Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Evenimentul Muscelean online

 

Ziarul "Evenimentul Muscelean"

Website: http://www.evenimentulmuscelean.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Arges

Descriere:
Evenimentul Muscelean - Ziarul tuturor muscelenilor. Informatie de calitate oferita cu profesionalism, stiri locale si judetene, politica, social, economic, fapt divers, sport, zilnic, saptamanal, bisaptamanal

propune o publicatie

Ultimele stiri din Evenimentul Muscelean de azi - Ziarul Evenimentul Muscelean online


Iadul s-a mutat la Rucăr

Cinci case şi mai multe anexe, făcute scrum, o bătrână arsă de vie
În prag de sărbători, trei familii s-au ales cu locuinţele făcute scrum. Ziua de 13 decembrie a fost una cu adevărat ghinionistă pentru familiile Cojocaru, Achim şi Busioc din Rucăr, ale căror case au fost făcute scrum, sâmbătă dimineaţa, după ce un incendiu devastator a cuprins cinci case şi mai multe anexe gospodăreşti. Se pare că vâlvătaia a început de la un coş de fum necurăţat şi s-a propagat extrem de repede, casele fiind apropiate. Materialele combustibile din anexele gospodăreşti şi poduri, precum şi materialele din care au fost confecţionate imobilele (bârne şi şiţă) au făcut ca intervenţia pompierilor să fie una dificilă, aceştia luptându-se cu flăcările mai mult de 6 ore.

Femeie arsă de vie în incendiu

Sâmbătă, de dimineaţă, în jurul orei 05.30, s-a dat alarma la 112, cerându-se ajutor, pentru că la Rucăr ard mai multe case. De la Punctul de Lucru Rucăr au plecat două maşini de pompieri, iar de la Câmpulung, alte două autospeciale au intervenit pentru a stinge vâlvătaia care s-a extins cu repeziciune. Flăcările au făcut prăpăd pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pă­traţi, distrugând cinci case şi alte câteva anexe gospodăreşti. Persoane­le aflate în locuinţe la ora producerii incen­diu­­lui au reuşit să se salveze, cu o singură excepţie: o femeie în vârstă de 78 de ani, cu semipareză, care a murit arsă de vie. În momentul izbucnirii incen­diu­lui, proprietarii imobilelor dormeau. Au fost treziţi din somn de zgo­mot şi au reuşit să se salveze. Din nefericire, Cecilia Stoica, de 78 de ani, care iniţial fusese dată dispărută, a fost găsită moartă, într-una din locuinţele distruse de flăcări. Peste ea au căzut ta­va­nul şi acoperişul casei în care se afla şi n-a mai avut nicio şan­să de supravieţuire. Aceasta locuia în casă cu nepoţii săi, care au fost salvaţi la timp. Pompierii câmpulungeni au intervenit împreună cu membrii SVSU Rucăr. În zonă nu este apă curentă, iar intervenţia a fost una extrem de dificilă. „Noi am fost anunţaţi pe la 05.30 că arde o casă. Când am ajuns, deja se întinseseră la celelalte, flăcările se vedeau de la depărtare. Am încercat să stingem cât mai repede, dar casele sunt foarte apropiate şi focul s-a întins de la o casă la alta. Chiar eu am mers în zonă şi am făcut acţiuni de prevenire şi le-am cerut oamenilor să cureţe coşurile de fum. Este o nenorocire ce s-a întâmplat.”, a declarat şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rucăr.

Pagube de aproape 5 miliarde

Nenorocirea a avut loc în zona Suseni, strada Valea Poienii, şi, după spusele localnicilor, totul ar fi început de la casa familiei Cojocaru. Flăcările au fost zărite de câţiva localnici, care, îngroziţi de vâlvătaia uriaşă, au dat ime­diat alarma la 112. Pentru că în zonă nu exista apă curentă, maşinile de pompieri au fost încărcate cu greutate şi făceau cu schimbul. Ulterior, în condiţiile în care incendiul se propaga violent şi cu repezi­ciu­ne, din cauza caselor construite din lemn şi a podurilor pline cu fân, iar în zonă hidranţii lipseau cu desăvârşire, au mai intervenit alte două autospeciale de la Câmpulung. Vecinii au sărit şi ei să dea o mână de ajutor, însă, minute în şir, din pricina flăcă­rilor extrem de mari, forţele de in­ter­venţie nu au reuşit să se a­propie de casele care ardeau „Nu este apă şi pompierii au venit destul de greu. Casele sunt foarte apropiate şi din cauza asta au ars atâtea. Se vedeau flăcările de la depărtare, totul era roşu. Nici pompierii nu au putut să se apropie prea mult, pentru că ardea rău de tot.”, ne-a spus unul dintre localnici. Deo­cam­dată, nu se ştie cu certitu­di­ne din ce cauză a iz­buc­nit incen­diul, însă toată lumea vor­beşte despre un coş de fum necurăţat. Pagubele sunt importante, ridicându-se, la o primă evaluare, la 500.000 de lei. Unul dintre imobile a fost făcut una cu pământul, acesta fiind construit numai din bârne, iar acoperişul, din lemn. Intervenţia pom­pi­erilor a durat până în jurul orei 13.00. ISU Argeş şi Poliţia Câmpulung au demarat o anchetă în a­cest caz, pentru a stabili cauzele şi împrejurările declanşării incendiului. Rămâne de văzut cine va fi tras la răspundere pentru dezastrul produs.

