Inchide reclama
Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Evenimentul Muscelean online

 

Ziarul "Evenimentul Muscelean"

Website: http://www.evenimentulmuscelean.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Arges

Descriere:
Evenimentul Muscelean - Ziarul tuturor muscelenilor. Informatie de calitate oferita cu profesionalism, stiri locale si judetene, politica, social, economic, fapt divers, sport, zilnic, saptamanal, bisaptamanal

propune o publicatie

Ultimele stiri din Evenimentul Muscelean de azi - Ziarul Evenimentul Muscelean online


VIP-uri politice în prima zi de şcoală

Şcoala a început cu fast la Câmpulung. „Carol I” a fost punctul de întâlnire pentru personalităţi
Şcolile din Câmpulung şi din întreaga ţară şi-au deschis porţile pentru a primi elevii într-o zi de sărbătoare pentru învăţământul românesc. Câmpulungul a fost, ieri, punct de referinţă pentru personalităţile din judeţ şi nu numai. La Colegiul „Carol I” au luat parte, printre oficialităţi, după cum ziarul nostru a anunţat în ediţia trecută, fostul ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu.

Florin Tecău şi Ecaterina Andronescu, la „Carol I”

Colegiul Pedagogic „Carol I” a fost, ieri, punctul de atracţie pentru personalităţi locale, judeţene şi centrale. Festivitatea de deschidere a anului şcolar a adus în careul unităţii de învăţământ oameni importanţi ai Argeşului. Dintre oficialităţi amintim pe invitata de onoare, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Florin Tecău, preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, deputatul Gheorghe Marin, consilierul judeţean Gheorghe Sârbu, edilul Câmpulungului, Călin Andrei, viceprimarul Liviu Ţâroiu, precum şi mai mulţi dintre consilierii locali şi directori de instituţii. Nu au lipsit nici reprezentanţii instituţiilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la Poliţia Câmpulung au fost prezenţi adjunctul şefului Poliţiei, comisarul şef Ion Mîndroi, şi şeful Biroului Ordine Publică, comisarul Aliodor Duţă. Jandarmeria a fost reprezentată de comandantul Detaşamentului Câmpulung, colonelul Viorel Duculescu. Călin Andrei a ocupat un loc lângă Ecaterina Andronescu, vorbind întreaga ceremonie despre viitoare şi foste proiecte, probabil. Cu toate acestea, unele proiecte au fost cu intensitate sporită, pentru că, la un moment dat, au izbucnit amândoi în lacrimi. Pentru că intrase într-o asemenea atmosferă, primarul Câmpulungului a repetat scena şi în timpul discursului său, lacrimile împreunându-i-se în barbă. A terminat de citit mesajul său oficial şi a încheiat repede, fără a mai putea să continue. Evenimentul a fost cu începere de la ora 11.00, atunci când a fost oficiată slujba religioasă. Cel care a oficializat ceremonia a fost protopopul Eugeniu Matei, ajutat de elevii şi profesorii Seminarului Teologic „Iustin Patriarhul” şi stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”, Serafim Caiea. Cu această ocazie s-a sărbătorit împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii şcolare.

Senatoarea, impresionată de frumuseţea colegiului câmpulungean

Pe rând au luat cuvântul edilul Călin Andrei, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, urmaţi de fostul ministru Ecaterina Andronescu. Aceasta a ţinut să felicite administraţia locală pentru faptul că a reuşit să restaureze o clădire cu o asemenea importanţă istorică precum Colegiul „Carol I”. „Pentru mine este o zi foarte specială. Pentru mine, ca şi pentru toţi profesorii, anul nu începe la 1 ianuarie, ci, odată cu începerea fiecărui an şcolar şi se termină atunci când şcoala îşi trimite elevii în vacanţă. De aceea este atât de importantă pentru noi această zi. Astăzi când şcoala dumneavoastră îmbracă o haină nouă. Este o şcoală de mare prestigiu, pe care au clădit-o înaintaşii noştri. Aceştia s-au gândit că nu se poate să ridici un neam decât prin învăţătură. Astăzi păşiţi într-o şcoală care a fost refăcută şi arată atât de frumos încât nu poţi să nu te gândeşti, ce minunate gânduri a avut arhitectul atunci când a aşezat pe planşetă şi apoi, în realitate o clădire atât de minunată.”, au fost aprecierile fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu. Aceasta a mai declarat că ea consideră că în viitoarea lege a învăţământului trebuie să existe un capitol destinat învăţământului pedagogic şi că va susţine tot timpul învăţământul pedagogic preuniversitar. Pentru că de casă nouă se acordă un cadou, din partea sa a acordat colegiului o icoană ce o simboliza pe Maica Domnului. La capitolul cadouri, şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean, a oferit liceului în dar un clopoţel.

