Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Arena Calarasi online

 

Ziarul Arena Calarasi

Website: http://www.arenamedia.ro

Ziar inscris in categoria Locale in judetul Calarasi

Descriere:
Saptamanal de Calarasi cu noutati din politica, administratie, economie, sport, utile - arena news

propune o publicatie

Ultimele stiri din Arena Calarasi de azi - Ziarul Arena Calarasi online


"Stranierii" pentru partida amicală România - Trinidad&Tobago

Selecționerul echipei noastre naționale, Victor Pițurcă, a decis ca 10 jucători români, legitimați la cluburi de peste hotare, să primească faxuri de convocare de principiu pentru meciul amical România - Trinidad&Tobago, programat în ziua de 4 iunie a.c., de la ora 20.45, pe Arena Națională din București.

Au primit faxuri: Bogdan Lobonț (AS Roma), Gabriel Tamaș (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raț (FC Shakhtar Donețk), Gabriel Torje (Granada CF), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Stoian (Chievo), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu) și Ciprian Marica (FC Schalke 04).

În funcție de starea de sănătate a jucătorilor, de forma lor sportivă și de statutul pe care-l au la echipele lor de club, faxurile definitive, de confirmare sau de revocare, vor fi trimise joi, 30 mai a.c., când va fi definitivat și anunțat lotul naționalei noastre pentru acest joc.

Sursa: www.frf.ro

10 Iulie 2013- termen pentru depunerea declaratiilor fiscale

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Calarasi informează contribuabilii că, până la data de 10 iulie 2013 inclusiv, se depun la administratiile finantelor publice teritoriale, dupa caz, urmatoarele declaratii fiscale:

-Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010. Se depune de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire ( art. 152 alin. (6)Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal; O.M.E.F. nr. 262/2007);

- Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române, formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (art. 152 alin. (6) Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal; O.M.E.F. nr. 262/2007);

- Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, formular 070. Se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire ( art. 152 alin. (6) Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal; O.M.E.F. nr. 262/2007);

- Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal, formular 096. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 cu perioadă fiscală luna sau trimestrul care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA (art. 152 alin. (7) Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal; O.P.A.N.A.F. nr. 1.768/2012).

10 000 pentru UNIRE

Peste 10 000 de oameni şi-au anunţat prezenţa duminică la cea mai mare manifestaţie publică din ultimii ani pentru unirea cu România. Marşul Unirii a stârnit ample discuţii în societatea de peste Prut în ultimele trei săptămâni. Mai multe partide rusofone şi-au manifestat dorinţa de a interzice acţiunea, ameninţând cu violenţe.

Reprezentanţii Partidului „Patrioţii Moldovei” consideră că organizarea pe 16 septembrie în centrul Chişinăului a marşului unioniştilor va genera vărsări de sânge şi s-ar putea solda cu anexarea Republicii Moldova la România. ,,Suntem convinşi că Marşul Unirii va produce tulburări de masă şi victime, cu scopul lichidării statalităţii Republicii Moldova şi al anexării la România”, susţine vicepreşedintele acestei formaţiuni, Alexandr Dobrea.

Şi prim-ministrul Vlad Filat s-a declarat împotriva marşului. „Recomand organizatorilor acestor acţiuni să renunţe la acestea, iar cetăţenilor să nu participe la ele şi să nu se lase folosiţi de inamici, indiferent de care parte sunt. Totodată, cer Ministerului Justiţiei să iniţieze o analiză amplă în vederea revizuirii legislaţiei în vigoare, astfel încât pe viitor să fie excluse acţiuni ce prejudiciază independenţa, suveranitatea şi caracterul unitar al statului”,a punctat Filat.

Pentru unirea cu România şi actiunea stradală de duminică s-au exprimat numeroşi oameni de cultură şi lideri de opinie de la Chişinău, precum maestrul Eugen Doga, preşedintele primului Parlament al Republicii Moldova, Alexandru Moşanu, analiştii Nicolae Negru şi Petru Bogatu. Şi primarul Dorin Chirtoacă a promis că va fi alături de marşul unionist.

