Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Banul Botosanean online

 

Ziarul Banul Botosanean

Website: http://www.banulbotosanean.ro

Ziar inscris in categoria Online in judetul Botosani

Descriere:
Banul Botosanean - Ziar electronic de profil economic din Botosani, actualizat zilnic. Cele mai noi stiri economice si financiare din judetul Botosani.

propune o publicatie

Ultimele stiri din Banul Botosanean de azi - Ziarul Banul Botosanean online


Botoșănenii răsfățați cu un concediu de vis. Pot să meargă și cu taxi!

Oferta Apetrans TourAdio drumuri lungi și obositoare pentru a avea parte de un concediu plin de răsfăț pe malul mării. Acum botoșănenii pot ajunge la mare și dacă pleacă de acasă cu taxiul pentru a ajunge la autogara Apetrans, vizavi de Gară, iar de acolo reprezentanții agenției de turism Apetrans se ocupă de absolut totul.


Agenția de turism Apetrans oferă transport până la aeroportul Salcea, zborul cu avionul până în Antalyz, transferul de la aeroport la hotel, asigurare medicală, asigurare storno și șapte nopți cazare cu all inclusive la prețul de 339,89 euro de persoană în cameră dublă.

ALANYA, ANTALYA, BELEK, KEMER, SIDE de la 339,89 Euro/pers. în cameră dublă
Servicii incluse: transport cursa charter avion Suceava - Turcia - Suceava
transfer aeroport – hotel - aeroport
cazare 7 nopți cu servicii AI
asigurare medicala
asigurare storno
transfer la și de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava

Contact:
Telefon: 0732220099
e-mail: turism@apetrans.ro


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

Este cea mai frumoasă mănăstire din Bucovina şi toată Moldova FOTO

Cea mai impozantă şi frumoasă mănăstire din zona Bucovinei şi Moldovei se află la Botoşani, la 10 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ, pe drumul european spre Iaşi.


Mănăstirea Zosin, are două hramuri, Adormirea Maicii Domnului şi Izvorul Tămăduirii, şi este unul dintre cele mai noi lăcaşuri de cult ridicate în regiune, însă frumuseţea sa o întrece pe a tuturor celorlalte. Construcţia sa a fost posibilă datorită donaţiilor consistente făcute de mai mulţi oameni de afaceri botoşăneni. 

La începutul lunii noiembrie, mănăstirea Zosin a fost sfinţită, în prezenţa patriarhului României, Î.P.S. Daniel, şi a câtorva mii de credincioşi.

În apropiere de Mănăstirea Zosin se mai află Mănăstirea Coşula, mănăstirile din Vorona şi Mănăstirea Agafton.  

{gallery}manastireazosin{/gallery}


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

FOTO A fost construită înainte de 1800 şi au salvat-o cu o investiţie infimă

Conducerea Memorialului Ipoteşti, Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, a refăcut acoperişul bisericii familiei Eminovici, din cadrul complexului, care a fost construită înainte de 1800.


„Am început lucrările acum două luni şi au costat 52.000 lei, fără partea de tratament biologic al cupolelor. Am înlocuit tot ce înseamnă partea de lemn a acoperişului, inclusiv costoroabele şi podul, atât de masiv era atacul de carie”, a declarat Daniel Tupiluş, director adjunct al Memorialului Ipoteşti.


Acesta a precizat că reabilitarea acoperişului bisericii familiei Eminovici a reprezentat o prioritate a anului 2015 pentru Memorialul Mihai Eminescu.

Lucrările, finanţate de Consiliul Judeţean, au prevăzut şi tratamentul special pentru protecţia lemnului, ignifugarea acestuia, dar şi tratamentul biologic.

Acoperişul era atât de mâncat de carii încât apa se infiltra şi afecta interiorul monumentului.

{gallery}bisericaeminovici{/gallery}
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

Pensiunea unde cu ajutorul focului şi aerului se modelează secretul frumuseţii Cleopatrei

În judeţul Botoşani, în apropierea râului Siret, la poalele unei superbe păduri, se află pensiunea „Moşia Cai de Vis”, unul dintre locurile în care secretul frumuseţii legendarei Cleopatra se modelează cu ajutorul focului şi aerului.