Anunţ umanitar pe Facebook

Sâmbătă, edilul comunei, Ionel Dulamă, a creat pe Facebook un eveniment caritabil pentru ajutorarea familiilor care au pierdut tot ce aveau în urma incendiului nimicitor. Acesta a deschis un grup care se numeşte „Din tot sufletul”. Au fost trimise peste 800 de invitaţii, iar, până ieri, spuseseră “da”  peste 150 de persoane. Bineînţeles, asta nu înseamnă neapărat că vor contribui în vreun fel sau altul la acţiunea umanitară. Invitaţia a fost făcută pentru ca cei care pot ajuta familiile să treacă pe la Primărie şi să ofere, prin orice mod, ajutor. „Cu extrem regret vă anunţ că, în această dimineaţă, un incendiu devastator a distrus 4 gospodării de pe strada Valea Poienii, culminând cu decesul unei persoane. Apelez la bunăvoinţa dumneavoastră şi vă rog din suflet să vă adresaţi Primăriei pentru a le oferi acestor familii ajutorul de care au nevoie, mai ales acum, în pragul sărbătorilor de Crăciun. Vă mulţumesc! Ionel Dulamă, Primarul Comunei Rucăr.”, este anunţul postat pe contul său de socializare la 3 ore după ce pompierii au lichidat incendiul, iar mesajele de încurajare nu au întârziat să apară. “Groza Claudia: Un dezastru este şi casa mătuşii mele! Primăria Rucăr, ajutaţi aceste familii! Cornelia Davis: Domnule primar, vă mulţumesc pentru efortul depus pentru ajutorarea acestor familii! Mulţumesc echipelor de pompieri pentru promptitudinea, devotamentul şi dragostea cu care au lucrat!” Pagubele sunt enorme, iar autorităţile încearcă să reducă suferinţa celor trei familii prin acţiuni umanitare.

A adormit la volan şi a intrat cu maşina în stâlp

Patru tineri pot spune că au trecut prin cea mai mare cumpănă din viaţa lor. Aceştia au fost protagoniştii unui accident de circulaţie care se putea transforma într-o tragedie. Maşina în care se aflau a izbit un stâlp de electricitate. Cu toate că autoturismul a fost avariat serios, cei patru au scăpat ca prin urechile acului. Şansa lor a fost că stâlpul de beton nu a căzut pe maşină, ci a rămas agăţat în cablurile electrice.

Puteau să intre cu maşina în casă

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 02.30, cei patru tineri au ieşit la plimbare prin oraş într-un autoturism marca Ford Mondeo condus de Claudiu Samuel Anca, de 22 de ani, din Pucheni-Dâmboviţa. Se pare că aceştia venise în vizită la una dintre fete şi au plecat din cartierul Grui. Au ajuns până la intersecţia semaforizată de la „Chimic” şi au continuat drumul până la staţia Peco. În dreptul acesteia, maşina a fost scăpată de sub control şi a izbit violent un stâlp de electricitate din beton care se afla pe trotuar. Din fericire, stâlpul nu a căzut pe maşină, rămânând agăţat în cablurile de curent. Nici unul dintre ei nu a avut răni care să îi pună viaţa în pericol. La faţa locului au ajuns în scurt timp un echipaj al Ambulanţei, precum şi unul al Poliţiei Rutiere. Se pare că tânărul ar fi declarat oamenilor legii că a adormit la volan.
Două tinere dormeau pe bancheta din spate şi a treia moţăia în dreapta sa. Acesta a declarat că îşi aduce aminte că a trecut de intersecţia semaforizată şi apoi nu mai ştie ce s-a întâmplat. Bubuitura a fost una extrem de puternică, auzindu-se la câteva sute de metri. Locuitorii imobilului de lângă zona în care a avut loc accidentul au fost treziţi din somn de zgomotul produs. Aceştia ne-au declarat că s-a auzit ca o bombă. „Am auzit o bubuitură mare. Noi dormeam la ora aceea, era 02.30. Soţul meu s-a speriat foarte tare şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Eu nu am putut să ies, mi-a fost frică. Uitaţi-vă cum arată stâlpul, au avut noroc că nu a căzut pe ei. A avut viteză pentru că altfel, nu rupea stâlpul din beton. Bine că nu a intrat în casă. Bărbatu-meu mi-a spus că am avut mare noroc, pentru că, la cum este traiectoria maşinii, intrau în casă peste noi. Doamne fereşte de aşa ceva! Bine că nu au păţit nimic. Am înţeles că doar una din fete avea ceva la cap, dar nu era nimic grav.”, ne-a declarat femeia care locuieşte în casa de lângă locul în care a avut loc incidentul. Bubuitura a fost auzită de mai mulţi localnici care au ieşit să vadă ce s-a întâmplat şi să dea o mână de ajutor în cazul în care era nevoie. „Bubuitura s-a auzit şi de la mine. A ieşit toată lumea ca să vadă ce s-a întâmplat. Erau patru tineri, trei fete şi un băiat. El zice că a adormit la volan. A intrat în stâlp fără să frâneze, nu a putut să ia maşina de aici pentru că stâlpul stă agăţat în fire şi este sprijinit pe maşină. Trebuie să vină cineva de la Electrica să taie curentul ca să poată să o scoată.”, ne-a declarat un alt localnic. Din fericire, airbag-urile maşinii s-au deschis iar impactul nu a generat victime. Maşina a suferit avarii serioase după ce a fost izbită frontal de stâlp iar trecătorii se întrebau dacă cei din maşină au scăpat cu viaţă.