Marşul Unirii este organizat de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din România, Republica Moldova, alte ţări europene şi din Statele Unite ale Americii, care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de când partea de est a Moldovei, cunoscută sub numele de ,,Basarabia”, a fost anexată de către Imperiul Rus.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012

10 călărăşeni se bat pentru şefia Consiliului Judeţean

La BEJ au fost depuse în termenul legal 10 dosare privind candidatura pentru CJ la alegerile locale din 10 iunie. Acestea îi vizează pe:

  1. Răducu Filipescu-Uniunea Social Liberală
  2. Stelian Fuia- Alianţa Popular Creştină
  3. Mitroi Petrişor- Partidul Alianţa Socialistă
  4. Andrei Romilă- Forţa Civică
  5. Ion Stan-Partidul Poporului-Dan Diaconescu
  6. Marius Mihalache- Partidul Uniunea Ecologiştilor din România
  7. Popa Radu- Partidul Poporului
  8. Constantin Sima- Indep., susţinut de Uiunea Populară Social Creştină
  9. Ion Niculae- Partidul Verde
  10. Ştefan Novac-Partidul România Mare

1 octombrie / Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

În fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marchează, prin diverse evenimente, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.

În România, persoanele în vârstă de 60 de ani și peste reprezentau, în 1990, 10,3% din totalul populației, în 2000—18,7%, în 2003—19,9%, iar pentru anul 2030 se preconizează un procent de 12,9%. Studiul arată că România va cunoaște o îmbătrânire a populației, în condițiile în care numărul de persoane încadrate în categoria de vârstă 0-14 ani se va reduce de la 3,5 milioane în 2004 la 2,1 milioane în 2050. În segmentul populației vârstnice se va înregistra o tendință de creștere de la 3,1 milioane în 2004 la 5 de milioane în 2050.

Potrivit aprecierilor Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproape o treime din cetățenii Uniunii Europene vor avea vârsta de peste 65 de ani până în 2050. Procentul persoanelor de peste 60 de ani va depăși actuala valoare de 17,1%, ajungând la 33%, în 2050. Populația în vârstă de 80 de ani va crește de la 4,4% în prezent până la 11,4%, în 2050.

La nivel european, speranța de viață atinge valoarea medie de 81 de ani la femei și 75 de ani la bărbați. În perspectivă, specialiștii în demografie preconizează că va dispărea diferența de șase ani existentă între femei și bărbați în ceea ce privește speranța de viață.

sursa www.agerpres.ro

 

"Ajută acum! Este nevoie de tine!", campanie umanitară în plină desfăşurare

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu în calitatea domnie sale, de preşedinte al Filialei Judeţene a Crucii Roşii Călăraşi împreună o echipă din cadrul acestei asociaţii, s-au aflat luni, 13 februarie, la Nicolae Bălcescu (comuna Alexandru Odobescu), unde au împărţit alimente, haine, pături şi tot ceea ce ţine de astfel de vremuri destul de vitrege.

„Acum suntem la Nicolae Bălcescu, aparţine de Alexandru Odobescu şi avem mâncare, apă plată, haine groase şi pături, adunate din diferite locuri de la oameni care au un suflet mare şi, încercăm, în frunte cu primarul, să mergem la cei care sunt foarte amărâţi. Ce văd în faţa ochilor mă îngrozeşte, încercăm să le dăm o mână de ajutor.”- a declarat Răducu Filipescu într-o intervenţie telefonică la ARENA FM.

Campania umanitară "AJUTĂ ACUM! ESTE NEVOIE DE TINE!", a demarat  încă de sâmbătă, 11 februarie după cum declară iniţiatorul acestei campanii, Răducu Filipescu.  
„Este a treia localitate. Am fost la Lehliu Sat şi Săpunari, la Ulmu Făurei. Acum suntem la Nicolae Bălcescu şi Alexandru Odobescu, cele două  localităţi aparţinătoare comunei Alexandru Odobescu. Să vedem mâine în ce direcţie o mai luăm. Trebuie să ne corelăm foarte bine şi cu celelalte ajutoare care vin de la MAPN sau Jandarmerie, să nu mergem în acelaşi loc dar să ajungem la toţi care au nevoie de ajutorul nostru.”- a precizat acesta.

De luni 13 februarie ora 12.00 şi până marţi, 14 februarie la ora 16.00 o mare parte din România se află sub cod portocaliu.  
„De culoarea portocalie sper să scăpăm şi sper să scăpăm şi de culoarea cealaltă portocalie, adică de acest guvern care nu are grijă decât de el şi atâta tot că în rest de cetăţenii pe care îi are şi care îi plătesc nu au absolut deloc”- a mai adăugat preşedintele Filipescu.

