un studiu realizat de Imperva Incapsula arată că, în anul 2015, doar 51,5% din traficul online era generat de oameni, iar restul de roboţi virtuali. Totodată, studiul realizat pe un eşantion de 35.000 de website-uri mai arată că 29% dintre aceşti roboţi sunt răi, iar 19,5% sunt buni.

            Roboţii buni sunt folosiţi să colecteze informaţii pe care organizaţiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătăţirea website-ului din punct de vedere tehnic, iar cei mai mulţi roboţi răi, denumiţi de specialişti “imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.

           

            Atenţie unde ne lăsăm informaţiile personale!

            Psihologul Dan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii, consideră că românii ar trebui să fie mult mai atenţi pe ce website-uri îşi lasă informaţiile personale atunci când se înregistrează sau se abonează, întrucât acestea vor fi folosite, la un moment dat, împotriva lor. “Gândiţi-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboţi virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informaţii personale. Comiterea de infracţiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboţilor răi preferă să se axeze pe public numeros şi activ”, declară psihologul Dan Ivănescu.

 

            Infracţiunile online au crescut odată cu vânzările online

            Fenomenul infracţiunilor virtuale a crescut în acelaşi timp cu tendinţa oamenilor de a cumpăra online, iar numărul “imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, şi continuă să crească în anii următori. Sfatul psihologului Dan Ivănescu pentru persoanele care obişnuiesc să cumpere de pe diferite website-uri este să înveţe să fie precauţi, aşa cum sunt şi în viaţa reală atunci când aleg persoanele de la care să cumpere. Deasemenea, specialistul îi sfătuieşte pe români să se informeze mai bine cu privire la cât de securizat este acel website pentru tranzacţii online înainte de a face cumpărături.

 

Sursă studiu: https://www.incapsula.com/blog/bot-traffic-report-2015.html

 

Persoane de contact

Dan Ivănescu

Președinte

Asociația Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții

0732065411

dan@psyconcept.ro

 

Categories: 

De ce au românii apetitul ridicat pentru reduceri şi gratuitate?

Simpla vedere a etichetelor de reduceri, anunţate cu litere mari şi rosii de magazine, stimulează creşterea tensiunii sanguine, produce o stare de agitaţie, creşte

nivelul adrenalinei şi, în cazul multor români, acest stimul vizual îi “forţează” să cumpere mai mult decât de obicei, este de părere psihologul Iuliana Fűlaș.

Un alt factor de care comercianţii se folosesc pentru a le “excita” simţurile cumpărătorilor este mecanismul conform căruia doar 5% sunt iniţiatori, iar restul de 95%, imitatori, cei care sunt influentaţi de acţiunile celorlalţi. Astfel, potrivit specialistului, dependenţa de cumpărături în timpul reducerilor este puternic influenţată de procesul de imitare. “Aceste strategii de marketing au în spate mecanisme psihologice, iar dorinţa românului de a imita este foarte mult exploatată

de vânzători. Mai mult, comercianţii mai folosesc şi alte arme de influenţă, precum reciprocitatea sau raritatea. Reciprocitatea face referire la obligaţia de a întoarce favoarea. Spre exemplu, când un vânzător îţi oferă un produs la un preţ foarte mic sau chiar gratuit, oamenii simt instinctiv nevoia de a se revanşa pentru „favoarea” primită. Acest lucru îi împinge pe mulţi români să cumpere mai mult decat de obicei de la acelaşi comerciant. Societatea ne-a educat în această direcţie, şi anume să întoarcem favorurile şi să nu oferim necondiţionat”, afirmă psihologul Iuliana Fűlaș.

