Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Haromszek (Treiscaune) online

 

Ziarul Haromszek (Treiscaune)

Website: http://www.3szek.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Covasna

Descriere:
Haromszek (Treiscaune) - Ziar covasnean din Sfantu Gheorghe.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Haromszek (Treiscaune) de azi - Ziarul Haromszek (Treiscaune) online


Ismét bajnok a Sepsi-SIC
Több száz sepsiszentgyörgyi sportbarát – köztük a foci- és kosárlabda-együtteseink szurkolói is – fogadta pénteken késő délután a Kolozsvárról hazaérkezett friss bajnokcsapatunkat, a Sepsi-SIC-et a Szent György Napok alkalmával a megyeszékhely főterén felállított színpadnál.

Elkezdődött az aláírásgyűjtés (A forgalmi rend változtatásáért)
Mint tájékoztattuk olvasóinkat, a nehézkesnek bizonyult jelenlegi sepsiszentgyörgyi forgalmi rend megváltoztatásáért civil kezdeményezés indult (Aláírásgyűjtés a forgalmi rend változtatásáért – Háromszék, 2017. április 20.). Ahhoz, hogy az önkormányzat napirendjére tűzze a kérdést, a lakosság öt százalékának – mintegy 2700 polgárnak – kell aláírásával támogatnia az előterjesztést.

Új testvérvárosa van Sepsiszentgyörgynek
Huszonkét éve kezdődött az a kapcsolat, amelynek lényegében csak hivatalos formát adtak tegnap a magyarországi Szentes és Sepsiszentgyörgy közötti testvérvárosi szerződés aláírásával.

Hagyományteremtő parádé
Parádénak nem volt rossz: színes volt, hangulatos, első nekifutásra az sem tűnt fel, hogy viszonylag kevesen vesznek részt rajta – mégis, kicsit elsikkadt a lényege annak a felvonulásnak, amely a sepsiszentgyörgyi kisközösségek sajátosságait akarta felvonultatni.

Különdíjas tanítóképzős
Héjja Barbara, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző végzős diákja április 18–21. között részt vett a pécsi XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekcióján, amelyet kétévente rendeznek meg egyetemi hallgatók számára.

Remény Szotyornak
Alig egy héttel megválasztása után úgy érzi, máris eredményt tud felmutatni Szotyor új falufelelőse, Miklós András. Az MPP színeiben megválasztott képviselő – akit igencsak viharos falugyűlésen majdnem kétharmados többséggel választottak meg – múlt héten már részt vett a sepsiszentgyörgyi tanácsülésen – szavazati jog nélkül ugyan, de immár ő is tagjává vált a testületnek –, majd tárgyalt Antal Árpád polgármesterrel és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterrel, és elmondása szerint néhány égető gondra megoldás körvonalazódik.

Kézdivásárhelyre jön a Deichmann
Amint kitavaszodott, elkezdte az építkezést Kézdivásárhely Csernáton felőli bejáratánál, a Kaufland közvetlen szomszédságában a Deichmann. Az engedélyt a városháza illetékes szakirodája már kibocsátotta, és a cég képviselői arról tájékoztatták Bokor Tibor polgármestert, hogy már a nyáron, legkésőbb kora ősszel nyitni szeretnének. A hét üzletből álló létesítménynél a férfi, női és gyerekcipőket forgalmazó Deichmann mellett jelen lesz a ruhaneműkre szakosodott Takko, illetve az elektronikai cikkeket forgalmazó Altex és a C & A Áruház is. A Wikipédia szerint a Deichmann Európa legnagyobb cipőáruháza. 23 országban több mint 3326 üzlettel van jelen, és közel 33 700 munkatársat foglalkoztat. A cég alapítója Heinrich Deichmann, központja Essenben található.

Kiemelt események támogatásáról döntöttek (Kovászna)
Kovászna költségvetésében 85 ezer lejt különítettek el a város kiemelt rendezvényeire – kulturális, az üdülőturizmus fejlesztése, a fürdőváros promoválására szervezett események –, azok támogatására. Az összeg felhasználásáról a helyi tanács tegnapi soros ülésén döntöttek. A kiemelt eseményeket a városi művelődési ház szervezi, együttműködésben civil szervezetekkel, intézményekkel, jogi személyekkel, a kiadásokat saját bevételeikkel is kiegészítik.

