Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Evenimentul Muscelean online

 

Ziarul "Evenimentul Muscelean"

Website: http://www.evenimentulmuscelean.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Arges

Descriere:
Evenimentul Muscelean - Ziarul tuturor muscelenilor. Informatie de calitate oferita cu profesionalism, stiri locale si judetene, politica, social, economic, fapt divers, sport, zilnic, saptamanal, bisaptamanal

propune o publicatie

Ultimele stiri din Evenimentul Muscelean de azi - Ziarul Evenimentul Muscelean online


Fostul primar Călin Andrei este şomer

Prefectura a confirmat: mandatul de primar a încetat pe 5 februarie 2015, când a fost condamnat. Abuz la Albeşti! Năftănăilă conduce Primăria, deşi, de trei luni, nu mai este primar
Mandatul de primar al lui Călin Andrei a încetat pe 5 februarie 2015, în ziua în care instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, printre care şi dreptul de a mai ocupa cea mai importantă funcţie de la conducerea Câmpulungului. Ordinul prefectului, emis pe 25 februarie 2015, clarifică o situaţie întreţinută într-o nebuloasă artificială, pentru că, în realitate, lucrurile erau cât se poate de clare: Călin Andrei şi-a pierdut fotoliul deţinut timp de 11 ani, ca urmare a unei condamnări pentru o infracţiune de corupţie, drept pentru care, legal şi moral, nu mai putea ţine locul ocupat nici măcar o zi după verdictul Curţii de Apel Bucureşti. Şi, totuşi, la noi în România se poate ca un primar, care refuză să îndeplinească un gest onorabil, prezentându-şi demisia din conştiinţă şi eliberând funcţia de bună voie, să blocheze postul până la sosirea ordinului Instituţiei Prefectului, care constată că i-a încetat mandatul de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Din păcate, birocraţia generează situaţii de abuz atunci când primarul nu are nici teamă, nici ruşine să continue să-şi exercite funcţia pierdută, cum este exemplul lui Ionel Năftănăilă, de la Albeştii de Muscel, care a primit o condamnare identică celei a primarului de la Câmpulung. În cazul lui, condamnarea definitivă, tot la finalul unei rejudecări a dosarului, a dat-o Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din 28 noiembrie 2014, de când a fost condamnat la pedeapsa închisorii de trei ani, cu suspendare, şi interzicerea unor drepturi, timp de cinci ani, şi până pe 25 februarie 2015, Ionel Năftănăilă a condus comuna ca primar cu puteri depline, semnând actele Primăriei şi, cel mai probabil, încasând indemnizaţia de primar.

Primarilor le-a încetat mandatul la data la care au fost condamnaţi

Miercuri, Instituţia Prefectului Judeţului Argeş transmitea redacţiilor argeşene o informare de presă referitoare la încetarea mandatelor primarilor din localităţile Câmpulung, Albeştii de Muscel şi Budeasa.
„Urmare a referatelor comunicate de secretarii unităţilor administrativ teritoriale din localităţile Albeştii de Muscel, Budeasa şi Câmpulung, prefectul Judeţului Argeş a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor de primar deţinute de domnii Năftănăilă Ion, Ştefan Ion şi Andrei Călin Ioan. Ordinele au fost emise în conformitate cu prevederile art.15 şi 16 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.
Toate cele trei referate întocmite de secretarii localităţilor au fost însoţite de comunicatele judecătorilor delegaţi cu executarea hotărârilor judecătoreşti penale pronunţate în cauzele care priveau primarii mai sus menţionaţi. Comunicatele judecătorilor delegaţi precizau faptul că, pe lângă pedepsele principale privind închisoarea cu suspendarea sub supraveghere, primarilor le-a fost aplicată şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.
Astfel, la baza deciziei de emitere a ordinelor au stat prevederile art.66 lit. B, g şi k din noul Cod Penal, potrivit cărora: „Pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la cinci ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi: dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.” 
În aplicarea prevederilor legale de mai sus, art.68 alin.1 lit.b) din noul Cod Penal prevede că executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.”

Fostul primar a ţinut trei săptămâni blocată funcţia pierdută pe 5 februarie

Pe 5 februarie 2015, o dată de reţinut în istoria Câmpulungului, fiind o premieră nefericită pentru localitate, Călin Andrei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru “folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.” Pe parcursul termenului de supraveghere, el va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Căminului de copii “Bambi” din Câmpulung sau al Primăriei Valea Mare Pravăţ. Totodată, i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii, pe o perioadă de cinci ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Din acea zi, 5 februarie 2015, după cum reiese din ordinul prefectului, chiar dacă documentul nu prevede data explicit, Călin Andrei nu mai ocupă funcţia de primar al municipiului. În cele trei săptămâni trecute de atunci, în care şi-a făcut drum la Primărie, deşi mare lucru nu mai avea de făcut, neputând să mai semneze niciun document, a fost o “ceaţă” - mai e, nu mai e primar - întreţinută de birocraţia care impune derularea unei proceduri, constând într-o corespondenţă între Primărie şi Prefectură. Adică, secretarul Primăriei, pe baza comunicării instanţei Curţii de Apel Bucureşti, întocmeşte un referat, pe care îl expediază Prefecturii, iar Prefectura, la rândul ei, emite ordinul la care ne-am referit. Procedura care putea fi îndeplinită în câteva zile s-a lungit atât de mult, pe motiv că au avut nevoie de clarificări atât secretarul nostru, cât şi angajaţii Prefecturii, care s-au adresat Consiliului Superior al Magistraturii.
Aşadar, fostul primar al Câmpulungului trebuie să elibereze biroul de primar, pe care, în 11 ani, îl personalizase, ca şi când era ales pe viaţă. Călin Andrei nu mai are niciun motiv să intre în încăperea din care a condus Câmpulungul, decât pentru ridicarea obiectelor personale, dacă n-a făcut-o deja. Pentru că ar fi culmea să asistăm la eliberarea biroului fostului primar cu mascaţii!  
Ce va face acesta, profesional vorbind? Momentan, este şomer, în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în domeniul privat. Viitorul angajator va trebui să manifeste înţelegere şi să-i permită să presteze cele 100 de zile în folosul comunităţii, posibil, la Valea Mare Pravăţ, în subordinea lui Ion Boncoi. Asta pentru că s-a răspândit un zvon în târg cum că s-ar desfiinţa Centrul „Bambi”. Într-o altă variantă, ca să nu se închidă şi să salveze personalul, Primăria Câmpulung ar sări să preia ea centrul şi să-l finanţeze, situaţie în care fostul primar ar lucra, practic, tot pentru fostul angajator.
Indiferent care vor fi acţiunile viitoare al acestuia - că va ataca ordinul prefectului, după cum a anunţat, ca orice politician avid de putere, care nu se poate împăca cu gândul că nu mai este „domnul primar” - un lucru este cert: nu mai conduce Câmpulungul din 5 februarie. O eventuală acţiune în instanţă împotriva documentului care confirmă încetarea mandatului va fi pe cont propriu, în afara Primăriei, fiind greu de crezut că va putea reveni în funcţie, când de gâtul său atârnă o condamnare penală. Dar, după cum am precizat, boala puterii generează astfel de acţiuni care denotă lipsa de onoare a celui pe care conştiinţa nu-l forţează să se retragă.

Abuz la Albeştii de Muscel! Năftănăilă conduce Primăria, deşi, de trei luni, nu mai este primar

La vecinii de la Albeştii de Muscel, situaţia este mult mai gravă decât la Câmpulung. Pe 28 noiembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Ionel Năftănăilă la trei ani de puşcărie, cu suspendare, şi cinci ani interzicerea: dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; şi dreptul de a ocupa o funcţie, de a exercita profesia sau meseria de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
Năftănăilă a primit aceeaşi pedeapsă ca a lui Andrei, deşi acuzarea a fost mai „stufoasă”: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată; şi conflict de interese.
De la sfârşitul lui noiembrie 2014 şi până în prezent, Ionel Năftănăilă, primar condamnat, a condus nestingherit Primăria ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, fapt care poate fi considerat un abuz, în condiţiile în care mandatul i-a încetat în urmă cu trei luni. Interesant de urmărit este care vor fi consecinţele, fiind vorba de documentele semnate în tot acest timp de o persoană care nu mai avea calitatea ce îi dădea dreptul să o facă şi de remuneraţia pe care, se pare, a încasat-o.