Dincolo de farmecul peisajului şi de tradiţiile din zonă, la „Cai de vis” se mănâncă tradiţional, aşa cum se gătea pe vremuri, folosindu-se focul şi aerul pentru a se crea nişte bunătăţi rarisime în zilele noastre.

Folosind reţete care vin din vechime, de când codrii care ţin dos pensiunii „Cai de vis” erau străbătuţi de domnitorii Moldovei, dar şi puterea infinită a două dintre elementele fără de care nu ar putea exista viaţă, se prelucrează unul dintre elementele despre care se spune că era secretul frumuseţii Cleopatrei.

Pensiunea „Cai de vis” are propria sa fermă, astfel că orice turist ajunge acolo să mănânce sănătos cu adevărat, să mănânce hrană produsă acolo după metodele tradiţionale.

Potrivit contului de Facebook „Botoşănenii consumă doar produse locale”: Ferma pensiune „Cai de vis” creşte cu hrană naturală produsă exclusiv pe terenurile proprii, capre din rasele Roşii de Buzău, Alba carpatină şi Alpina franceză.

„Folosind metode tradiţionale (foc de lemne, uscare la aer) ce respecta proprietăţile sensibile şi valoroase ale acestui lapte, ferma „Cai de vis” oferă produse din lapte de capră şi cheag natural. Produsele omologate sunt: telemea de capră „Bogza”, brânză frământată ”La morişcă”, caş „Pietriş”, alături de urdă şi lapte acru”, se precizează în grupul de Facebook „Botoşănenii consumă doar produse locale”.


Aceeaşi sursă precizează că laptele de capră, numit de Hippocrate „lichid miraculos şi esenţă vindecătoare”, îşi demonstrează beneficiul prin faptul că are cea mai asemănătoare compoziţie cu a laptelui matern. Proprietăţile antiinflamatorii, antibacteriene, antiîmbătrânire şi regeneratoare îi recomandă uzul atât intern, cât şi extern (Cleopatra îl folosea pentru a-şi menţine celebra frumuseţe).

Pensiunea "Moşia Cai de Vis" funcţionează într-un vechi conac boieresc, în comuna Vârfu Câmpului, are o herghelie, un imens teren de joacă pentru copii, câteva camere de cazare catalogate la 4 margarete. 


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

Au luat 56.651 euro, au construit o casă ţărănească şi vor să facă bani din turism

Ştim că avem potenţial turistic şi că nu îl valorificăm, din diferite motive, dar sunt unele persoane care vor să schimbe această situaţie.


Primăria comunei Vorona a construit o casă ţărănească pe care a transformat-o în centru de informare turistică, vrea să amenajeze stâne model unde turiştii să poată să mulgă oi şi să doarmă acolo.

Urmează campanii de promovare a mănăstirilor de la Vorona, Oneaga, Coşula, Agafton şi Zosin, a peşterii sihaştrilor din pădurile Voronei, a locurilor de pescuit şi vânătoare, a drumeţiilor prin păduri, a rezervaţiei de tisă de la Tudora şi a cascadei din rezervaţie, a festivalurilor de datini şi obiceiuri din toate comunele învecinate Voronei, a multitudinii de feluri de mâncare tradiţională din zona de sud-est a judeţului Botoşani.

Centru de informare turistică al comunei Vorona a fost construit cu fonduri europene, 56.651 euro şi reprezintă în sine un obiectiv turistic fiind o clădire tradiţională tipică zonei Vorona. Construcţia are un teren aferent în suprafaţă totală de 661 metri pătraţi chiar în centrul comunei şi păstrează aspectul arhitectural clasic al comunei. Centrul a fost construit printr-un proiect finanţat prin Grupul de Acţiune Locală Valea Siretului de Sus.

