Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Evenimentul Muscelean online

 

Ziarul "Evenimentul Muscelean"

Website: http://www.evenimentulmuscelean.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Arges

Descriere:
Evenimentul Muscelean - Ziarul tuturor muscelenilor. Informatie de calitate oferita cu profesionalism, stiri locale si judetene, politica, social, economic, fapt divers, sport, zilnic, saptamanal, bisaptamanal

propune o publicatie

Ultimele stiri din Evenimentul Muscelean de azi - Ziarul Evenimentul Muscelean online


Poliţistul a împuşcat calul rudarului care gonea cu căruţa spre el

Ţiganul fugea cu căruţa de rupea pământul şi nu a vrut să oprească atelajul plin cu lemne. A trecut prin blocajul poliţiştilor ca prin brânză, fiind aproape să dea cu căruţa peste cel care a făcut, ulterior, uz de armă. Agenţii au strigat după Onică şi apoi s-au auzit două focuri de armă, iar calul a căzut ca secerat în apă.
La Valea Mare s-a consumat, zilele trecute, o întâmplare nemaiîntâlnită în Muscel. Problemele pe care oamenii legii le au cu rudarii care fură lemnele din pădurea statului au devenit din ce în ce mai serioase. În urma programului „Scutul pădurii”, au fost confiscate foarte multe lemne, precum şi căruţe şi camioane. Etnicilor nu le convine şi asta a dus, miercuri, la un incident sângeros. Un poliţist a fost nevoit să facă uz de armă, împuşcând calul de la căruţă, pentru a opri cursa rudarului, care fugea de organele silvice şi de Poliţie.

Nu a oprit la somaţia poliţistului

Întâmplarea a avut loc, miercuri după amiază, în jurul orei 15.00, când Ionuţ Ciprian Onică, în vârstă de 21 de ani, se întorcea din pădure cu un transport de lemne, despre care oamenii legii şi-au dat seama că nu deţinea niciun document de provenienţă şi transport. Echipajul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ a sesizat atelajul şi a oprit în faţa lui pentru a-l sancţiona pe proprietar în cazul în care acesta nu deţinea documente legale pentru cei trei buşteni. Tânărul a refuzat să oprească atelajul la somaţia oa­menilor legii şi a încercat să-şi piardă urma pe un drum mai puţin circulat. N-a reuşit, însă, să fugă prea departe, poliţiştii ajungându-l din urmă, în apropierea unui podeţ, pe malul unui pârâu. Au strigat la el ca să se oprească, dar acesta şi-a continuat cursa. Cum nici acum Onică nu dădea semna că ar vrea să oprească atelajul, oamenii legii au făcut uz de armă şi i-au împuşcat calul. Cel care şi-a asumat această decizie a fost agentul principal Cosmin Niculescu. „Veneam cu o căruţă de lemne şi m-a oprit Poliţia. Am fugit până aici, aproape de pârâul ăsta, unde m-au ajuns din urmă. Unul dintre ei a tras direct în cal, fără avertisment, două gloanţe! Unul în piciorul calului, la pulpa din spate, şi încă unul direct la inimă şi calul a căzut în apă. Atunci, am vrut să iau toporul din căruţă ca să nu mi-l ia poliţiştii. Mi-a zis să îi dau toporul şi, pentru că nu i l-am dat, mi-au dat cu spray, m-au bătut, m-au băgat într-un gard, m-au tăvălit ca pe dracu’, zicând că eu am sărit cu toporul la ei. Mi-au dat bătaie la greu! Eu am luat toporul să nu mi-l ia din căruţă, nu să dau în ei! Am oprit calul pe loc şi ei au vrut să ia toporul din căruţă, de pe lemne. Altceva n-am făcut! Pentru asta trebuie să îmi pună cătuşele?!”, a declarat Ionuţ Onică.