La „Dinicu Golescu”, anul şcolar s-a deschis fără slujbe şi ploaie de politicieni

Dacă la „Carol I” politicienii şi şefii de instituţii au umplut treptele de la intrarea în careu, nu acelaşi lucru s-a întâmplat la instituţia de învăţământ care a dat, numai în anul 2014, peste 140 de elevi care au câştigat medalii la concursurile naţionale şi nu numai. Cu toate că şi aici clădirea este proaspăt renovată şi îmbracă o haină nouă, oamenii politici şi directorii de instituţii publice nu au dat buzna. Au participat doar primarul Călin Andrei, care a citit acelaşi mesaj oficial ca şi la „Carol I”, deputatul Gheorghe Marin, consilierul judeţean Gheorghe Sârbu şi consilierii locali, Ionel State şi Cristi Creţu, precum şi reprezentanţi ai Poliţiei Municipale şi Jandarmeriei. Instituţia nu a uitat să îşi prezinte elevii cu cele mai bune rezultate, amintind de cele două note de 10 care au fost primite la Bacalaureat de către două eleve ale liceului, dar şi şefa de promoţie care a terminat cu media 10 cei patru ani de liceu. Directorul adjunct Marcel Vintilă nu a putut să nu menţioneze faptul că edilul Călin Andrei a fost cel care a făcut multe sacrificii pentru liceul lor. Ceremonia de deschidere a anului şcolar a durat în jur de 30 de minute la Colegiul „Dinicu Golescu”, fiind una practică şi la subiect, fără slujbe religioase şi tam-tam politic.

Instanţa a menţinut măsura arestării preventive pentru ursăresele tâlhare

Cele trei ursărese care au tâlhărit un bătrân de 78 de ani, din Bughea de Sus, au ajuns, ieri, din nou în faţa magistraţilor de la Judecătoria Câmpulung. Mirela Călin, Marinela Alexandru şi Mihaela Petrache au fost prezentate judecătorilor, pentru că Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă. Instanţa a menţinut măsura arestării preventive şi a respins cererea pentru înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu. „Menţine măsura arestării preventive a inculpatelor Călin Mirela, zisă „Nadia”, Alexandru Marinela, zisă „Nunica”, şi Petrache Mihaela, zisă „Monalisa”, dispusă prin încheierea din 21 august 2014, pronunţată în dosarul nr. 2263/205/2014. Respinge cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu o altă măsură preventivă. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare pentru inculpate şi de la comunicare pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 15 septembrie 2014, ora 10.20.”, s-a arătat în hotărârea instanţei de la Câmpulung.
Vă amintim că cele trei ursărese, Nunica, Monalisa şi Nadia, după cum sunt cunoscute, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş, după ce, la mijlocul lunii august, au tăbărât pe Neculae Buştean, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din comuna Bughea de Sus. În dreptul Cafenelei „Monforte” l-au imobilizat şi i-au furat din buzunar portofelul în care avea bani, acte şi carduri bancare. Două dintre ele l-au ţinut de mâini şi alte două l-au buzunărit. După o săptămână, oamenii legii le-au depistat şi au emis o ordonanţă pentru 24 de ore. Au fost prezentate în faţa judecătorilor câmpulungeni cu propunere de arestare preventivă, magistraţii fiind de acord cu propunerea Parchetului. Ieri, au fost aduse din nou în sala de judecată, iar instanţa a menţinut măsura arestării preventive.

Luat cu elicopterul SMURD după două stopuri respiratorii

Un bărbat din Godeni a avut nevoie, vineri, de intervenţia elicopterului SMURD pentru a fi transportat pe calea aerului la un spital din Capitală după ce a suferit două stopuri respiratorii la un interval foarte scurt. Norocul său a venit din partea ginerelui, pompier de meserie, care a sesizat că socrul său s-a prăbuşit la pământ şi l-a resuscitat.

A fost readus la viaţă de două ori

Elicopterul SMURD a aterizat pe Stadionul II al Complexului Sportiv Muscel pentru a transporta la Spitalul Floreasca un pacient din  Godeni. Gelu Oprea, în vârstă de 65 de ani, s-a prăbuşit la pământ în curtea casei sale şi ar fi putut fi mort acum dacă ginerele său nu observa scena. Pompier de meserie, a sărit imediat să îl resusciteze pe socrul său, salvându-i viaţa. Adus în simţiri, bărbatul nu se simţea bine şi rudele au sunat la 112 pentru a fi transportat la Spitalul Municipal. A fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, dar a făcut din nou un stop cardio respirator. Omul nu mai avea puls şi a fost nevoie de o nouă resuscitare. Cadrele medicale au reuşit să îl readucă la viaţă, iar medicii de la Câmpulung au considerat că ar fi mai bine să fie transportat de urgenţă la un spital din Capitală. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a aterizat pe stadion în jurul orei 18.00. Stabilizarea a durat aproximativ o jumătate de oră, paramedicii pregătindu-l pentru transportul pe calea aerului. În timpul scurtei investigaţii, medicul echipajului a sesizat că bărbatul avea şi o coastă ruptă, fractură suferită în urma căzăturii. Acesta fapt a făcut ca transferul lui din autospeciala Ambulanţei în elicopter să fie mai delicată, fiind nevoie de o targă specială. Într-un final, a fost stabilizat şi în circa 40 de minute a ajuns la Spitalul de Urgenţă, unde era deja aşteptat de medicii specialişti.

Obsedat, coleric şi ameninţător. Călin Andrei a pierdut controlul tonului şi al vorbelor aruncate