„La noi în Botoşani turismul este mai puţin dezvoltat. Dar sunt anumite zone şi aş scoate în evidenţă această zonă Vorona-Tudora-Oneaga în care se poate dezvolta turismul clasic şi cel religios, având în vedere obiectivele şi rezervaţiile de aici. Acest centru este primul pas pe care îl facem pentru a dezvolta zona, apoi vom marca şi anumite trasee. Aici vor fi înfiinţate stâne model, la iniţiativa unor fermieri care şi-au exprimat intenţia, se vor organiza drumeţii cu trăsura, călare…”, a declarat Aurel Lesuc, directorul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Valea Siretului Botoşani.


După construcţia centrului de informare turistică, prin GAL vor fi finanţate campanii de marketing al serviciilor turistice, va fi realizat un site web pentru promovare turistică, vor fi montate panouri şi indicatoare, vor fi realizate broşuri, pliante şi ghiduri de informare turistică.

„Acest centru reprezintă un fel de vis al nostru, al celor de la Vorona, despre care am discutat vreo două generaţii, dar nu s-a putut realiza. Prin această Asociaţie GAL am putut obţine mai multe finanţări, inclusiv pentru acest obiectiv. Astfel vom promova resursele turistice ale Voronei şi celorlalte şapte comune care fac parte din GAL, atât de bogate, de variate şi apreciate de cei care ajung să le cunoască. Ceea ce atrage atenţia este înfăţişarea sa. Noi suntem o comună cu valori tradiţionale, aşa cum am gândit că am putea atrage atenţia şi prin modul cum arată sediu şi, împreună cu un arhitect, am decis să construim o casă ţărănească, model autentic, cu cerdac şi acoperiş din şindrilă… Este primul punct de atracţie şi astfel am reuşit să conservăm un model de casă ţărănească autentică, care să arete generaţiilor viitoare ce cuib de casă ştiau ţăranii de altădată să ridice, în simplitatea lor. Şi până acum a existat intere din partea turiştilor, însă cu ajutorul mijloacelor moderne de informare vom creşte acest fenomen”, a declarat Aurel Ştefan, primarul comunei Vorona.


Grupul de Acţiune Locală „Valea Siretului de Sus” este format din comunele Băluşeni, Corni, Cristeşti, Coşula, Curteşti, Tudora, Vlădeni, Vorona din judeţului Botoşani şi oraşul Liteni din judeţul Suceava.


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

Un grup de tineri a marcat noul traseu în Rezervaţia Făgetul Secular Stuhoasa FOTO

Judeţul începe să pună în valoare turistică una din rezervaţiile naturale care îi conferă unicitate la nivel naţional. Câţiva tineri, încurajaţi de autorităţile locale, au reuşit să retraseze un traseu dintr-o rezervaţie naturală a judeţului pentru ca turiştii şi doritorii de petrecut timp liber în zone naturale rare să o poată vizita.

Pe lângă Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian, Ioan Iacob, Patriarhul Teoctist, mănăstirile de la Vorona, Zosin şi Coşula, turiştii care ajung în judeţ au un nou obiectiv extraordinar de vizitat. 


Traseu nou în Rezervația Făgetul Secular Stuhoasa, un traseu printr-o pădure în care nu se intervine pentru curățarea și îndepărtarea vegetației sau susținerea de activități de exploatare forestieră.

În perioada 7 – 10 august s-a terminat de marcat un traseu de plimbare în Rezervaţia Făgetul Secular Stuhoasa, sat Oroftiana, comuna Suharău. Acțiunea face partedin proiectul Instantanee botoșănene – Festivalul PRO NATURA finanțat de Consiliul Județean Botoșani și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret.Activitatea a fost posibilă cu ajutorul membrilor și voluntarilor din Asociația ”Club Prometeu”,Cercul ecoturistic Car-Pates, Asociația Culturală Arlechin, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Asociația Sportivă Triumf, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Botoșani.