Cu privire la declaraţia premierului Mihai Răzvan Ungureanu în care i-a catalogat leneşi pe unii oameni, bătrâni şi amărâţi, Filipescu a ţinut să transmită ca realitatea de la faţa locului e cu totul alta.  
„El (n.r. premierul) consideră că numai el munceşte şi cu ăia care îi are lângă el, dar are o impresie falsă. Eu acum sunt în Nicolae Bălcescu, pot să vă spun că oamenii, chiar dacă ninge, sunt cu lopeţile în mână, nu aşteaptă de la nimeni nimic. Noi mergem la cei bătrâni care în mod normal nu au cum să mai poată să facă faţă acestor timpuri. Şi, încercăm să le dăm ceva care să îi scoată din necaz măcar 3, 4 zile, o pătură şi un pulovăr gros în care să poată să reziste pentru că trebuie să protejăm întâi viaţa şi după aceea să ne gândim la politică sau la alte lucruri de genul acesta.”- a subliniat Răducu George Filipescu, preşedintele Filialei Judeţene a Crucii Roşii Călăraşi.

Bursa a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de vineri

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de vineri, transmite Agerpres. Astfel, indicele general al pieţei BET-C înregistrând o apreciere de 0,02%, după prima jumătate de oră de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o urcare de 0,28%, indicele principal BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate, era în coborâre cu 0,05%, iar ROTX în creştere cu 0,02%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,05%, indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a urcat cu 0,10%, în timp ce BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,18%.

Lichiditatea BVB se cifra la 3,013 milioane de euro, după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor, iar cele mai tranzacţionate titluri erau acţiunile Fondului Proprietatea, Electroputere şi SSIF Broker.

Vezi unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură

Mercurul termometrelor a coborât sâmbătă dimineaţă la Miercurea Ciuc până la minus 9 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară în zonele locuite, transmite Agerpres.

Meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că toată noaptea a fost foarte frig, cu temperaturi negative, iar minima s-a atins la ora 7.00, când termometrele au arătat minus 9 grade Celsius. De asemenea, a căzut brumă şi s-a semnalat îngheţ la sol. După ora 7.00, cerul s-a acoperit de nori şi temperatura a început să crească. 

Aceste valori sunt obişnuite pentru oamenii din Harghita, judeţ în care iernile sunt lungi şi friguroase. De altfel, municipiul Miercurea Ciuc a fost primul din ţară în care s-a furnizat încălzire de la sfârşitul lunii septembrie.
Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc.

Larisa Iordache, locul 4 în finală la individual compus, la CM de la Antwerp

Gimnasta Larisa Iordache s-a clasat, vineri, pe locul patru în finală la invididual-compus, cu un total de 57.766 puncte, la Campionatele Mondiale de la Antwerp, informeaza Mediafax.

În finala la individual-compus, în care au luat startul 24 de gimnaste, Larisa Iordache a obţinut următoarele note: 15.033 la sărituri, 14.200 la paralele, 13.833 la bârnă şi 14.700 la sol, clasându-se pe locul patru cu un total de 57.766 puncte.

Medalia de aur a fost câştigată de Simone Biles (SUA), cu un total de 60.216 puncte, urmată de podium de compatrioata sa, Kyla Ross (59.332 puncte) şi de Aliya Mustafina (Rusia, 58.856 puncte). Biles a devenit prima campioană mondială afro-americană din istoria competiţiei.

Larisa Iordache mai este calificată în finalele pe aparate, la bârnă şi sol, tot la sol urmând a evolua în ultimul act şi Sandra Izbaşa. 
De asemenea, în finalele masculine pe aparate, România va fi reprezentată de Marius Berbecar, la sărituri şi paralele. 
Cei trei gimnaşti români vor evolua duminică.

 

România serbează ziua celor mai prost plătiți profesori din UE!

De Ziua Mondială a Profesorilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) trage un semnal de alarmă asupra statutului degradat al profesorilor din România, cauzat de slaba finanțare a sistemului de educație.

Deși educația a fost declarată prioritate națională de către toate Guvernele României din ultimii ani, acest lucru nu s-a reflectat și în modul în care aceasta a fost finanțată. România are nevoie de cadre didactice profesioniste, bine pregătite și motivate să devină modele pentru noile generații. Salariile extrem de mici ale profesorilor debutanți au dus însă la situația în care majoritatea tinerilor care intră în sistem ajung acolo din lipsa altor opțiuni, nefiind motivați să urmeze o carieră didactică. Chiar și cei care ajung din pasiune și își doresc această carieră, reușesc cu greu să își mențină interesul, dat fiind că salariile le permit cu dificultate să își acopere chiar și cele mai elementare costuri.