Dosar penal pentru uz de armă fără drept şi ultraj

Unul dintre martori ne-a povestit că rudarul fugea cu căruţa de rupea pământul, iar oamenii legii fugeau după el. Se pare că etnicul nu a vrut să oprească atelajul şi a trecut prin blocajul poliţiştilor ca prin brânză, fiind aproape să treacă cu căruţa peste cel care a făcut, ulterior, uz de armă. Astfel, oamenii legii au fugit după căruţaş şi l-au prins în zona Barăci. Martorul ne-a spus că agenţii au strigat după Onică şi apoi s-au auzit două focuri de armă, iar calul a căzut ca secerat în apă. Etnicul avea toporul deasupra lemnelor şi l-a luat ca să nu pună mâna pe el poliţiştii. Atunci, etnicul a fost luat la trântă de poliţişti. A fost pus la pământ şi bătut bine. La puţin timp, au mai venit doi poliţişti, care l-au mai luat la o rundă, numai că, de această dată, l-au jucat în picioare. „În jurul orei 15.00, Ionuţ Onică a fost depistat de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ în timp ce trans­porta, cu căruţa, material lem­nos fără să aibă documente de provenienţă legale. Nu s-a oprit la somaţia poliţiştilor, motiv pen­tru care s-a procedat la ur­mă­rirea lui. Ulterior, a fost ajuns din urmă în zona Barăci, iar poliţiştii au făcut uz de armă. S-au tras două focuri de armă, unul în plan vertical şi apoi în cal. A­ni­malul a decedat, iar acum facem cercetări pentru a stabili situaţia de fapt. S-a întocmit dosar penal pentru uz de armă fără drept şi pentru ultraj. Cercetările sunt derulate de către Parchetul de pe lângă Ju­decătoria Câmpulung. Calul va fi ridicat şi transportat la Di­recţia Sanitar-Veterinară Ar­geş, pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi circum­s­tan­ţele în ca­re a survenit de­ce­sul.”, ne-a de­clarat agentul principal Petrin Ioniţă, de la Biroul In­vestigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Câmpulung. Tânărul a fost încătuşat şi condus la Secţia de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ pentru a da cu subsemnatul, el fiind acuzat de ultraj. Poliţistul care a împuşcat calul va fi şi el cercetat pentru uz de armă fără drept. După cum le stă în obicei, la locul faptei, etnicii au venit, cu mic, cu mare, ca să îşi strige nemulţumirea, iar faptul că le-a fost omorât calul părea că îi doare mai tare decât faptul că un semen de-al lor era încătuşat. ªtiau foarte bine că Onică va fi eliberat, dar calul nu o să îl plătească nimeni. Până la urmă, pentru ei totul se rezumă la bani.

Explozia buteliei l-a rupt în două pe bătrân

A murit ars de viu în casă
Margareta Pătru, de 67 de ani, şi-a pierdut soţul în urma unui incendiu mistuitor. Agoniseala de-o viaţă a pierit în vâlvătaie, iar totul se pare că ar fi pornit de la obsesia bătrânului de a face cât mai cald în casă.
Un bătrân de 74 de ani din Albeştii de Muscel a avut parte de un sfârşit cumplit. Acesta a ars de viu, duminică seara, în locuinţa sa, din cauza unui godin supraîncălzit. Bărbatul avea probleme locomotorii şi nu a putut să se salveze. Până să ajungă pompierii, flăcările au ajuns la butelie, care a explodat. Soţia sa are arsuri de gradul 2 pe mâini şi faţă, rezultate în urma faptului că a încercat să îşi salveze soţul.