Scoasă la cerşit, bătută şi violată de doi fraţi

Caz şocant la Poienarii de Muscel: furată la 23 de ani de un ţigan
De mai bine de 20 de ani, o femeie din Moldova, cu care soarta a fost potrivnică încă de la început, trăieşte un adevărat calvar pe meleaguri muscelene. Săracă, cu doi copii din flori, daţi în grija statului, despre care nu a mai ştiut nimic până în acest an, furată de un ţigan, umilită, muncită din greu, bătută, violată şi scoasă la cerşit. Aceasta este povestea pe scurt a Auricăi Zavu, de 48 ani, din satul Piscu Ursului, comuna Tagâţa, judeţul Iaşi. O poveste tristă, demnă de un scenariu de film.

„Mă muncea, mă bătea şi se culca cu mine”

Născută cu un uşor retard mintal, într-o familie de condiţie modestă, Aurica Zavu nu ştie să scrie şi să citească şi se exprimă cu greutate, suficient, însă, cât să se facă înţeleasă şi să poată vorbi despre necazurile care nu au ocolit-o toată viaţa. Calvarul femeii a început la vârsta de 23 de ani, atunci când, spune ea, a fost furată de-acasă de un ţigan din comuna Poienarii de Muscel, I.P., acum în vârstă de 56 de ani, căruia i-a devenit ulterior concubin. Înainte de acest moment, Aurica a locuit împreună cu părinţii săi şi născuse două fetiţe, „din flori”, pe care le-a dat la casa de copii, pentru că nu avea cu ce să le crească. „Nu mai ştiu exact câţi ani aveam, parcă 23, când m-a furat I. Venise la mine în sat la muncă. Făcea case de pământ. M-a luat cu el şi m-a adus aici. Mă ţinea de mână şi nu-mi dădea drumul. N-am avut ce face. Apoi n-am mai putut să plec, că nu mai ştiam pe unde să ajung acasă şi mă bătea. Am rămas cu el.”, povesteşte Aurica Zavu.
Odată ajunsă în casa lui I.P., o construcţie rudimentară şi mizerabilă, femeia a fost tratată mai rău ca un animal. Aproape zilnic era bătută şi pusă să muncească din greu pentru a-i asigura partenerului ei de viaţă, un trântor în toată regula, bani de mâncare şi băutură. Mai mult, Aurica Zavu era scoasă periodic la cerşit pe străzile din Câmpulung, fiind supravegheată în permanenţă de concubinul ei, care, la rândul său, apela la mila trecătorilor. „M-a bătut mereu, de când am venit aici. Tot timpul am fost bătută. Mă muncea, mă bătea şi se culca cu mine, forţată. Am fost şi la căpătat, la Câmpulung. Toţi banii mi-i lua el. Făceam şi câte un milion de lei pe zi. Îi lua şi-i dădea pe băutură. N-am putut să fug, că nu scăpam de el. Păi, şi unde să mă duc, că eu nu ştiu decât să mă semnez, nu ştiu carte. N-am buletin, n-am acte, n-am nimic. Mi le-a rupt el. Unde să mă duc eu singură acasă, că nu ştiu pe unde!”, ne-a mărturisit femeia.