Comportament deplasat al primarului la o conferinţă de presă pe care a ţinut-o forţat de UE
Ce nu i-a dispărut lui Călin Andrei în aceste condiţii de tensiune maximă pentru el, de un an trăind sub ameninţarea pierderii funcţiei de primar, este lăudăroşenia cu care îi întrece pe toţi omologii din judeţ la un loc. Nu l-am auzit niciodată pe Georgescu, de la Mioveni, sau pe Pendiuc, de la Piteşti, oameni care au transformat radical localităţile pe care le conduc, să se laude, în niciun caz să se laude în halul în care o face cel aflat, de zece ani, la şefia Câmpulungului, un oraş pierdut din toate punctele de vedere: economic, turistic, cultural, sportiv. Nici învăţământul nu mai este ce a fost odată, chiar dacă Andrei se făleşte cu cele două şcoli monumente, „Carol I” şi „Dinicu Golescu”, de parcă el le-ar fi clădit. Ca primar, avea obligaţia morală să repare ce i-au lăsat alţii de-a gata, dacă, într-un deceniu, cu excepţia scăldătorii de 29 de miliarde (!) tocate din banii câmpulungenilor, n-a fost în stare să construiască nimic. Până şi dezamăgirea intitulată „Proiectul Kretzulescu” reprezintă motiv de infatuare, dar nu cu lucrarea poticnită după trei luni de la debutul în Ziua Păcălelilor, ci cu „travaliul” echipei de profesionişti din Primărie, din care şi primarul face parte, de a oferi câmpulungenilor investiţia salvatoare. De curând, obligat fiind de europenii, care, sperăm, îi vor da banii pe renaşterea cetăţii, condusă magistral de cel mai V.I.P. dintre primarii Argeşului, să ţină o conferinţă de presă, Călin Andrei a trecut de la îngâmfare la paranoia cauzată de o aşa-zisă „relaţie foarte strânsă” a redacţiei Evenimentul Muscelean sau a unui redactor cu George Bălan. Primarul, în loc să-i liniştească pe locuitori, că n-au de ce să se teamă că va fi plătită din banii lor lucrarea, şi-a vărsat frustrarea pe oamenii ziarului, acuzându-i că vor răul Câmpulungului şi că se bucură de eşecul lui.

Cei care au urmărit conferinţa la televizor au văzut un primar isteric

Săptămâna trecută, Călin Andrei a convocat presa câmpulungeană la o întâlnire oficială, la Primărie, în Sala Mare. Întâlnirea s-a vrut, cel puţin, aşa preciza invitaţia transmisă redacţiilor locale, o „conferinţă de presă informativă”. Adică un dialog cu întrebări şi răspunsuri, pe parcursul căreia pionul principal al evenimentului, să-i zicem, deşi întrevederea cu pricina a fost departe de a fi catalogată drept un eveniment, comunica informaţii cetăţenilor care citesc ştirile din ziar sau le vizionează la televizor. Conferinţa de presă a avut o temă impusă, proiectul de reabilitare a centrului istoric şi a Parcului Kretzulescu şi, cum bine ne-a obişnuit Călin Andrei, obligat de Uniunea Europeană să ţină conferinţe de presă în cadrul puţinelor proiecte cu fonduri externe pe care le-a derulat, acesta a anunţat că nu răspunde la alte întrebări decât la cele care priveau investiţia de „regenerare urbană”.
După maniera şocantă în care s-a manifestat pe parcursul celor 35 de minute, cât a durat aşa zisa conferinţă, nici la toate întrebările despre proiectul la care a visat nouă ani, ca să ofere câmpulungenilor un an şi jumătate de decepţii, n-a vrut să răspundă. A răspuns în funcţie de omul care i-a adresat întrebarea. Calm şi binevoitor, scribilor care consemnează după dictare omagiile aduse celei mai incompetente administraţii locale din judeţ, cu nervi, paranoic şi batjocoritor, ziariştilor care nu-i gâdilă orgoliul de primar nepereche. Ce s-a întâmplat marţi, la Primărie, a fost o formalitate în cadrul proiectului „Kretzulescu”, pe care Călin Andrei a îndeplinit-o din obligaţie şi pe care, nemaistăpânindu-şi nervozitatea, a transformat-o într-o răfuială cu redacţia Evenimentului Muscelean. Parcă de aceea a convocat întâlnirea, ca să le arate cetăţenilor, care au urmărit, seara, la TV, conferinţa transmisă integral, ce grozav este el când urlă la ziariştii care nu-i laudă activitatea fără cusur.
Nu ştim cât au reţinut telespectatorii din informaţiile vagi, care mai şi miroseau a minciună pe alocuri, transmise de echipa care s-a prezentat în faţa presei, chipurile, cu noutăţi despre investiţia de reabilitare a Câmpulungului, de fapt, a două parcuri care au fost construite mai repede decât le „aranjează” şefii Primăriei. Însă ce a reţinut toată lumea - şi mulţi ne-au întrebat uluiţi de cele văzute la televizor - a fost comportamentul halucinant al celui dintâi om al municipiului, care îşi pierduse controlul, strigând de la prezidiu la oamenii care nu se vedeau pe micul ecran.

S-a enervat că i se făceau poze, apoi când unul dintre ziarişti a început să scrie