Explozia buteliei l-a rupt în două pe bătrân

Margareta Pătru, în vârstă de 67 de ani, şi-a pierdut soţul în urma unui incendiu mistuitor. Agoniseala de-o viaţă a pierit în vâlvătaie, iar totul se pare că ar fi pornit de la obsesia bătrânului de a face cât mai cald în casă. Ion Pătru tocmai fusese anunţat duminică de una dintre cele trei fete ale sale că i s-a născut un strănepot. În aceeaşi zi avea să îşi găsească sfârşitul. Pentru că se deplasa foarte greu, i-a spus fiicei sale să bage un lemn în sobă. Femeia s-a conformat şi a plecat liniştită, ştiind că tatăl său este bine. Din păcate, după numai trei ore, a primit un telefon care a anunţat-o că gospodăria părinţilor a fost cuprinsă de un incendiu mistuitor, iar tatăl său a sfârşit cuprins de flăcări. „Când am venit eu, pompierii erau deja aici şi lumea se strânsese. Nu aveau cum să se bage, pentru că ardea foarte tare. S-au speriat când a bubuit butelia. Mai era încă una, dar era la mama în cameră. Pe tata l-au găsit în pat, lungit. Ieri, tocmai venisem să îi spun că băiatul meu cel mic are un băiat. Când am deschis uşa, tata era lângă sobă, se coţopenea să îndese un lemn mai lung în sobă. Asta era pe la 17.30. Mi-a spus să îl ajut să bage lemnul în sobă. L-am îndesat şi mai avea încă un lemn. Soba era deja încinsă. I-am spus să nu îl mai bage şi pe celălalt. Era foarte mult jar şi mi-am dat seama că nu mai trebuia alimentată soba. Cred că l-a băgat şi pe acela şi s-a urcat în pat. Aşa făcea mereu.”, ne-a declarat una dintre fiicele bărbatului care şi-a găsit sfârşitul în incendiu.
Întâmplarea a avut loc duminică seara, în jurul orei 20.30, atunci când vecinii familiei Păun au văzut flăcările imense deasupra bucătăriei de vară în care locuia Ion Pătru. Din fericire, acesta era singur în cămăruţă, soţia sa locuind într-o altă casă. Vecinii au scos-o din casă şi au încercat să îl salveze şi pe bătrân. În momentul în care au deschis uşa, flăcările au luat proporţii şi au ajuns la butelie, care a explodat. Atunci, femeia a fost arsă pe ambele mâini şi pe faţă. Pompierii au ajuns la faţa locului cu două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD. În momentul respectiv, focul se întinsese deja la acoperişurile celorlalte două case aflate în vecinătate. Echipajul ambulanţei a preluat-o pe femeia care avea arsuri pe membre şi pe faţă şi a transportat-o la Spitalul Municipal, unde a stat internată până luni dimineaţa. Pompierii s-au luptat cu flăcările şi au reuşit să limiteze proporţiile pagubelor, salvând cele două case, focul mistuind doar acoperişurile. Cu toate acestea, vâlvătaia a distrus din temelii bucătăria de vară construită din pal, mobilierul din bucătărie, o magazie, acoperişul pe o suprafaţă de 160 mp, un atelier de tâmplărie pe o suprafaţă de 30 mp şi tavanele caselor pe o suprafaţă de 120 mp.

Deşi hăituit, ursul s-a întors la Bughea de Sus

Un pădurar l-a filmat în acţiune
V-am relatat în ediţiile trecute ale ziarului nostru despre ursul care a băgat spaima într-o comună întreagă. Se întâmplă la Bughea de Sus, acolo unde o ditamai namila de aproximativ 200 de kilograme vine în gospodăriile oamenilor, ca şi cum ar fi ceva normal. Nu se sperie de prezenţa oamenilor şi nici de câini, ba mai mult, două lătrătoare le-a mâncat. Reprezentanţii autorităţilor au avut o tentativă de hăituire a animalului sălbatic, dar, din păcate, nu a avut niciun rezultat, pentru că dihania s-a întors după numai două zile în gospodăriile localnicilor.