Are două fete care s-au interesat de ea

În urmă cu aproximativ 8 ani, Aurica Zavu a fost luată în primire şi de fratele lui I., V.P., de 44 de ani, care locuieşte cu ei în aceeaşi casă. Dincolo de faptul că şi acesta din urmă o snopea cu bătaia de câte ori i se punea pata, după ce a rămas fără nevastă, a început s-o şi violeze. „Îl îmbăta pe I. şi apoi mă bătea şi mă viola. Aşa făcea şi când era dus Ion la muncă cu ziua. I se punea pe mine din orice, că şi el bea. Nu mai ţin minte de câte ori am fugit şi am dormit pe câmpuri, prin grajduri, la mină, pe frig şi ploaie, din cauza beţivului de frate-său! Mi-a luat lemnele, mâncarea, ţuica... Ultima dată, m-a bătut ieri (n.r. luni, pe 8 decembrie). Am venit cu Ion din oraş, de la căpătat. El s-a dus la cineva la muncă şi eu m-am dus acasă. S-a pus cu lopata pe mine! Am scăpat şi am fugit la cineva din sat. Nu mă mai duc la ei. Vreau să mă duc la mine acasă, la mama!”, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, Aurica Zavu.
După ce a fost bătută cu lopata de V.P., femeia s-a refugiat la stâna unui crescător de animale din sat, Gabriel Rădici. „A venit aici să ceară protecţie, pentru că în altă parte nu are unde să se ducă. Noi am mai ajutat-o, a mai fost la muncă aici. Îi dăm să mănânce, stă la căldură şi, mai ales, scapă de nebuni. O băteau şi o violau amândoi, tot timpul. Eu o ştiu de vreo patru ani. Când venea cu mâncare şi bani, era bine. Când nu aducea nimic, era vai de ea! Ãsta, I., umblă cu un briceag în cizmă şi cu toporul în mână şi zice că acum vrea să o omoare şi apoi să se omoare şi el. Îl cred în stare! Acum ea e în siguranţă la noi, să vedem ce facem cu ea!”, ne-a declarat Valerică Berceanu, angajat la ferma lui Gabi Rădici.
Incidentul de luni a fost semnalat la 112, iar poliţiştii din localitate au deschis o anchetă în acest caz. De frică şi pentru că nu ştie carte, Aurica Zavu nu a reclamat niciodată la Poliţie chinurile pe care le-a îndurat de-a lungul anilor. A preferat să îndure totul, sperând că, poate, într-o zi va scăpa de acest coşmar. Şi acea zi nu este departe, pentru că, între timp, cele două fete ale femeii s-au interesat de soarta ei şi vor s-o aducă acasă, în Moldova, şi să-i asigure un trai mai bun. „Are o fată în Italia şi una pe lângă Curtea de Argeş, din câte ştiu. S-au interesat de ea, a trimis pe cineva aici... Să vedem ce facem acum. Oricum, la ei nu o mai las să se ducă!”, ne-a spus Gabi Rădici. Poliţiştii din localitate fac, la rândul lor, demersuri pentru ca femeia să ajungă în siguranţă în casa părintească şi să nu încapă cumva pe mâinile unor traficanţi de persoane pentru a fi dusă la cerşit în străinătate. În plus, oamenii legii au înaintat la SPLCEP Câmpulung toată documentaţia necesară eliberării unui nou act de identitate pentru aceasta.

Peste şapte miliarde de lei vechi, delapidarea de la BCR Câmpulung

Elena Tudor trebuie să plătească
O fostă angajată a BCR Câmpulung a scăpat de puşcărie, fiind condamnată la închisoare cu suspendare pentru cele trei fapte penale săvârşite: fals intelectual, uz de fals şi delapidare. Elena Tudor a ajuns pe mâna anchetatorilor penali după ce mai mulţi clienţi ai băncii s-au plâns că au rămas fără bani în conturi. Acesta este al doilea caz la BCR Câmpulung, după ce, în toamna lui 2012, Valerica Voican a fost condamnată cu suspendare pentru aceleaşi fapte penale: delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Odată cu Valerica Voican a fost judecat şi un al salariat al băncii, Mugurel Ciurea, care a scăpat doar cu o amendă penală pentru neglijenţă în serviciu.

Elena Tudor - delapidare, fals intelectual şi uz de fals

Pe 25 noiembrie 2014, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în cazul de delapidare produs la BCR Câmpulung, având-o ca autoare pe Elena Tudor. Dosarul penal a fost înregistrat pe 3 iulie 2014, după ce cercetarea penală a procurorilor câmpulungeni a început în 2011, şi s-a finalizat după numai trei termene. Iată ce au stabilit magistraţii Judecătoriei Câmpulung pentru fosta angajată de la BCR.
Elena Tudor a fost condamnată la minimul pedepsei prevăzute de lege pentru fals intelectual, falsificând înscrisuri oficiale, în calitatea sa de funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, la opt luni de închisoare. Pedeapsa prevăzută de Noul Cod Penal era cuprinsă între şase luni şi cinci ani.
O altă faptă pentru care a primit sancţiune Elena Tudor a fost uzul de fals, care i-a atras trei luni de închisoare. Pedeapsa cea mai grea a primit-o pentru delapidare. Potrivit Noului Cod Penal, „însuşirea folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoare de la unul la 15 ani”. Un an şi patru luni a primit fosta angajată de la BCR pentru delapidare, plus doi ani interzicerea dreptului de a exercita o funcţie publică.
Legea penală prevede ca persoana condamnată să execute pedeapsa cea mai grea, iar în cazul Elenei Tudor, cea de un an şi patru luni, căreia i s-a adăugat şi un spor de trei luni şi 20 de zile, în total rezultând un an, şapte luni şi 20 de zile.
Prin sentinţa din 25 noiembrie 2014, magistraţii au stabilit ca pedeapsă complementară pentru Elena Tudor interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. Tot ca pedeapsă complementară, Elena Tudor nu poate fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, nu poate ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a  sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
În baza articolului penal numărul 83, se amână aplicarea pedepsei închisorii de un an şapte luni şi 20 zile pe un termen de supraveghere stabilit de doi ani de la data rămânerii definitive a  hotărârii. Pe durata termenului de supraveghere, Elena Tudor trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice locul de muncă şi schimbarea acestuia; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Trebuie să restituie BCR peste şapte miliarde lei vechi

