Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Bursa online

 

Ziarul Bursa

Website: http://www.bursa.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul oamenilor de afaceri

propune o publicatie

Ultimele stiri din Bursa de azi - Ziarul Bursa online


Surse: Producătorul berii Corona vrea să-şi vândă brandurile de vin
'Constellation Brands' Inc., producătorul american al berii Corona, încearcă să înstrăineze unele dintre mărcile de vin pe care le fabrică în SUA, în cadrul unei afaceri care ar putea valora peste trei miliarde de dolari, conform unor surse citate de Reuters.

Afacere pentru unii, dezastru pentru alţii
* Surse: 'Pesta porcină africană a fost o afacere pentru angajaţii statului şi pentru vânzătorii de soluţii dezinfectante, de carcase de porc, de lăzi frigorifice' Epidemia de pestă porcină africană (PPA) a răvăşit judeţele din nord-ves-tul, sudul şi sud-estul ţării şi a fost greu de controlat, potrivit autorităţilor. Mulţi dintre crescătorii de porci şi fermierii afectaţi de PPA au susţinut că, de fapt, boala nu a ajuns peste tot şi că autorităţile au făcut exces de zel.

'AstraZeneca' preia 9,8% din 'Innate Pharma'
Producătorul anglo-suedez de medicamente 'AstraZeneca' Plc. va cumpăra o cotă de 9,8% (acţiuni nou - emise) din compania franceză 'Innate Pharma', anunţă Reuters.

'Analizăm posibilitatea de a plafona preţul carburanţilor'
Consiliul Concurenţei analizează, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, posibilitatea de a plafona preţul carburanţilor, în contextul intenţiei Guvernului de a elimina supraacciza, a declarat, ieri, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

PZU: Preţul maxim al energiei electrice - 388,75 lei/MWh
Preţul maxim al energiei electrice tranzacţionate pentru astăzi, pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), administrată de OPCOM, a ajuns la 388,75 lei/MWh, în intervalul orar 19.00-20.00.

Dobânda la depozitele overnight a coborât la 1,66%
BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) în scădere la 1,66%, de la 1,71% în şedinţa precedentă.

Euro s-a depreciat la 4,6670 lei
Euro a scăzut ieri cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6670 lei/euro.

Nuclearelectrica, printre performerii bursei
Înregistrând o creştere a cotaţiei de 4,81%, în raport cu moneda europeană, în intervalul 15 - 22 octombrie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicilor BET şi BET-XT, în contextul în care aprecierea celor două coşuri de acţiuni a fost de 2,05%, respectiv 1,67%, în perioada menţionată.

'Eficientizarea clădirilor publice, o prioritate energetică fundamentală pentru România'
România trebuie să includă în agenda sa patru priorităţi energetice fundamentale pentru anul 2030, a afirmat ieri, în cadrul Romanian Energy Efficiency Forum 2018, Răzvan Grecu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Promovarea Eficienţei Energetice (ARPEE).

Pieţele europene, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani
Bursele din Europa au scăzut, ieri, până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, din cauza tensiunilor diplomatice cu Arabia Saudită, a temerilor legate de bugetul Italiei şi de negocierile de Brexit.

'Nu putem evolua la nesfârşit în mod divergent faţă de pieţele externe'
*Radu Hanga, AAF: 'Ne-ar trebui 100 de ani ca să recuperăm ce au realizat fondurile de pensii Pilon II, pentru piaţa de capital' Piaţa noastră de capital a evoluat, în acest an, în totală divergenţă faţă de pieţele externe şi este clar că, dacă corecţia din bursele internaţionale va continua, piaţa noastră nu va putea evolua la nesfârşit diferit faţă de ceea ce se întâmplă în afară, a declarat, ieri, Robert Burlan, Chief Investment Officer în cadrul Raiffeisen Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă.

'Johnson and Johnson' preia integral o firmă de cosmetice din Japonia
*Valoarea tranzacţiei, 2,05 miliarde de dolari Conglomeratul american 'Johnson and Johnson' (J and J), cu operaţiuni în sectorul îngrijirii sănătăţii, va prelua restul pe care nu îl deţinea la firma niponă 'Ci:z Holdings' Co., din domeniul produselor de îngrijire a pielii, plătind în schimb 230 de miliarde de yeni (2,05 miliarde de dolari) în numerar.

BRD a acordat peste 4000 de credite prin Programul Prima Casă
BRD a acordat peste 4000 de credite, în valoare de aproximativ 800 de milioa­ne de lei, prin Programul Prima Casă, în primele nouă luni ale anului în curs, soldul împrumuturilor acordate de la începutul programului urcând la 8,3 miliarde lei, potrivit unui comunicat al băncii.

MFP a atras, ieri, 65 milioane lei de la bănci
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 65 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 690 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni, cu maturitatea la 66 de luni, la un randament mediu de 4,82% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele populaţiei au crescut cu peste 10%
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut, în septembrie, cu 0,1% faţă de luna august, până la nivelul de 314,662 miliarde lei, în timp ce, comparativ cu 30 septembrie 2017 au crescut cu 10,1%, respectiv cu 4,8% în termeni reali, potrivit datelor Băncii Naţionale a României publicate ieri.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International