În lipsa hranei din pădure, a început să mănânce fasolea localnicilor

Administraţia locală din Bughea de Sus nu mai are soluţii în privinţa animalului care a băgat spaima în toată comuna. Au fost trimise adrese către toate instituţiile abilitate, dar răspunsul a fost acelaşi: nu se poate doborî dihania decât dacă face o pagubă mai mare de 90 de milioane de lei vechi. Astfel, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi au încercat, săptămâna trecută, să organizeze o hăituire a animalului sălbatic. Au făcut gălăgie şi l-au mânat spre munte şi au crezut că au scăpat de problemă. „Problema pe care o aveaţi în acea zonă, la Bughea de Sus, cu ursul, a fost rezolvată. Noi l-am alungat în munte, dar, la cum se defrişează, în prezent, sunt mari şanse să se întoarcă.”, afirma, în urmă cu câteva zile, directorul AJVPS Argeş, Constantin Istrătescu. şi a avut mare dreptate, pentru că, la numai două zile, jivina s-a întors în acelaşi loc, în grădina familiei Rizoiu. „Domnii de la Asociaţia de Vânătoare au spus că au organizat o hăituire, dar noi nu am văzut nimic. Ar trebui să ne anunţe şi pe noi sau să îi vedem. Noi nu am simţit că au făcut ceva, pentru că ursul tot în grădinile noastre stă. A venit şi aseară (n.r. joi) şi l-am alungat noi. Aseară, a venit la noi, dar el vine şi ziua, şi noaptea prin grădini, fără ezitare. Nu îi este frică de oameni. Avem şi o filmare care dovedeşte că noi strigăm la el şi nici nu se sperie. Trebuie să se facă ceva, pentru că avem copii şi stăm numai cu frică. O să se ia măsuri numai după ce va face victime umane şi asta nu este normal. Viaţa omului este mai preţioasă decât a unui animal.”, ne-a declarat Ciprian Rizoiu, unul dintre localnicii în curtea căruia ursul şi-a făcut un obicei să apară.
Acesta a putut să ne facă şi dovada că animalul sălbatic a apărut în grădinile localnicilor, punându-ne în posesia unui filmuleţ în care se vede o ditamai dihania în timp ce mănâncă tecile de fasole de pe araci. Oamenii strigă la el, fac gălăgie, dar animalul pare că este obişnuit, pentru că nu se sperie.

Un alt urs a venit din nou în Grui, pe Măgura

Nu numai comunele din jurul Câmpulungului au probleme din cauza animalelor sălbatice. Dihăniile au ajuns şi în oraş. Nu este o noutate pentru câmpulungeni faptul că ursul ajunge în zonă populată. În urmă cu câţiva ani, a ajuns până la Primărie şi a fost surprins de camerele de supraveghere cum se plimba nestingherit. În urmă cu un an, a ajuns din nou într-o zonă populată de oameni, în cartierul Grui, în zona Măgura, când a băgat spaima în câţiva localnici. Atunci, primarul Călin Andrei a fost cel care a condus operaţiunea de capturare a animalului. Dacă, în urmă cu un an, a fost vorba despre un pui de urs sau de unul furnicar, în urmă cu două săptămâni, în aceeaşi zonă, a ajuns unul de dimensiuni mai mari, care a făcut şi două victime. Un bărbat a rămas fără două capre, după ce s-a întâlnit la poalele Măgurii cu o namilă sălbatică. Localnicii caselor din zonă sunt îngroziţi de gândul că, în orice clipă, se pot întâlni cu o jivină de 200 de kilograme sau se pot trezi cu el în curte. Nu ar fi exclus, pentru că, de fiecare dată când Moş Martin a dat de oameni, a arătat că nu îi este frică de ei.

Cererile cămătarilor de arest la domiciliu, respinse din nou

Procesul cămătarilor a avut un nou episod la sfârşitul săptămânii trecute. Cei şapte câmpulungeni reţinuţi în luna septembrie au fost prezentaţi din nou în faţa instanţei, vineri. Cererile acestora de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu au fost respinse iar de magistraţi.
Vă reamintim că cei şapte câmpulungeni sunt cercetaţi pentru cămătărie, şantaj şi fals în declaraţii. Manea Nicolae, Costea Gabi, Costea Pompiliu, Costea Robert, Păun Vasile, Boceanu Ion şi Boceanu Ion Vasile au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe septembrie. O zi mai târziu, au fost duşi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar instanţa de judecată a fost de acord cu propunerea procurorilor. Dosarul instrumentat de reprezentanţii Biroului Criminalistic Câmpulung a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung pe 26 septembrie. La numai patru zile depărtare, Parchetul a elaborat rechizitoriul şi l-a înaintat către Judecătoria Câmpulung, iar instanţa l-a acceptat şi a dispus trimiterea inculpaţilor în judecată. Astfel, de la începutul lunii octombrie, cei şapte cămătari care se aflau în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş au fost mutaţi la Penitenciarul Colibaşi.
De-a lungul perioadei de arest preventiv, cei şapte au cerut în mai multe rânduri înlocuirea acestei măsuri cu arest la domiciliu, dar, de fiecare dată, instanţa le-a refuzat cererile. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi Florin Gâlcă şi Renata Davidescu, primul sub control judiciar, iar a doua în stare de libertate. Toţi, în afară de Gâlcă, sunt acuzaţi atât de şantaj, cât şi de cămătărie, iar Manea mai adaugă şi fals în declaraţii.