Instanţa a impus Elenei Tudor, ca obligaţie, să presteze muncă, neremunerată, în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Municipiului Câmpulung sau a Primăriei Schitu Goleşti, fiind obligaţia Serviciului de Probaţiune Argeş să se ocupe ca această obligaţie să fie respectată.
Completul de la Câmpulung a mai obligat-o pe Elena Tudor să plătească Băncii Comerciale Române SA, care s-a constituit parte civilă în dosar, suma de 723.739.12 lei. Hotărârea mai prevede şi anularea cardurilor ATM, folosite de inculpată, ataşate conturilor numiţilor Gheorghe Ilinca, Gheorghe Iana, Maria Ciobanu, Elena Ungureanu şi Ştefan Gheorghe, plus instituirea sechestrului asigurator pe cota de o pătrime din terenul în suprafaţă de 1.124 mp şi cinci optimi  din construcţiile C1 (locuinţă) şi C2 (magazie), aflate pe acest teren înscrise în Cartea Funciară Mihăieşti şi asupra apartamentului înscris în Cartea Funciară Câmpulung. 
Cu titlu de cheltuieli judiciare, Elena Tudor va trebui să plătească suma de 460 de lei.
Sentinţa nefiind definitivă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, nemulţumit de ea, a făcut apel pe 5 decembrie 2014.

Percheziţii şi arestări în mai multe dosare de furturi din locuinţe

Luni dimineaţa, în jurul orei 05.00, lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, împreună cu poliţişti ai Biroului Investigaţii Criminale Câmpulung şi reprezentanţi ai Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă (D.P.I.R.) au descins la un grup de tineri din Coşeşti, bănuiţi că ar fi furat din locuinţe mai multe bunuri în perioada octombrie-decembrie 2014. Irinel Gheorghe Mielu, de 21 de ani, şi Adi Florin Pişinaru, în vârstă de 24 de ani, ambii din Jupâneşti, au fost, luni, reţinuţi pentru 24 de ore, iar unul dintre ei a fost arestat pentru 30 de zile.

Furau orice, de la nuci la frigidere şi calculatoare

În perioada octombrie-decembrie, în comuna Coşeşti, au fost sparte mai multe locuinţe, iar autorii au rămas necunoscuţi până zilele trecute. Poliţiştii Secţiei Rurale Stâlpeni, ajutaţi de reprezentanţi ai Biroului Criminalistic Câmpulung şi mascaţi din cadrul D.P.I.R., au efectuat mai multe percheziţii, luni dimineaţa, în locuinţele mai multor tineri, care erau bănuiţi că ar face parte dintr-o grupare specializată pe furturile din locuinţe. Verificările au avut succes, pentru că în locuinţele lui Irinel Gheorghe Mielu şi Adi Florin Pişinaru, din Jupâneşti, au fost găsite mai multe bunuri care fuseseră declarate ca furate. Din cercetările oamenilor legii, cei doi ar fi fost capii acţiunilor. Aceştia cunoşteau foarte bine comuna şi acţionau acolo unde ştiau că proprietarii sunt plecaţi în străinătate. În numai trei luni, au reuşit să strângă un prejudiciu total de 20.000 de lei. Aceştia nu erau pretenţioşi, se mulţumeau cu orice, de la pixuri, la televizoare, frigidere şi calculatoare. Dintr-o locaţie au furat 300 de kilograme de sâmburi de nucă, pe care i-au vândut, a doua zi, la jumătate de preţ, obţinând pe ei 28 de milioane de lei vechi. Numai din 3 case au furat bunuri de 15.000 de lei. Oamenii legii au efectuat cercetări, iar toate datele i-au dus la cei doi. Se pare că nu acţionau singuri, de fiecare dată când dădeau câte o lovitură, aveau cu ei câte un complice care îi ajuta la cărat. Toţi cei care le-au oferit serviciile sunt acum cercetaţi în libertate. În urma percheziţiilor au fost recuperate 60% din bunuri, iar cei doi au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Marţi, au fost prezentaţi procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. De aici au plecat cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită de magistraţi doar pentru Mielu. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MIELU IRINEL GHEORGHE pe o durată de 30 de zile, de la 9 decembrie 2014, ora 18.00, la 7 ianuarie 2015, inclusiv.”, se arată în sentinţa Judecătoriei Câmpulung. Acesta va fi cercetat în stare de arest, iar Pişinaru, împreună cu alţi complici, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Mielu se va alege cu pedeapsa cea mai mare, pentru că este recidivist. Se pare că, în anul 2012, acesta ar fi fost condamnat în Viena - Austria, la doi ani de închisoare cu executare pentru furt prin violenţă. A stat numai un an în spatele gratiilor şi acum se va întoarce pentru o perioadă mult mai mare, pentru fapta sa riscând o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Taximetristul a dat peste o femeie care traversa vorbind la telefon