S-o luăm cu începutul. La ora stabilită, odată adunată presa convocată de firma lui Bogdan Răcăşanu, care se ocupă, şi de această dată, de promovarea proiectului, primarul îmbrăcat sport, căci doar nu era cine ştie ce eveniment - pentru ziarişti era, fiind cea de-a doua şi, cel mai probabil, şi ultima conferinţă de presă pe 2014 - flancat de Iuliana Ungureanu şi încă o doamnă sau domnişoară, a urcat la prezidiu. Respectiva, al cărei nume era menţionat pe un carton aşezat pe masă în dreptul ei, nu s-a prezentat, n-a fost prezentată şi nici n-a dorit să le adreseze două vorbe jurnaliştilor. Nici când primarul i-a dat cuvântul, după ce şi-a încheiat el expozeul rostit în scârbă, urmat de al Iulianei Ungureanu, care a citit de pe o foaie cât de importante sunt promovarea şi publicitatea proiectului, tânăra n-a comunicat ce caută lângă cei doi.
Un fapt important petrecut la începutul “chestiunii” - fiindcă n-a fost nimic, nici conferinţă, nici eveniment, nici şedinţă, a fost ceva în genul „hai să ne adunăm ca să ne strângem” - Călin Andrei, a cărui tensiune s-a simţit de când a deschis gura, s-a luat de cei care făceau fotografii. „Vă opriţi din fotografiat?!”, i-a întrebat zeflemitor, de parcă n-ar fi putut să vorbească în timp ce era fotografiat. Te pomeneşti că îl lovise tracul dintr-odată tocmai pe el, un ins înnebunit să vorbească în faţa camerelor de filmat, cu un microfon în mână! După replica tăioasă pentru fotografi, a urmat o remarcă ironică adresată, de data aceasta, lui Bogdan Răcăşanu, care s-a ocupat de organizarea conferinţei: „Prietenii tăi…” Aşa a început conferinţa de presă a primarului, irascibil că „prietenii” lui Bogdan Răcăşanu - de care pe noi, cei de la Evenimentul Muscelean, nu ne leagă nicio relaţie de prietenie, ci una strict profesională - îl pozează. 
După faza cu fotografiatul, l-a scos din sărite faptul că unul dintre ziarişti a început să scrie ceva pe agendă în timp ce el rostea mesajul introductiv. Fiind cu capul aplecat, scriind, n-aş putea să spun pe cine viza ridicola afirmaţie a primarului: „Au început deja să noteze.” Dar, în cazul în care era adresată autoarei acestor rânduri, desecretizez pentru primarul Călin Andrei informaţia notată: „Conferinţă de presă, Primărie, 9 septembrie 2014”. Dacă ştiam că i se urcă sângele la cap din atâta lucru, scriam titlul deasupra notiţelor când mă întorceam la redacţie.

În loc să asigure câmpulungenii că proiectul nu va fi o altă “ţeapă”, Călin Andrei a dat-o pe conspiraţii împotriva lui

Întreaga conferinţă s-a derulat într-o atmosferă apăsătoare creată de gazdă, care a răspuns la întrebări ba în bătaie de joc, ba pe lângă subiect, ba cu ameninţări la adresa lui George Bălan, al cărui nume nu-l pomenise nimeni. În schimb, Călin Andrei, care are o obsesie legată de ce face şi ce zice Bălan, a deviat o întrebare din partea redacţiei Evenimentul Muscelean către fostul său rival de la primele şi ultimele alegeri locale câştigate de liberal. Întrebat despre corecţiile primite până în acest moment, în cadrul proiectului - cu una s-a ajuns în instanţă - primarul „a luat foc”. Motivul: o întrebare asemănătoare i-a fost adresată de George Bălan, printr-o solicitare scrisă, care şi la şedinţa de Consiliu, de la sfârşitul lui august, l-a făcut pe Andrei să-şi piardă cumpătul. Şi l-a pierdut încă o dată săptămâna trecută, la conferinţa „Kretzulescu”, atunci când a acuzat Evenimentul Muscelean şi pe George Bălan de o conspiraţie menită să-i tragă lui scaunul de sub fund.
Fără nicio legătură cu proiectul, Călin Andrei s-a dezlănţuit, cu ameninţări inspirate fie de fauna interlopă câmpulungeană, fie de povestea cu „ofiţerul acoperit” al lui Băsescu. Tot aşa şi Andrei, în loc să spună ce ilegalităţi a făcut Bălan şi să-l dea pe mâna justiţiei, dacă a fraudat banul public, a sărit ca o ţaţă băsesciană la ziaristul de la Evenimentul Muscelean, cu un mesaj deplasat care îl viza pe Bălan. Iată cum a sunat discursul incredibil al primarului, care “scuipa flăcări” îl timp ce articula fiecare cuvânt: „Domnul Bălan are o relaţie foarte strânsă cu dumneavoastră şi am văzut că vă jucaţi ca un ping-pong... Ce vă doriţi dumneavoastră să aflaţi îi spuneţi domnului Bălan, ca să discutăm noi în Consiliu. Şi domnul Bălan este foarte atent la ce vă interesează pe dumneavoastră. Domnul Bălan trebuia să aibă alte îngrijorări. Şi o să aflaţi care trebuia să fie îngrijorările de cetăţean al municipiului Câmpulung ale domnului Bălan!”
Adresa cu pricina, pe care George Bălan a înmânat-o fiecărui consilier şi primarului, a fost iniţiativa lui, chit că primarul îndrugă „verzi şi uscate” despre o relaţie foarte strânsă cu acesta. În decursul anilor în care Călin Andrei a desfiinţat obiceiul conferinţelor de presă, redacţia noastră i-a trimis un „munte” de adrese, nefiind nevoie să apelăm la alţii ca să „stoarcă” de la el informaţii. Dar e imposibil să-i scoţi din cap primarului ideile fixe care îl rod de ani buni. Altă întrebare, alt răspuns dat în zeflemea, a vizat cauza întârzierii lucrărilor, context în care a acuzat că „pentru alţii a fost o bucurie că au întârziat lucrările”. O altă obsesie a lui Călin Andrei, de ani buni, nu de când cu „Kretzulescu”, este că „alţii” îi vor răul, “alţii” vor să-i eşueze marile proiecte şi că „alţii” se bucură când comunitatea ia câte o ţeapă. Iar cum „ţepe” au fost mai multe decât proiectele lui pentru comunitate, “alţii” or fi ţinut-o tot într-o bucurie! 
Mai spunem că, într-o conferinţă despre „Kretzulescu” şi centrul istoric, n-a vrut să răspundă la cea mai banală întrebare, pe care şi-o pune şi omul de pe stradă, văzând mocăiala din parcuri: „Cât s-a făcut din investiţie până acum?”, adică după un an şi jumătate, în condiţiile în care finalul finalului, cu prelungirea de o jumătate de an, este decembrie 2015 şi mai sunt de lucrat încă trei obiective: bulevardul, zona din jurul Primăriei şi strada Nae Leonard. Călin Andrei vrea ca lumea să creadă că el, ca primar, nu ştie ce procent din contract a fost atins până în prezent?! Sau, probabil, nu-l mai interesează, de vreme ce se conturează tot mai pregnant varianta în care altul, adică Liviu Ţâroiu, va tăia panglica inaugurală.