Sokszínű ifjúsági tér
Kilenc éve egy sátorban indult, az évek során azonban a városünnep külön helyszínévé, saját és változatos programokat kínáló színterévé nőtte ki magát az Ifjúsági udvar. Idén ismét a városháza udvarára várják a fiatalokat és nem csak, a kínálat pedig igen változatos: közönségtalálkozók, koncertek, lemezbemutató, kerekasztal-beszélgetések, előadások váltják majd egymást a hét végén.

A kincses gyermekváros lovagjai
Ötletes és változatos próbákon gyűjtenek erőt kíváncsi és vállalkozó szellemű gyermekek a sárkány legyőzéséhez az Erzsébet parkban kialakított gyermekvárosban, mely az apróságok számára színvonalas és értelmes időtöltés lehetőségét biztosítja. A Szentgyörgy Tanoda helyszínei olyan feladatok elé állítják a kicsiket, amelyeket ha sikerrel megoldanak, aprócska jutalomban részesülnek, amiért ők maguk dolgoztak meg.

Újak és visszatérők a kézműves vásárban
Nem csak a népművészeti és kézműves portékák hagyományosak a Szent György-napi vásárban, hagyomány immár a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar fellépése is. Nincs ez másként idén sem. Tegnap a Maksai József vezette zenei társulat magyar történelmi indulókkal, klasszikus feldolgozásokkal nyitotta meg a vásárt az Erzsébet parki pavilonban.

Isten igéje élő és ható (Reformáció 500)
Sokan úgy gondolják, hogy a hit magánügy, s az egyház végezze a szolgálatát a templomok falain belül maradva, és ne merészkedjen ki a világba, de mi úgy gondoljuk, hogy éppen a reformáció öröksége okán kell kilépni a kolostorszerű életből – hangsúlyozta Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke tegnap a Reformáció 500 elnevezésű sátor megnyitóján. A Sepsi Református Egyházmegye első alkalommal szervezett városnapi rendezvényeit a kicsi Mikes-iskola udvarán tartják, a gyermekeknek és felnőtteknek szóló programok vasárnap délután interaktív istentisztelettel zárulnak.

Mesék és drámák (Gyermekszínjátszó találkozó)
Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az országos gyermekszínjátszó találkozót a héten Sepsiszentgyörgyön, s bár a vakáció miatt a szokásosnál jóval kevesebben voltak a színpadon és a teremben is, a bemutatott produkciók színvonalából, a rendezvény hangulatából ez semmit sem von le.

Ízes színfolt a RomUdvar
Tegnaptól üzemel a RomUdvar a Szent György Napok egyik színesnek szánt, s gasztronómiai kínálata okán ízes helyszíne. A Székely Nemzeti Múzeum szomszédságában, az unitárius templom mögötti udvarban turisztikai kínálatukat mutatják be testvérmegyék, testvérvárosok, Kovászna, Hargita és Maros megye tanácsa közös standon Székelyföldet reklámozza, de ott van a Parajdi sóbánya ajánlatával, a Diószegi pékség termékeivel és kürtőskalácsot meg lángost is sütnek. Ami igazán újdonság, a székelyföldi konyha hagyományos étkeinek kínálata. A színpadon pedig pörögnek az előadások.

Bajnokok
>Ami sok, azt még elviseljük, hiszen a verseny, a sport arról szól, hogy harcolunk a végsőkig. Ha csak annyi, hogy az ellenfelet kell legyőznünk idegenben, vagy a kolozsvári U magyargyűlölő ultráinak gyalázkodó rigmusait kell hallgatnunk, abban, sajnos, semmi új nincsen. Sőt, ahhoz is hozzászoktunk, hogy az egyenlő esélyek biztosítására hivatott bírók olykor – vagy inkább gyakorta – ellenfeleinket segítik.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International