Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Bursa online

 

Ziarul Bursa

Website: http://www.bursa.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul oamenilor de afaceri

propune o publicatie

Ultimele stiri din Bursa de azi - Ziarul Bursa online


Japonia a aprobat fuziunea a două bănci regionale cu probleme
Autoritatea de reglementare antitrust din Japonia (FTC) a aprobat combinarea operaţiunilor Daishi Bank Ltd. cu cele ale Hokuetsu Bank Ltd., decizie care vine în urma unei lungi analize a planului de fuziunea a celor două bănci, care a fost anunţat iniţial în aprilie.

Fost ministru rus al Economiei, condamnat la opt ani de închisoare
Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe fostul ministru al Economiei, Alexei Uliukaev, la o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat că a cerut o mită de două milioane de dolari de la directorul general al companiei petroliere Rosneft, Igor Secin, informează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

Cum să investeşti inteligent la Bursă
Metoda este simplă, uşor de folosit şi nu durează decât o secundă sau două pentru a o pune în aplicare. Mai mult, nu costă nimic, poate economisi bani şi poate creşte dramatic şansele de succes.

Atac cu bombă asupra unui convoi NATO, la Kandahar
Un convoi NATO a fost ţinta unui atac cu bombă, astăzi, la Kandahar.

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 12,9% din acţiuni, prin ofertă publică
Fondul Proprietatea (FP) a anunţat, vineri, că a depus spre aprobare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), o solicitare de avizare a unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii, de până la 1.200.000.000 de acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii săi.

'Manualul unic' a fost adoptat de Guvern!
Proiectul ministrului Liviu Pop legat de introducerea unui 'manual unic' a fost adoptat de Guvern săptămâna trecută, în ciuda criticilor şi a celor care consideră această iniţiativă drept un uriaş pas în spate. În şedinţa de Guvern a fost aprobată Legea manualului şcolar, care prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar, de stat sau particular. Manualele vor fi puse pe site-ul www.manuale.edu.ro în format PDF şi digital interactiv, iar la cererea profesorului, alături de elevi şi părinţi, ele se pot tipări de către Editura Didactică şi Pedagogică. Chiar pe contul de facebook al Guvernului României au apărut diverse comentarii care contestă utilitatea acestei măsuri. 'Acelaşi manual pentru olimpici, elevi de toate categoriile şi pentru cei cu CES. Va fi superb. Să puneţi şi alfabetul până la liceu, că unii au CES şi obligatoriu trebuie să termine măcar 8 clase , chiar dacă nu ştiu să scrie. Nu avem voie să avem abandon şcolar ! Deci grijă mare!', 'Aşa, ca pe timpuri! Bravo vouă! Cine a avut interes să facă asta? Un om influent, desigur! Ei vor şi voi executaţi!', 'Hai şi cu un singur program la tv şi unul la radio', sunt câteva dintre comentariile 'negative' postate pe pagina oficială de pe reţeaua de socializare.

Tribunalul a aprobat fuziunea BVB-Sibex
Tribunalul Bucureşti a admis cererea privind fuziunea prin absorbţie dintre Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de societate absorbantă şi SIBEX - Sibiu Stock Exchange - în calitate de societate absorbită, şi a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind fuziunea, potrivit unui raport al operatorului de piaţă.

Dobânzile overnight au scăzut
Dobânzile overnight au coborât în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Deputaţii din Comisia pentru industrii nu sunt de acord cu inhibarea privatizărilor timp de cinci ani
Membrii Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor au avizat favorabil, cu amendamente, proiectul de lege privind unele măsuri pentru protejarea intereselor economice ale statului, adoptat la finalul lunii noiembrie de Senat.

Euro s-a apreciat la 4,6346 lei
Euro a urcat, ieri, faţă de leu, cu 0,14 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6346 lei/euro.

Banca Rusiei intervine pentru a treia oară în acest an în sprijinul unei bănci private
Banca Centrală a Rusiei a anunţat, vineri, că a plasat banca privată Promsvyazbank, cea de a zecea bancă rusească, sub administrare temporară, aceasta fiind cea de-a treia intervenţie a băncii centrale în sprijinul unei bănci private în cursul acestui an, după salvarea Otkritie şi B and N Bank, informează Reuters, conform Agerpres.

Bitcoin, 'bula bulelor', nu (mai) are nicio poveste în spate
Am citit recent că bula Bitcoin a depăşit-o deja pe cea a lalelor olandeze multiplicând de peste 60 de ori investiţia în numai 3 ani.

Piaţa, dominată de emisiunea de obligaţiuni 'Impact' de 58 milioane de lei
Ultima zi de tranzacţionare a săptămânii a fost dominată de raportarea încheierii ofertei publice derulate cu obligaţiunile negarantate, lansate de 'Impact Developer and Contractor' (IMP).

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat răscumpărarea a 1% din acţiuni
Acţionarii SIF3 Transilvania au aprobat, vineri, un program de răscumpărare de maxim 1% din acţiuni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

'Impact Developer and Contractor' a atras 12,52 milioane de euro, prin obligaţiuni
'Impact Developer and Contractor' a atras 12,52 milioane de euro, prin oferta de obligaţiuni încheiată vineri, fiind subscrise 41,75% din titlurile oferite (2505), conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti. Preţul de subscriere a fost egal cu valoarea nominală, respectiv 5000 de euro.


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International