Câmpulungeanul, şofer de TIR, care a omorât doi oameni, încarcerat

Anul trecut, la începutul lunii august, un câmpulungean, şofer de TIR, a produs un tragic accident de circulaţie în judeţul Sibiu. Acesta a intrat cu autocamionul pe care îl conducea într-un Opel. ªoferul autoturismului, Daniel Lucian Stănculescu, de 44 de ani, şi fiica lui, Andreea Cezara, de 13 ani, au murit pe loc, iar soţia, Geanina Stănculescu, de 43 de ani, şi fiul lor, Andrei Cezar, de 18 ani, au scăpat cu viaţă, ajungând în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sibiu. Tragedia s-a produs în afara localităţii sibiene Apoldu de Sus, în jurul orei 3.00 dimineaţa, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că accidentul a fost cauzat de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Familia nenorocită de şoferul vitezoman era din oraşul dâmboviţean Titu şi se întorcea din concediu.

La prima instanţă, a primit un an şi opt luni cu suspendare

Pe numele şoferului, Ion Gabriel Constantin, a fost deschis un dosar de cercetare penală. Conform rechizitoriului nr. 493/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Siliştea, Ion Gabriel Constantin a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Pe lângă inculpatul Ion Gabriel Constantin, în dosarul penal s-au constituit părţi vătămate supravieţuitorii accidentului, Geanina Stănculescu şi Andrei Cezar Stănculescu, iar, ca părţi civile, Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti, iar firma la care era angajat şoferul câmpulungean, Internaţional Lazăr Company SRL, parte responsabilă civilmente.
La al cincilea termen, pe 19 mai 2014, a venit şi sentinţa. Ion Gabriel Constantin, din Câmpulung, de 46 de ani, a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi la opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Conform Codului Penal, lui Ion Gabriel Constantin i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de un an şi zece luni de închisoare, cu dispunerea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de trei ani şi zece luni. Instanţa de la Săliştea a admis şi acţiunile formulate de părţile civile şi, astfel, Ion Gabriel Constantin, în solidar cu SC Internaţional Lazăr Company SRL şi Groupama Asigurare SA, trebuie să plătească Spitalului Clinic Judeţean Sibiu suma de 2.119,87 lei, plus dobânzile şi penalităţile aferente sumei, până la achitarea integrală a debitului; iar Spitalului Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, suma de 3.811,62 lei, plus dobânzile şi penalităţile aferente sumei, până la achitarea integrală a debitului. Cele trei părţi, în solidar, Ion Gabriel Constantin, SC Internaţional Lazăr Company SRL şi Groupama Asigurare SA au fost obligate de completul de judecată de la Siliştea să plătească Geaninei Stănculescu 13.795 lei, cu titlu de daune materiale, şi 90.000 de euro, cu titlu de daune morale (echivalent în lei la data plăţii), iar lui Andrei Cezar Stănculescu, suma de 60.000 de euro, cu titlu de daune morale (echivalent în lei la data plăţii). Cheltuielile de judecată către stat, în sumă de 2.700 lei, din care 2.500 lei reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală, să fie suportate de cele trei părţi.

