Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Haromszek (Treiscaune) online

 

Ziarul Haromszek (Treiscaune)

Website: http://www.3szek.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Covasna

Descriere:
Haromszek (Treiscaune) - Ziar covasnean din Sfantu Gheorghe.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Haromszek (Treiscaune) de azi - Ziarul Haromszek (Treiscaune) online


Öt gépkocsi rongálódott meg
Öt gépkocsi megrongálásával járó baleset történt tegnap kora délután Sepsiszentgyörgyön a Stadion utcában.

Panasz a cigánylovakra
Sok gondot okoznak a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyed ellenőrizetlenül hagyott állatai – tette szóvá a helyi tanács tegnapi, rendkívüli ülésén Andrei Cochior szociáldemokrata tanácstag, aki sürgős intézkedéseket kért a felelőtlen gazdák ellen.

Fúvósok Nagyajtán
A Csala Kürtje Egyesület meghívására hetvenöt fiatal vett részt a Nagybaconban negyedik alkalommal megszervezett erdővidéki fúvóstáborban. A Székelyzsomborból, Magyarhermányból, Nagybaconból, Kisbaconból, Szárazajtáról, Barótról, Mikóújfaluból, Gidófalváról, Étfalváról és az anyaországból, Nyírbátorról érkező csapatok mélyrezes-, fuvola-, ütőshangszer-, trombita- és szaxofontudásukat gyarapíthatták.

Önkéntesek egymás között (Máltai szeretetszolgálat)
Amennyit teszünk másokért, annyi időt vesz fel az önkéntes munka, de megéri – állítja a baróti Pető Ágnes, aki a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjaként a Máltai Szeretetszolgálat megyeközponti fiókjánál tevékenykedik. Hozzá hasonlóan gondolkodnak azok, akik ezen a héten az erdővidéki Setétpatakon táboroznak a szervezet egyik országos programja részeként, amelynek célja, hogy az önkéntesek megismerjék egymást és megosszák tapasztalataikat arról, mit és hogyan tesznek a segítségre szorulókért.

Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk (Olvasó- és kézművestábor Csernátonban)
Szerdán kezdődött és vasárnap ér véget a csernátoni Haszmann Pál Múzeum, a Haszmann Pál Közművelődési Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár által hatodik alkalommal a csernátoni múzeumkertben megszervezett olvasó- és kézművestábor. A táborban húsz háromszéki 5–8. osztályos tanuló vesz részt, a Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk címmel júniusban megtartott műveltségi és kreativitási vetélkedő hét első helyezett csapata, a nyolcadik nem jöhetett el a táborozásra.  

Folytatódnak a megfélemlítések (Aláírásgyűjtés a Beke–Szőcs ügyben)
Folytatódnak a román állam megfélemlítő akciói – mondta Kulcsár-Terza József háromszéki parlamenti képviselő a Magyar Polgári Párt megyei szervezetének székházában tegnapi sajtótájékoztatóján, melyet a terrorizmus vádjával bebörtönzött kézdivásárhelyi Beke István és Szőcs Zoltán meglátogatása után tartott. Ugyanott Bedő Zoltán közíró, a Magyar Megmaradásért Mozgalom vezetője beszámolt arról, hogy el akarják hallgattatni, ugyanis „háborús bűnösök kultuszának ápolásáért” Dan Tanasă feljelentette a brassói táblabíróság melletti ügyészségen.

Dzsessz mindenkinek
Idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület Sepsiszentgyörgyön a Dzsessz- és Improvizációs Zenei Tábort, mely nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis az elmúlt évek alatt Magyarországról, Németországból, Svájcból, Belgiumból is érkeztek már diákok a rendezvényre, és az is figyelemre méltó, hogy a tábor egykori résztvevői közül ma sokan külföldi egyetemeken tanulnak és közismert zenekarokban játszanak.

Hírsaláta
ÓVATOSAN DOBJUNK KI ÉTELT. Kihirdette Klaus Johannis államfő az élelmiszer-pazarlás csökkentését célzó, 2016/217-es törvény módosítását.

Tragikus gázrobbanás
Életét veszítette tegnap a Romgaz egyik alkalmazottja, miután a földgázkitermelő vállalat csekefalvai szondája egyelőre tisztázatlan körülmények között felrobbant.

Emberéletekért aggódó rendőrök
Nyílt levélben fordultak Klaus Iohannis államfőhöz a közlekedésrendészek, arra kérve, ne hirdesse ki a közlekedési rendszabályzatot módosító jogszabályt, amelyet két hete fogadott el a parlament.

Visszatáncolt a kormány
Eltávolították a szaktárca honlapjáról azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amellyel a kabinet a hazai kitermelésű földgáz drágulását igyekezett megfékezni, a hatósági árszabályozás kérdését majd akkor veszik elő, ha mindenki felkészült egy ilyen intézkedésre – jelentette be tegnap Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Jól jön az etnikai kártya (Káosz uralja Romániát)
Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke szerint az ország jövőjével kapcsolatos elképzelések hiányát a kisebbségek elleni támadással helyettesítik a román politikusok. A megyei önkormányzat elnöke Novák Csaba Zoltán és Császár Károly Zsolt szenátorokkal közösen az elmúlt parlamenti ülésszak alatt elfogadott jogszabályok ismertetőjén adott hangot elégtelenségének.

Trump meghívta Washingtonba Putyint
Ha nem sikerül javítani az Egyesült Államok és Oroszország viszonyán, akkor Donald Trump lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök legnagyobb ellensége. Ezt maga az amerikai elnök mondta a CNBC televíziónak.

Tömeges késelés Lübeckben (Németország)
Tizenketten könnyebben, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy helyi buszon történt késes támadásban a németországi Lübeckben – jelentette pénteken a Bild lap.

A Balkán kiürülése
>Hunyadi János tudta, Tisza István tudta, Orbán Viktor is megértette: Magyarország sorsa – részben – a szomszédságunkban felemelkedő birodalom és a köztünk húzódó pufferzónában dől el.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International