Drumul spre Târgovişte, blocat de un TIR

Drumul Naţional 72 A a fost blocat pe ambele sensuri de mers, ieri, 26 februarie, din cauza unui TIR, care a rămas înnămolit pe marginea drumului. Şoferul plecase de miercuri de la Holcim şi se îndrepta către Târgovişte, transportând circa 24 de tone de ciment. La un moment dat, şoferul a oprit pe marginea drumului pentru nevoi fiziologice, fără să îşi dea seama că în locul în care a staţionat terenul era umed. În momentul în care a vrut să pornească de pe loc, maşina nu s-a mai mişcat, roţile rămânând în nămolul de pe marginea drumului. În zadar a încercat bărbatul să demareze, că roţile se mişcau în gol. Maşina de mare tonaj a rămas pe loc până a doua zi, când un echipaj de la deszăpezire a încercat să îl scoată, dar a reuşit doar jumătate, că s-a rupt sfoara cu care au fost legate maşinile. Astfel, TIR-ul a fost lăsat de-a curmezişul şoselei, blocând ambele sensuri de mers. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au deviat circulaţia pe Lunca Gârtii. Timp de mai bine de 2 ore, nu s-a putut circula şi s-ar mai fi aşteptat alte două până la sosirea altui utilaj de la firma de deszăpezie. Un alt TIR a venit şi a tras maşina de mare tonaj, iar circulaţia a fost reluată. Şoferul vinovat este de fel din Braşov şi executa o cursă pentru o firmă din aceeaşi localitate, având ca încărcătură saci de ciment pe care îi transporta la Târgovişte. Din fericire, în manevrele efectuate, încărcătura nu s-a răsturnat, pentru că atunci era nevoie de mai mult de două ore ca să fie degajat drumul.

Carmen Şerban îşi etalează în SUA tunsoarea făcută la Câmpulung

Nu mai este pentru nimeni o noutate prietenia dintre Ema Alexoiu şi cunoscuta cântăreaţă Carmen Şerban. În schimb, afinitatea artistei pentru Salonul “Chic” din Câmpulung rămâne de actualitate. Carmen Şerban a postat, nu cu mult timp în urmă, mai multe fotografii pe Facebook realizate pe când se afla la coafor. Cea care s-a ocupat de schimbarea aspectului fizic al artistei a fost Crenguţa Popovici, fosta soţie a lui Alecsandru Popovici, antrenorul echipei de fotbal CSS Dinicu Golescu. La sfârşitul anului, pe 15 noiembrie, interpreta a vizitat din nou Câmpulungul pentru a ajunge la acelaşi salon. De data aceasta, a ales să schimbe din nou culoarea părului din roşcat în blond. „Noul look al lui Carmen Şerban. De data asta, Carmen s-a făcut blondă, din nou, la noi, la Câmpulung Muscel .”, s-a mândrit pe Facebook Ema Alexoiu. Culoarea i-a plăcut atât de tare, încât nu a schimbat-o nici până în prezent, etalând-o la toate emisiunile şi petrecerile la care a fost invitată. În prezent, se mândreşte cu noua coafură în Statele Unite ale Americii. Recent, Carmen Şerban a postat pe reţeaua de socializare fotografii din Texas, Dallas, de la „Southfork Ranch”, ferma lui J.R. Ewing. Cât despre prietenia dintre cele două blonde, care se afişează împreună la diferite evenimente mondene, ultima fotografie care le arată pe cele două a fost postată pe 16 februarie, tot la Câmpulung. Revelionul l-au petrecut tot împreună, cele două prietene apărând într-o fotografie denumită „Petrecere 2015”. Ema Alexoiu este prietenă de peste 10 ani cu vestita cântăreaţă, între cele două stabilindu-se o legătură la botezul fiului muscelencei, la care artista a fost invitată să cânte. De atunci, cele două se afişează la diferite evenimente, inclusiv televizate, câmpulungeanca ajungând şi la „Măruţă”, în urmă cu ceva timp.

Ursarii s-au încăierat în Piaţa Centrală

ona Pieţei Centrale din Câmpulung este împânzită de ursarii care se strâng în grupuri. Pirandele, într-o parte, plănuiesc noi atacuri la buzunare, iar bărbaţii stau ca să se asigure că nimeni nu le deranjează femeile. Duminică, două clanuri s-au luat la harţă, ajungându-se la o bătaie în toată regula. Cei care au intervenit primii au fost poliţiştii locali, care fac patrulă în zonă, aceştia chemând, la rândul lor, ajutor la Poliţia Municipală.
A fost nevoie de intervenţia a două echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a-i putea potoli pe scandalagiii care îşi împărţeau pumni şi picioare. Scandalul a avut la bază neînţelegeri mai vechi, legate de anumite sume de bani şi s-a iscat după ce protagoniştii au dat pe gât mai multe pahare cu alcool într-un local situat apropierea Pie­ţei Centrale. Băuţi bine, indivizii şi-au aruncat vorbe de oca­ră, pe limba lor, după care au în­ceput să-şi împartă reciproc pumni şi picioare. S-au aruncat şi cu sticle de bere, potrivit martorilor, iar la un moment dat cineva a scos un cuţit, însă nu a mai apucat să lovească, fiind încătuşat de poliţişti. Câţiva ursari care au fost protagonişti au fost urcaţi în maşinile de intervenţie ale oamenilor legii şi duşi la sediu pentru a da cu subsemnatul, fiind amendaţi în final pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Doctori câmpulungeni, în dosarul de corupţie al medicilor şpăgari

Două cadre medicale din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung sunt în prezent în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti, după ce numele lor apar într-un dosar de corupţie instrumentat din 2014. Este vorba despre medicii Petruţa Pena şi Dumitru Paul Petrescu. Cei doi medici apar în dosarul medicilor acuzaţi că primeau şpagă de la cei care vroiau să se pensioneze pe caz de boală. Datele procurorilor arată că doctorii câmpulungeni fac parte dintr-o “caracatiţă”, care porneşte de la cei mai cunoscuţi medici din judeţ în Medicina Muncii.