Curtea de Apel Alba Iulia i-a agravat pedeapsa

Cum Hotărârea 34, din data de 19 mai 2014, nu a fost definitivă, cei care s-au constituit părţi civile în dosar au făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. După două amânări, luni, pe 20 octombrie 2014, completul Curţii de Apel Alba Iulia a admis apelurile şi a desfiinţat sentinţa penală atacată, numai în ceea ce priveşte latura penală a cauzei. Astfel, completul de la Alba Iulia a majorat pedeapsa lui  Ion Gabriel Constantin, cea pentru ucidere din culpă, de la un an şi zece luni, la trei ani şi şase luni închisoare. Pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (faptă comisă în dauna părţii vătămate Geanina Stănculescu), pedeapsa a crescut de la opt luni, la un an şi şase luni de închisoare. Cele două condamnări i s-au contopit lui Ion Gabriel Constantin, aplicându-se cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare, la care i s-a adăugat un spor de şase luni de închisoare, urmând ca pedeapsa finală să fie de patru ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie. Celelalte dispoziţii ale sentinţei penale date de Judecătoria Siliştea au fost menţinute.
După un an şi două luni de la tragicul accident de la Sibiu, şoferul vinovat de moartea celor doi membri ai familiei Stănculescu s-a predat la Poliţia Câmpulung. Aceştia l-au reţinut şi încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.
Se pare că i s-a îndeplinit dorinţa femeii care a rămas văduvă şi fără un copil, ca acela care i-a distrus viaţa să ajungă în spatele gratiilor, după cum a declarat chiar ea pentru dambovitanews.ro. Ca să-şi aline dorul şi durerea, Geanina Stănculescu şi-a pus fotografii cu soţul, Dan, şi fiica, Cezara, în întreaga locuinţă.

I-au plâns moartea în sunet de motoare turate

Tragedia s-a petrecut duminică dimineaţă, în comuna Vlădeşti. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit după ce a intrat cu autoturismul pe care îl conducea într-un stâlp de electricitate. Poliţiştii au stabilit ca la volan se afla Bogdan Adrian P., care, din cauza vitezei, a pierdut controlul maşinii. Se pare că tânărul gonea la volanul Loganului lui dinspre Vlădeşti către satul Uliţa, din comuna Bălileşti. Circula cu viteză excesivă, potrivit cercetărilor oamenilor legii, iar din această cauza, şoferul a pierdut controlul volanului. Maşina a ieşit de pe şosea şi s-a izbit, cu o violenţă greu de descris, de un stâlp de beton de pe marginea drumului. În urma impactului, Bogdan Adrian P. a suferit leziuni extrem de grave. La faţa locului a ajuns o ambulanţă care l-a găsit pe tânăr în stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi urcat în ambulanţă pentru a fi transportat la spital, însă Bogdan Adrian P. nu a supravieţuit, el decedând înainte de a ajunge la unitatea medicală. De cercetări s-a ocupat poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.
Tânărul, care lucra la Automobile Dacia, a fost condus ieri pe ultimul drum de zeci de prieteni. Fiind şi membru al Logan Club Mioveni, mai mulţi colegi au venit să-i aprindă o lumânare, iar, în semn de respect, au turat motoarele din locul accidentului, până acasă la Bogdan Adrian P., la plecare procedând la fel.

Câmpulungeancă, amendată la Piteşti pentru prostituţie

Diana M., de 23 de ani, făcea treabă la Piteşti, căci acasă fie nu avea clienţi, fie concurenţa este prea mare.
Oraşul nostru este recunoscut pentru prostituţie şi proxenetism, dar nu pentru că ar fi exercitate aici, ci în localităţi mult mai potente financiar, precum şi în străinătate, acolo unde atât fetele, cât şi proxeneţii se pot îmbogăţi peste noapte. Pentru că în Câmpulung nu se poate face „treabă”, fetele doritoare de sex pe bani pleacă în locuri mai profitabile. şi la Piteşti, se pare că au ajuns câmpulungencele.