O tânără din comuna Valea Mare Pravăţ, satul Nămăeşti, a trecut, marţi seara, prin momente cumplite după ce a fost victima unui accident rutier. Se pare că aceasta nu s-a asigurat când a traversat strada şi a fost lovită în plin de un autoturism. Din fericire, s-a ales doar cu o fractură închisă de peroneu şi cu câteva zgârieturi, dar sperietura o va ţine minte toată viaţa.
Elena Crenguţa Pitulan, în vârstă de 33 de ani, din Nămăeşti, mergea, marţi seara, pe Bulevardul I.C. Brătianu şi, la un moment dat, a traversat strada în dreptul Clubului Sănătăţii. Nu a fost atentă, absorbită, probabil, de conversaţia de la telefon şi nu a văzut că dinspre fosta Piaţă din Vişoi se îndrepta un autoturism Dacia Logan condus de un bărbat din Bughea de Jos, care mergea în regim de taxi. Carosabilul era umed, vizibilitatea era redusă, iar şoferul Cornel Secătureanu, în vârstă de 40 de ani, nu a observat la timp că tânăra încearcă să traverseze strada. A lovit-o în plin, în zona genunchilor, aruncând-o pe capotă şi apoi pe parbriz. Martorii au sunat imediat la 112 şi, în scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj al Ambulanţei, care i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o la Spitalul Municipal. A fost supusă investigaţiilor medicale şi, din fericire, a scăpat cu răni care nu i-au pus viaţa în pericol. Diagnosticul medicilor a fost fractură închisă de peroneu şi mai multe contuzii. Tânăra nu a vrut să stea internată, spunând că doreşte să ajungă cât mai repede acasă. Trebuie să îşi dea seama că numai un miracol a făcut ca, după ce a fost lovită de maşină, să se poată întoarce lângă copilul său. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, dar primele cercetări au scos la iveală faptul că tânăra a fost de vină, pentru că a traversat strada fără să se asigure şi prin loc nepermis. Clientul pe care taximetristul îl avea în maşină a declarat poliţiştilor că a văzut în lumina farurilor cum aceasta nu era atentă şi vorbea la telefon. „Vizibilitatea era redusă, carosabilul umed, şoferul nu a observat-o la timp şi nu a mai putut să oprească maşina în timp util, lovind-o în zona genunchilor. Tânăra a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei şi transportată la Spitalul Municipal. Are fractură închisă de peroneu. A fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, iar din cercetările de la faţa locului a rezultat că victima a traversat fără să se asigure şi prin loc nepermis.”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Rutiere Câmpulung.

Nici gând să hiberneze! Ursul umblă creanga prin gospodăriile lereştenilor

Odată instalată iarna, toată lumea credea că problema urşilor care şi-au făcut apariţia toată vara prin gospodăriile muscelenilor a luat sfârşit. Nu este aşa, pentru că, în Muscel, urşii nu mai hibernează. Ultima apariţie a lui Moş Martin a avut loc în comuna Lereşti, la sfârşitul săptămânii trecute, când animalul feroce a făcut pagube în patru gospodării. Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv a trimis câţiva reprezentanţi, la solicitarea Primăriei, şi au gonit animalul către vârful Strâmtu.