Rezervația este localizată în apropierea satului Oroftiana din comuna Suharău, are o suprafață de aproximativ 60 ha și a fost constituită în scopul protejării exemplarelor de fagi seculari prin L. 5/2000. Făgetul secular se situează la o altitudine cuprinsă între 140 – 240 m la 2 km de satul Oroftiana. În zonă sunt condiții favorabile pentru dezvoltarea pădurilor de foioase cuprinzând numeroase specii de stejar, fag, carpen, frasin, plop, mesteacăn, arțar, paltin. Fauna este caracteristică regiunii de deal fiind bogat reprezentată prin mistreț, căprioară, veveriță, vulpe și viezure.
Traseul începe la o sută de metri înainte de ajunge în satul Oroftiana pe partea stângă a DJ 291D si este marcat cu dunga albastră. Acest traseuurmărește curba de nivel de 200 m după o porțiune de urcare în prealabil și conduce spre un punct de belvedere situat pe o culme mai înaltă a Dealurilor Ibănești. Din acest punct aveți priveliște spre pădurea din zonă și localitățile Suharău, Cristinești, Ibănești și G. Enescu și pot fi identificate dealurile Lunca, La Peri, Muchia Coroșăni.
Pe traseu veți avea o diferență de nivel de aprox 100m, așa că doritorii de plimbare să folosească încălțăminte adecvată. Atenție și cum vă îmbrăcați, făgetul secular intră în categoria pădurilor virgine așa că trebuie să vă așteptați la vegetație deasă și insecte care vă pot provoca neplăceri.
Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani prin Asociația de Tineret ”Club Prometeu” Botoșani urmărește să inițieze acțiuni de marcare trasee în zona comunei Suharău care să cuprindă dealurile Ibănești (D. Corhana și La Onceni), Pădurea Pilipăuți, cetatea medievală de pământ din Oroftiana, cotul Prutului – intrarea râului în țară, Dealul Comănești și Pădurea Terinți.
Ghiță Ioan Cosmin, responsabil activitate
0745.880.789

{gallery}rezervatiastuhoasa{/gallery}
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

FOTO Are 700 de hectare şi este unul din locurile pe care nu trebuie să le rataţi. Merită!

Judeţul Botoşani are un loc absolut fascinant care poate fi un pilon important al turismului local pentru care autorităţile şi mediul de afaceri nu au suficientă atenţie.


Iazul Dracşani, o minunăţie de 700 de hectare, este un punct de atracţie pentru pescari şi pentru amatorii de peisaje deosebite.
Cum iazul este proprietate privată, s-au creat alte iazuri mai mici în preajma lui pentru a profita de peisajele lăsate de Dumnezeu. Dar şi proprietarii iazului permit pescuitul sportiv.

Un week-end petrecut pe malul iazului este o experienţă care trebuie trăită. Răsăritul şi apusul sunt momente ale zilei pe care sigur nu vrei să le ratezi pe malul iazului Dracşani.

 

 


BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean

O comună din Botoşani e campioană la promovare pe Facebook FOTO

Comuna în care s-au descoperit colţi de mamuţi de acum 10.000 de ani şi unele dintre cele mai vechi locuinţe omeneşti din lume se promovează intens pe Facebook.


Cu titlul „Ripiceni, colţ de Rai”, comuna Ripiceni, de pe malul Prutului, poate fi catalogată drept campioană la promovarea pe Facebook.

Până la construirea satului de vacanţă pescăresc prin fonduri europene, primarul Gabriel Talef încearcă să atragă turişti în Ripiceni prin intermediul promovării pe Facebook. De la festivalul şi zilele comunei la fotografii cu peisaje minunate pe malul Prutului, totul pentru a arăta colţul de Rai de la Ripiceni.

Din lista de fotografii care să atragă turişti lipsesc însă imaginile cu pescuitul pe malul Prutului, cu mâncarea de peşte sau siturile arheologie printre cele mai valoroase din lume.
Cu toate acesta, la capitolul promovare pe reţeaua de socializare Facebook, Primăria Ripiceni poate da lecţii restului comunelor.

Până la construirea satului pescăresc de vacanţă, turiştii se pot caza ieftin la localnici, unde vor avea parte atât de cazare rustică, cât şi de mâncare bio de cea mai bună calitate. BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Mutari Mobila International