Înarmaţi cu lanţuri, ţiganii au blocat cu tomberoane strada de la Rotunda

După ce le-au fost arestate câteva căpătenii, în scandalul cămătarilor,  Ca să-i intimideze pe şoferi, au pus containerele de gunoi în mijlocul străzii şi, în timp ce le loveau cu lanţurile metalice, urlau: “Tot ţiganii sunt stăpânii Câmpulungului!”
Săptămâna trecută, a fost vâlvă mare prin cartierele câmpulungene. Maşinile pline de mascaţi şi jandarmi au făcut naveta între sediul Poliţiei şi câteva locaţii pentru a face percheziţii şi a aduce la audieri 10 persoane, care sunt cercetate pentru cămătărie, şantaj şi fals în declaraţii. Pentru că nume grele ale unor lideri ai lumii interlope din Muscel au fost săltaţi de oamenii legii, ţiganii au ieşit în stradă şi au încercat să facă tămbălău, arătând că tot ei fac legea în oraş.

„Tot ţiganii stăpânesc Câmpulungul!”

Joi seara, în jurul orei 22.00, un grup de cinci persoane au ieşit în stradă să protesteze faţă de ultimele evenimente care i-au vizat pe unii dintre capii interlopilor din Muscel. Aceştia s-au înarmat cu lanţuri de metal şi au ieşit la intimidare. În dreptul blocurilor sociale de lângă „Turn” au scos containerele mari de tablă în mijlocul şoselei şi au blocat circulaţia. Cei care voiau să treacă cu maşinile pe lângă ei riscau să se aleagă cu autoturismul zgâriat sau chiar cu geamurile sparte. Se dădeau spre maşini şi încercau să arunce spre ele cu lanţurile şi alte obiecte pe care le fluturau ca să intimideze trecătorii şi pe cei care se uitau stupefiaţi pe geam din apartament. Cu lanţurile loveau în tomberoanele de tablă, făcând o gălăgie de nedescris. Totul a durat circa o jumătate de oră, timp în care tinerii strigau cât puteau de tare că „tot ţiganii stăpânesc Câmpulungul!” Un taximetrist a oprit, probabil, ca să ia o cursă, dar l-au zburătăcit imediat, ameninţându-l să plece cât mai repede că îi sparg maşina. Ameninţările s-au transformat în fapte şi s-au repezit să îi lovească autoturismul cu lanţurile. Omul s-a văzut nevoit să părăsească zona, ocolind blocul ca să poată ajunge în partea cealaltă a străzii. Aceleaşi proteste au avut loc şi în zona centrală. Au pornit de la Primărie, au continuat spre Judecătorie, oprindu-se lângă sediul Poliţiei. Aici nu au poposit mult, deoarece şi-au dat seama că vor fi amendaţi de oamenii legii pentru deranjarea liniştii publice. Este cunoscut faptul că aceştia au pus stăpânire pe fiecare cartier, iar locuitorii sunt terifiaţi de personajele cu priviri dubioase. Locaţiile importante din oraş, cum ar fi Piaţa Centrală, Bulevardul „Pardon”, zona Primăriei şi cartierele, sunt înţesate de ţiganii care sunt numai cu ochii după furtişaguri, tâlhării şi alte ilegalităţi.

Au pus stăpânire şi pe centrul oraşului

Dacă, până acum, etnicii împânziseră zona Pieţei Centrale, de curând, s-au împrăştiat. O parte din ei au ajuns în centrul oraşului, mişunând pe lângă Primărie. Au început să acapareze şi această zonă şi oamenii legii s-au văzut nevoiţi să intervină. Zilele trecute, pe banca din dreptul staţiei de taxiuri de lângă „Zichil” s-au strâns mai multe pirande cu fuste lungi şi acostau fetele de pe stradă. După o bucată bună de timp, şi-au făcut apariţia duba Poliţiei de la Ordine Publică şi o maşină a Jandarmeriei. Poliţiştii şi jandarmii le-au dat avertisment ursăreselor şi nu le-au mai dus la secţie pentru amprentare şi identificare, pentru că erau cliente mai vechi şi dăduseră cu subsemnatul cu altă ocazie. Se pare că banca este ca un magnet pentru „bruneţi”, pentru că tot timpul stau şi se agaţă de cineva. Cei care obişnuiau să aştepte la cabinetele medicale din zonă sau care veneau la cumpărături din complexul comercial BIG sunt nevoiţi să ocolească locul unde altădată se odihneau. Faptul că au fost ridicaţi şi băgaţi la zdup o parte dintre liderii lor nu a făcut decât să îi înrăiască şi mai tare, ca şi cum ar scărmăna un roi de albine. În loc să fie  intimidaţi de acţiunea Poliţiei, au ieşit în stradă strigând că oraşul este al lor. Oamenilor le este frică să iasă din case după lăsarea întunericului şi nu numai din cauza iluminatului prost, dar şi din pricina lumii interlope, din ce în ce mai întărâtată şi croită să riposteze.

