Ziarul

  ziare    propune o publicatie     trimite o stire    

Ziarul Online - Ziare romanesti - Stiri Adevarul online

 

Ziarul "Adevarul"

Website: http://www.adevarul.ro

Ziar inscris in categoria Nationale in judetul Bucuresti

Descriere:
Ziarul Adevarul - Cotidian national cu stiri din toata Romania

propune o publicatie

Ultimele stiri din Adevarul de azi - Ziarul Adevarul online


Ce se află într-o fotografie NASA de pe Marte?
O fotografie surprinsă de NASA şi publicată pe website-ul oficial al organizaţiei a stârnit controverse în rândul internauţilor. Fotografia înfăţişează o formaţiune ciudată, care pare să iasă dintr-o peşteră.

Petrotel Lukoil, cercetată pentru evaziune fiscală alături de alţi 41 de suspecţi într-un nou dosar
Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Cea mai cumplită poveste adevărată din Castelul Corvinilor: patimile domniţei care a sfârşit în chinuri groaznice pentru că şi-ar fi înşelat soţul, pe Ioan Torok
Cea mai înfricoşătoare poveste adevărată din istoria Castelului Corvinilor este cea a decapitării domniţei Ana (Barbara) Torok, de către soţul ei, nobilul Ioan Torok, cel care a stăpânit Castelul Corvinilor în secolul XVI. Domniţa a sfârşit torturat şi ucisă cu un piron, pentru că îşi înşelase soţul.

Ce sfaturi maritale se dădeau acum un secol şi jumătate. Femeia nu trebuia să fie posacă, respingătoare şi urâcioasă
A doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost dominată de sfaturi maritale, date cu ajutorul diferitelor publicaţii. Femeii îi era recomandat să nu fie posacă, respingătoare şi urâcioasă, să se îngrijească de gospodărie şi familie, iar bărbatului să fie plin de blândeţe şi să nu apeleze la violenţa fizică.

Fascinata poveste a lui Dumitru Georgescu, medicul din Bărăganul interbelic devenit personaj de film şi de roman
Istoria medicală a Bărăganului se scrie în perioada interbelică la Ţăndărei. Un ilustru medic internist, pe numele său Dumitru Georgescu, devine sufletul comunităţii datorită harului pe care îl avea în tratarea bolilor. După moarte, povestea vieţii medicului a fost descrisă într-un film şi într-o carte, ambele denumite „Doctorul Poenaru”.

Cetatea Slăninilor de la Dârjiu, locul unde bogăţia se măsoară în numărul de cuie pentru atârnat carnea. Explicaţia: biserica a fost transformată în frigider
Micuţa localitate Dârjiu din Harghita ascunde o comoară care a devenit în ultimii ani o adevărată atracţie turistică. Biserica Unitariană din localitate este în patrimoniul UNESCO şi de sute de ani adăposteşte proviziile de hrană ale localnicilor.

Cum erau vrăjiţi feciorii în anul 1900. „Tehnica“ fetelor pentru a-i atrage pe băieţii iubiţi: semnificaţia chipului din oglindă
Obiceiuri păstrate din străbuni le arătau fetelor din satele Mărginimii Sibiului cine le va fi ursitul, iar ritualuri vechi erau ţinute cu sfinţenie pentru a-l atrage lângă ele pe omul iubit.

Mesajele de încurajare ale românilor pentru fata violată din Vaslui: „Ai nevoie de studiu mult şi zilnic. Drumul tău în viaţă are alt traseu decât al celor mulţi“
Românii scandalizaţi de drama tinerei de 18 ani din Vaslui, victimă a unui viol în grup, continuă să-i trimită adolescentei mesaje de încurajare.

Energia Târgu-Jiu va face parte dintr-o grupă cu trei campioane în FIBA Europe Cup
Energia Târgu-Jiu va face parte din Grupa K a FIBA Europe Cup, noua competiţie între cluburi, care înlocuieşte EuroChallenge.

Mistere înfricoşătoare din Bărăgan: pădurea în care spiritele păgânilor bântuie neîncetat şi blestemul unui ulcior cu bani din aur
O legendă care dă fiori îi ţine departe pe localnicii din Dor Mărunt de pădurea Călugărească. În inima Bărăganului, misterul unui măcel petrecut acum aproape două secole, îi face pe oameni să se cutremure şi astăzi. Schitul de călugări a fost cotropit de turci, iar preoţii ucişi unul câte unul.

Tunelul interzis
În toamna lui 2013, când în preajma insulei Lampedusa mureau peste 350 de imigranţi, europenii conştientizau drama traversării ilegale a Mediteranei, în căutarea unei vieţi mai bune. De atunci încoace, alte 4000 de persoane şi-au pierdut viaţa în „mare nostrum”, încercând să ajungă pe malul ei nordic.

Andrei Berilă, cel mai odios criminal din istoria României: „Am omorât fiindcă eram beat”
Aţi auzit până acum de expresiile „munceşti cât Berilă”, „faci armata cât Berilă”? Ei bine, când le rostiţi, vă comparaţi de fapt, fără să ştiţi, cu Andrei Berilă, unul dintre cei mai odioşi criminali din istoria României. În 1936 acesta a ucis cu sânge rece şase persoane din Galaţi, şocând o ţară întreagă.

Irimie: sute de spitale se închid dacă majorarea salariilor din sănătate nu se face din bugetul de stat
Irimie Cristian, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că majorarea salariilor personalului medical trebuie asigurată de bugetul de stat, şi nu din bugetul asigurărilor sociale de sănătate, conform informaţiilor transmise de Mediafax.

Cei doi hoţi care au ameninţat cu pistolul un taximetrist au fost arestaţi preventiv
Taximetria rămâne una dintre cele mai periculoase meserii în societatea noastră. La Galaţi, un tânăr taximetrist a trecut prin spaima vieţii lui după ce doi clienţi l-au ameninţat cu pistolul şi i-au furat autoturismul. Poliţiştii brăileni i-au prins repede pe hoţi, care au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată.

Finala Miss Transilvania, la Bistriţa. Premiul este turul Bucureştiului, cu Victor Slav şi Bogdan Vlădău pe post de ghizi
După ce anii trecuţi abia se găseau 10 fete pentru Miss Bistriţa, organizatorii zilelor municipiului s-au gândit să aducă în burgul din inima Transilvaniei un concurs de frumuseţe mai important. Aşa se face că finala Miss Transilvania se va ţine la Bistriţa, în 23 august, în cadrul zilelor municipiului.


Recomandam - ziare romanesti

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail:

Transport Mobila International