 

Nu este de mirare acest lucru, având în vedere că datele furnizate de FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) în 2011 aratau faptul că banii pe care îi primesc în mână cadrele didactice cu vârstă maximă de 35 de ani sunt în medie la o valoare de 875 de lei. Mai mult, tot FSLI a arătat că dacă un profesor debutant are salariul mediu brut în România de 233 de euro, același profesor debutant are salariul mediu brut la o valoare de 2000 de euro în Austria, Marea Britanie sau Italia, 3000 de euro în Spania sau Germania sau chiar aproape 5000 de euro în Luxemburg, fapt ce plasează țara noastră pe ultimul loc în UE în ceea ce privește nivelul salariilor acordate profesorilor debutanți.

Efectele acestei situații sunt deja vizibile și pot fi observate cel mai ușor prin rezultatele pe care cadrele didactice la obțin la examenele de titularizare sau concursurile de ocupare a posturilor didactice vacante. În acest an, procentul de candidați înscriși la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar care au luat note între 7 și 10, condiție necesară pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, a fost de doar 49,17%. Posturile neocupate au fost acoperite de suplinitori care nu reușit să atingă pragul minim de nota 7. Lipsa de atractivitate a profesiei didactice afectează dramatic calitatea actului educațional, fenomen reflectat în rezultatele dezastruoase de la examenele de bacalaureat din ultimii ani. Anul acesta procentul de promovabilitate a fost de doar 56,4%, lucru ce denotă că aproape jumătate dintre absolvenții de liceu din acest an nu au fost suficient de bine pregătiți la finalul liceului.

Ce este mai grav este că tinerii competenţi care își doresc să fie profesori nu sunt atraşi de salariile din străinatate doar după ce ies de pe băncile şcolii, ci şi după ce îşi găsesc un loc de muncă în România, dar care nu este suficient de bine plătit – nu trebuie să căutăm prea mult motivele pentru care aceştia pleacă dacă stăm să comparăm cei 875 de lei cu salariile de câteva mii de euro obţinute afară. Tot din studiul FSLI din 2011 aflăm că 41% dintre tinerii ajunşi la catedră se gândesc tot mai serios la posibilitatea de a urma drumul străinătăţii.

ANOSR consideră că singura modalitate prin care putem depăși acest colaps în care se află sistemul de învățământ din România este investiția sustenabilă în educație, care să asigure crearea și implementarea unui sistem de educație de calitate, cu cadre didactice bine pregătite și motivate, cu materiale didactice aduse la realitățile prezentului, cu săli de clase și de cursuri dotate cu aparaturi moderne și cu servicii sociale de calitate pentru elevi și studenți.

”Azi, de ziua profesorului, dorim să le transmitem cadrelor didactice din România nu doar clasicul ”La mulți ani” și urări de împlinire personală și profesională, ci să le transmitem și speranțele noastre că își vor recăpăta statutul social pe care îl merită și că vor fi răsplătiți așa cum se cuvine pentru efortul depus. Dascălii trebuie să redevină modele pentru tinerele generații și ar trebui să fie motivați să meargă la catedrele școlilor cu plăcere și mândrie. Constatăm însă că în lipsa unei finanțări corespunzătoare a educației și a unei alocări de 6% din PIB pentru educație, așa cum specifică legea educației, premisele ca statutul social al profesorilor să se schimbe sunt aproape inexistente.” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Ziua Mondială a Profesorilor: Ponta le mulţumeşte dascălilor pentru munca depusă

Premierul Victor Ponta a scris sâmbătă, pe un site de socializare, un mesaj de Ziua Mondială a Profesorilor, în care le mulţumeşte tuturor dascălilor pentru munca depusă şi devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi, transmite Agerpres.

'De Ziua Mondială a Profesorilor, vreau să le mulţumesc tuturor dascălilor pentru munca depusă şi devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi. Ei au un rol foarte important în dezvoltarea societăţii noastre şi pentru asta le sunt recunoscător', a scris Ponta, pe Facebook.

Ziua Mondială a Profesorilor (World Teachers' Day) a fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/ILO privind statutul profesorilor, recomandare care certifica importanţa unui sistem educaţional de calitate şi care puncta responsabilităţile pe care trebuie să şi le asume un cadru didactic.