Psiholog: Dependenţa de cumpărături este o tulburare psihică 

Dependenta de cumparaturi este similară cu adicţia de droguri, alcool, jocuri de noroc sau mâncatul compulsiv, şi apare pe fondul unor carenţe afective din copilărie sau pe fondul evenimentor traumatizante petrecute la maturitate. “Oamenii încearcă să compenseze lipsa afectivităţii, lipsa atentiei sau lipsa aprecierii, umplând golul interior cu obiecte, chiar dacă le sunt sau nu folositoare. În spatele acestei dependenţe se află depresia, anxietatea, sentimentele de culpabilitate, tulburările de personalitate (de exemplu, tulburarea borderline are ca simptom cumpărăturile excesive). Când sunt reduceri sau oferte gratuite, se pot observa foarte uşor persoanele cu aceste comportamente compulsive, ei nu au capacitatea de a rezista tentaţiei ofertelor, si au nevoie de ajutor specializat”, consideră psihologul Iuliana Fűlaș.

Potrivit specialistului, factorii care au amplificat aceste comportamente compulsive, pe lângă carenţele afective din copilărie sau evenimentele traumatizante petrecute la maturitate, se numără perioada de haos şi furturi imediat după căderea comunismului, dar şi criza financiară.

“În psihicul colectiv există destul de bine împregnată credinţa conform căreia dacă tu ai, posibil să ai din furt, şi poţi să-mi dai şi mie gratuit”, conchide psihologul Iuliana Fűlaș.

Iuliana Fulas

Psiholog

0723.081.070

Învață să eviți blocajele mentale și emoționale!

În contextul în care societatea modernă întâmpină din ce în ce mai multe probleme în viața personală, socială și profesională, cauzate în mare parte de stres, psihologii din România consideră că una dintre cele mai bune metode de redresare a situației este așa-zisa “programare neurolinvistică” (NLP).

            Potrivit specialiștilor, tehnicile NLP îi ajută pe oameni să evite blocajele, să-și optimizeze comunicarea cu cei din jur, să scadă considerabil nivelul de stres și să-și găsească echilibrul în viață. În România, astfel de cursuri inedite de Programare Neurolingvistică sunt organizate de Centrul Educațional PsiHolistArt și vor avea loc în perioada 18 septembrie 2015 – 20 martie 2016, în București și Timișoara, urmând ca acest proiect să se extindă și în alte orașe mari din România. Programul de dezvoltare personală este atestat de Asociația Română de Programare Neurolingvistică și European Association of NLP și este elaborat și susținut după toate rigorile internaționale.

            În cadrul cursului, cei prezenți vor afla mecanismele cu ajutorul cărora funcționează mintea umană, prin cele 5 simțuri, vor învăța cum să conștientizeze legăturile între minte (gânduri) și corp (emoții) și controlul acestora și vor realiza exerciții de cunoaștere a modului de percepție a propriilor trăiri. În continuare, specialiștii le vor prezenta cursanților celebrele tehnici de ancorare, prin care putem accesa rapid stări în care funcționăm mai bine, precum stare de eficiență, de încredere, de calm etc., importanța limbajului, tehnici hipnotice și multe altele.

            “Programarea neurolingvistică este, de departe, cea mai eficientă și profesionistă metodă de dezvoltare personală, întrucât efectele benefice ale programului se pot observa pe toate planurile vieții. NLP ne ajută să evităm blocajele, ne ajută să comunicăm mai eficient, atât în viața personală, cât și în cea profesională. În cadrul programului am reușit să ajutăm sute pe profesioniști să-și folosească abilitățile noi pentru motivarea proprie și a celorlalți, să gestioneze mult mai eficient stresul, să-și îmbunătățească creativitatea și să găsească rezolvări în luarea deciziilor dificile. Cursurile de NLP sunt ideale pentru cei care au funcții de conducere, lucrează în HR, vânzări, în consultanță sau sunt traineri, dar și pentru oamenii care vor mai mult de la viață”, declară psihologul Lidia Cotosman, coordonatorul programului educational.

            Cei interesați se pot înscrie pe website-ul http://www.psiholistart.ro/cursuri/nlp+practitioner, pot cere informații la numerele de telefon 0721.517.672 / 0745.388.046 sau prin e-mail office@psiholistart.ro / ioanaflavia@psiholistart.ro.

 

Persoană de contact

Psiholog Lidia Cotosman

Master Trainer NLP

0745.388.046

www.psiholistart.ro

Categories: 


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International