La 15 ani, sechestrată şi bătută de fostul iubit

O adolescentă în vârstă de 15 ani din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, a trecut prin clipe de coşmar, zilele trecute, după ce fostul iubit s-a întors, gelos, din Germania. Minora a fost urcată într-o maşină, dusă la marginea unei păduri, unde a fost bătută şi ameninţată cu moartea. Fostul iubit are 19 ani şi este căsătorit, dar nu vrea să renunţe nici la adolescentă. Alexandra Ionela Vasile vrea să termine relaţia, dar el nici nu vrea să audă aşa ceva. Zilele trecute, a aflat că fata s-a distrat într-o discotecă din Mioveni şi a venit acasă cu gândul răzbunării, lovind-o atât de tare, încât aceasta a ajuns în spital.

A bătut-o şi cu două săptămâni înainte

Povestea de dragoste, care a început în urmă cu 8 luni, s-a sfârşit cum nu se poate mai rău pentru adolescenta de 15 ani. Alexandra Vasile şi Samir Claudiu Bloj s-au cunoscut la Mioveni, într-un bar, şi totul părea să fie ok până acum două săptămâni, când bărbatul, gelos din fire, i-a administrat prima corecţie: învineţindu-i ochiul după o lovitură cu pumnul şi spărgându-i capul cu catarama de la curea. Speriată de ce păţise, Alexandra i-a spus că vrea să pună capăt relaţiei. După câteva zile, fata a aflat că acesta plecase în Germania, la soţia sa. Atunci s-a gândit că totul s-a terminat între ei şi nu l-a mai denunţat la Poliţie pentru agresiune, chiar dacă toate rudele ei aşa o îndemnau. Tânăra a crezut că acesta este finalul poveştii lor de dragoste şi şi-a văzut de viaţa ei, fără să se gândească vreun moment că i se va întâmpla ceva rău. Numai că, într-o seară, s-a trezit cu un telefon de la Samir. Acesta i-a cerut să se împace cu el, însă Alexandra l-a refuzat şi i-a zis s-o lase în pace. Din păcate, fostul iubit, rănit în orgoliul propriu, a venit din străinătate cu gândul răzbunării, încercând să păstreze relaţia cu forţa.

Aproape 12 ore a sechestrat-o şi a bătut-o

În ziua incidentului, Alexandra a plecat de-acasă să cumpere nişte grâu. La ieşirea din magazin s-a trezit lângă ea cu o maşină. Uitându-se mai bine, era chiar iubitul ei, care se întorsese din Germania, cu gândul răzbunării. Nici una, nici două, acesta a urcat-o în maşină şi s-au oprit într-o pădure, în localitatea Rădeşti. „Cu două zile înainte de incident, a ameninţat-o că vine din Germania şi o omoară. Ea a fost prietena lui, a stat cu el 8 luni. Fata a fost la discotecă, duminică. Au filmat-o nişte băieţi cu telefonul, ăştia i-au dat filmarea lui, iar el a venit special pentru ea, s-o omoare. Marţi, de dimineaţă, Alexandra ieşise la drum, să ia nişte grâu pentru păsări. A prins-o, a luat-o în maşină şi a ţinut-o de la 10 dimineaţa, până la 6 - 7 seara. Apoi a adus-o acasă bătută de vai de capul ei! Era şocată! Zicea c-a bătut-o rău şi a vrut să-i dea foc cu diluant! Am anunţat Poliţia, Salvarea şi au adus-o la spital! Acum ne e frică, pentru că a ameninţat că ne sechestrează şi celelalte două fete şi că-mi omoară familia! Mi-e frică să mai ies şi pe stradă din cauza lui.”, ne-a declarat Lăcrămioara Vasile, mama victimei.
În pădurea din Rădeşti, Alexandra a fost lovită cu bestialitate şi ameninţată cu moartea ore în şir. Înainte de a începe operaţiunea, bărbatul i-a arătat un filmuleţ în care ea se afla la o discotecă din Mioveni. Fata habar nu avea că nişte rude de-ale lui o filmaseră în timp ce ea dansa.  Gelos, bărbatul i-a imputat faptul că nici nu s-a despărţit bine de el şi s-a şi dus să se distreze. Filmuleţul a fost, practic, punctul declanşator care l-a transformat pe tânărul de 19 ani într-o bestie cu chip de om. Au urmat pentru Alexandra ore de groază, chin, durere, lacrimi şi rugăminţi. Nimic, însă, din toate acestea nu l-au înduplecat să se oprească, ba, mai mult, la un moment dat, bărbatul a vrut să-i reteze degetul arătător, pe care i l-a strâns în cricul maşinii. Antena a fost principala unealtă care a lăsat urme adânci pe corpul tinerei. „Am ieşit la magazin, ca să iau grâu. M-a băgat cu forţa într-o maşină, apoi m-a dus într-o pădure, la Rădeşti. Acolo a scos două cuţite, o bâtă de baseball, o antenă de maşină şi o coadă de mătură. M-a bătut cu toate astea, iar apoi mi-a aruncat nişte diluant pe mine şi a zis că-mi dă foc. Nu mi-a dat decât la un papuc. Dup-aia m-a dus acasă la el, m-a schimbat, mi-a făcut baie, ca să nu vadă mama că sunt plină de sânge, apoi m-a adus la mine şi mi-a zis că, dacă spun la cineva, mă omoară. A zis că lui nu e frică de puşcărie, că-şi semnează mandatul singur, că el vrea puşcărie. Astea au fost!”, ne-a declarat Alexandra, de pe patul spitalului.     După ce i-a promis că nu suflă un cuvinţel, fata a coborât din maşină şi a intrat în curte. I-a mulţumit în gând Domnului că a lăsat-o în viaţă, după care i-a povestit mamei ce i s-a întâmplat. Îngrozită, biata femeie a sunat la 112, pentru a cere ajutor. Ajunsă la spital, tânăra a primit îngrijiri medicale de urgenţă, iar apoi a fost internată în Secţia Chirurgie. Pe fir au intrat şi poliţiştii, care au demarat o anchetă. În cazul în care spusele tinerei se adeveresc, fostul ei iubit riscă ani grei în spatele gratiilor.