De asemenea, 5 octombrie aminteşte şi de adoptarea Recomandării privind învăţământul superior, în 1997.

Ziua Mondială a Profesorilor este marcată în peste 200 de state.

 

Arena nr. 349

arena - pag1  pag00  pag00  pag00
pag00  pag00  pag00  pag00
pag00  pag00  pag00  pag12

Abonamente gratuite pe viaţă în Giuleşti pentru jucătorii emblematici ai Rapidului

Jucătorii emblematici ai clubului Rapid vor primi abonamente gratuite pe viaţă la meciurile de pe teren propriu, aceştia fiind aşteptaţi la stadion începând cu partida de sâmbătă cu FC Clinceni, se arată într-un comunicat de presă al grupării giuleştene, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX."
Jucătorii emblematici care şi-au punctat prezenţa în istoria grupării vişinii sunt chemaţi acasă, având un loc asigurat pe viaţă în tribuna oficială a stadionului din Grant. Clubul Rapid împreună cu suporterii au alcătuit o listă deschisă cu nume legendare ale fotbalului din Giuleşti, foştii jucători urmând să fie contactaţi şi invitaţi la meciurile de acasă. Startul acestui proiect va avea loc chiar cu prilejul partidei de sâmbătă cu FC Clinceni. Lovitura de începere a partidei va fi dată de către decarul giuleştean din perioada anilor '80-'90, Ioan Goanţă. Acesta revine în Giuleşti ca spectator după o absenţă de un deceniu", se arată în comunicatul citat.
Directorul de imagine al FC Rapid, Lucian Ionescu, a afirmat că este momentul ca fostele glorii să se întoarcă acasă. "Într-un moment în care alţii îşi alungă foştii jucători şi le contestă aportul în istoria grupării pe care o reprezintă, Rapidul îşi cheamă gloriile acasă. Sunt oameni, sunt personaje fabuloase care ne-au adus bucurie în viaţa noastră rapidistă. În faţa lor suntem obligaţi să ne înclinăm cu respect. Goanţă este primul, dar alături de el vor veni şi ceilalţi. Jucători, antrenori, conducători, glorii şi suporteri, împreună formăm familia Rapid", a declarat Lucian Ionescu.

 

Piţurcă a renunţat la Nicoliţă şi Papp pentru meciurile cu Andorra şi Estonia

Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la jucătorii Paul Papp (AC Chievo) şi Bănel Nicoliţă (FC Nantes) pentru meciurile echipei naţionale a României cu Andorra şi Estonia, programate în 11 şi 15 octombrie în cadrul grupei D a preliminariilor CM 2014 - transmite Mediafax.

Astfel, FRF a trimis faxuri de confirmare următorilor 12 stranieri: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Vlad Chiricheş (Tottenham Hotspur), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Răzvan Raţ (West Ham United), Gabriel Torje (Espanyol Barcelona), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Claudiu Keşeru (SC Bastia), Ciprian Marica (Getafe), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar) şi Gheorghe Grozav (Terek Groznîi).

Numele celorlalţi 11 fotbalişti convocaţi din campionatul intern vor fi anunţate duminică seară, după încheierea meciului Gaz Metan Mediaş - Petrolul Ploieşti, din cadrul etapei a X-a a Ligii I, informează site-ul oficial al FRF.

Reunirea lotului primei reprezentative este programată la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia, duminică, 6 octombrie, la ora 13.00.

Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Limitatoare de viteză în intersecţia de „la Vlăduţ”

Cel puţin asta promite că se va întâmpla viceprimarul de Călăraşi Virgil Dumbravă în intersecţia cu cele mai multe accidente din municipiul reşedinţă de judeţ. În ultima perioadă, mai ales din cauza tranzitării oraşului de maşini cu numere de înmatriculare din Ucraina sau Republica Moldova, intersecţia străzilor Griviţa şi Eroilor a devenit un loc binecunoscut accidentelor, unele mai serioase, altele care se soldează doar cu avarii uşoare. Deşi pe strada Eroilor semnul rutier STOP este chiar supradimensionat, se găsesc mulţi conducători auto care să-l ignore. Viceprimarul Dumbravă spune că în următoarea perioadă se va trece la trasarea unor marcaje rutiere corespunzătoare în tot oraşul, nu numai în acel loc, dar că se va lua şi decizia montării unor limitatoare de viteză pe strada Eroilor.

Elena Rogoz


Recomandam - ziare romanesti
Programul TV de Azi

Mutari Mobila International