Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Haromszek (Treiscaune) online

 

Ziarul Haromszek (Treiscaune)

Website: http://www.3szek.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Covasna

Descriere:
Haromszek (Treiscaune) - Ziar covasnean din Sfantu Gheorghe.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Haromszek (Treiscaune) de azi - Ziarul Haromszek (Treiscaune) online


Vigyázat az afrikai sertéspestissel!
Újból felütötte fejét az afrikai sertéspestis. Az érvényes törvény értelmében a megbetegedett vagy betegséggyanús állatokat el kell pusztítani és semlegesíteni, a tulajdonosok – az állatok piaci értékének függvényében – kártérítésben részesülnek.

Jó célért tekernek Sepsiszentgyörgyön (Kutyafuttatókat építenének)
Három kutyafuttató kialakítása érdekében hirdet közösségi akciót a megyeszékhelyen a Háromszéki Közösségi Alapítvány, így szeptember elsején ismét egy jó célért biciklizhetnek a sepsiszentgyörgyiek. Kutyatartók mellett azok jelentkezését is várják, akik felkarolnák a kezdeményezést, és jó tudni: nem csak kerékpározóként, támogatóként is bekapcsolódhat bárki a Tekerj egy jó célért! rendezvénybe.

Szeretetben és békében, ahogy mindig kellene (Evangelizációs tábor)
Talán nincs még egy olyan hely, ahol egyszerre annyi ecset, olló, papír lenne forgalomban gyermekkézben, és annyi bibliai történet hangzana el naponta, mint a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban és udvarán ezen a héten. A tizedik evangelizációs tábor több mint hatszáz résztvevője Róma, Athén, Kána, Korinthosz, Antiókia, Jerikó, Jeruzsálem, Babilon, Cézárea és a többi bibliai város történetével ismerkedik a játékos foglalkozásokon, reggeltől délutánig békében, szeretetben élve meg e nagy közösség családias hangulatát.

Sok kihágás, nagy bírságok
Naponta száz, a rendőrség különböző kötelékébe tartozó belügyi dolgozó teljesített szolgálatot megyeszerte az előző hosszú hétvégén. Közel 230 esetnél helyszíneltek – amelyből 73 alkalommal a 112-es egységes hívószámon riasztották őket –, továbbá félszáz, a közrend és a közbiztonság megőrzésére irányuló akciót szerveztek.

Három tonna élelmet megsemmisítenek (Akcióban a hatóság)
Közel 60 helyen végzett ellenőrzéseket az augusztus 11–15. közötti hosszú hétvégén a megye élelmiszer-biztonsági hivatala, és ennek eredményeképpen több mint 3 tonna (3000 kg) élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Fokozott ellenőrzések (Szennyezett tojás)
Az uniós gyorsreagáló rendszerben közzétett, a fipronil rovarirtó szerrel szennyezett tojásra vonatkozó figyelmeztetés következtében átfogó ellenőrzést indított a háromszéki állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság.

A veszni hagyott paradicsom (Rétyi-tó)
Közel esik Sepsiszentgyörgyhöz, ezért hét közben, munka után is sokan kijárnak a Rétyi-tóhoz egyet fürdeni, hétvégeken pedig valóságos tömeg van a parton: a később érkezők parkolóhelyet és egy fürdőlepedőnyi szabad területet is nehezen találnak. A tó és környezete mindennel rendelkezik, ami egy kis üdülőtelepet vonzóvá tehet, mégsem az a hely, ahol kellemes kikapcsolódást talál az ember.

Nemzetbiztonsági veszélyt kiáltanak a román vezetők (Marosfői Nyári Szabadegyetem)
A Hargita és Kovászna megyei román egyesületek képviselői arra figyelmeztettek tegnap a Marosfői Nyári Szabadegyetemen, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak, mert egyre komolyabb kihívás számukra, hogy megőrizzék nemzeti identitásukat, ezért a román államnak határozottan fel kellene vállalnia gondjaik megoldását.

Indulhatnak tagozatkezdő osztályok (Marosvásárhelyi iskolaügy)
A Maros megyei törvényszék tegnap első fokon érvénytelenítette a Maros megyei tanfelügyelőség határozatát, amely megtiltotta a marosvásárhelyi római katolikus gimnáziumnak, hogy ősztől tagozatkezdő osztályokat indítson.

Tíz évig érvényes útlevelek
>Tízévesre hosszabbítják az útlevelek érvényességének időtartamát a 25 évesnél idősebb igénylők esetében – jelentette be pár nappal ezelőtt az útlevél-kibocsátással foglalkozó főigazgatóság vezetője. Arról, hogy a tervezett módosítás miatt drágul-e az útlevél, az Országos Nyomdavállalat dönt majd – tette hozzá Catela-Claudia Vasile.

Európai segélyhívó szám
>Az európai jogokkal kapcsolatos Solvit zöld vonalat állított szolgálatba az európai ügyekért felelős minisztérium – jelentette be tegnap a külügyminisztérium közleménye nyomán Victor Negrescu tárcavezető.

Rekordméretű gazdasági növekedés
>Az Európai Unió országai közül Románia gazdasága bővült a legnagyobb mértékben, 5,7 százalékkal a második negyedévben az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva – közölte az EU statisztikai hivatala, miután az Országos Statisztikai Intézet (INS) is hasonló adatokat hozott nyilvánosságra tegnap reggel.

Hátizsákot loptak a medvék
>Ellopta egy turista hátizsákját egy anyamedve a Szent Anna-tónál. A hosszú hétvégén történt jelenetről videófelvétel készült, a Digi24 hírtelevízió felvételén jól látható volt, amint a medve az erdő közelében leterített pokróchoz lopakodott a bocsával, és elcsente a hátizsákot. A hírtelevízió beszámolója szerint az állatok békések voltak, kimondottan a zsákmány érdekelte őket.

Nincs nyugalom Amerikában
Nem csillapodnak az indulatok az Egyesült Államokban a szombaton a virginiai Charlottesville-ben történt atrocitások után: Észak-Karolinában helyi idő szerint hétfő este konföderációs szobrot döntöttek le. Donald Trump amerikai elnök azonban tegnapi nyilatkozatában ismét mindkét oldalt felelőssé tette a történtekért, a bal- és a jobboldali csoportokat egyaránt hibáztatta.

Nagyhatalmak harca a Balkánért
Végső szakaszába érkezett a világhatalmak befolyási övezetekért folyó legújabb küzdelme Délkelet-Európában. Jelenleg az Egyesült Államok vezet, de Oroszország sem adta fel – írja a dpa német hírügynökség.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International