Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Haromszek (Treiscaune) online

 

Ziarul Haromszek (Treiscaune)

Website: http://www.3szek.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Covasna

Descriere:
Haromszek (Treiscaune) - Ziar covasnean din Sfantu Gheorghe.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Haromszek (Treiscaune) de azi - Ziarul Haromszek (Treiscaune) online


Knoch Viktor egy év pihenőt tart (Rövid pályás gyorskorcsolya)
Az olimpiai bajnok férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó legidősebb tagja, Knoch Viktor egyéves pihenőt tart.

Vereség Csehországban (Kosárlabda)
A nyári összerázón lévő román felnőtt női válogatott hétfőtől a csehországi Karlovy Varyban vendégeskedik, ahol négycsapatos nemzetközi barátságos tornán vesz részt.

Bajnok a Salema Basket (Kosárlabda)
Az elmúlt hétvégén a Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Sportterme adott otthont az U13-as fiú kosárlabda Székely Nemzeti Bajnokság döntőjének, amely a sepsiszentgyörgyi Salema Basket diadalával ért véget.

Jó szereplés (Atlétika)
Az elmúlt hét végén Gyergyóditróban rendezték meg a Szent Gellért Cross ötödik kiírását, amelyen jól szerepeltek a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai. A viadalt két távon – 8 km (240 méteres szintkülönbség) és 21 km (890 méteres szintkülönbség) – hirdették meg. A háromszékiek eredményei: v 8 km, nyílt verseny: Szabó Irén 52:05 perc – 6. hely, Páll Erzsébet 55:39 perc 11. hely v 21 km, nyílt verseny: Nagy Katalin 35. hely. (t)

Továbbjutott a házigazda és Uruguay (Labdarúgás, világbajnokság)
A házigazda orosz válogatott 3–1-re legyőzte az egyiptomi csapatot kedden az A-csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, míg tegnap Uruguay is megnyerte második meccsét, és a két csapat ezzel bebiztosította helyét a legjobb 16 között. Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

Beépül a köztudatba? (Apák napja)
>A kutatók szerint a modern társadalmak „apátlan társadalmak”: a nő feladata a család, a férfié a pénzkeresés.

Dinóhusin és krumplin túl
> A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a KidsOasis Nonprofit Kft.kampányt szervez a nyári időszakban a főzést és az egészséges étkezést előtérbe helyező családoknak.

Szókratész méregpohara (Erdő-mező ajándéka)
>Sorozatunk utolsó előtti fejezetéhez érve még két erős méregről, illetve az azt rejtő növényről kell szólnunk. Ma ezek egyikéről lesz szó, s megismerhetünk egy, a témához kapcsolódó történetet is.

Gyermekeink
>

A digitális világ mezsgyéjén (2.)
>A figyelmeztetések nem a technika ellen szólnak. A technikai fejlődést nem tudjuk, és nem is szabad korlátozni. A figyelem gyermekeink és a technika kapcsolatára irányul, vagyis arra, hogy hogyan épülnek be az új rendszerek az életünkbe. Szülőként nagy a felelősségünk.

Kastélyok és kúriák nyomában
>Megyei kastélytúrát szervez az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete hölgyek számára június 30-án, szombaton. Az útvonal az olaszteleki Daniel-, a vargyasi Daniel-, a miklósvári Kálnoky-kastélyt, a bikfalvi udvarházakat és a zabolai Mikes-kastélyt érinti. Az egész napos tartalmas kikapcsolódásra a 0754 035 699-es telefonszámon lehet jelentkezni június 26-ig.

Díszpolgárok Budapesten
>Budapest díszpolgára címet adott át Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén nyolc személyiségnek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

Mi, hol, mikor
Alkotóműhely és vendégjáték Június 20–22. között Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot, tánc- és vizuális művészeti workshopot, illetve rövidfilmvetítést a bukaresti Tangaj Dance alkotócsoport. A mai program: 16–19 óráig Hipertestek – táncworkshop Simona Deaconescu koreográfus vezetésével; 19.30–20.30-ig Remixand Zone: Tánc és Filmművészet – mesterkurzus Simona Deaconescu vezetésével; 20.30–21-ig Bucharest International Dance Film Festival On Tour: The Age of The Strange – rövidfilm-vetítés. Pénteken: 19–19.40-ig Counterbody – a Tangaj Dance előadása; 20–20.40-ig A test digitális meghosszabbítása – médiaművészeti workshop Cătălin Crețu vezetésével. A Háromszék Táncstúdióban zajló programokon ingyenes a részvétel.

Elhalálozás
>Mély fájdalommal tudatjuk, hogy leányunk, KAPUI ÁGOTA 63 éves korában ­tragikus körülmények ­között Magyar­országon elhunyt. A gyászoló család 4306330


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International