Revenit de pe litoralul turcesc, Robert Costea a fost arestat

Lista cămătarilor care au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş a fost reîntregită miercuri. Imediat ce Robert Costea s-a întors din vacanţa petrecută în Turcia, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmăriri, au pus în executare mandatul de arestare preventivă pentru 30 zile, emis de Judecătoria Câmpulung, după ce acesta s-a predat la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş. Instanţa a dispus arestarea preventivă în lipsă a câmpulungeanului, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Din grupul de şapte cămătari prezentaţi, vineri, în faţa judecătorilor, singurul care este cercetat în libertate este Florin Gâlcă. Magistraţii au respins propunerea de arestare preventivă faţă de acesta şi a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Acestuia i s-a impus ca, pe durata măsurii, să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei. Conform hotărârii judecătoreşti, pe timpul controlului judiciar, i s-a mai impus să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, de a nu se apropia de persoanele vătămate, B. I..L., respectiv N. A. G., sau de membrii familiilor acestora, de ceilalţi inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale. Totodată, i-a fost atrasă atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Le taie pomii din faţa casei, dar nu pot lua niciun lemn

Lucrările de pe Drumul Naţional 73 reprezintă un motiv de bucurie nu numai pentru conducătorii auto, dar şi pentru localnici. Firma constructoare a început să pregătească terenul pentru lărgirea benzilor de mers şi copacii de pe marginea drumului au fost tăiaţi ca să facă loc asfaltului şi şanţurilor, iar localnicii au început să care nucile şi lemnele prin curţi.

Lemnele aparţin celor de la Compania de Drumuri Naţionale

Tronsonul dintre Bemo şi Schitu Goleşti a ajuns un adevărat şantier. Firma constructoare a început să pregătească terenul pentru asfaltarea celui mai distrus drum din judeţul Argeş, iar localnicii încearcă să profite şi ei de pe urma acestor lucrări. Cei care aveau în faţa porţii un copac, chiar dacă era plantat de ei, vor rămâne fără el. Muncitorii s-au pus cu drujbele pe ei şi i-au dărâmat. În comuna Schitu Goleşti au fost doborâţi toţi pomii de pe partea dreaptă a sensului de mers spre Piteşti, iar localnicii nu ştiau dacă au dreptul sau nu de a lua din lemne. O parte din ei au mers la Primărie ca să întrebe, dar au primit un răspuns care nu le-a convenit. Reprezentanţii administraţiei publice le-a spus că lemnele sunt în jurisdicţia Drumurilor Naţionale, iar firma constructoare trebuie să cureţe locul. Cu toate acestea, zilele trecute, am surprins cum oamenii încercau să ia nucile cu plasele sau cu braţul, că tot au fost doborâte. „Domeniul pe care lucrează aparţine Drumurilor Naţionale şi au autorizaţiile necesare. Noi, de la Primării, nu le-am dat niciun act în această privinţă, pentru că nu a fost nevoie. Firma se ocupă de tot, ei taie copacii, îi curăţă şi îi transportă. Au fost mai multe întrebări pe seama lemnelor din faţa porţilor şi răspunsul este acelaşi. De copaci răspunde doar firma, noi nu avem nicio treabă şi nici nu putem să intervenim. Au fişe în care sunt contorizaţi toţi copacii. Sunt numai pe inventar, altfel, dispăreau toţi copacii în două zile, îşi trăgea fiecare lemnele în curţi. Eu am în faţa porţii nişte zarzări roşii de la care mi-am luat adio.”, ne-a declarat primarul comunei Schitu Goleşti, Marcel Palaghiu. Astfel că, dacă chiar ei au plantat pomii în faţa curţilor, nu pot să beneficieze de ei, pentru că firma îi are contorizaţi.

Cămătarii, la zdup 29 de zile

Magistraţii au admis propunerea Parchetului de arestare pentru 29 de zile pentru şase dintre ei. Alţi patru mai sunt cercetaţi în acest dosar, unul este ieşit din ţară, altul este din Târgovişte şi a primit mandat de aducere, iar doi dintre cămătari sunt cercetaţi în stare de libertate.
Poliţia Câmpulung a desfăşurat, săptămâna trecută, o acţiune menită să destabilizeze clanurile de cămătari din oraşul nostru şi a acţionat în forţă. Şapte dintre personajele cunoscute în rândul lumii interlope au primit, joi, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru şase dintre ei. Alţi patru mai sunt cercetaţi în acest dosar, unul este ieşit din ţară, altul este din Târgovişte şi a primit mandat de aducere, iar doi dintre cămătari sunt cercetaţi în stare de libertate.