Doctori câmpulungeni, acuzaţi de luare de mită

În 2014, Iulia Mihai şi Camelia Săndulescu au fost arestate de către procurorii din cadrul DNA Piteşti, într-un dosar de corupţie, cele două fiind acuzate că, zi de zi, primeau şpăgi cuprinse între 100 şi 200 de lei, de la cei care doreau să se pensioneze pe caz de boală. Potrivit rechizitoriului, mita devenise un lucru firesc în cadrul Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă, instituţie aflată în subordinea Casei de Pensii Argeş. Tot rechizitoriul întocmit de către procurorul de caz arată că cele două doctoriţe şpăgare ajunseseră ca, într-o lună, să câştige şi câte 10.000 de euro din aceste atenţii, iar, în cazul în care persoanele care nu cotizau şi ajungeau în faţa comisiei de evaluare, aveau neşansa de a le fi micşorat gradul de invaliditate, pierzând lunar la pensie.
De altfel, lăcomia exagerată, în special în cazul Cameliei Săndulescu ar fi fost principalul motiv pentru care cele două au căzut în mâinile anchetatorilor. Denunţul care le-a înfundat pe cele două doctoriţe la DNA a fost făcut de un bărbat care a fost pensionat pe caz de boală, având probleme cardiace. După ce a fost repartizat la Camelia Săndulescu, aceasta i-a spus că este sănătos şi l-a trecut de la gradul II la gradul III de handicap. Bărbatul a făcut denunţ la DNA, iar ancheta a început, cele două doctoriţe fiind filate din 2013. Astfel, în timpul anchetei , o parte dintre cei care au fost audiaţi s-au speriat şi au început să povestească în detaliu circuitul şpăgii. Anchetatorii au aflat că cele două doctoriţe reprezentau doar o parte a “caracatiţei”, care, în timp, a produs pseudo-bolnavi în judeţul Argeş.
Printre numele vehiculate în dosar se regăsesc şi cele a doi medici câmpulungeni destul de cunoscuţi printre musceleni. Este vorba despre doctorii specialişti de la Secţia Psihiatrie, Petruţa Pena şi Dumitru Paul Petrescu, care ar fi fost personaje cheie în astfel de cazuri. Infracţiunile de care sunt învinuiţi sunt abuz în serviciu şi luare de mită. Am luat legătura cu medicul Petruţa Pena, unul dintre cadrele medicale din Câmpulung, al cărei nume se află în atenţia procurorilor DNA, iar aceasta s-a arătat surprinsă de faptul că numele său apare în acest dosar, declarând că nu are cunoştinţă de aşa ceva. Medicul câmpulungean ne-a relatat că a avut un singur dosar, şi acela la Judecătoria Câmpulung, fiind acuzată de un pacient că a pus un diagnostic din cauza căruia nu mai poate acţiona pe alţii în judecată.     „Eu nu ştiu nimic. Este un pacient care reclamă pe toată lumea. La mine a fost internat în anul 2006. Înaintea mea a reclamat oftalmologii, de aici, de la Piteşti, poliţişti, procurori. Spune că a fost internat la mine în 2006 şi din cauza diagnosticului pus de mine nu mai poate să dea în judecată pe nimeni, că toţi spun că este nebun. Dosarul s-a închis şi nu mai este nicio problemă. Nu am niciun fel de legătură cu dosarul celor două doctoriţe arestate. Noi nu ştim nimic despre aşa ceva.”, ne-a relatat medicul psihiatru Petruţa Pena.
Celălalt doctor câmpulungean, Paul Petrescu, medic în Ambulatoriul de Specialitate nu este străin de dosar, dar spune că nu i s-a adus la cunoştinţă că ar fi anchetat în vreun dosar de corupţie. „Eu nu am fost chemat ca să dau nicio declaraţie şi nu mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi implicat în vreun dosar de acest fel. Ancheta durează de atâtea luni. Colegele mele se află în arest la domiciliu şi toate documentele au fost deferite autorităţilor. Au fost aproape 1.000 de persoane chemate şi, de anul trecut şi până acum, ar fi trebuit să fiu înştiinţat de ceva. Eu nu am mai dat recomandări de pensionare încă de când era domnul Boc premier, de aproximativ 7 ani, pentru că eu nu pot să urmăresc starea pacientului. Starea o urmăreşte doctorul care îl internează. Nu am voie să fac aşa ceva, pentru că nu pot urmări bolnavul în spitalizare. Eu pot să dau doar bilet de trimitere la spitalele de specialitate precum Spitalul 9, Vedea sau Spitalul Judeţean. De acolo bolnavului i se dă recomandarea de pensionare.”, ne-a declarat medicul Paul Petrescu.  
De asemenea, am luat legătura şi cu managerul Spitalului Municipal pentru a afla dacă acesta are cunoştinţă de acuzaţiile destinate celor doi doctori, managerul negând că ar avea vreo informaţie în acest sens. „Nu ştiu nimic despre aşa ceva. Nu avem asemenea informaţii.”, s-a limitat a spune managerul Spitalului Municipal, Grigore Stănescu.

Câmpulungeanca Cristina Chiriac, în topul femeilor de succes din România

Fost vicepreşedinte al AVAS, musceleanca este director general al companiei World Trade Center şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor
Deşi a lăsat în urmă Câmpulungul acum 23 de ani, Cristina Chiriac, o femeie cu o carieră de succes la ora actuală, nu a uitat locurile natale, despre care vorbeşte cu drag. Fost vicepreşedinte al AVAS şi actual director general al World Trade Center Bucureşti, musceleanca a fost implicată, în octombrie 2014, într-o acţiune caritabilă, în Câmpulungul copilăriei şi adolescenţei sale, la două centre de plasament. Cristina Chiriac a fost însoţită de cel mai mic dintre cei doi băieţi ai săi, Norris Cristian şi Eric Cristian (amândoi poartă prenumele “Cristian”, la fel ca mama şi tatăl lor), în misiunea organizată anual de Norris Măgeanu, prin intermediul căreia copiii instituţionalizaţi sunt cadorisiţi cu dulciuri şi haine. Recent, câmpulungeanca stabilită la Bucureşti a fost invitata Alexandrei Păcuraru, moderatoarea emisiunii “Acasă la Oamenii Realităţii”, unde a vorbit nu despre impresionanta sa activitate profesională, ci despre pasiunea pentru costumul popular, despre copiii săi şi, cel mai emoţionant, despre părinţii rămaşi la Câmpulung. Ea le-a mărturisit jurnaliştilor că nu a uitat niciodată de unde a plecat şi că a fost călăuzită permanent de sfaturile primite de la părinţi în cei 18 ani trăiţi acasă şi anume: “Oricât de mulţi intelectuali ar fi în lume, tot ţăranul este talpa pământului şi nu este nicio ruşine că ai spălat cândva covoarele la râu”.

Consilier la Cabinetul Premierului, vice la AVAS, director WTC şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor

Născută în toamna anului 1973, la Câmpulung, absolventă a Liceului de Filologie, Cristina Chiriac, economist de profesie, evaluator, consultant şi auditor financiar, practician în insolvenţă, mediator şi arbitru internaţional în mediere, a avut o ascensiune profesională fulminantă. A absolvit, în anul 1997, Facultatea de Finanţe, Bănci, Burse de Valori şi Asigurări a Universităţii “Spiru Haret” Bucureşti, iar, şase ani mai târziu, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative a Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir”. A adăugat pregătirii sale cursurile de specializare ale Colegiului Naţional de Apărare, masteratul în Managementul Financiar al Mediului, respectiv în Dreptul Afacerilor. Din 2012, este doctorand al Institutului Naţional de Cercetări Economice “Costin C. Kiriţescu” din cadrul Academiei Române.         
Potrivit celei mai vaste enciclopedii on-line, wikipedia.ro, activitatea economistei cu origini muscelene a beneficiat de recunoaşterea unor organizaţii prestigioase: gradul de excelenţă ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România) şi CECCAR (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România), Asociaţia Brokerilor. Punctăm câteva repere din bogatul său CV: =2004-2005 - consilier la Cancelaria Primului Ministru al României; =2005-2006 - şef serviciu în cadrul Departamentului pentru Dialog Social al Guvernului; =expert, director şi vicepreşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (funcţie deţinută între 2009-2012); =din 2013, ocupă funcţia de director general al World Trade Center Bucureşti, în care l-a înlocuit pe Mircea Ursache, fost şef al AVAS.               
Cristina Chiriac a fost recompensată, în 2010, cu titlul onorific “Ambasador al Antreprenoriatului Feminin”, fiind considerată unul dintre pionierii în domeniu. La iniţiativa sa, în 2013, s-au pus bazele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, pe care o conduce, calitate în care promovează antreprenoriatul şi egalitatea de şanse, în afaceri, între femei şi bărbaţi.

O femeie de succes care n-a uitat de unde a plecat

Pe 15 februarie 2015, Cristina Chiriac a deschis porţile reşedinţei sale din Bucureşti pentru echipa de filmare a postului Realitatea TV, condusă de Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii “Acasă la Oamenii Realităţii”. Frumoasa gazdă şi-a întâmpinat oaspeţii îmbrăcată într-o splendidă ie, căreia i-a dat numele “Preţioasa”. Musceleanca este deţinătoarea unei colecţii intitulate “Flori de ie”, a cărei valoare etnografică şi istorică este certificată de un specialist în domeniu. Soţul, Ovidiu Cristian Chiriac, medic de profesie, i-a dăruit de ziua ei o ie şi de aici s-a ajuns la o colecţie în regulă, care conţine exemplare valoroase, a căror vechime depăşeşte un secol.           
Prima oară când a purtat, în public, o ie - după cum a mărturisit echipei de la Realitatea TV - a fost la o conferinţă de business, prin intermediul căreia Cristina Chiriac promova antreprenoriatul feminin. Dar pasiunea pentru portul tradiţional românesc coboară mult în timp, la vârsta de 8-9 ani. “Învăţătoarea Nicoleta Ştefăniţă, căreia îi mulţumesc că mi-a îndrumat paşii şi că am învăţat lucruri esenţiale despre cum să ne preţuim şi să preţuim semenii, la orele  de Sport, Muzică şi Desen, făcea cu noi la şcoală dansuri populare. Mergeam la concursuri. Bineînţeles că eram îmbrăcată într-un costum popular, iar mamei îi revenea obositoarea misiune de a-mi găsi, de fiecare dată, costumul popular potrivit, pentru că eram în creştere şi dimensiunile mele se modificau. Un sâmbure a rămas în mine, a copt, a devenit un bujor frumos şi astăzi a dat roade.”, a afirmat Cristina Chiriac.
Ea le-a povestit reporterilor despre locul naşterii sale, Câmpulung, despre faptul că are un frate mai mare cu cinci ani, despre tatăl care a învăţat-o că “cel mai important lucru în viaţă este să laşi ceva în urma ta”, despre mama sa, care, pentru ea, este modelul perfect de femeie. Părinţii sunt evocaţi în toate relatările câmpulungencei devenite o personalitate a vieţii publice din România. Aşa a fost şi la emisiunea TV, unde mare parte a timpului alocat a fost destinat unor secvenţe din trecutul invitatei, cu accent pe moştenirea spirituală dobândită de la mama şi tatăl său. “Când eram acasă, în permanenţă, tatăl meu îmi vorbea despre ţărani şi nu înţelegeam. Din punctul meu de vedere, ţăranul era omul care muncea pământul, care n-avea, poate, foarte multă educaţie. Eu nu voiam să fiu acolo, pentru că munca pământului mi se părea foarte grea. Ulterior, tot de la el am înţeles că, indiferent câţi oameni deştepţi ar avea o ţară, dacă nu există temelia, baza pământului, care este omul de rând… era peiorativ spus de tatăl meu “ţărani”. De fapt, se referea la toţi acei oameni care contribuie la starea unei naţiuni. Pe lângă lucrurile acestea, am mai învăţat ceva, ceea ce eu încerc să fac la fel cu copiii mei: respectul faţă de oameni, indiferent de nivel, de cultură, etnie, religie ş.a.m.d. Îmi aduc aminte că mă puneau să dau “bună ziua” sau “sărut mâna” de 10.000 de ori de zi. De fiecare dată când mă întâlneam cu cineva pe stradă, în permanenţă trebuia să spun “buna ziua”. Copil fiind, spuneam: “Dar nu-l cunosc, nu vreau să-i dau “bună ziua”. Tata îmi răspundea: “Din respect pentru mine, trebuie să faci acest lucru.” Asta încercăm şi noi să facem cu copiii noştri, în sensul că fără respect nu poate exista progres.”, sunt câteva amintiri din copilăria sa.

Cristina s-a considerat toată viaţa “fata lui tata”

Părinţii Anica şi Ion Vasile i-au fost mentori Cristinei şi, după cum se confesa, nu i-ar schimba cu nimeni şi nimic în lumea asta. “Cât am fost acasă, cei 18 ani, n-am conştientizat niciodată ce bagaj informaţional şi cultural am dobândit de la ei. După ce am plecat, au început să-mi revină poveţele şi toate poveştile pe care tatăl meu mi le spunea în copilărie. (…)” Pe când era studentă şi locuia în cămin, nu i-a fost uşor şi nu s-a adaptat, deoarece: “Trebuie să recunosc, am fost “fata lui tata”. Toată viaţa. M-a protejat şi m-a iubit, aşa cum n-am văzut eu să facă un părinte. Probabil că toţi facem la fel, dar mie mi s-a părut ceva extraordinar. Datorită lui am căpătat curajul de a face orice în viaţă.”

A povestit despre cumpăna părintelui său

Cristina Chiriac a povestit un eveniment neplăcut legat de părintele său, peste care acesta a trecut, într-un final, cu bine. Acum doi ani, tatăl său, care are o vârstă înaintată - Cristina apărând în viaţa părinţilor săi mai târzior - a avut un incident de sănătate. “A trebuit să-l transportăm de la Câmpulung la Bucureşti, pentru că Spitalul de acolo nu era dotat cu ce era necesar salvării vieţii lui. Incidentul a fost destul de grav, a intrat în comă, l-am adus în comă la Bucureşti, a zăcut trei luni şi, în noaptea de Sfânta Maria, l-au operat, şansele de viaţă fiind minime. Şi-a revenit, mulţumesc pe această cale lui Radu Marian, care este un medic extraordinar, un medic cu demnitate, un medic care îşi face meseria cu profesionalism şi pentru care viaţa contează, nu categoria umană. După ce şi-a revenit cât să mă audă, m-am dus la patul lui. Temerea mea cea mare era că-l pierd, iar eu n-am reuşit să-i spun cât de mult îl iubesc şi cât de mult îl apreciez. Simţeam nevoia... mă gândeam: mâine, poate să moară şi el nu va şti lucrul acesta, nu ştiu dacă i l-am spus. M-am dus la căpătâiul lui şi i-am spus: “Tata, ştii, eu te iubesc foarte mult. Te rog, pentru mine, te rog mult de tot, rămâi în viaţă.” Şi tot ce a putut să facă a fost un “Nu” (n.r. un gest făcut cu mâna). Adică “îmi este suficient cât am trăit, am trăit bine. Sunt mulţumit de tine, de fratele tău.” Intuind ceea ce voia să-mi transmită, i-am spus: “Poate, pentru tine este suficient. Pentru mine, copilul tău, nu va fi suficient niciodată, eu nu sunt pregătită să mă despart de tine.”, a dezvăluit un episod personal despre părintele său, care a luptat să rămână în viaţă.

Tatăl provine dintr-o familie de viţă nobilă

“În continuare are nişte deficienţe de exprimare şi de locomoţie, dar pentru mine faptul că trăieşte este un miracol. (…) A fost şi este un model de respect. Provine dintr-o familie, aşa cum îi place lui să spună, de viţă nobilă. N-a făcut niciodată caz de acest lucru, însă toată energia din neam, din străbuni, pe care el a adunat-o, şi toate poveţele pe care le-a acumulat de la rude, de la părinţi, mi le-a transmis. De foarte multe ori, l-am rugat să-şi scrie istoria, ca eu să ştiu de unde mă trag şi, când el nu va mai fi, să rămân ancorată acolo.”, a încheiat Cristina Chiriac.
Cu ajutorul tatălui său a descoperit romanţele, melodii foarte grele pentru un copil. Economistul pasionat de cuvinte, care compunea poezii în adolescenţă, regretă dispariţia Festivalului “Crizantema de Aur”. Cum la Câmpulung continuă tradiţia Festivalului de Romanţe, câmpulungeanca poate reveni acasă şi pentru acest eveniment organizat în preajma Focului lui Sumedru, pe care, anul trecut, l-a sărbătorit cu prietenii din Capitală la Măţău.

Nereguli la Pieţe SRL şi la Minier, care au dat bani pe lucrări neexecutate

Inspectorii Curţii de Conturi au găsit nereguli şi la Pieţe SRL, şi la Minier, care au dat bani pe lucrări neexecutate. La finalul controlului, reprezentanţii Curţii de Conturi au dispus recuperarea prejudiciului în sumă totală de 197.397 lei, reprezentând contravaloarea cantităţilor de lucrări decontate, dar neexecutate, precum şi a sumelor plătite cu nerespectarea prevederilor legale şi contractuale pentru lucrările realizate la „Reabilitare Grup Şcolar Tehnologic Câmpulung”. Pieţe SRL a făcut astfel de plăţi şi la investiţia „Lucrări refacere hidroizolaţie, placaj beton amprentat şi împrejmuire terasă Complex Comercial”, realizată de către SC Crimar Pamico SRL, şi la investiţia „Lucrări amenajare spaţii sanitare publice demisol Complex Comercial”, realizată de SC N&G Agricola Ind Invest SRL.
Societatea la care Consiliul Local este unic acţionar, SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, a primit „vizita” inspectorilor fiscali în perioada 5 aprilie - 30 aprilie 2014. Aceştia au controlat situaţia, evoluţia şi modul de administrare a patrimoniului public şi privat al societăţii comerciale, desfăşurate în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2013. Ca abateri, s-au găsit 60.000 lei (venituri suplimentare), 6.000 lei (prejudicii) şi 156.000 lei (abateri financiar-contabile).

Peste 1,5 miliarde, contravaloarea unor investiţii, înregistrate drept întreţinere şi reparaţii

Din situaţia finciară a rezultat că, în perioada 2011 - 2013, societatea Pieţe-Servicii Comunitare Muscel SRL a majorat în mod nejustificat cheltuielile de exploatare cu suma totală de 156.381 lei, prin înregistrarea contravalorii unor modernizări cu caracter de investiţii efectuate la mijloacele fixe aflate în administrare drept cheltuieli de întreţinere şi reparaţii, deşi erau îndeplinite condiţiile de majorare a valorii de intrare a activelor respective. Abaterea a fost remediată prin înregistrările contabile prevăzute de reglementările legale în vigoare.

Nu a fost aprobat Codul controlului intern

La organizarea, implementarea şi menţinerea sistemelor de management şi control intern (inclusiv audit intern), s-a constatat că, la nivelul activităţii funcţionale din cadrul SC Pieţe-Servicii Comunitare Muscel SRL Câmpulung, nu au fost puse în totalitate în aplicare reglementările OMFP nr. 946/14.07.2005 pentru aprobarea Codului controlului intern, în sensul că managementul entităţii nu a luat măsurile prevăzute de lege pentru elaborarea şi implementarea procedurilor referitoare la regimul numerarului în cadrul societăţii, provenind din activităţile de închirieri de spaţii comerciale, taxări zilnice ale meselor şi taxări zilnice ale locurilor de parcare.

A fost scăzută în mod nejustificat redevenţa datorată Primăriei

Când au făcut supervizarea gestiunii economico-financiare, inspectorii au constatat că a fost diminuată în mod nejustificat redevenţa datorată Primăriei Câmpulung, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de utilitate publică de întreţinere, administrare şi exploatare a pieţelor agroalimentare şi târgului din municipiul Câmpulung. Personalul de la Serviciul Contabilitate din cadrul Pieţe-Servicii Comunitare Muscel a procedat la recalcularea profitului net şi a redevenţei datorate potrivit clauzelor contractuale convenite, stabilind o redevenţă suplimentară datorată Primăriei Câmpulung în sumă de 19.696 lei, pentru care au fost calculate şi accesorii contractuale în valoare de 4.863 lei. Suma totală de 24.559 lei datorată Primăriei Câmpulung a fost virată cu ordinul de plată nr. 107 din 28.05.2014, abaterea fiind integral remediată.
Inspectorii fiscali au ajuns la concluzia că, în anul 2011, au fost efectuate plăţi nelegale în sumă estimată de 1.945 lei, reprezentând cantităţi de lucrări decontate, dar neexecutate, la obiectivul „Lucrări refacere hidroizolaţie, placaj beton amprentat şi împrejmuire terasă Complex Comercial”, realizat de către SC Crimar Pamico SRL. Consecinţa abaterii constatate a fost prejudicierea bugetului de venituri şi cheltuieli al Pieţelor cu suma estimativă de 1.945 lei, pentru care au fost calculate accesorii fiscale în sumă de 641 lei.
În anul 2012, au fost efectuate plăţi nelegale în sumă estimată de 3.266 lei, reprezentând cantităţi de lucrări decontate, dar neexecutate la obiectivul „Lucrări amenajare spaţii sanitare publice demisol Complex Comercial”, realizat SC N&G Agricola Ind Invest SRL. Din această cauză a fost prejudiciat bugetul de venituri şi cheltuieli al Pieţelor cu suma estimativă de 3.266 lei, pentru care au fost calculate accesorii fiscale în sumă de 475 lei.
S-a mai constatat că profitul impozabil calculat şi evidenţiat, pentru anii 2011-2013, nu a fost stabilit cu respectarea, în totalitate, a legislaţiei fiscale în vigoare. Personalul de specialitate din cadrul Pieţelor a procedat la recalcularea impozitului pe profit datorat în perioada 2011-2013, operaţiune din care au rezultat obligaţii suplimentare de 25.021 lei, pentru care se datorează accesorii aferente de 10.862 lei, care au fost achitate cu OP nr. 100/23.05.2014, abaterea fiind integral remediată.
Pentru remedierea neregulilor, Curtea de Conturi au dispus:
• elaborarea şi implementarea procedurilor de lucru pentru activitatea specifică neformalizată referitoare la regimul numerarului în cadrul societăţii şi transmiterea în formă scrisă, pe baza unei decizii interne, fiecărei persoane/structuri implicate, în funcţie de sarcini, competenţe şi responsabilităţi, potrivit prevederilor OMFP nr. 946/14.07.2005, pentru aprobarea Codului controlului intern;
• stabilirea întinderii prejudiciului în sumă estimată de 2.586 lei, reprezentând cantităţi de lucrări decontate, dar neexecutate la obiectivul „Lucrări refacere hidroizolaţie, placaj beton amprentat şi împrejmuire terasă complex comercial”, în valoare de 1.945 lei, şi accesorii fiscale în valoare de 641 lei, precum şi recuperarea integrală a acestuia potrivit legii. Accesoriile vor fi actualizate până la data recuperării integrale a debitului stabilit;
• stabilirea întinderii prejudiciului în sumă estimată de 3.741 lei, reprezentând cantităţi de lucrări decontate, dar neexecutate la obiectivul „Lucrări refacere hidroizolaţie, placaj beton amprentat şi împrejmuire terasă complex comercial”, în valoare de 3.266 lei, şi accesorii fiscale în valoare de 475 lei, precum şi recuperarea integrală a acestuia potrivit legii. Accesoriile vor fi actualizate până la data recuperării integrale a debitului stabilit.

Liceul Tehnologic Auto trebuie să recupereze aproape două miliarde

La Liceul Tehnologic Auto, auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară au fost efectuate în perioada 2 aprilie - 30 aprilie 2014, fiind estimate prejudicii în valoare de 197.000 lei.

Contabilii liceului au înregistrat în evidenţe şi lucrările efectuate la construcţiile care aparţin Primăriei Câmpulung

Inspectorii fiscali au urmărit exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare, constatând că activele fixe primite în administrare de la Primăria Câmpulung, în valoare totală de 16.080.196 lei, nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă extrabilanţieră a entităţii, respectiv în contul 8030 „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”. Abaterea a fost integral remediată, în mod operativ, iar bunurile primite în administrare au fost înregistrate în contabilitate.
Din auditarea categoriei de solduri ale conturilor denumite „Active necurente”, la valoarea înscrisă în bilanţul contabil întocmit la data de 31.12.2013, de 1.474.637 lei, inspectorii au constatat că în componenţa sumei raportate este inclusă suma de 350.000 lei, reprezentând soldul contului 231 „Active fixe în curs de execuţie”, ce reprezintă în fapt lucrări de modernizare aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare Grup Şcolar Tehnologic Câmpulung”, efectuate la construcţii care se află în patrimoniul public şi evidenţa contabilă a Primăriei Câmpulung. În timpul auditului, angajaţii de la Contabilitate ai Liceului Tehnologic Auto au transmis Primăriei Câmpulung valoarea modernizărilor efectuate la construcţiile aparţinând domeniului public al acesteia şi, de asemenea, a fost întocmită nota contabilă nr. 5/16.04.2014, prin care a fost diminuată valoarea activelor necurente cu suma de 350.000 lei.

Neregului la calitatea gestiunii economico-financiare

Au fost efectuate plăţi nelegale, din creditele bugetare aprobate la capitolul 51.02 - Autorităţi executive, Titlul X „Active nefinanciare”, articolul 71.01 - Active fixe, alineat 71.01.01 - Construcţii, în sumă estimată de 197.397 lei, reprezentând contravaloarea cantităţilor de lucrări decontate, dar neexecutate sau decontate cu nerespectarea prevederilor legale şi contractuale la obiectivul „Reabilitare Grup Şcolar Tehnologic Câmpulung, judeţul Argeş”.
În operaţiunea de inventariere generală a patrimoniului şcolii, pentru anul 2013, nu au fost cuprinse creanţe şi obligaţii faţă de terţi, imobilizări corporale în curs de execuţie şi disponibilităţile băneşti aflate în conturi, în sumă de 1.554.430 lei, la valoarea înscrisă în bilanţul contabil la 31.12.2013. În timpul misiunii de audit, ordonatorul de credite a emis Decizia nr. 406/14.04.2014, prin care a dispus inventarierea elementelor menţionate, rezultatele fiind consemnate în procesul verbal nr. 543/14.04.2014, document prin care a fost stabilit faptul că valoarea bunurilor respective este de 1.554.430 lei, abaterea fiind în acest fel integral remediată.

Curtea de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului de 197.397 lei

La finalul controlului, reprezentanţii Curţii de Conturi au dispus recuperarea prejudiciului în sumă totală de 197.397 lei, reprezentând contravaloarea cantităţilor de lucrări decontate, dar neexecutate, precum şi a sumelor plătite cu nerespectarea prevederilor legale şi contractuale pentru lucrările realizate la obiectivul de investiţii „Reabilitare Grup Şcolar Tehnologic Câmpulung, judeţul Argeş”.

Musceleanca Adelina Mihăilescu s-a despărţit de Cristian Boureanu

Fostul deputat PDL de Argeş Cristian Boureanu (42 de ani) şi câmpulungeanca Adelina Mihăilescu (24 de ani) nu mai formează un cuplu. Fostul politician şi blonda au fost împreună şapte luni, însă „nu a fost să fie”, după cum a declarat Adelina pe “happy-lica” lui Măruţă. Tânăra, despre care ziarul nostru a relatat în mai multe rânduri, s-a hotărât să povestească despre amorul dintre ei la emisiunea de la Pro Tv. Cea care i-a luat locul este Laura Dincă, o fată de doar 18 ani, elevă în clasa a XI-a, în Constanţa.

A povestit cum l-a cunoscut pe politician

Prezentă la emisiunea lui Cătălin Măruţa, de vineri, 20 februarie, tânărul model din Câmpulung, Adelina Mihăilescu, şi-a deschis sufletul pentru prima oară şi a vorbit despre amorul dintre ea şi politician,  care a durat şapte luni. „Eu am terminat facultatea, am aproape 24 de ani, sunt din Câmpulung Muscel. A fost o relaţie foarte serioasă, dar aşa este viaţa, uneori, se termină şi relaţiile serioase. Este prima dată când vin într-o emisiune, mai ales că am fost contactată, de-a lungul celor şapte luni de relaţie, de mai multe emisiuni. Toţi cei care vedeau că sunt iubita lui Boureanu începeau: cine eşti, de unde provii… informaţii, până la urmă. Dar am refuzat, pentru că nu mi-a plăcut titulatura de a fi „iubita nu ştiu cui”. Pe Cristian l-am cunoscut într-un club, astă vară, în luna iulie. A fost foarte frumos, a fost o chimie. Eram cu o prietenă, ea a încercat să stea de vorbă cu el, eu nu am vrut să vorbesc… Ieşeam din club, împreună cu ea, când mi-a spus: “Ai văzut pe lângă cine ai trecut?” “Pe lângă cine am trecut?” Şi îmi spune: “Pe lângă Cristian Boureanu!” “Şi ce?!” Ea a zis că se duce să-l salute, iar eu i-am spus că o aştept să îl salute şi el m-am văzut. Din acel moment s-a produs o chimie şi asta a fost. Cu prietena mea nu am rămas în relaţii bune, că aşa a fost viaţa, până la urmă. Ea a dat de înţeles că ea este cu el, la momentul respectiv, ceea ce pe mine m-a deranjat, fiind prietena mea de zece ani, trebuia să se lămurească de atunci că nu este cu el.”, a răspuns Adelina tirului de întrebări ale lui Măruţă, curios să descopere cât mai mute despre relaţia celor doi. Se pare că cea care a fost prietena Adelinei cea mai bună, cu care era atunci când l-a cunoscut pe Boureanu, este Sandra N., fata primarului de la Albeştii de Muscel.

Cei doi au fost în vacanţă în Croaţia

După ce prima soţie l-a înşelat chiar cu naşul de cununie, fostul deputat PDL părea că şi-a găsit sufletul pereche în persoana Valentinei Pelinel. Timp de nouă ani, cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste, dar totul a luat sfârşit pe 15 iulie, când au semnat actele de divorţ. La nicio lună de la despărţirea de Pelinel, politicianul a zâmbit din nou şi s-a bucurat din plin de viaţa de burlac. Se pare că „vinovată” de starea de bine a lui Boureanu a fost o tânără cu forme generoase, Adelina Mihăilescu. Blonda originară din Câmpulung s-a făcut remarcată în 2011, când a participat la emisiunea „Burlacul”, de la Antena 1. Adelina, care atunci era brunetă, a făcut totul ca să-l cucerească pe protagonistul show-ului, Edward Popescu, dar a fost eliminată din concurs.
În vară, ea l-a însoţit pe Cristian Boureanu şi pe fiica acestuia, Ioana, într-o frumoasă vacanţă în Croaţia şi la Cazanele Dunării. La începutul anului, cei doi îndrăgostiţi au fost în vacanţă, în Caraibe, după ce au petrecut Crăciunul în casa politicianului, alături de rude şi prieteni. „Am fost în prima noastră vacanţă în Croaţia. A fost foarte frumos, am şi spus într-o  declaraţie anterioară că am fost prima femeie pe care a integrat-o în familia lui, ceea ce este mare lucru! Adică nu a fost o aventură, nu a durat o lună, două, a fost mai mult de jumătate de an şi, până la urmă, a fost ceva serios. I-am cunoscut tatăl, mama vitregă, fratele, fiica. Ioana are 14 ani, este o fată minunată şi o iubesc, ţinem legătura, suntem foarte ataşate… Nu pot să-i comentez eu alegerea, este viaţa lui. Eu am trăit ceva foarte frumos cu el, nu am ce să-i reproşez, este un om minunat. Am şi spus-o: n-a mers! Este un bărbat galant. Nu eram cu el atâta timp dacă nu ştia să se poarte ca un domn cu mine! Am fost în vacanţe… îmi făcea cafeaua dimineaţa, îmi citea horoscopul, la fel cum le citeşte şi altor domnişoare… îmi făcea mâncare…”, a continuat istorisirea Adelina.

Părăsită, Adelina a povestit la Măruţă ce a dus la separarea dintre ea şi politician

Întrebată de Cătălin Măruţă de ce nu a mers relaţia, în condiţiile în care ea a fost integrată în familia lui Boureanu, au fost în mai multe vacanţe şi s-a afişat cu ea peste tot, Adelina i-a răspuns: „Poate, nu mi-am dorit nici eu suficient de mult să fiu cu el. Într-o relaţie, nu întotdeauna, o singură persoană este vinovată, cu siguranţă, am avut şi eu partea mea de vină şi nu mi-am dorit suficient. Poate, dacă îmi doream, probabil că eram şi acum împreună. Stăteam zi de zi împreună. Nu locuiam împreună, pentru că eu nu îmi doream să fiu legată de cineva tot timpul. Acum, sunt singură şi indisponibilă! Pentru că nu îmi doresc momentan o relaţie, sunt o fată independentă, mă descurc. Am terminat o facultate la stat, Sociologie, trebuie să spun că sunt sociolog de profesie, am făcut şi cursuri de Psihologie şi acum urmez cursurile unei şcoli de televiziune şi îmi doresc o carieră în televiziune. Toată lumea îmi spunea, pe parcursul relaţiei cu Cristian, că sunt copia Valentinei Pelinel. Nu ştiu dacă sunt chiar aşa, dar sunt mândră de mine, nu pot să neg. Laura a apărut la două, trei săptămâni după ce ne-am separat. Eu îl apreciez, nu am venit aici să fiu ironică. A fost o relaţie frumoasă, aşa a fost să fie, suntem prieteni în continuare.”
Dacă Adelina este singură, Cristian Boureanu s-a refugiat în braţele altei femei, una mult mai tânără, care ar putea fi uşor confundată cu fiica lui. Printre calităţile tinerei de liceu se numără picioarele lungi şi bustul generos, precum şi ambiţia de a fi văzută în compania unor bărbaţi celebri. Vara trecută, s-a distrat în club alături de Cătălin Botezatu, iar presa s-a grăbit să scrie că ar fi noua iubită a designerului trecut de 48 de ani. Acum, însă, tânăra este noua iubită a lui Boureanu.

La Primăria Câmpulung au fost găsite prejudicii şi abateri de cinci miliarde

Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi,
Inspectorii Curţii de Conturi, la fel ca în fiecare an, au întocmit un raport anual, rezultat în urma controalelor efectuate pe parcursul lui 2014. Pe lista localităţilor unde s-au găsit neregului se află Primăria Câmpulung, Liceul Tehnologic Auto, SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, Serviciul Public Administrare a Domeniului Public şi Privat Câmpulung, plus cinci comune din Muscel: Boteni, Bughea de Jos, Davideşti, Ţiţeşti şi Valea Mare Pravăţ.
Controlul efectuat de inspectorii de la Curtea de Conturi la Primăria Câmpulung, în perioada 3 iunie - 30 iunie 2014, a vizat toate lucrările şi evidenţele contabile pentru anul 2013. La sfârşitul perioadei, la Primăria Câmpulung s-au estimat venituri suplimentare în valoare de 486.000 lei, prejudicii de 10.000 lei şi 8.000 lei, abateri financiar-contabile.

Principalele constatări

La organizarea, implementarea şi menţinerea sistemelor de management şi control intern (inclusiv audit intern), s-a constatat: controlul financiar preventiv propriu nu a fost organizat şi exercitat cu respectarea în totalitate a reglementărilor legale, după cum urmează: • în dispoziţia privind C.F.P. nu au fost stabilite persoanele care certifică plăţile în privinţa realităţii, regularităţii şi legalităţii, având în vedere structura organizatorică şi specificul activităţii desfăşurate de instituţie; • nu erau supuse controlului financiar preventiv operaţiunile aferente stabilirii şi încasării veniturilor; • nu au fost stabilite listele de verificare, prin care se dispunea detalierea obiectivelor verificării pentru fiecare operaţiune cuprinsă în cadrul specific al entităţii publice. În mod operativ, abaterile constatate au fost remediate prin emiterea de dispoziţii de reglementare a elementelor neconforme cu legislaţia aplicabilă în vigoare.
La modul de stabilire, evidenţiere şi urmărire a încasării veniturilor bugetare, în cuantumul şi la termenele stabilite de lege, s-a identificat: • nu au fost stabilite şi încasate, în totalitate, veniturile cuvenite bugetului local provenind din taxele rezultate din regularizarea valorii autorizaţiilor de construire cu termen de valabilitate expirat în anul 2013. În timpul misiunii de audit, au fost stabilite taxe suplimentare rezultate din regularizarea valorii autorizaţiilor de construire în sumă 13.186 lei, pentru care se datorează majorări de întârziere de 3.272 lei. În mod operativ au fost încasate taxe în valoare de 5.236 lei şi majorări de întârziere de 1.286 lei, rămânând de încasat suma totală de 9.936 lei, din care 7.950 lei - debit şi 1.986 lei - majorări de întârziere.
Primăria Câmpulung deţine, prin intermediul Consiliului Local Câmpulung, acţiuni la două societăţi comerciale de interes local, respectiv S.C. Edilul C.G.A. S.A. Câmpulung, cu o participare, la capitalul social, de 69%, şi respectiv S.C. Pieţe - Servicii Comunitare Muscel S.R.L. cu o participare, la capitalul social, de 100%. Din documentele puse la dispoziţie a rezultat că, în perioada 2012 - 2013, cele două societăţi comerciale au înregistrat profit, iar persoanele cu atribuţii din cadrul Primăriei Câmpulung nu au urmărit repartizarea şi încasarea obligaţiilor faţă de bugetul local reprezentând dividende din profitul net datorate potrivit legii. În timpul misiunii de audit au fost stabilite obligaţiile datorate de cele două societăţi comerciale bugetului local pentru perioada 2012 - 2013, la nivelul sumei totale de 469.336 lei, din care 454.962 lei - dividende şi 14.374 lei - dobânzi penalizatoare.

Plăţi necuvenite pentru firma care a construit bazinul de înot

La controlul calităţii gestiunii economico-financiare, s-a stabilit că:
• au fost efectuate plăţi necuvenite, din creditele bugetare aprobate la cap. 67.02 „Cultură, recreere şi religie”, Titlul XII „Active nefinanciare”, art. 71 - Active fixe, alin. 71.01.01 - Construcţii, în sumă estimativă de 2.277 lei, către S.C. 3G SPORT IP S.R.L. Ilfov, urmarea acceptării integrale la plată a situaţiilor de lucrări întocmite pentru obiectivul de investiţii „Bazin municipal de înot, Câmpulung”, în care au fost incluse cantităţi de materiale care nu au fost puse în operă (glafuri, corpuri iluminat, lambriu lemn). În timpul misiunii de audit s-a stabilit că valoarea certă a prejudiciului este de 2.277 lei, pentru care s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 419 lei.