S-au ales doar cu amendă de 2.000 de lei

Zilele trecute, poliţiştii piteşteni au făcut o razie pe strada Depozitelor şi au săltat mai multe fete care îşi vindeau trupul pe bani. Printre acestea s-a aflat şi o câmpulungeancă.
Diana M. are 23 de ani, e din Câmpulung şi practică cea mai veche meserie din lume, la Piteşti. Aceasta, dar şi alte trei femei care practică prostituţia la colţ de stradă au fost luate la întrebări de poliţiştii argeşeni. Irina Getuţa N., 32 de ani, din comuna Bradu, Diana M., 23 de ani, din Câmpulung, Roxana Elena C., 19 de ani, din comuna Oarja, şi Nicoleta Florina I., 23 de ani, din Piteşti, în timp ce se aflau într-o zonă cunoscută pentru practicarea prostituţiei şi atrăgeau bărbaţi în vederea practicării de raporturi sexuale contra unor sume de bani, au dat nas în nas cu poliţiştii.         Femeile u­şoare n-au mai apucat să-i satisfacă pe amatorii de partide sexuale clandestine şi să le ia banii, pe motiv că oamenii legii le-au săltat de acolo, le-au dus la secţie şi le-au amendat. „Colegii mei din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Piteşti le-au depistat pe strada Depozitelor pe mai multe femei care atrăgeau persoane în vederea practicării de raporturi sexuale spre a obţine foloase materiale. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.”, a declarat Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt IPJ Argeş.
Cu siguranţă, femeile uşoare se vor întoarce în acelaşi loc pentru a face bani din vânzarea de plăceri trupeşti.

Găsită moartă în casă după o săptămână

Locatarii de pe scara B a blocului 3 din cartierul Vişoi au sunat la 112, pentru că nu au mai văzut o bătrână de aproape o săptămână, iar pe scară se simţea un miros greu de suportat. Au fost anunţaţi pompierii care au intervenit cu un echipaj cu o autospecială cu scară pentru a intra în casă.

Cadavrul intrase în putrefacţie

Câţiva dintre locatarii din blocul 3 de pe strada General Simonescu au sunat la numărul de urgenţă 112, pentru că nu o mai văzuseră de o săptămână pe Victoriţa Jinga, o bătrână în vârstă de 84 de ani. Mai mult decât atât, un miros de cadavru se simţea pe toată scara, acesta fiind indiciul care i-a făcut pe vecini să se gândească la ce era mai rău. Din păcate, cea mai mare temere a acestora s-a adeverit, femeia fiind găsită decedată, iar cadavrul intrase deja în descompunere. În jurul orei 21.30, pompierii au intervenit cu un echipaj cu o autospecială cu scară culisabilă. Ca să ajungă la femeie, au intrat în locuinţă pe geam. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii câmpulungeni, reprezentanţii Biroului Criminalistic dispunând transportarea cadavrului la Prosectura Spitalului Municipal pentru efectuarea necropsiei care va elucida cauza morţii. Primele indicii arată că octogenara a suferit un infarct miocardic. Conform spuselor vecinilor, Victoriţa Jinga locuia singură şi era cunoscută cu afecţiuni cardiace. Ultima dată fusese văzută în urmă cu o săptămână de una dintre vecine.

Vedete la Focul lui Sumedru de la Măţău

După cum este tradiţia, în zona noastră, sâmbătă, 25 octombrie se aprind focurile purificatoare. În localităţile din judeţul nostru, localnicii se strâng în preajma flăcărilor şi serbează aşa cum se cuvine această datină străveche.

Norris Măgeanu aprinde focul pe Măţău

Sâmbătă, începând cu ora 20.00, Norris Măgeanu vrea ca şi în acest an să eclipseze focurile electorale din Câmpulung şi organizează şi de această dată un adevărat eveniment pe Dealul Măţău. Cel mai înalt foc al lui Sumedru din ţară va veni la pachet cu un adevărat spectacol, iar invitaţii sunt de seamă. Dintre aceştia amintim pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, cel care s-a declarat câmpulungean fără acte, Monica Iagăr, o prezenţă obişnuită la evenimentele organizate de Măgeanu, Corina Ungureanu, Rona Hartner, Roxana Nemeş şi Ansamblul “Plaiuri Muscelene”. Surpriza de anul acesta o constituie celebrul Ansamblu de la Vărbilău.
Acţiunea orchestrată de Norris Măgeanu a ajuns la cea de-a patra ediţie şi, de fiecare dată, a reuşit să strângă în jurul celui mai mare foc din Muscel circa 1.000 de participanţi din Muscel şi nu numai, acţiunea sa având acum statut de eveniment cultural de nivel naţional, media naţională promovându-i iniţiativa.