Doi sunt cercetaţi în stare de libertate

În ediţia trecută a ziarului nostru v-am informat cu privire la intervenţia Poliţiei Câmpulung de joi dimineaţa. După ce oraşul a fost acaparat în totalitate de cămătarii care fac legea, fapt ce a fost prezentat în mai multe rânduri în paginile ziarului nostru, poliţiştii câmpulungeni au dat primul semn al ripostei împotriva ilegalităţilor grave din urbea noastră. Împreună cu Serviciul de Intervenţie Rapidă al IPJ Argeş au făcut descinderi în şapte locaţii din Câmpulung pentru o serie de percheziţii ce vizau persoane bănuite de cămătărie, şantaj, fals în declaraţii şi alte violenţe pentru recuperarea sumelor împrumutate şi a dobânzilor uriaşe. Au fost vizate 10 persoane despre care oamenii legii au aflat că practică ilegalităţi grave. A fost vorba despre Nicolae Manea, Robert Costea, Gabi Costea, Pompiliu Costea, Ion Boceanu, Ion Vasile Boceanu, Vasile Păun, Florin Gâlcă, Renta Davidescu şi o altă persoană din Târgovişte, despre care oamenii legii au aflat că practica cămătăria şi şantajul pe teritoriul Câmpulungului.
În urma descinderilor efectuate joi, poliţiştii au ridicat 22.000 de euro, înscrisuri, contracte de vânzare-cumpărare pentru autoturisme, apartamente şi terenuri, contracte de amanet, bijuterii, documente de transfer bancar în valoare de peste 300.000 de euro, agende cu evidenţe ale persoanelor împrumutate, chitanţe, cărţi auto în original, păstrate ca garanţie pentru contractele de împrumut, o sabie, 9 căprioare şi un muflon.
Joi de dimineaţă, echipele de intervenţie rapidă i-au scos din locuinţe pe suspecţi şi i-au dus la audieri. Ulterior, 7 dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar vineri au fost aduşi în faţa instanţei, la Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. A fost vorba despre Nicolae Manea, Gabi Costea, Pompiliu Costea, Ion Boceanu, Ion Vasile Boceanu, Vasile Păun şi Florin Gâlcă. Robert Costea este plecat din ţară, un altul suspect în acest dosar este domiciliat în municipiul Târgovişte şi a primit mandat de aducere, în timp ce Renta Davidescu va fi cercetată în stare de libertate. Vineri, cei şapte inculpaţi au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru audieri şi de aici au plecat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Au fost prezentaţi magistraţilor, iar decizia a fost aceeaşi pentru şase dintre inculpaţi, Florin Gâlcă urmând a fi cercetat sub control judiciar.

Parapantist prăbuşit de la 30 de metri

Un bărbat de 35 de ani, din Târgovişte, s-a accidentat, duminică după-amiază, în timp ce efectua un zbor cu parapanta, pe teritoriul comunei Stoeneşti. Parapantistul s-a lovit destul de rău la aterizare şi a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală.

A sunat singur la 112 şi apoi a intrat în comă

Bărbatul efectua zboruri de antrenament cu parapanta, alături de alţi 14 prieteni, pe Muntele Priseaca, din Masivul Leaota. Martorii spun că parapanta a prins o rafală de vânt, iar bărbatul s-a prăbuşit, pur şi simplu, de la circa 30 metri înălţime, într-o zonă împădurită şi greu accesibilă, la aproximativ 2 kilometri de drum. Parapantistul s-a lovit destul de rău la aterizare, dar, cu toate acestea, a avut tăria de a suna singur la 112. Acesta a declarat că a căzut destul de rău şi este rănit grav. Imediat, autorităţile au intrat în alertă şi mai multe echipe au plecat în căutarea lui. „A fost un caz nefericit cu un băiat care, cred eu, nu a avut experienţa necesară. Zona de unde a zburat este extraordinar de bună şi timpul a fost foarte bun. Bănuiesc că a avut un pic lipsă de experienţă şi i s-au încurcat aţele. Au fost 15 inşi care au făcut zboruri de antrenament. Am pus la dispoziţie un utilaj de-al nostru, din comună, care urcă pe munte, am dus cu el echipajul de la SMURD, pentru că cu maşina nu se putea ajunge acolo, şi i-au acordat primul ajutor până când a venit elicopterul şi l-a luat. Avea o problemă la un braţ, a avut fractură deschisă, i se vedea osul, şi un traumatism la cap.”, ne-a declarat primarul comunei Stoeneşti, Paul Ion Marin.
Pentru că zona nu era accesibilă, a fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD care a aterizat pe un platou din zona Priseaca. Cei ajunşi la faţa locului l-au găsit pe parapantist în stare de comă profundă. Medicii au ajuns pe platou cu ajutorul unei maşini de teren improvizată de un localnic. După ce a fost stabilizat, a fost urcat în elicopter şi trimis de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală. A fost preluat de pe Stadionul “Dinamo” şi a intrat direct în sala de operaţii. „A fost găsit în comă profundă, are multiple fracturi, dintre care una deschisă, cu lipsă de substanţă, atât masă musculară, cât şi fragmente osoase. Diagnosticul este rezervat până la evaluarea din punct de vedere paraclinic. Se va face un tomograf, ca să se vadă ce leziuni are în urma traumei suferite.”, a declarat Gabriela Bratoşin, medic SMURD Bucureşti. Diagnosticul medicilor a fost fractură deschisă la mână şi traumatism cranio cerebral.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: