Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Capital online

 

Ziarul "Capital"

Website: http://www.capital.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Capital.ro - publicatie de business din Romania

propune o publicatie

Ultimele stiri din Capital de azi - Ziarul Capital online


Ecologiştii avertizează: Holzindustrie Schweighofer recompensează lemnul tăiat ilegal. Austriecii se apără
Organizaţia de mediu Environmental Investigation Agency (EIA) a dat publicităţii filmări care arată cum conducerea companiei Holzindustrie Schweighofer România, cel mai mare procesator de răşinoase din ţară, acceptă cu bună ştiinţă şi recompensează lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificaţie, însă compania susţine că în procesul de achiziţionare a buştenilor respectă legile şi reglementările în vigoare şi anunţă că va demara o anchetă internă şi va lua decizii în consecinţă.

Un nou şoc pentru Grecia: Razie în depozitele bancare ale micilor datornici
Autorităţile fiscale de la Atena au început să confişte bani din depozitele constituite la bănci de cetăţenii greci. Datorii de la 200 de euro şi până la câteva zeci de mii de euro sunt recuperate direct din conturile bancare. Este o mişcare anticipată de greci care au "fugit" cu aproape 30 miliarde euro din băncile locale în numai câteva luni.

Codul fiscal a fost aprobat de Senat
Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat luni de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 90 de voturi pentru, 36 împotrivă şi patru abţineri.

KPMG: Portofoliile creditelor neperformante din România vor creşte anul acesta la peste 7 miliarde de euro
Volumul portofoliilor de credite neperformante tranzacţionate anul trecut în România s-a ridicat la 2-3 miliarde euro, iar estimarea pentru acest an atinge între 7 şi 8 miliarde euro, a declarat Nick Colman, director în cadrul KPMG, în conferinţa 'Eastern Europe: Turnaround's Emerging Financial Frontier', organizată la Banca Naţională a României.

CNSC a blocat achiziţia trenurilor de metrou pentru Magistrala 5
Licitaţia organizată de Metrorex pentru achiziţionarea unui număr de 51 de trenuri de metrou de la producătorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a fost blocată, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis suspendarea soluţionării contestaţiilor depuse de societăţile Alstom şi Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autorităţile statului nu vor pronunţa o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză derulată de DNA.

Acţiunile Volkswagen sunt în creştere după demisia preşedintelui Ferdinand Piech
Demisia surpriză a preşedintelui Volkswagen (VW), Ferdinand Piech, a dat speranţe investitorilor că lupta pentru putere la cel mai mare producător auto european s-a încheiat în cele din urmă, transmit, DPA, Deutsche Welle şi Reuters.

Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Marile pieţe de capital au început săptămâna în creştere
Bursa de pe Wall Street a deschis luni în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,26%, ajungând valoarea de 18.127,02 puncte, în creştere cu 46,88 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Topul ţărilor cultivatoare de viţă de vie
China s-a aflat, anul trecut, pe locul doi în lume la creşterea suprafeţelor destinate cultivării viţei de vie, după Spania, dar înaintea Franţei, conform datelor publicate, luni, de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), transmite BBC.

Deşeurile reciclate de la populaţie au crescut cu 55% în 2014
Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie de către Eco-Rom Ambalaje au crescut în 2014 cu 55%, la 54.126 tone, a anunţat, luni, organizaţia.

10.000 de turişti pot beneficia de ediţia de primăvară a programului "Litoralul pentru toţi"
Peste 10.000 de turişti pot beneficia de ediţia de primăvară a programului 'Litoralul pentru Toţi', care se desfăşoară în perioada 4 mai - 19 iunie 2015.

China va rămâne cu 40 mari companii de stat
China va reduce probabil numărul marilor companii de stat la 40, printr-o serie de fuziuni, deoarece Beijingul vrea să revizuiască sectorul de stat neperformant, a anunţat luni publicaţia oficială 'Economic Information Daily', transmite Reuters.

Grecia a schimbat echipa de negociere cu Eurogrupul
Grecia a modificat componenţa echipei de negociatori cu Eurogrupul, a anunţat, luni, un oficial guvernamental elen, o decizie care ar putea reduce influenţa ministrului grec de Finanţe, Yanis Varoufakis, considerat ca fiind unul dintre cei care au încetinit negocierile cu creditorii internaţionali, transmite MarketWatch.

10 miliarde de euro au cheltuit turiştii străini în Spania, în primul trimestru
Turiştii străini au cheltuit în Spania 10,764 miliarde de euro (11,67 miliarde de dolari) în primele trei luni ale acestui an, cu 7% mai mult comparativ cu perioada similară din 2014, conform datelor Ministerului Industriei, Energiei şi Turismului, relatează agenţia EFE.

Poşta a distribuit 1.745 de paşapoarte electronice în primele patru luni ale anului
Poşta Română a distribuit 1.745 de paşapoarte electronice la domiciliu, în perioada 1 - 27 aprilie 2015, media zilnică a documentelor livrate la nivel naţional fiind de 93 de bucăţi, la o rată de livrare de peste 99%, a anunţat, luni, compania.

Cele mai căutate vacanțe de 1 Mai, în străinătate
Încă puțin și se trage linie. Agențiile de turism au vândut mai multe pachete în această primăvară, comparativ cu anul trecut, pentru vacanța de 1 Mai. În total, spun tour-operatorii, numărul vacanțelor vândute în străinătate este de aproximativ 10.000, cu circa 10% mai mult față de 2015.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International