Tinerii liberali promit spectacol şi foc „eco” în spatele „Clubului ARO”

Sâmbătă, în Muscel vor fi aprinse focuri purificatoare în fiecare localitate. În Câmpulung, fiecare cartier va avea câte două sau trei. Nu vor lipsi nici spectacolele organizate de organizaţiile politice. Fiind un an electoral, este un bun prilej de promovare a unui candidat sau altul. Tineretul PNL din Câmpulung a organizat în fiecare an, în spatele Clubului ARO unul dintre cele mai impunătoare focuri şi cu această ocazie a oferit participanţilor un mic spectacol. În jurul orei 18.00, se va aprinde focul şi vor lua parte consilierii locali, politicieni din întreaga zonă. Anul acesta, liderul tinerilor liberali, Alex Handoca promite un foc al lui Sumedru 100% eco, fără cauciucuri, doar din cetină de brad şi deşeuri lemnoase. „Organizăm în acelaşi loc în care am organizat în fiecare an. Am încercat să nu dăm o tentă foarte mare politică, în sensul că tineretul PNL organizează, iar lumea nu trebuie să se gândească la faptul că organizăm pentru campanie. Prin acest foc încercăm să ardem din lucrurile rele de anul acesta. Păstrăm tradiţia în Câmpulung şi cei care vor veni or să aibă parte şi de un spectacol, câteva concursuri. Sper să ne ajute vremea, pentru că s-au anunţat temperaturi destul de scăzute.”, ne-a declarat preşedintele tineretului liberal din Câmpulung, Alexandru Handoca. Liberalii speră într-o participare cât mai mare din partea câmpulungenilor, pe care îi aşteaptă să se bucure de spectacol cu mic, cu mare, pentru că vor avea parte de câteva surprize. Pe lângă ţuica tradiţională şi, bineînţeles, covrigi, mere şi biscuiţi, vor fi împărţiţi şi cartofi fierţi.
Gaborii cu burlane, cooptaţi în echipa de specialişti care reabilitează parcurile

Mult aşteptatul proiect Kretzulescu a ajuns pe mâinile gaborilor care confecţionează burlane. În Grădina Publică sunt singurii care lucrează, fiind însărcinaţi să se ocupe de acoperişul foişorului. Etnicii cu mustăţi lungi au continuat operaţiunea de instalare a acoperişului, abandonată de muncitorii firmei constructoare. Aceştia ne-au declarat că firma i-a angajat ca să învelească acoperişul, dar şi pentru montarea burlanelor. Se pare că muncitorii societăţii Grup Corint nu au fost în stare să ducă construcţia până la capăt şi au apelat la „meşterii” specializaţi în confecţionarea de burlane şi acoperişuri. „Ne-a angajat firma ca să facem acoperişul şi burlanele. Tabla este foarte bună şi a fost o alegere foarte bună a inginerului. Burlanele le punem exact ca în proiect.”, ne-a explicat unul dintre meseriaşi. Este posibil ca firma care a câştigat licitaţia să fi rămas fără mână de lucru şi, în lipsă de personal specializat, să apeleze la această măsură de compromis. Aceasta este firma pe care administraţia locală a însărcinat-o ca să ducă la îndeplinire cel mai mare proiect care a fost implementat în oraşul nostru. Angajarea gaborilor ne face să ne punem un semn de întrebare în legătură cu profesionalismul firmei din Alba Iulia, care primeşte milioane de euro pentru execuţia lucrărilor ca să contracteze o mână de meseriaşi ţigani pentru a le termina treaba. Este trist că s-a ajuns în această situaţie şi nu sunt luate măsuri. Este posibil să îi vedem pe unguri cum vor lucra şi la fântânile arteziene ce urmează a fi montate în cele două parcuri cu valoare istorică. Poate vor fi contractaţi ca să pună acoperişul şi pe celelalte clădiri, din Grădina Publică şi din Parcul Kretzulescu.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International