A distrus câţiva stupi în căutare de mâncare

Urşii veniţi de pe dealul Măgura par că sunt familiarizaţi cu oamenii şi nu se sperie de ei uşor. Ajung în gospodăriile muscelenilor şi, în căutare de hrană, fac pagube materiale. Mai fură câte un animal, dar, din fericire, până acum nu au făcut pagube omeneşti. După episodul din Bughea de Sus, când localnicii nu mai puteau scăpa de un astfel de animal care a mâncat iepuri şi câini, „Martin” a fost văzut în câteva gospodării din zona CESAR. Oamenii ne-au povestit că a ajuns în gospodăria unui fost director de liceu, iar omul a încremenit când a dat nas în nas cu animalul feroce. Acum, s-a consumat încă un episod, de data aceasta, în comuna Lereşti. Se pare că un exemplar destul de mare, dar blând, a dat iama în curţile guşaţilor şi le-a răsturnat câţiva stupi. Pe Facebook, pe pagina comunei, au apărut primele semnale despre vizitele acestuia. „Săptămâna trecută, un urs flămând a distrus câţiva stupi dintr-o gospodărie din Voineşti, caz prezentat de către televiziunile locale. Tot un urs a coborât de pe Măgura în noaptea - dimineaţa zilei de 5 decembrie, a trecut Râul Târgului pe la staţia de betoane Ratelen şi a traversat terenurile familiilor Cataramă, lăsând urme bine imprimate în zăpadă. Aici s-a căţărat pe o grămadă de lemne şi a sărit gardul de sârmă la firma Mecarom, unde se aflau două solarii, pe unul culcându-l la pământ, căutând hrană. Apoi a ieşit pe lângă barul „La Vlăduţă” şi urmele i s-au pierdut.”, a povestit Marius Toader pe pagina de socializare a comunei Lereşti. Într-un final, a fost vorba despre acelaşi animal, iar Primăria Lereşti a făcut demersurile pentru a rezolva problema.
Au fost făcute sesizări atât la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, cât şi la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (I.C.A.S.), iar rezultatul a fost o goană organizată de autorităţi, un fel de frecţie la picior de lemn, pentru că animalul se poate întoarce oricând. „Este un urs atipic, pentru că umblă prin zăpadă, în loc să hiberneze. A făcut câteva pagube pe la patru gospodării, în special la stupine. Ieri (n.r. marţi, 9 decembrie), am retrimis o adresă către Asociaţia Vânătorilor prin care le-am solicitat ajutorul şi sprijinul. Pe 6 decembrie, a fost organizată o gonire a animalului. Cred că a fost un succes, pentru că nu am mai auzit să mai apară prin vreo gospodărie. Am trimis o solicitare şi la institutul care se ocupă cu aceste probleme, pentru că, în caz că se întoarce, să-l capturăm şi să-l dislocăm în altă zonă. Este obişnuit cu oamenii şi nu se sperie de nimic. Sperăm că vine iarna cu adevărat şi se va retrage în bârlog, iar, dacă nu, o să îl capturăm şi îl ducem în altă zonă, mai îndepărtată.”, ne-a declarat edilul comunei Lereşti, Dan Ion Berevoianu. 
Se pare că reprezentanţii AJVPS-ului au organizat gonirea animalului care ar fi ajuns undeva spre vârful Strâmtu. Acelaşi lucru au făcut şi la Bughea de Sus, iar ursul a ajuns din nou în gospodăriile sătenilor, la numai câteva zile. Rămâne de văzut cât de eficientă a fost acţiunea vânătorilor la Lereşti şi cât de repede se va întoarce namila.

O adolescentă de 14 ani a fugit de acasă la iubitul ei

Tot mai mulţi tineri apelează la mediul virtual pentru a lega prietenii sau relaţii de dragoste cu persoane pe care nu le-au văzut niciodată, fără să conştientizeze riscurile la care se expun. Nu puţine au fost cazurile în care de la o banală conversaţie pe net s-a ajuns la adevărate tragedii: răpiri, crime, sinucideri, trafic de carne vie. Cazul pe care vi-l prezentăm în continuare a plecat de la un astfel de dialog pe un site de socializare, s-a lăsat cu fugă de-acasă, însă, din fericire, toată povestea s-a terminat cu bine.

Nu mai voia să se întoarcă acasă de dragul puştiului

Convinsă că şi-a găsit marea dragoste pe Facebook, Andreea Alexandra R., o puştoaică în vârstă de 14 ani, din comuna Poienarii de Muscel, a decis, luni, să plece de-acasă pentru a fi alături  de iubitul ei din lumea virtuală, la Câmpulung. Zis şi făcut. În jurul orei 15.00, fata a terminat cursurile şi, în loc să se ducă acasă, aşa cum obişnuia, s-a urcat într-un taxi, trimis de prietenul ei, un adolescent uns cu toate alifiile, de etnie rromă, recent întors din străinătate, şi a zbughit-o la oraş. Mama tinerei a stat ca pe jar până marţi dimineaţă, aşteptând ca fiica ei să se întoarcă acasă, însă, văzând că ea nu mai apare, a anunţat Poliţia. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, adolescenta a fost găsită şi încredinţată familiei. Fata era, într-adevăr, la iubitul ei şi, în primă fază, a refuzat să se întoarcă acasă, spunând că rămâne alături de marea sa dragoste. Ulterior, fata a venit la Poliţie, de unde a fost preluată de mama sa.

