Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Haromszek (Treiscaune) online

 

Ziarul Haromszek (Treiscaune)

Website: http://www.3szek.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Covasna

Descriere:
Haromszek (Treiscaune) - Ziar covasnean din Sfantu Gheorghe.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Haromszek (Treiscaune) de azi - Ziarul Haromszek (Treiscaune) online


REGIO 2014—2020 — Befektetések a közoktatási infrastruktúra finanszírozásának szolgálatában (Fizetett hirdetés)
A Regionális Operatív Program Menedzsmenthatósága 2017. december 4-én közzétette a Regionális Operatív Program pályázati felhívásokra vonatkozó iránymutatások végleges változatát Az oktatási infrastruktúra fejlesztése című 10. prioritási tengely keretében az óvodai és alapfokú oktatás infrastruktúrájára szánt beruházásokra, a kötelező oktatásra, a szakoktatásra és a műszaki oktatásra, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozóan.

Saját céget alapít az önkormányzat (Sepsiszentgyörgy)
Saját céget hoz létre a szépmezői ipari parkot működtető Sepsiipar Kft.-vel közösen Sepsiszentgyörgy önkormányzata, hogy a kisebb útjavítások, karbantartások és egyéb utcai munkálatok elvégzésére ne kelljen mindig közbeszerzési eljárást hirdetni.

Felemelő művészet
Fiatalos, dinamikus tárlat nyílt pénteken este a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) emeleti terében. Mészáros Gergely, Tomcsik Judit és Péter Alpár képzőművészek csoportos kiállítása az Eleváció címet viseli.

Adományokat gyűjtöttek Gelencén
Szombaton és tegnap a Gelencei Ifjúsági Szervezet (GISZ) karácsonyi vásárt szervezett, a különböző dísztárgyak eladásából származó bevételt pedig jótékonysági célra ajánlják fel.

Karácsonyváró vásár Baróton
Az időjárás nem kedvezett, a baróti karácsonyi vásárra érkezőknek folyamatosan szemerkélő, szomorú időjárást kellett elviselniük, ám kedvüket ez sem szegte: a piac előtti tér délelőttől a délutáni zárásig tele volt érdeklődővel.

Erdővidéki pedagógusokat díjazott az RMPSZ
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) szombat délelőtt az évtizedeken át lelkiismeretesen végzett munkát köszönte meg mindazon erdővidéki tanároknak, akik nemrég nyugdíjba vonultak. A díjazottak mindegyike életével és munkájával bizonyította, a nemzet igazi napszámosa – hangzott el az ünnepségen. A Baróti Szabó Dávid Középiskolában tartott eseményen díjazták az elmúlt tanévben diákjaikkal kitűnő eredményeket elérő pedagógusokat, a kimagaslóan teljesítő erdővidéki tanulókat, és nem feledkeztek meg az iskolájukat évtizedekig munkatársként szolgálókról sem.

Nem lesz adóemelés (Sepsiszentgyörgy)
Nem emeli az ingatlanadókat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat: jövő évben csak a parkolás drágul, más jelentős módosítás nincs a helyi adók és illetékek rendszerében. Ennek ellenére nem ment simán a tanács pénteki rendkívüli ülésén napirendre tűzött határozat elfogadása: Bálint József több kifogást is megfogalmazott, főként a vállalkozókra kivetett adót sokallta, de az sem tetszett neki, hogy Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján már kész tényként tálalta a pénteken előterjesztett tervezet elfogadását.

Székely gyermekkarácsonyt tartottak (Kézdivásárhely)
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezete harmadik alkalommal tartott szombaton a sportcsarnok előterében adománygyűjtéssel egybekötött Székely nemzeti gyermekkarácsonyt

Egyre több a szegény ember
Szegénységi spirál alakult ki Romániában, amelyet nagyon nehéz lesz megtörni, egyelőre nincs is rá akarat, pedig a nincstelenek száma nem csökken, hanem folyamatosan növekszik – állítja Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, aki szerint ebben a kérdésben eleve elhibázott a román támogatási rendszer, hiszen jól látszik, hogy mennyire hatástalan.

Eltemették Mihály királyt
Katonai tiszteletadással eltemették szombaton a Curtea de Argeş-i új ortodox székesegyházban Románia 93 éves korában elhunyt volt uralkodóját, Mihály királyt.

Kiürült a kormány tartalékalapja
>Kiürült a kormány tartalékalapja, miután a költségvetési bizottságokban pénteken úgy döntöttek, hogy 3 millió lejjel egészítik ki a Román Rádiótársaság büdzséjét.

Emlékezik Temesvár
>A temesvári forradalmárok azt kérték szombaton a helyi tanácstól, hogy a temesvári kiáltványt függesszék ki az Opera térre.

Hírsaláta
>HÁTTÉREGYEZSÉG? A Szociáldemokrata Párt megállapodást kötött a háttérben az RMDSZ-szel a képviselőház házszabályzatának módosítása kapcsán – állítja politikai forrásokra hivatkozva az Adevărul.

Állampolgári esküt tett az egymilliomodik külhoni magyar
Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten a Sándor-palotában az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.

Meggondolták magukat a britek
>A britek immár több mint fele, ötvenegy százaléka ellenzi Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, míg 41 százaléka egyetért vele – derül ki a The Independent liberális brit hírportál által vasárnapra virradóra közzétett felmérésből.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International