Salarii majorate pentru echipa de proiect de la “Dinicu Golescu”, pentru luna decembrie 2013, deşi proiectul se încheiase

• salariile de bază stabilite pentru membrii echipei de lucru constituite în vederea implementării proiectului „Reabilitare Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, cu finanţare asigurată din fonduri externe nerambursabile, aferente lunii decembrie 2013, au fost majorate cu până la 25 de clase de salarizare suplimentare, deşi durata de implementare a proiectului era până la 01.12.2013. În timpul misiunii de audit au fost stabilite sumele acordate necuvenit persoanelor menţionate anterior, rezultând că au fost plătite nelegal drepturi salariale în valoare de 2.336 lei, pentru care s-au calculat, potrivit legii, majorări în sumă de 154 lei, rezultând un prejudiciu total de 2.490 lei.
• în perioada 01.01.2013 - 30.11.2013, au fost majorate salariile de bază pentru 11 (unsprezece) membri ai echipelor de proiect finanţate din fonduri comunitare nerambursabile, deşi, potrivit prevederilor legale, majorarea se putea acorda doar pentru 10 membri dintre cei nominalizaţi în echipele de proiect, deoarece s-au aflat în derulare doar trei proiecte la nivelul entităţii auditate, fapt care a condus la efectuarea de plăţi nelegale în sumă estimativă de 4.598 lei. În timpul misiunii de audit au fost stabilite sumele acordate necuvenit persoanei menţionate, rezultând că au fost plătite nelegal drepturi salariale în sumă de 4.598 lei, pentru care s-au calculat, potrivit legii, majorări în sumă de 465 lei, rezultând un prejudiciu total de 5.063 lei.
• nu a fost stabilită, evidenţiată şi virată integral la bugetul consolidat al statului contribuţia datorată pentru locurile de muncă pe care nu au fost angajate persoane cu handicap, reprezentând 4% din numărul total de angajaţi. În timpul misiunii de audit, personalul de specialitate din cadrul entităţii a stabilit că valoarea exactă a obligaţiei datorate este 4.836 lei, pentru care s-au calculat dobânzi şi penalităţi de întârziere în sumă de 2.884 lei, şi a procedat la plata sumei totale de 7.720 lei, abaterea constatată fiind astfel remediată operativ.

Curtea de Conturi a dispus încasarea în totalitate a prejudiciilor

La finalul raportului de audit, Curtea de Conturi a dispus şi recomandat mai multe măsuri, printre care:
• încasarea, în totalitate, a sumei de 13.186 lei, reprezentând venituri stabilite suplimentar în timpul misiunii de audit provenind din regularizarea taxei pentru autorizaţiile de construire cu termen de valabilitate expirat, şi a majorărilor de întârziere aferente, în sumă de 3.272 lei, care vor fi actualizate la data încasării efective.
• încasarea sumei de 454.962 lei reprezentând venituri stabilite suplimentar în timpul misiunii de audit, provenind din dividende datorate bugetului local de către societăţile comerciale de interes local, S.C. Edilul C.G.A. S.A. Câmpulung şi, respectiv, S.C. Pieţe - Servicii Comunitare Muscel S.R.L. şi a dobânzilor de 14.374 lei, care vor fi actualizate la data încasării efective.
• recuperarea integrală a prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit în sumă totală de 2.696 lei, reprezentând contravaloarea materialelor decontate, dar nepuse în operă la obiectivul „Bazin înot Câmpulung”, în valoare de 2.277 lei, şi dobânzi, în valoare de 419 lei, care vor fi actualizate la data încasării efective a debitului.
• recuperarea integrală a prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit în sumă totală de 2.490 lei, reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit membrilor echipei de proiect constituite în vederea implementării proiectului „Reabilitare Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, în luna decembrie 2013, în sumă de 2.336 lei, şi majorări de întârziere în sumă de 154 lei, care vor fi actualizate la data încasării efective a debitului.
• recuperarea integrală a prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit în sumă totală de 5.063 lei, reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit unui membru al echipelor de proiect finanţate din fonduri comunitare nerambursabile pe perioada 01.01.2013 - 30.11.2013, în sumă de 4.598 lei, şi majorări de întârziere în sumă de 465 lei, care vor fi actualizate la data încasării efective a debitului.

Unde a mai găsit Curtea de Conturi nereguli

• Liceul Tehnologic Auto: 197.000 lei (prejudicii);
• SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL: 60.000 lei (venituri suplimentare), 6.000 lei (prejudicii), 156.000 lei (abateri financiar-contabile);
• Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Câmpulung: 7.000 lei (prejudicii), 11.286.000 lei (abateri financiar-contabile);
• Primăria Boteni: 12.000 lei (venituri suplimentare), 34.000 lei (prejudicii), 102.000 lei (abateri financiar-contabile);
• Primăria Bughea de Jos: 19.000 lei (venituri suplimentare);
• Primăria Davideşti: 72.000 lei (venituri suplimentare);
• Primăria Ţiţeşti: 71.000 lei (venituri suplimentare), 342.000 lei (prejudicii), 181.000 lei (abateri financiar-contabile);
• Primăria Valea Mare Pravăţ: 19.000 lei (venituri suplimentare), 68.000 lei (prejudicii), 33.000 lei (abateri financiar-contabile);
În numerele viitoare, vom detalia rapoartele acţiunilor de audit pentru aceste instituţii publice de interes local, finanţate din bugetul local, şi unităţile administrativ teritoriale.

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată

Marţi seara, cei care au avut drum prin centrul Câmpulungului au avut parte de scene incredibile. Patru indivizi au fost imobilizaţi de oamenii legii, după ce aceştia încercau să vândă droguri unor ofiţeri sub acoperire. Fără zarvă, cei patru au fost urcaţi în maşinile poliţiştilor şi transportaţi la Piteşti, acolo unde şi-au petrecut noaptea.

Drogurile le procurau din Spania

Este ştiut faptul că în Câmpulung se consumă droguri. În urmă cu câţiva ani, magazinele de „vise” au fost închise, iar tinerii încearcă să procure drogurile de unde pot, pentru că piaţa o cere. Este cunoscut faptul că printre consumatori sunt şi liceeni care nu se mai sfiiesc să fumeze un joint chiar la şcoală. Marţi, o reţea de traficanţi locală a fost destructurată de ofiţerii DIICOT şi BCCO Piteşti. Credeau că sunt atât de şme­cheri, încât nu vor fi prinşi. Nu a­veau încredere în oricine şi în­cercau să se organizeze cât mai bine posibil, ca oamenii legii să nu afle de ilegalităţile lor. Ha­bar nu aveau că erau monitorizaţi şi supravegheaţi de ofiţerii Bri­găzii de Combatere a Crimi­na­lităţii Organizate Piteşti, iar fie­care gram de droguri vândute era cal­culat cu grijă de anchetatori. Du­pă ce întreaga reţea a fost des­coperită, oamenii legii, sub co­or­donarea procurorilor Di­rec­ţiei de Investigare a Infrac­ţiunilor de Cri­mă Organizată şi Te­ro­rism, au acţionat. Fără să ştie, unul dintre clienţi era ofiţer sub a­coperire. De aceea, marţi, lide­rul grupării, Ştefan Niculae, de 27 de ani, din Câmpulung, nu a fost ui­mit când i s-a cerut o can­titate mai mare. Tânărul a primit o co­mandă de 100 de grame haşiş, pe care ar fi trebuit s-o livreze seara, în centrul Câmpulungului. S-a dus la întâlnire, dar a plecat de acolo încătuşat. Asta din ca­uză că, imediat după ce a dat ha­şişul şi a primit banii, a fost în­colţit de ofiţerii BCCO, care asis­tau de la distanţă la tranzacţie. De asemenea, alţi trei complici, ve­niţi şi ei la întâlnire, au fost în­că­tuşaţi şi luaţi de oamenii legii. În urma flagrantului, au fost orga­­­ni­zate percheziţii la membrii gru­pă­rii. Au mai fost găsite a­casă la Niculae alte 50 de gra­me de ha­şiş. După audieri, s-a dispus cercetarea în stare de li­bertate a doi dintre indivizi, îm­po­triva u­nu­ia s-a dispus con­tro­lul judiciar, iar Ştefan Niculae a fost reţinut pe bază de ordo­nan­ţă. Miercuri, a­cesta a fost dus la Tri­bunalul Argeş, cu propunerea de ares­tare preventivă. Pe numele său a fost emis un mandat de a­res­tare preventivă de 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri. În timpul audierilor, anchetatorii au aflat că traficanţii aduceau dro­gu­rile, cu autocarul, din Spania. Ştefan Niculae era cel care mergea să le cumpere şi să le aducă în ţară, neavând încre­de­re în altcineva. Ceilalţi complici erau folosiţi doar pentru a găsi clienţi. Printre clienţii lor se nu­mărau şi liceeni.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International