Au scăpat cu zile din capcana de fiare

Weekend teribil pentru argeşeni. Sfârşitul de săptămână a fost unul plin de accidente pe şoselele din judeţul nostru. După accidentul de la Mioveni, de sâmbătă, în care doi soţi şi-au pierdut viaţa, iar fiica lor se zbate între viaţă şi moarte, totul din cauza unui şofer de 21 de ani, teribilist, care nu a ţinut cont de regulile de circulaţie, duminică, acelaşi lucru s-ar fi putut întâmpla şi la Lereşti. Doi oameni au fost băgaţi în spital, fiind nevoie de echipajul de descarcerare, pentru a putea fi eliberaţi dintre fiarele contorsionate.

Martorii spuneau că a avut viteză şi nu a mai putut opri maşina la timp

Întâmplarea a avut loc în jurul orei 15.30, în Lereşti, în intersecţia din zona Herişanu. Mihai Răzvan Ochi, conducătorul unui autoturism VW Golf V, care venea dinspre Câmpulung, a încercat să evite coliziunea cu o Dacia 1310, care se deplasa din sens opus şi al cărei şofer efectua un viraj la stânga, pentru a se încadra pe un drum lateral, însă a pătruns pe contrasens şi s-a izbit violent de un autoturism Renault Clio, condus de Bogdan Ionuţ Pahonţu, care circula regulamentar. Din impact, maşina fabricată în Franţa a fost proiectată într-un gard de fier, iar Golf-ul s-a oprit la câţiva metri mai încolo, pe marginea unui şanţ betonat. Din accident a rezultat rănirea şoferului autoturismului Renault, Bogdan Ionuţ Pahonţu, şi a pasagerului din dreapta sa, ambii fiind scoşi din maşina transformată într-un morman de fiare contorsionate de un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung. Cei doi au fost transportaţi ulterior, rând pe rând, cu două ambulanţe la Spitalul Municipal pentru a primi îngrijirile medicale de rigoare. Conducătorul auto al VW Golfului, Mihai Răzvan Ochi, dar şi prietenul acestuia, aflat pe bancheta din dreapta-faţă, au scăpat fără nicio zgârietură, deşi maşina în care se aflau a fost, la rândul ei, grav avariată. Martorii susţin că Mihai Ochi avea viteză şi din această cauză nu a putut opri maşina în siguranţă. Mai mult decât atât, tânărul a ieşit pe picioarele sale şi a început să înjure pe bărbatul care conducea Dacia, învinuindu-l de cele întâmplate. „El s-a dat jos şi, în loc să vadă ce s-a întâmplat cu cei din Renault, să îi ajute, pentru că nu mai mişcau, a început să îl înjure pe bietul om. Păi, ce vină avea omul acela că a avut el viteză şi nu a putut să oprească la timp?!”, spunea unul dintre tinerii care au ajuns în scurt timp după producerea accidentului. Tânărul din Câmpulung încerca să explice oamenilor legii că maşina de producţie autohtonă i-a tăiat calea, şoferul virând stânga dintr-o dată. Poliţia a deschis în acest caz dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie luate măsurile legale care se impun.

Vicele Ţâroiu a ascuns maşina de la Primărie în garajul casei sale

Limuzina, implicată într-un accident sau păstrată pentru viitorul viceprimar?
Călin Andrei şi-a cumpărat din banii contribuabililor, într-o perioadă de criză, o nouă maşină, o Skoda Octavia, variantă 2014, ale cărei cheltuieli s-au ridicat la peste un miliard de lei. Maşina veche parcă a fost şi este în continuare blestemată la fiecare schimbare a utilizatorului. La puţin timp după ce a fost achiziţionată, Skoda a fost lovită şi, atunci, s-a făcut un adevărat tărăboi, iar dilema era referitoare la cine a condus-o, primarul Andrei sau Mugurel Minciună, şoferul acestuia. A trecut timpul şi a ajuns în posesia vicelui Liviu Ţâroiu, care nu a fost văzut la volanul ei, deşi a trecut o săptămână.
La redacţie am primit un telefon anonim, prin care ni s-a adus la cunoştinţă faptul că maşina a fost implicată într-un accident cu victime. Cert este că a dispărut din faţa Primăriei şi nu a mai fost văzută de o săptămână. Se pare că autoturismul se află, totuşi, în posesia vicelui Liviu Ţâroiu, care o ţine ilegal în garajul propriu, la adăpost, ferită de ploi şi ninsori, protejată parcă pentru Bogdan David, viitorul viceprimar. „Mai aveam benzină în asta (n.r. Loganul Primăriei) şi nu am folosit-o, am folosit-o numai o singură zi. De mâine (marţi, 9 decembrie), o să iau Skoda. Maşina este în regulă, la mine acasă.”, ne-a declarat viceprimarul Liviu Ţâroiu. Rămâne de văzut dacă Skoda cu numărul AG-12-MUN va apărea la fel cum a lăsat-o primarul Andrei sau va avea câteva îmbunătăţiri făcute printr-un service din târg.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International